Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 21

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1)BAKAN KARAİSMAİLOĞLU; ‘PROJELERİMİZİ KOMİK İDDİALARLA KARALIYORLAR’

Karaman’da çeşitli ziyaretlerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti İl Başkanlığı’nda açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu şunları söyledi:
“Biz ülkemiz ve insanımız için bu seviyede bir mücadele ve emek verirken, maalesef asılsız iddialarla, çarpıtılmış haberlerle üzerimize gelmeye devam ediyorlar. Mühendislik bakımından dünyaya örnek olan, ülkemizin zenginliğine zenginlik katan projelerimize kusur bulmaya çalışıyorlar. Kısa vadeli hesaplar yapıp, köprülerden kaç araba geçmiş, havaalanına kaç yolcu gelmiş oturup sayıyorlar. Her biri 20 yıllık, 30 yıllık, 50 yıllık ekonomik ve sosyal öngörülere göre inşa edilmiş, stratejik birer adım olan projelerimizi, komik iddialarla, hatta yalanlarla karalıyorlar. Konuşmaktan başka marifeti olmayanlara cevap vermek bile vakit kaybıdır. Bu ülkenin vaktinden çalmaktır. O nedenle biz yüzümüzü milletimize dönerek büyük hedeflerimizi anlatmalıyız. Karamsarlığa mahal vermemeli, herkese umut aşılamalıyız.” 

Görüntü Dökümü 
——————
– Bakan Karaismailoğlu’nun açıklamaları 

Haber- Kamera: KARAMAN DHA)

===================================================

2) TAM KAPANMA ÖNCESİ MARMARA, AVŞA VE EKİNLİK ADALARININ NÜFUSU 4 KAT ARTTI
 
TÜRKİYE genelinde uygulanacak olan 17 günlük tam kapanma öncesi Balıkesir’in Marmara, Avşa, Ekinlik adalarında yoğunluk oluştu. Adalardaki toplam nüfus yaklaşık 4 kat artarken, Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, vatandaşlara ‘Ada ve pandemi kurallarına uyalım’ çağrısında bulundu.
Türkiye genelinde, bugün saat 19.00’da başlayacak olan 17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasını Marmara ilçesine bağlı Marmara, Avşa ve Ekinlik adalarında geçirmek için başta İstanbul olmak üzere bölge illerden gelenler, feribot ve iskelelerde yoğunluğa neden oldu. Araçlarıyla adalara gitmek isteyen tatilciler, feribot iskelesinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yoğunluk nedeniyle ek feribot seferleri konuldu.
Kısıtlama öncesi tatilci akınına uğrayan adaların toplam nüfusu yaklaşık 4 kat arttı. Geçen yıllarda 9 bin 873 olan Avşa, Marmara ve Ekinlik adalarının toplam nüfusu 36 bine ulaştı.
‘ÇOK SAYIDA TURİST GELDİ’
Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, “Şu an itibariyle adalarımıza korkunç derecede İstanbul’dan, Anadolu’dan gelen turist var. Pandemi çıktığından beri adalarımızda insanlar villa yapmak için yoğunluk oluşturmuştu. Şimdide kısıtlama öncesi yoğunluk yaşanıyor. Feribotlara ek seferler koyuldu. Yarına kadar ciddi anlamda bir yoğunluk var. Nüfusumuz, geçen yıllarda adalarımızın toplam nüfusu 9 bin 873 kişiydi. Şu an itibariyle Avşa Adası 25 bin, Marmara Adası 10 bin, Ekinlik Adası bin kişi oldu. Biz belediye olarak çalışmalara daha önceden başladık. İnşallah son kapanma olur. İnşallah bu kapanmadan sonra adada olduğu gibi Türkiye ve dünyada tüm mekanlar açık olur. En büyük sıkıntımız ulaşımdı. Şimdi 12 farklı tarifeli seferlerle, Tekirdağ, Barbaros, Erdek ve İstanbul’dan adalarımıza seferler düzenleniyor. Ulaşım problemimiz de şu anlık kalmadı” dedi. 
‘ADA VE PANDEMİ KURALLARINA UYALIM’ 
Artan nüfusa bağlı olarak vatandaşlara uyarılarda bulunan Aksoy, “Adamıza gelen bütün vatandaşlarımızdan, yazlıkçılardan mesafe, temizlik, hijyene önem vermelerini rica ediyorum. Adamız bir yıl boyunca kendini elinden geldiği kadar izole etmeye çalıştı. ‘Adaya geldik, gelişigüzel dolaşırız, toplantı yaparız’ diye bir şey yok. Ada kurallarına, pandemi kurallarına, bütün vatandaşlarımızın uymasını rica ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
————————
-Feribottan detaylar
-Araç ve insan kalabalığından detaylar
-Marmara Adası dron görüntüleri
-Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy röportajı

Haber-Kamera: Semih ŞAHİN/BALIKESİR, (DHA)

=========================================================

3) KAPANMAYA SAATLER KALA PAZARDA SOSYAL MESAFE UNUTULDU
 
İZMİT’te, tam kapanmaya saatler kala pazara gelenlerin birçoğu sosyal mesafe kurallarına uymadı. Zabıta memurları vatandaşları uyardı.
Bu akşam saat 19.00’da başlayacak tam kapanmaya saatler kala İzmit semt pazarında adım atacak yer kalmadı. Zabıta ekipleri pazarın girişlerine dezenfektan koyarken maskesi olmayan kişilere de maske verdi. Pazara gelen bazı vatandaşların sosyal mesafe kurallarına uymadıkları bazılarının ise maskeyi burunlarından aşağıya indirmiş bir şekilde kullandıkları görüldü. Pazarda bulunan görevli zabıta memurları vatandaşları kurallara uymaları konusunda uyardı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Semt pazarında sosyal mesafe kurallarına uymayanlar
-Tezgahlar önünde biriken vatandaşların görüntüleri

Haber-Kamera-Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli)(DHA)

=========================================================

4) SİNOPLU ESNAFA, İSTANBUL’DA GEÇMEDİĞİNİ SÖYLEDİĞİ KÖPRÜDEN GEÇİŞ İHLALİ CEZASI
 
SİNOP’ta yaşayan Seyfettin Aksan’a, en son 15 yıl önce gittiğini söylediği İstanbul’da Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden otomobiliyle 3 kez geçiş ihlali yaptığı gerekçesi ile 41 lira ceza geldi. Cezaya anlam veremeyen Aksan, “Aracım yaklaşık 6 aydır il dışına çıkmadı. Sahte ya da ikiz plaka olabilir” dedi.
Sinop’ta esnaflık yapan Seyfettin Aksan, 3 gün önce e-postalarına bakarken 57 AR 204 plakalı aracına ceza ihbarı geldiğini gördü.  Ceza makbuzunu inceleyen Aksan, cezanın yazıldığı yerin İstanbul’da  Yavuz Sultan Selim Köprüsü olduğunu görünce şoke oldu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’ndan 3 kez geçiş ihlali gerekçesiyle 41 lira ceza kesilen Aksan, İstanbul’a 15 yıl önce gittiğini belirterek, konunun takipçisi olacağını anlattı.
‘SAHTE YA DA İKİZ PLAKA OLABİLİR’
3 gün önce telefondan e-postalarıma baktığını anlatan Aksan, “İnternet üzerinden ceza ihbarı geldiğini gördüm. Araştırdım ve İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçmişim, bununla ilgili ceza geldi. En son İstanbul’a 15 sene önce gittim ve kendi aracım da yaklaşık 6 aydır il dışına çıkmadı. İnsanın aklına her şey geliyor, sahte plaka ya da ikiz plaka olabilir. Bu durumla ilgili evrakı gönderen kurumlardan fotoğraf isteyeceğim” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Ceza ihbarından detaylar
-Seyfettin Aksan’ın röportajı
-Dükkanında çalışan Seyfettin Aksan’dan detaylar
-Araçtan detaylar

Haber-Kamera: Deniz ÖZEN/ SİNOP, (DHA) –

=========================================================

5) ÇANKIRI VALİSİ AYAZ: KÖYLERE 2 GÜNDE ÇOK YOĞUN GİRİŞ VAR
 
ÇANKIRI Valisi Abdullah Ayaz, “Köylere 2 günde çok yoğun giriş olduğunu değerlendirdik. Muhtarları bilgilendirdik, köye gelenlerin 7 gün boyunca izolasyonda kalmasını istiyoruz” dedi.
Valilik Toplantı Salonu’nda basın toplantısı yapan Vali Abdullah Ayaz, vaka sayılarında hafif bir düşme eğiliminin bulunduğunu söyledi. Ancak bu düşüşün, önceki dönemlere göre daha yavaş ilerlediğini belirten Ayaz, “Önceki söylediğim vefat sayısı 350 idi, bugün itibari ile 385 maalesef. Aradan geçen 23 günde 35 vatandaşımızı daha koronavirüse kurban verdik. Yine hali hazırda 82 hastamız tedavi görmekte. Bunların 67’si serviste, 15’i yoğun bakımda. Yoğun bakımdaki hastalarımızın da 2’si entübe. 7 yoğun bakım hastamız 65 yaşın altında. Şu anda serviste yatan en genç hastamız 15 yaşında. Yoğun bakımda da 37 yaşında bir hastamız var. Onun için bir kere daha söylüyoruz; gençliğimize değil tedbirlere güvenelim lütfen. Hasta profilimizde gençleşme var” dedi.
‘7 GÜN İZOLASYONDA KALMASINI İSTİYORUZ’
Vali Ayaz, denetimlerin devam edeceğini belirterek, “Tüm köy muhtarlarına tebliğ tebellüğ belgesi ulaştırdık. Köylere iki günde çok yoğun giriş olduğunu değerlendirdik. Muhtarlar o tebligatı gelenlere yapacaklar. 7 gün boyunca kişilerin izolasyonda kalmasını istiyoruz. Köyün ortak kulanım alanlarına gitmemesini, köy odası ve cami gibi yerlere gitmemesi, komşularıyla bir araya gelmemesini istiyoruz. Bunu denetlemeye çalışacağız. Yol denetimlerimiz bu süreçte devam edecek” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
————————
-Vali  Ayaz’ın açıklaması
-Valilik girişinden görüntü

Haber-Kamera: Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA)-

=========================================================

6) DURAKTA UNUTULAN ÇANTA PANİĞE NEDEN OLDU
 
KONYA’da otobüs durağında unutulan çanta, paniğe neden oldu. Bomba imha uzmanı tarafından fünyeyle patlatılan çantadan kişisel eşyalar çıktı. 
Alaeddin Bulvarı’nda bugün saat 12.00 sıralarında otobüs duraklarına bırakılan çantayı görenler, polise haber verdi. İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, çevrede güvenlik önlemi aldı, caddeyi yaya ve araç trafiğine kapattı, otobüs ve tramvay seferleri de durduruldu.
Çağrılan bomba uzmanı, özel kıyafetini giyip, çantayı fünyeyle patlattı. Çantadan pet su şişesi, tarak cüzdan gibi eşyalar çıktı.
Polis, çantanın sahibini bulmak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Bomba imha uzmanını çantayı patlaması 
– çantayı incelemesi 
– Vatandaşlardan detay
– Çantadan çıkan eşyalardan detay

Haber- Kamera: Yasin URAL KONYA DHA

=========================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!