Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -21

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BURSA’DA SAĞANAK VE DOLU HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ (2)
 

4 EVİ SU BASTI
Sağanak yağış, Bursa’nın Karacabey ilçesinde etkili oldu. Kırsal Yeşildere Mahallesi’nde taşan Kara Dere, 4 evin sular altında kalmasına neden oldu. Ekili alanların da etkilendiği su baskınında, evleri hasar gören aileler tahliye edildi. Bölgeye itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Kırsal Yeşildere Mahallesi Muhtarı Recep Orhan, “Sel suları sonucu 4 ev sular altında kaldı. Can kaybının olmaması tek tesellimiz. AFAD ve arama kurtarma ekipleri köyümüze geldiler. Sular nispeten çekildi. Bu arada ilçede bulunan mevsimlik işçilerin kaldıkları çadırlarda da su baskınları meydana geldi. Buradaki aileler ise spor salonuna aktarıldı. Karacabey-Bandırma karayolunda ise bir süre önce kesilen trafik, kontrollü olarak verilmeye başlandı.
İlçedeki Kurşunlu yolu üzerinde ise sel, ağaçları da yerinden alarak götürdü. O anlar da amatör kameraya yansıdı.

Görüntü dökümü
—————–
-Dereden  detaylar
-Selin ağaçları götürmesi
-Ağaçlardan görüntüler
-Trafikten detaylar

Haber-Kamera: Yasin KESKİN/KARACABEY,(Bursa),(DHA)

=======================================

2) GÖLETTE BOĞULAN BERAT VE ALİ, TOPRAĞA VERİLDİ

Reklam Alanı

ORDU’nun Kabadüz ilçesinde, girdikleri sulama göletinde boğulan Berat Genç (16) ve Ali Kutlu (16), gözyaşları arasında toprağa verildi. Lisede sınıf ve sıra arkadaşı olan iki çocuğun boğulmadan önce çektikleri selfie fotoğrafı ortaya çıktı.
Olay, dün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Çambaşı Yaylası’nda bulunan Kabalak göletinde meydana geldi. Berat Genç ve  arkadaşı Ali Kutlu, tarla gübrelemesi için yaylaya çıktı. Tarlayı gübreledikten sonra sıcaktan bunalan iki arkadaş gölete girmeye karar verdi. Gölette çırpınmaya başlayan çocukları gören vatandaşlar, jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, gözden kaybolan çocuklar için arama çalışması başlattı. Bölgeye sevk edilen su altı arama kurtarma ekipleri, kaybolan çocuklar için gölete girdi. Su altına dalan ekipler, 2 çocuğun da cansız bedenini yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından göletten çıkarttı. Çocukların cansız bedenleri otopsi için Ordu Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.
SON SELFİE OLDU
Ulubey Anadolu İmam Hatip Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi olan Kutlu ile Genç’in sınıf ve sıra arkadaşı oldukları öğrenildi. İki arkadaşın cep telefonundan gölete girmeden önce birlikte selfie çektikleri fotoğrafları ortaya çıktı. Kendilerine görüntü de çeken arkadaşların o anları yürekleri dağladı.   
TOPRAĞA VERİLDİLER
Kutlu’nun cenazesi, otopsi işleminin ardından Ordu Devlet Hastanesi Morgu’ndan alınarak Ulubey ilçesine bağlı Ohtamış Mahallesi’ne getirildi. Evinin önünde helallik alınmasının ardından Kutlu, Ohtamış Merkez Cami’inde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. 
Berat Genç ise, Ulubey ilçesine bağlı Doğlu Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardından Gencaloğlu Mezarlığı’nda gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. 

Görüntü Dökümü
———–
-İki arkadaşın sosyal medyada yan yana yayınladıkları görüntüler
-Cenaze namazının araçtan indirilme görüntüsü
-Cenaze namazının kılınma görüntüsü
-Tabutun taşınma görüntüsü

Haber/Kamera: Mustafa KIRLAK-ORDU-DHA

==============================

3) FİLYASYON EKİBİ ŞOFÖRÜNE DEMİR BORUYLA SALDIRAN KORONAVİRÜS HASTASININ YAKINI TUTUKLANDI

KONYA’nın Beyşehir ilçesinde, filyasyon ekibine bağlı ambulansın şoförü Cengiz Sivri, taburcu olup, evine götürdüğü koronavirüs hastası Rahime D.’nin oğlu Kadir D.’nin (23) demir borulu saldırısına uğradı. Sivri’nin aldığı darbeler sonucu kolu kırılırken, evinde koronavirüs tedavisi gördüğü anlaşılan Kadir D. de sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
Beyşehir Devlet Hastanesi’nde filyasyon ekibinde ambulans şoförü olan Cengiz Sivri, dün akşam saatlerinde nöbeti sırasında koronavirüs tedavisi görüp taburcu olan Rahime D.’yi ambulansla Gölkaya Mahallesi’ndeki evine götürmek için yola çıktı. Rahime D., yolda Sivri’den ilaçlarını bir eczaneden almasını istedi. Sivri de bir eczaneye girip, hastanın ilaçlarını istedi. Bir süre sonra ambulansa geri dönen Sivri,  eczaneden, hastanın ilaçlarının aile hekimi tarafından daha önce reçetelendirildiğini ve hastanın da ilaçlarını almış olduğu için verilmeyeceğini söylediklerini belirtti. İddiaya göre bunun üzerine sinirlenen Rahime D., Sivri’ye hakaret edip, eczanenin tanıdıkları olduğunu belirtip yeniden gitmesini söyledi. Sivri, eczaneye ikinci gidişinde Rahime D.’nin ilaçları verildi. İlaçları alıp, aracına geri dönen Sivri, Rahmi D.’yi evine götürdü. Sivri, Rahime D.’yi ambulanstan indirdiği sırada bir elinde tabancayla gelen Rahime D.’nin oğlu Kadir D.’nin demir boruyla saldırısına uğradı. Çevredekilerin müdahalesiyle saldırıdan kurtulan ve kullandığı ambulansla Beyşehir Devlet Hastanesi’ne gelen Sivri’nin sağ kolunda kırıklar oluştuğu belirlendi. 9 gün iş göremez raporu alan Sivri, kendisine saldıran Kadir D.’den şikayetçi oldu. Evinde koronavirüs tedavisi gördüğü anlaşılan Kadir D. de  koronavirüs tedbirleri kapmasında gözaltına alınıp, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. 
Yaşadıklarını anlatan Cengiz Sivri, şunları söyledi:
”Dün nöbetim vardı. Pozitif  çıkan vakaları hiçbir yere temas etmeden evlerine götürüyoruz. Dün de koronavirüs hastası bir kadını evine götürmek için yola çıktım. Hasta yolda giderken ilaçlarını almamı söyledi. Eczanede  istediği ilaçların aile hekimi tarafından daha önce reçetelendirildiği ve hastanın da bu ilaçları aldığı için ikinci kez veremeyeceklerini söyledi. Bu durumu hastaya ilettim. Bana hakaret etti. Bende ‘Size hizmet ediyoruz. Evinize kadar götürüyoruz, ilacınıza kadar alıyoruz. Bu şekilde davranmanız ayıp bir şey” dedim. Sonra  tekrar eczaneye girdim. Eczanenin tanıdıkları olduğunu söylemişti. İlaçlarını verdi, ben de getirdim taktim ettim. Köyüne kadar gittim. Evinin orada durdum. Hastayı indirdiğim sırada  bir elinde tabanca olan ve oğlu olduğunu sonradan öğrendiğim kişi demir sopayla saldırdı. Boru düşünce, aracından muşta alıp saldırdı. Köylüler araya girdi. Ayırdılar. Biz bu pandemi başladığından itibaren yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bütün sağlık personelleri  gerektiği zaman evimize dahi gitmiyoruz. Bu sadece bana yapılan bir şey değil, bütün sağlık camiasına yapılan bir şey. Bugün bana, yarın başkasına. Hepimizin başına gelebilecek bir şey; ama halkımızın biraz daha duyarlı olması lazım.” 

Görüntü Dökümü 
———————
-Ambulans şoförünün tedavi görmesi 
– Mesai arkadaşlarıyla konuşması 
– Ambulans şoförü röp. 
– Adliye dışından detay

Haber- Kamera: Muhammed SIDAL BEYŞEHİR KONYA DHA))
====================================

4) YOZGAT’TA BAL MUMU ERİTİRKEN EVİNİN ÇATISI YANDI

YOZGAT’ta, bahçede bal mumu eritilen kazanın alev alması sonucu çıkan yangında 2 katlı evin çatısı kül oldu.
Yangın saat 16.00 sıralarında Şeyh Ahmet Efendi Mahallesi’nde, Bekir Çelik’e ait 2 katlı müstakil evde çıktı. Bekir Çelik’in, bahçede bal mumu erittiği kazandan sıçrayan kıvılcımlar çevredeki otları tutuşturdu. Yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek evin çatısına sıçradı. Haber verilmesiyle gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın, yaklaşık 45 dakika süren çalışmayla söndürüldü. Ancak evin çatısı kullanılmaz hale geldi. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————-
-Yangından görüntü
-Yanan evden görüntü
-Yangını gören mahalle sakininin konuşması

Haber-Kamera: Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,(DHA)

=========================================

5) UZAY MERAKI İÇİN 20 BİN DOLAR HARCAYIP, MİNİ GÖZLEMEVİ KURDU

ÇANAKKALE’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde televizyon tamircisi Ahmet Kahraman (61), uzay merakı için yaklaşık 20 bin dolar harcadı ve çok sayıda teleskop aldı. Kahraman bahçesine de çatısı açılıp kapanan mini bir gözlemevi kurdu.
Ayvacık ilçesinin Küçükkuyu beldesinde televizyon tamirciliği yapan Ahmet Kahraman, Kazdağları eteklerinde Bahçedere köyünde bulunan bahçesine, teleskoplar ve bina yapımı için yaklaşık 20 bin dolar harcayıp, mini bir gözlemevi kurdu. Uzay merakı nedeniyle toplam 14 teleskop edindiğini belirten Kahraman, bunlardan 3’ünü derin uzay görüntülemede, gezegenleri ve Ay’ın yüzeyini, gök olaylarını görüntülemede kullandığını söyledi. Kahraman, Satürn’ün halkalarını, Jüpiter’in uydularını ve bulut kuşaklarını, Merkür ve Venüs’ün çeşitli evrelerini, Güneş lekelerini, birçok yıldız kümesi Orion nebulasını gözlemleyip, fotoğrafladığını söyledi.
‘PAHALI BİR HOBİ’
Elektronik üzerine okuduğu kitaplardan sonra uzay sisteminin dikkatini çektiğini ve yıldızları izlemeye başladığını belirten Ahmet Kahraman, uzay merakının pahalı bir hobi haline geldiğini belirterek, “Astronomi benim hobim. Küçük yaştan beri tutkuyla gökyüzünü izliyorum. Gökyüzünü çıplak gözle izlerdik. Bir dürbün edinebildim, o zamanlar böyle optik aletler falan bulunmazdı. Dürbünle izledik. Gökyüzünü daha iyi tanıdık. En sonunda teleskop edinmek kaçınılmaz oldu. O zamanlar ithalatı yapılmayan bir optik aletti. Biz kendimiz yapmaya çalıştık onu değişik merceklerle. Sonra basit bir teleskop edindim. Uzun yıllar onunla gözlem yaptım. Bundan 10 yıl önce ilk teleskopum 15 santim çapındaydı. 20 milim teleskop, halen daha kullandığım bir teleskop. Bilgisayara bağlama özelliği olup, fotoğraf çekme, takip sistemleri gayet muntazaman çalışıyor. Şu anda 3 tane teleskop var bilgisayar kontrolünde çalışan. Toplam maliyeti 10 bin dolar civarında. Ben bu işler için özel bir eğitim almadım, tamamıyla kendi hobim. Bunlarla birçok galaksiyi görüntüledim” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————
-Ahmet Kahraman’ın gözlemevindeki araçlarından genel ve detay görüntüler
-Ahmet Kahraman röp

Haber-Kamera: Abdulkadir AYDINIŞIK/AYVACIK (Çanakkale), (DHA)

================================

6) ÇÖPÜN KENARINDAKİ HAPLARI ‘ŞEKER’ ZANNEDİP YUTAN 4 YAŞINDAKİ İKİZLER, HASTANEYE KALDIRILDI

BURSA’nın İnegöl ilçesinde, evlerinin önünde oyun oynarken, çöpün yanındaki şeker sandığı hapları yutan 4 yaşındaki ikiz kız kardeş, hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan ikizlerin sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.
Olay, akşam saatlerine doğru İnegöl ilçesine bağlı Huzur Mahallesi, 17. Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, evlerinin önünde oyun oynayan 4 yaşındaki Mizgin D. ve Ecrin D. adlı ikiz, çöpün yanındaki hapları şeker zannederek, kutudaki hapları yuttu. Bir süre sonra fenalaşan çocuklar, ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumları ciddi olan ikizler, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. İkizlerin tedavisi devam ederken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü
————–
-İkizlerin hastaneye getirilişi

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA)

==========================================

7) ADANA’DA OTOMOBİL İLE KAMYONET ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

ADANA’nın Ceyhan ilçesinde, otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 1 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi de yaralandı.
Kaza, öğleden sonra Ceyhan D-400 karayolunda meydana geldi. Onur Cem Günbaz (35) yönetimindeki 01 C 0345 plakalı otomobil, yeni mezarlık kavşağından ana yola çıkan Zeki Yarat’ın (68) kullandığı 01 DMG 08 plakalı kamyonetle çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan Ahmet Günbaz (72) olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü Onur Cem Günbaz ile yanındaki Hatice Günbaz ve kamyonet sürücüsü Zeki Yarat yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine gelen sağlık ekiplerince Ceyhan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Ahmet Günbaz’ın cenazesi ise otopsi yapılmak üzere aynı hastanenin morguna kaldırıldı. 
Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
————————-
– Kazaya karışan otomobil ve kamyonetten görüntüler
– Olay yerindeki polis ve kalabalığın görüntüsü
– Otomobilin yere savrulan koltuğu

Haber-Kamera: Ceyhun ÖZER/CEYHAN (Adana), (DHA)

==========================================

8) SİVAS’TA, ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE KULÜBE YANGINI

SİVAS’ta, yapı malzemeleri üretimi yapan bir fabrikanın arka kısmındaki 3 nöbetçi kulübesinde yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Bahçede bulunan bir köpeğin alevlerden korkup, kulübenin arkasına saklandığı görüldü.
Yangın, saat 17.00 sırlarında Sivas Organize Sanayi Bölgesinde yapı malzemesi üreten bir fabrikanın arka bahçesinde meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir sebeple fabrikanın yakınında bulunan 3 nöbetçi kulübesi alev aldı. Duman ve alevleri görenler durumu Sivas Belediyesi İtfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, müdahale ettikleri yangını kısa sürede söndürdü. Yangın sırasında bahçede bulunan bir köpeğin ise alevlerden korkup kulübesinin arkasına saklandığı görüldü.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
—————–
-Olay yerinden görüntüler
-İtfaye ekiplerinin çalışmaları
-Kulüabe arkasına saklanan köpeğin görnütüsü
-Detaylar

Haber-Kamera: Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA) 

===================================

9) KAHRAMANMARAŞ’TA UYUŞTURUCUYA 2 TUTUKLAMA

KAHRAMANMARAŞ’ta polisin düzenlediği operasyonda uyuşturucu satıcısı 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden birinin yakalanma anı kameralara yansıdı.
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu satıcılarına yönelik yaptığı çalışmada M.K.’yı (41) takibe aldı. Şüpheli, uyuşturucu satarken ekipler tarafından suçüstü yakalandı. Bir diğer uyuşturucu satıcısı E.K.’nın da (40) uyuşturucu satma hazırlığında olduğu bilgisini alan polis, şüpheliyi otomobiliyle seyir halindeyken yaptığı operasyonla yakaladı. Yakalanma anı kameralara da yansıyan E.K. gözaltına alındı.
E.K. ile M.K.’nın araçlarında ve adreslerinde yapılan aramada uyuşturucu ile tabanca ele geçirildi. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine konuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————–
– E.K.’nın araçtan indirilmesi
– Üzerinin aranması
– Aracın aranması
– Polis otosuna bindirilmesi
– Ele geçirilen uyuşturucu

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!