Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -21

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

1) AZERBAYCAN ASKERİ HELİKOPTERİNİN GİRESUN’DA SAHİLE ZORUNLU İNİŞİ KAMERADA

GİRESUN’un Tirebolu ilçesinde, Azerbaycan Hava Kuvvetlerine ait Mİ-17 tipi helikopter motor arızası nedeniyle sahile zorunlu iniş gerçekleştirdi.
Tirebolu ilçesinde saat 19.00 sıralarında Azerbaycan Hava Kuvvetlerine ait Mİ-17 tipi helikopter motor arızasından nedeniyle içinde bulunan 6 personel ile Yalıköy sahil mevkiine zorunlu iniş yaptı. Amasya’nın Merzifon Hava Üssü’ne gittiği öğrenilen helikopterin inişi sırasında yaralanan olmadığı belirtildi. Helikopterin iniş anı cep telefonu kamerasına yansıdı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————
-Helikopterin iniş anı

Haber: Hakan KABAHASANOĞLU GİRESUN-DHA

=========================================================

2) ORDU’DA SULAMA GÖLETİNE GİREN 2 ÇOCUK BOĞULDU

Reklam Alanı

ORDU’nun Kabadüz ilçesinde, sulama göletine giren 15 yaşlarındaki 2 çocuk kayboldu. Ekiplerin yaptığı aramada çocukların cansız bedenine ulaşıldı.
Olay, akşam saatlerinde ilçeye bağlı Çambaşı Yaylası’nda bulunan Kabalak göletinde meydana geldi. Berat Genç ve ismi öğrenilemeyen arkadaşı, sıcaktan bunalınca gölete girmeye karar verdi. Gölette çırpınmaya başlayan çocukları gören vatandaşlar, jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, gözden kaybolan çocuklar için arama çalışması başlattı. Bölgeye sevk edilen sualtı arama kurtarma ekipleri, kaybolan çocuklar için gölete girdi. Su altına dalan ekipler, 2 çocuğun da cansız bedenini yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından göletten çıkarttı. Çocukların cansız bedenleri otopsi için Ordu Devlet Hastanesi morguna gönderilirken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.
‘ÇOCUKLARI GÖLET KENARINDA GÖRDÜM’
Çocukları gölet kenarında gördüğünü söyleyen Nihat Çekiş, “Gölde boğulan çocuklar, dün yaylaya geldi. Bugün de gölet kenarında çocukları gezerken gördüm. Sonra gölette çocukların boğulduğu haberi geldi. İhbar üzerine ekipler geldi” dedi.

Görüntü Dökümü
————————–
-Gölette yapılan arama çalışmasından detaylar
-Detaylar
-Çocukları gölet kenarında gören Nihat Çekiş’in röportajı
-Çocukların cansız bedenin ambulansa taşınmasından detaylar

Haber-Kamera: Ahmet BAYRAK/ORDU, (DHA) –

=========================================

3) AFYONKARAHİSAR’DA YAKIT ÜRETİM TESİSİ DEPOSUNDAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesinde sıkıştırılmış malzemeden yakıt üretimi yapılan tesisin bahçesindeki ham madde depolanan alanda çıkan yangın çevre ilçelerden de takviye gelen çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek de bölgeye giderek söndürme çalışmalarını inceledi. Yangının boyutu ve müdahale çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Çiçek’e Sultandağı Kaymakamı Önder Koç, Belediye Başkanı Mehmet Aldırmaz da eşlik etti.

Görüntü Dökümü
————–
– Yanan alandan görüntü
– Ekiplerin müdahalesinden görüntü

HABER- KAMERA: İlyas Kaan TAYTAK/BOLVADİN (Afyonkarahisar), (DHA)

===========================================

4) BAKAN KURUM KİBYRA ANTİK KENTİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü ziyaretinin ardından Gölhisar ilçesinde bulunan Kibyra Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu. Bakan Kurum’a Kibyra Kazı Başkanı Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru tarafından alanda yapılan çalışmalarla hakkında bilgi verildi. Bakan Kurum, antik kentte, stadyum, tiyatro binası, Medusa mozaiği ve agorada incelemelerinin ardından Burdur’dan ayrıldı.

Görüntü Dökümü
————–
– Medusa mozaiğinin görüntüsü
– Bakan Murat Kurum mozaik hakkında bilgi alırken görüntüsü
– Mozaiği incelemesi
– Antik kente yürürken görüntüsü
– Bakan Murat Kurum’a bilgi verilmesi

HABER: Mesut MADAN-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/BURDUR, (DHA)

===========================

5) TOKAT’TA SEYİR HALİNDEKİ OTOMOBİLE YORGUN MERMİ İSABET ETTİ

TOKAT’ta, Ferhat Akgünler’in kullandığı otomobilin tavanına seyir halindeyken yorgun mermi isabet etti. Yaralanan olmayan olayla ilgili polis inceleme başlattı. 
Olay, saat 18.30’da kent merkezinde Behsat Bulvarı üzerinde yaşandı. Eşi Güldane Akgünler ile markette alışveriş veriş yapan Ferhat Akgünler (40), 60 KP 763 plakalı otomobiliyle eve dönmek üzere hareket etti. Bu sırada aracından şiddetli bir ses gelince korkuya kapılan Ferhat Akgünler, hemen kenara çekti. Aracında inceleme yapan Akpınar, tavanda bir delik açıldığını fark edince durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekiplerinin araçta yaptığı incelemede, arka koltuk kısmında yorgun mermi bulundu. Şans eseri sürücü veya yanındaki eşine isabet etmeyen merminin nereden ateşlendiği konusunda polis araştırma başlattı. 
Olay esnasında çok korktukları söyleyen Ferhat Akgünler, “Markette ailemle birlikte alışveriş yaptık. Aracımla evime dönerken bir patlama sesi geldi. Polisin yaptığı incelemede yorgun mermi olduğunu gördük. O anda çok korktuk. Silah patlar gibi ses geldi. İçeride silah sıkılmış gibi ses geldi” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
————————–
-Olay yerinden görüntüler
-Otomobilin görüntüsü
-Tavanında oluşan delik
-Ekiplerin incelemesi
-Ferhat Akgünler’in konuşması

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) 

==================================================

6) SU ALAN TEKNEDE MAHSUR KALAN 2 KİŞİYİ DENİZ POLİSİ KURTARDI

KOCAELİ’nin Gölcük ilçesinde su alan teknede mahsur kalan 2 kişi, deniz polisi tarafından kurtarılarak karaya çıkardı. 
Olay akşam saatlerinde Gölcük Değirmendere sahili açıklarında meydana geldi. Efecan Gülkıran’a ait ‘Ammar’ isimli tekne toprağa çarpması sonucu pervane arızası vererek su almaya başladı. Teknede mahsur kalarak kovalarla suyu boşaltmaya çalışan Efecan Gülkıran ile Ziya Uzun, bağırarak sahildekilerden yardım istedi. Teknedekileri görenlerin haber vermesi üzerine bölgeye deniz polisi gönderildi. Deniz polisi, iple bağlanan tekneyi Değirmendere vapur iskelesine çekti. Bu sırada kovalarla su boşaltmaya devam eden Gülkıran ve Uzun teknenin batmasını önledi. 
Denizi polisi tarafından karaya çıkarılan Ziya Uzun, “Tekneyi sattık. Suya indirerek, römorka bindireceğimiz bir yere almak için çıkardık. Pervane herhalde yere vurdu. Toprağı sıyırdı, kaldık öyle. Sonra polisler gelip yardım etti. O şekilde çektik. Tekneyi buradan yükleyip İstanbul Silivri’ye gönderecektik.” dedi. 

Görüntü dökümü
——————
– Deniz polisinin tekneyi çekerek getirmesi 
– Mahsur kalanların karaya çıkması 
– Ziya Uzun ile röp. 
– Detay 

HABER-KAMERA: Soner GÜLEZER/GÖLCÜK(Kocaeli),(DHA)

====================================================

7) SOKAĞA DÖKÜLEN MOLOZ İKİ AİLEYİ KARŞI KARŞIYA GETİRDİ

MANİSA’nın Şehzadeler ilçesinde, iki aile arasında çıkan moloz dökme tartışması sonrası, taraflardan biri önce diğer ailenin bakkal dükkanına saldırdı, ardından havaya ateş açtı. Polisin ayırdığı kavgada, silahı ateşleyen şüpheli ise kayıplara karıştı.
Olay, saat 17.30 sıralarında Şehzadeler ilçesi Kazımkarabekir Mahallesi’nde meydana geldi. Cahit Erkaya (55) ile İzzet Kaya (53) arasında boş arsaya dökülen moloz nedeniyle tartışma çıktı. Cahit Erkaya boş arsadaki molozların kaldırılmasını isterken, İzzet Kaya ise arsadaki molozlar için belediye ekiplerine haber verildiğini ve gün içerisinde ekiplerin gelerek molozların kaldırılacağını söyledi. Bu cevap üzerine İzzet Kaya ile tartışmaya başlayan Cahit Erkaya yerden aldığı moloz parçalarını İzzet Kaya’nın bakkal dükkanına fırlattı. Olay yerine gelen Cahit Erkaya’nın yeğeni Ogün E. de yanında getirdiği tabancayı havaya ateşledi. Çok sayıda polisin sevk edildiği bölgede, aileler güçlükle sakinleştirildi.
Öte yandan, silahı ateşleyen Ogün E. ise bir otomobile binerek olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin  ifadesine başvuran ekipler, havaya ateş açtıktan sonra olay yerinden kaçan Ogün E.’nin yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü dökümü
————————–
-Olay yerinden detay

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA, (DHA)

========================================

8) KALP KRİZİ GEÇİRDİ, AMBULANS HELİKOPTERLE HASTANEYE ULAŞTIRILDI

MALATYA’nın Darende ilçesinde kalp krizi geçiren Hüseyin Ulugturkan (57), ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı.
Hüseyin Ulugturkan, göğüs ağrısı şikayetiyle akşam saatlerinde Hulusi Efendi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kontrollerinde kalp krizi geçirdiği belirlenen Ulugturkan için 112 Komuta Merkezi’nden ambulans helikopter talep edildi. Fenalaşan Ulugturkan, Darende Stadı’na inen ambulans helikopter ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ulugturkan’ın, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————————-
– Hava ambulansı
– Helikopter 
– Halil Ulukuya’nın statta olması
– Genel ve detay görüntüler

 Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

===============================

9) MASKE VE SOSYAL MESAFESİZ ‘ASKER UĞURLAMASI’

ZONGULDAK’ta, sosyal mesafe ve maske tedbirlerini hiçe sayarak oyun havası eşliğinde oynayıp, asker uğurlaması yapan gençler tepki çekti.
Mithatpaşa Mahallesi’nde saat 19.00 sıralarında toplanan bir grup genç, asker uğurlaması yaptı. Minibüsten açtıkları oyun havası eşliğinde meşaleler yakarak oynayan gençlerin sosyal mesafe ve maske tedbirlere uymadığı görüldü. Koronavirüs salgınına aldırış etmeden birbirlerine sarılan gençlerin tedbirsiz davranışları tepki çekti. Gençler, yaklaşık yarım saat boyunca eğlendikten sonra mahalleden ayrıldı.

Görüntü Dökümü
—————–
-Oynayan gençler
-Meşale yakmaları
-Cep telefonu kamerasında oynamaları

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,(DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!