Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 21

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ÇORUM’DA HAFİF TİCARİ ARAÇLAR ÇARPIŞTI: 2 ÖLÜ, 3’Ü AĞIR 5 YARALI

ÇORUM’da iki hafif ticari aracın kafa kafaya çarpışması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 3’ü ağır 5 kişi de yaralandı.
Kaza, saat 09.30 sıralarında Çorum-Osmancık Karayolu’nun 15’inci  kilometresinde meydana geldi. Henüz sürücüleri belirlenemeyen 19 BS 219 plakalı  hafif ticari araç ile 19 BS 026 plakalı hafif ticari araç, kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın şiddeti ile araçlardan biri şarampole devrildi. Kazada her iki araçta bulunan kimliği belirlenemeyen 2 kişi hayatını kaybetti, 3’ü ağır 5 kişi de yaralandı. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi  Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentte bulunan özel hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
– Kazaya karışan araçlar
-Olay yerinde bulunan Jandarma, trafik ve İtfaiye ekipleri
-Kazanın olduğu yoldan  görüntü
-Hastane acil önü ambulans
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR /ÇORUM,(DHA)
=======================

TARİHİ BİNADAKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ
 
İZMİR’in Konak ilçesinde, 4 katlı tarihi binada yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun uğraşları sonucu yangın söndürüldü.
Yangın, saat 21.30 sularında Umurbey Mahallesi Şehitler Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı tarihi binanın 4’üncü katında çıktı. Binadan alevlerin yükseldiğini görenler durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini aldı. Bölgeye ulaşan çok sayıda itfaiye ekibi merdivenli araçlarla söndürme çalışmalarına başladı. Yaklaşık 1 saat içerisinde yangın kontrol altına alındı. Ekiplerce soğutma çalışmaları sürerken, tarihi binanın daha önce iplik fabrikası olarak kullanıldığı öğrenildi. Polis, ekiplerince yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-İtfaiye ekiplerinin kapıyı kırmasından detay
-Binadan detay
-Yangından detay
-Genel ve detay görüntü

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
======================

KAR VE TİPİDEN YOLU KAPANAN KÖYDE KALP KRİZİ GEÇİREN HASTA, 2 SAATTE KURTARILDI

AKSARAY’da kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan köyde, kalp krizi geçiren Ali Karataş (69), yaklaşık 2 saat süren çalışmayla kurtarılıp hastaneye kaldırıldı.
Merkeze bağlı Yalnızceviz köyünde Saat 19.00 sıralarında Ali Karataş’ın (69)  kalp krizi geçirmesi sonucu yakınları, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne arayıp yardım istedi. Kar ve tipi nedeniyle köyün yolları kapanması nedeniyle bölgeye UMKE, AFAD ve İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi. İş makineleriyle kapanan yol açıldı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından kurtarılan Karataş,  Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Tedavi altına alınan Karataş’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kar ve tipi nedeni ile yolu kapanan köye ekiplerin ulaşması
-Umke ekiplerinin kalp krize geçiren vatandaşın evine gidişi
-Evden çıkarılışı
-Ekiplerin ambulansa taşıma anı cep telefonu görüntüleri
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Erkan ALTUNTAŞ /AKSARAY,(DHA)
===========================

KARDA MAHSUR KALAN VATANDAŞLARIN YARDIMINA BELEDİYE EKİPLERİ YETİŞTİ

MERSİN’in Erdemli ilçesinde hafta sonu kısıtlamasını yayla evlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar karda mahsur kaldı. Mahsur kalanların yardımına belediye ekipleri yetişti ve kapanan yolları ulaşıma açtı.
Torosların yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bir çok yol kapandı. Pandemi nedeniyle hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağını yaylalarında geçirmek isteyen vatandaşlar kar yağışından olumsuz etkilendi. Kar nedeniyle kapanan yollarda mahsur kalan vatandaşlara kurtarma ekipleri ulaştı. Erdemli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Küstülü, Tapureli, Alibeyli, Kızılen ve Sarıkaya mahallerinde kapanan yolları açtı. Karda mahsur kalan vatandaşlar yardıma gelen ekiplere teşekkür etti.
Öte yandan ekipler çalışmalarını bölgede aralıksız sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Çalışmalardan görüntüler
-Genel ve detaylar
-Röportajlar

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER /ERDEMLİ/(Mersin),(DHA)
=============================

ESKİ BAKAN TÜZMEN, KAZADA YARALANAN KİŞİNİN BAŞINDAN AYRILMADI

DIŞ Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Denizli’den geçtiği sırada, kaza bir kazaya şahit oldu. Tüzmen’in içerisinde bulunduğu minibüsün önündeki panelvan minibüs, yönlendirme direğine çarptı. Kazada sürücü ağır yaralanırken, Tüzmen, acil sağlık ekipleri gelene kadar yaralının başından ayrılmadı.
Kaza, saat 19.30 sıralarında Pamukkale ilçesi Fevzi Çakmak Bulvarı’nda meydana geldi. Adnan Balveren yönetimindeki 20 AVN 39 plakalı panelvan minibüs, Üçgen kavşağı istikametine seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesiyle Dilek Gök’ün kullandığı 06 BF 0966 plakalı otomobile, ardında da orta refüjdeki metal yönlendirme direğinin ayağına çarparak durabildi. Bu sırada refüjden kopan korkuluk demir parçaları karşı yoldan gelen Yaşar Şimşek’in kullandığı 32 FY 108 plakalı otomobile isabet etti. Kazayı gören diğer sürücüler 112’yi arayarak yardım istedi. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi. Görüntüde karayolunda seyir halindeki panelvan minibüsün önce otomobile ardından da direğe çarpması yer aldı.

ESKİ BAKAN KÜRŞAT TÜZMEN YARALININ YANINDAN AYRILMADI
Öte yandan, Denizli’den geçtiği sırada kazaya şahit olan Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, içinde bulunduğu minibüsten inerek panelvan minibüsteki yaralının yanına koştu. Yaralıya ilk müdahaleyi yapan Tüzmen, acil sağlık ve itfaiye ekipleri gelene kadar da yanından ayrılmadı. Olay yerine gelen Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri polislerle birlikte yaralı Adnan Balveren’i araçtan çıkardı. Ağır yaralı Balveren, acil sağlık ekipleri tarafından ambulansla Pamukkale Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Eski bakan Tüzmen de yaralanın ambulansa bildirilmesinin ardından olay yerinden ayrıldı. Kazada elinden yaralanan diğer otomobilin sürücüsü Yaşar Şimşek ise aynı hastanede tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Güvenlik kamerasında otomobilin direğe çarpması
-Cep telefonuyla çekilen görüntülerde 
-Olay yerinden görüntüler
-Eski bakan Kürşat Tüzmen’in siyah minibüsünden detay
-Eski bakan Tüzmen’in yaralıya müdahale etmesinden
-Tüzmen’in itfaiye ekibi gelince yaralının yanından ayrılmasından 
-Yaralının çıkarılmasından 

Haber: Ramazan ÇETİN /DENİZLİ,(DHA)
====================

ŞANLIURFA’DA, SOLO TÜRK GÖSTERİSİ

ŞANLIURFA’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında jandarma ekipleri helikopterle, Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi Solo Türk de gökyüzünde nefes kesen gösteri uçuşları yaptı.
Kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş tarafından şehitlik anıtına çelenkler sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden program, şehit kabirlerinin ziyaret edilerek karanfil bırakılması, Kur’an’ı Kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından sona erdi.

GÖKYÜZÜNDE NEFES KESEN GÖSTERİ
Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi Solotürk, gösteri uçuşu gerçekleştirirken, jandarma ekipleri de helikopterle “üzüm salkımı” gösterisi gerçekleştirdi. Gökyüzündeki gösterileri vatandaşlar, Türk bayrağını sallayarak ilgiyle izledi. Kentin simgesi olan balıklıgöl ile eski havaalanında yapılan etkinlikte Malatya’dan havalanan Solo Türk, ulaştığı Şanlıurfa semalarında gösteri yaptı. Solo Türk pilotu, gösterinin sonunda alanda kendisini izleyenleri telsiz yardımıyla selamlayarak, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü kutladı ve Konya’da eğitim uçuşu sırasında Türk Yıldızları’na ait NF-5 uçağının kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep’e Allah’tan rahmet diledi. Etkinlikler kapsamında Solo Türk tarafından gerçekleştirilen uçuş gösterileri izleyenlere keyifli dakikalar yaşatırken, balıklıgöl üzerinde uçan helikopterdeki üzüm salkımı gösterisi renkli görüntüler oluşturdu. Uçuş gösterisini dikkatle izleyen vatandaşlar ise bu anı cep telefonu kameralarıyla kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Gösteriye katılan izleyiciler
Uçakla gösteriden detaylar
Helikopterdeki askerlerin gösterisi
Genel ve detay görüntüler
(Drone)
Helikopterli gösteriden genel ve detaylar
Kentten görüntü
Gösteri alanından detaylar

Haber-Kamera: Ali LEYLAK /ŞANLIURFA,(DHA)
======================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!