Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 21

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

PANİK YAPTIM’ DEYİP KAÇTILAR, 11 BİN TL CEZA YEDİLER

ANTALYA’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayıp kaçmaya çalışan 2 kişiye 11 bin TL para cezası uygulandı. Sürücü Oğuzhan Y.’nin (28) “Panik yaptım, o yüzden kaçtıkö demesi üzerine polis memuru, “İzinli günümde ben bile evden çıkmıyorum” karşılığını verdi.

Olay, saat 22.40 sıralarında Muratpaşa ilçesi Mevlana Kavşağı üzerinde meydana geldi. Motorize polis ekiplerinin sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı durdurmak istediği 07 AFD 959 plakalı otombilin sürücüsü Oğuzhan Y. ile yanındaki arkadaşı Yasin T., ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Oğuzhan Y. ve Yasin T., zaman zaman ters şeride girerek hem kendi, hem de diğer sürücülerin canını tehlikeye attı.

ÇOK SAYIDA EKİP TAKİP ETTİ
2 şüphelinin otomobili, yaklaşık 5 kilometrelik kovalamacanın ardından Çaybaşı Mahallesi 1345 sokak üzerinde motosikletli Yunus timleri tarafından önleri kesilerek durduruldu. Araçtan indirilen iki şüpheli elleri kelepçelenerek kaldırıma oturtuldu. Bir süre sonra polis ekipleri, şüphelilerin üzerinde ve araçlarında arama yaparken suç unsuru taşıyan herhangi bir materyale rastlamadı.

‘İZİN GÜNÜMDE BEN EVDEN ÇIKMIYORUM’
Gazetecilerin “Neden polisten kaçtınız?ö sorusuna sürücü Oğuzhan Y., “Panik yaptığımız için kaçtık” dedi. Bunun üzerine polis memuru “Yasaklarda niye dışarıya çıkıyorsunuz?” diye sorunca Oğuzhan Y. “İlaç almaya çıktıkö savunması yaptı. Polis memuru da “İzinli günümde ben bile evden çıkmıyorum” karşılığını verdi.

Kovalamaca esnasında otomobilden dışarıya atıldığı iddia edilen bir poşeti de arayan polis ekipleri, caddede yapılan tüm aramalara rağmen bulamadı. Alkol alkol testinde alkol almadıkları belirlenen şüphelilerden sürücü Oğuzhan Y.’ye ‘Kırmızı ışıkta durmamak’, ‘Ters yönde araç kullanmak’, ‘Dur ihtarına uymamak’, ‘Maske takmamak ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmekten’, arkadaşı Yasin T.’ye ise ‘Maske takmamak ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmekten’ dolayı toplam 11 bin TL para cezası uygulandı.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Şahıslar detay
-Polis ekipleri detay
-Şahısların üst araması detay
-Otomobil içerisinin aranması detay
-Polis ile sürücü Oğuzhan Y.’nin diyalogları detay
-Genel detaylar

HABER-KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)

================

ÇOCUKLARINI KURTARMAK İSTEDİKLERİ SU KUYUSUNA ANNE- BABA DA DÜŞTÜ; KURTARILAN AİLE HASTANEYE KALDIRILDI

ADIYAMAN’da, oyun oynadığı sırada 3 metrelik su dolu kuyuya düşen çocuğunu kurtarmak isteyen anne ve baba da kuyuya düşerek yaralandı. Hastaneye kaldırılan anne- baba ve küçük çocuk, tedaviye alındı.

Olay, akşam saatlerinde Yavuz Selim Mahallesi’nde meydana geldi. Yapımı devam eden 3 katlı bir bina yakınında oyun oynayan Mircan Doğan (9), 3 metrelik su dolu çukura düştü. Çocuğun çığlığını duyan baba Hikmet (50) ve Anne Zeliha Doğan (46), çocuklarını kuyudan çıkarmak için uğraştıkları sırada kuyuya düşerek yaralandı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kurtarılan anne- baba ve küçük çocuk, kuyudan çıkartılarak, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil Servis’te tedaviye alınan ailenin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Güvenlik kamerası
-Olay yeri
-Yaralıların ambulansta müdahalesi
-Çukurdan görüntü
-İtfaiye  ekiplerinin çukuru üstünü kapatması
-Ambulansın gidişi
-Vatandaşlar
-Polis ekipleri
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA

================

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI İNCE, İZMİR’DE YAPILAN JANDARMA DENETİMLERİ HAKKINDA BİLGİ ALDI

İÇİŞLERİ Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, İzmir’de koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan ‘tam kapanma’ sürecindeki denetimler hakkında, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay’dan telefonla bilgi aldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması denetimleri İzmir’de jandarma ekipleri tarafından aralıksız sürdürülüyor. Bu kapsamda, Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay ve Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Kip, Akalan Gişeleri’ndeki çalışmaları denetledi. Ekipler, durdurulan araçlardaki sürücülerin seyahat izin belgesini kontrol edip, HES kodunu sorguladı. Denetimlerde Tuğgeneral Atabay, araç sürücüleriyle sohbet etti ve kısıtlamadan muaf vatandaşları kurallara uymaları konusunda uyardı.

Öte yandan, denetimlerin sürdüğü sırada İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay’ı arayarak, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Ekiplerin denetiminden detay
-Tuğgeneral Atabay’ın, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ile telefonla konuşmasından detay
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Emircan DURAK/ KEMALPAŞA (İzmir),(DHA)

================

ORDU’DA İSRAİL’E TEPKİ, FİLİSTİN’E DESTEK KONVOYU

ORDU’da, işgal altındaki Doğu Kudüs’te İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları protesto etmek için konvoy düzenlendi. Yaklaşık 300’e yakın aracın katıldığı konvoy öncesinde konuşan Memur-Sen Başkanvekili Kerim Alptekin, “Kudüs, kirli postallar altına eziliyor” dedi.

Ordu’nun Altınordu ilçesinde işgal altındaki Doğu Kudüs’te İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları nedeniyle Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Ordu Şubesi tarafından destek konvoyu düzenlendi. Karşıyaka Mahallesi’ndeki şube binası önünde toplanan sendika üyeleri, son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle İsrail aleyhine sloganlar attı. Bayrak ve dövizlerle sık sık protesto seslerinin yükseldiği alanda bulunan kalabalığa seslenen Memur-Sen Başkanvekili ve Diyanet-Sen Şube Başkanı Kerim Alptekin, “Filistin, saldırı altında. Kudüs, kirli postallar altına eziliyor, Mescid’-i Aksa gettolaşmış ruhların, terörist canilerin tasallutu altında ve bir halk direnmeye devam ediyor. İkiyüzlü dünyaya inat, başını kuma gömenlere inat bir halk, bir ümmet ölüme aldırış etmeden, korkak düşmenin üzerine yürüyor. Utan dünya, utan insanlık. Unutmak felakettir, biz bugün buraya hatırlatma yapmak için, teröre karşı direnen ve her neresinden bakarsanız bakın insan olmanın onurunu kurtarmak için imanın izzetini korumak adına, çoluk çocuk demeden, kadını ve erkeğiyle, genci ve yaşlısıyla canını ortaya koyan yiğitlerin mücadelesine omuz vermek, insan olmanın asgari şartını yerine getirmek için toplandık” diye konuştu.

Açıklamanın ardından yaklaşık 300 araçlık konvoy, kornolar ve bayraklar eşliğinde kentte tur attı.

Görüntü Dökümü:
-Sendika binası önünde toplanan vatandaşların görüntüsü
-Sloganlardan detay görüntüler
-Konvoydan detay görüntüler
-Kerim Alptekin’in açıklamaları

Haber/Kamera: Mustafa KIRLAK-ORDU-DHA

=================

GAZİANTEP’TE, FİLİSTİN’E DESTEK İÇİN KONVOY DÜZENLENDİ

GAZİANTEP’te, işgal altındaki Doğu Kudüs’te İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları nedeniyle vatandaşlar tarafından destek konvoyu düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle İsrail aleyhine sloganlar attı. Bayrak ve dövizlerle sık sık protesto seslerinin yükseldiği alanda tekbir sesleri yükseldi.

Meydanda toplanan vatandaşlar 600 araçlık konvoy, kornalar ve bayraklar eşliğinde şehir merkezinde ilerledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Toplanan vatandaşlar
– Pencereden izleyip destek veren vatandaşlar
– Polisin aldığı önlemler
– Slogan atan vatandaşlar
– Varandaşlar ile röp
– Konvoy halinde giden araçlar
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera:Ahmet KILIÇ-GAZİANTEP-DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!