Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 21

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) KORONAVİRÜSTEN HAYATINI KAYBEDEN POLİS MEMURU TOPRAĞA VERİLDİ

MALATYA’da koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden polis memuru Hasan Akbaş (48), memleketi Nevşehir’in Avanos ilçesinde toprağa verildi.
Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Hasan Akbaş, yaklaşık 1 ay önce yüksek ateş ve kas ağrısı şikayetiyle koronavirüs testi yaptırdı. Sonucu pozitif çıkan Akbaş, evinde karantina altına alındı. 20 gün önce durumu ağırlaşan Akbaş, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 3 çocuk babası Akbaş, doktorların tüm müdahalesine rağmen dün hayatını kaybetti. Akbaş’ın cenazesi memleketi Nevşehir’in Avanos ilçesine getirildi. İlçe mezarlığında kılınan cenaze namazına, meslektaşları, ailesi ve yakınları katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Akbaş’ın cenazesi gözyaşları içerisinde toprağa verildi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Cenazeden görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera:Ahmet KORKMAZER /NEVŞEHİR,(DHA) 

====================================================

2) HATAY’DAKİ KAYIP ATLAR ÇİFTLİĞE VERİLMİŞ; BAKAMAYINCA ‘KAÇTI’ İHBARI YAPMIŞLAR (2) 
İDDİALARIN ODAĞINDAKİ A.E. İZNE ÇIKTI

Reklam Alanı

Belediyeden kiraladıkları at çiftliğini işleten A.E.’nin aynı zamanda Adana Şehir ve Araştırma Hastanesi’nde fizyoterapist olarak çalıştığı ancak 10 günlüğüne izne ayrıldığı öğrenildi. Ayrıca A.E.’nin çiftliği beraber işlettiği C.C. ile çekilmiş fotoğrafı 19 Nisan Pazartesi günü sosyal medya hesabından paylaştığı ortaya çıktı. 

HABER: HATAY (DHA)

======================================================

3) KUŞADASI’NDA TÜRK BAYRAĞI’NI DUVARDAN SÖKEN ŞÜPHELİ ADLİYEDE

AYDIN’ın Kuşadası ilçesinde bir marketin dış duvarında asılı olan Türk Bayrağı’nın sokaktan geçen bir kişi tarafından sökülmesi polis ekiplerini harekete geçirdi. İş yerinin güvenlik kameralarını inceleyen polis, şüphelinin Murat Ö. olduğunu belirleyip, gözaltına aldı. Polise verdiği ilk ifadesinde “Bayrak bizim namusumuzdur. Ben şanlı bayrağımızı şehit baş komiserimiz Yaşar Aykaç’ın mezarına götürüp, astım” diyen Murat Ö., adliyeye sevk edilirken basın mensuplarının ‘Bayrağı neden indirdin?’ sorusuna ‘Sevdiğim için’ yanıtını verdi. Murat Ö.’nün şehit mezarına astığını söylediği bayrak ise bulunamadı.
Adliyeye sevk edilen Murat Ö., basın mensuplarının ‘Bayrağı neden indirdin?’ sorusuna ‘Sevdiğim için’ diye cevap verdi.
Kuşadası’nın Alacamescit Mahallesi’nde bulunan bir marketin dış duvarında asılı olan Türk bayrağı, önceki gün (pazartesi) akşam saatlerinde sokaktan geçen biri tarafından söküldü. Sabah marketini açmaya gelen Mustafa Çelik, duvardaki Türk Bayrağı’nı göremeyince güvenlik kamera kayıtlarına baktı. Kayıtlarda Türk Bayrağı’nın cep telefonuyla konuşarak sokaktan geçen biri tarafından söküldüğünü gören Çelik durumu polise bildirdi. Bunun üzerine Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekip oluşturuldu. Oluşturulan özel ekip, bölgedeki güvenlik kameralarını inceledikten sonra şüphelinin Murat Ö. olduğunu belirledi. Murat Ö., dün akşam saatlerinde polis ekiplerince Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evinde yakalanıp, gözaltına alındı.
BAYRAK BULUNAMADI
Poliste yapılan incelemede şüphelinin 16 ayrı suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı. Murat Ö., polise verdiği ilk ifadesinde “Bayrak bizim namusumuzdur. Ben şanlı bayrağımızı şehit baş komiserimiz Yaşar Aykaç’ın mezarına götürüp, astım” dediği öğrenildi. Murat Ö.’nün ifade üzerine harekete geçen polis ekipleri Aykaç’ın Adalızade Mezarlığı’ndaki kabri başına gidip, bayrağı aradı, ancak bulamadı. Polisteki işlemleri tamamlanan Murat Ö., adliyeye sevk edildiği sırada basın mensuplarının ‘Bayrağı neden indirdin?’ sorusuna “Sevdiğim için” cevabını verdi.
Murat Ö.’nün adliyedeki işlemlerinin sürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Murat Ö.’nün Türk Bayrağı’nı sökerken güvenlik kamera görüntüsü
-Murat Ö.’nün adliyeye sevk edilmesinden görüntü

Haber – Kamera: Eşber OKAYER / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

======================================================

4) KARGI KOYU’NDA İNCELEME YAPAN CHP’Lİ ÖZTUNÇ: HALKIN GÜCÜ KARŞISINDA HİÇBİR ŞEY DURAMAZ
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Muğla’nın Datça ilçesindeki Kargı Koyu’nda Hazine’ye ait 128 dönümlük arazinin Özelleştirme İdaresi’ne devredilerek, turistik tesis yapılmasını öngören imar plan değişikliğiyle ilgili, “Burayı buharlaştırmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Halkın gücünün karşısında hiçbir şey duramaz. Halk isterse, gerekli mücadeleyi verirse bunu engeller” dedi.
Kargı Koyu’nda Hazine’ye ait 128 dönümlük arazinin Özelleştirme İdaresi’ne devredilerek, turistik tesis yapılmasını öngören imar plan değişikliğine tepkiler sürerken CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, beraberinde Muğla milletvekilleri Mürsel Alban ve Burak Erbay, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ve bir grup partili ile bölgede inceleme yaptı. Datça’daki 128 dönümlük Hazine arazisine göz dikildiğini söyleyen Öztunç, “Burayı buharlaştırmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Halkın gücünün karşısında hiçbir şey duramaz. Halk isterse, gerekli mücadeleyi verirse bunu engeller” diye konuştu.
‘CUMHURBAŞKANI GÖREVDEN ALARAK DOĞRU YAPMIŞTIR’
Öztunç, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınmasıyla ilgili de, “Sayın Cumhurbaşkanı, Ticaret Bakanı Pekcan’ı görevden alarak doğru yapmıştır. Keşke Sayın Bakan dün kendisi istifa etseydi, daha onurlu davranmış olurdu” dedi.
Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar da, “Kargı Koyu’nda yaşayan mülk sahipleri kendi topraklarında hiçbir şey yapamazken, burada plan değişikliği yapılıyor. Kargı Koyu’nu da koruyan planımızı 1 yıldır onaylatamıyoruz. Kargı Koyu korunmalıdır. Burada asla büyük yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. İki katlı, gerekirse tek katlı küçük yapılar ile hem vatandaşların mağduriyetleri giderilmeli hem de Kargı koyu gelecek nesillere korunarak bırakılmalıdır” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kargı Koyu’ndan genel görüntü
-CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un konuşması
-Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar’ın konuşması

Haber – Kamera: Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

======================================================

5) AKILLI TELEFONLA KUMANDA EDİLEN PENİL PROTEZ GELİŞTİRİLDİ
 
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Faruk Usta, penil protezler (mutluluk çubuğu) sayesinde ilaç tedavilerine yanıt alınamayan hastalarda son derece yüz güldürücü sonuçlara ulaşıldığını belirterek, “Uzaktan kumandayla çalışan penil protez geliştirildi” dedi.
AÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Faruk Usta, penil protezlerin, ilaç tedavilerine yanıt alınamayan hastalarda son çare olarak uyguladıkları tedavi biçimi olduğunu söyledi. Bazı hastalarda görülen komplikasyonların ortadan kaldırılmasına yönelik teknolojik yenilikler olduğunu aktaran Prof. Dr. Usta, “Bunlardan en önemlisi, protezlerin güçlendirilmesi. Artı protezlerin enfeksiyon riskine karşı antibiyotikle kaplanması ya da antibiyotik emebilir hale getirilmeleri” diye konuştu.
Bu protezlerin kullanımıyla hastaların ciddi sorunlar yaşadığını gören firmaların kullanım kolaylığı getirmek için de çalışmalar yürüttüğünü aktaran Prof. Dr. Mustafa Faruk Usta, protezi çalıştıran pompanın kullanımı konusundaki zorluklara dikkati çekti. Prof. Dr. Usta, bu konuyla ilgili sağlanan en önemli gelişmenin ‘Nitinol’ olarak adlandırılan, nikel-titanyum bileşimiyle tasarlanmış protezler olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Usta, “Bu protezlerin en önemli özelliği, herhangi bir pompa gereksinimi duymadan, çok basit ısı sağlayıcılarla, yani penis üzerindeki ısıyı biraz artırarak protezin sertleşmesini sağlamak. Birazcık ısıyı düşürmekle de penisin (protezin) sönmesini, gevşemesini sağlayıcı birtakım teknolojiler kullanılıyor” dedi.
AKILLI TELEFONA UYARLANABİLİYOR
Kalp hastalarının ritim bozukluklarında kullanılan kalp pilleri gibi vücudun içerisine yerleştirilen batarya ve bu bataryaların bir aplikasyon aracılığıyla akıllı telefonlara uyarlanmasıyla gerçekleşen bir sistem olduğunu kaydeden Prof. Dr. Usta, “Bu sistemi kullandığınız takdirde yine pompa kullanımına gereksinim duymadan protezin sertleşmesini ve yumuşamasını sağlayabiliyorsunuz. Yani bir nevi uzaktan kumandayla çalışan penil protezler geliştirildi” dedi.
ABD’DE KULLANILIYOR
ABD’de kullanımına başlanan bu protezlerin 2023 yılı başlarında piyasaya verileceğini aktaran Prof. Dr. Usta, “Gerçekten bu protez ve teknolojisi kullanım kolaylığı sağlaması açısından, zaten memnuniyet oranı çok yüksek olan protezlerle ilgili çok daha fazla artırmaya aday girişimler olarak görülmektedir” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Prof. Dr. Mustafa Faruk Usta masasında
– Prof. Dr. Mustafa Faruk Usta, DHA Muhabiri Erol Akkır’a çalışmayı anlatırken
– Masasında çalışırken
– Grafikte sistemin nasıl çalıştığını anlatması
– RÖP: Prof. Dr. Mustafa Faruk Usta 

HABER: Erol AKKIR-KAMERA: Aslı DURAN /ANTALYA,(DHA)

======================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!