Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 22

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BAKAN KURUM: ZONGULDAK, DOĞAL GAZ İLE İSTİHDAMA VE ÜRETİME SAHİP OLACAK
 
ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Zonguldak, taş kömüründeki emek ve alın terini yanında doğal gaz ile ilgili de çok önemli istihdama ve üretime sahip olacak şehir olacaktır” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Zonguldak Valiliği’ni ziyaret etti. TOKİ tarafından yapımına devam edilen sahil projesini de inceleyen Bakan Kurum, ilgili firmadan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Bakan Kurum, daha sonra inşaatı süren Uzunmehmet Camii’nde incelemelerde bulundu. Zonguldak’ın gelecek 50 ve 100 yılı için master planları hazırlayacaklarını kaydeden Bakan Kurum, kentin taş kömürü ve doğal gazıyla üretime ve istihdama sahip olacağını belirtti. Bu anlamda çalışmalar yürüttüklerini belirten Kurum, “İnşallah 2023’e kadar gazımız çıkarılarak halkımızın kullanımına sunulacak. Zonguldak, taş kömüründeki emek ve alın terini yanında doğal gaz ile ilgili de çok önemli istihdama ve üretime sahip olacak şehir olacaktır. Bu şehrin altyapısını ve temellerini de hep birlikte atmaya, güçlendirmeye çalışıyoruz” dedi. Mithatpaşa Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi gerçekleştireceklerini açıklayan Bakan Kurum, “350 vatandaşımız var. Onların rızası dahilinde hiçbir mağduriyetleri olmadan yıl sonuna kadar imalata başlayıp çok kısa zamanda da inşaatlarımızı yapmak istiyoruz. 4-5 katı geçmeyen, Zonguldak’a yakışan, ‘Bu ne güzel şehirmiş’ dedirtebilecek bir proje yapacağız. Kentin 100 yılını planlayan master planı hazırlayacağız. Bu çerçevede valiliğimiz ile birlikte önümüzdeki yılların ihtiyaçlarını ortaya koyacağız. Şehrin büyüme öngörüleri doğrultusunda bu süreci yönetmek amacıyla bu projemizi gerçekleştiriyor olacağız” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Bakan Kurum’un valilik ziyareti
-Sahil projesi incelemesi
-Uzunmehmet Cami’nin incelenmesi
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Aytaç ÖZTÜRK/ZONGULDAK,(DHA)

=======================================================

2) BAKAN BİLGİN’İN BAYBURT’TAKİ HEMŞEHRİLERİ GURURLU

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na Vedat Bilgin’in getirilmesi memleketi Bayburt’un Aydıntepe ilçesi sakinlerini mutlu etti.
Aydıntepe ilçesi sakinleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na hemşerileri Vedat Bilgin’in getirilmesi dolayısıyla sevinç yaşadı. İlçe halkı çok başarılı olduğunu belirttikleri Bilgin’in kendilerini gururlandırdıklarını söyledi. Bakan Bilgin’in amcası Musa Bilgin çok gururlandıklarını belirterek “Kendisini ben okutmuştum. Çok yetenekli ve başarılıydı. Bakan olmasından dolayı mutlu oldukö dedi.
Yengesi Nurhayat Bilgin de “Kendisini biz büyüttük. Her zaman arar gelir. Halimizi hatırımızı sorar. Bakan olmasına çok sevindikö diye konuştu.
Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk ise “İlçemiz adına çok sevindik. Bakanlığı döneminde ülkemiz ve Bayburt için önemli çalışmalar yapacaktır. Kendisi ile birlikte okuduk. Çok başarılı bir öğrenciydi. İlçemiz adına gurur duydukö dedi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Aydıntepe ilçesi drone detayları
-Bakan’ın amcası Musa Bilgin ile röportaj
-Halası Nurhayat Bilgin ile röportaj
-Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk ile röportaj

Haber-Kamera: Murat SÖYLEMEZ – BAYBURT/DHA

=====================================================

3) GÖLE’DE ÇIKAN HORTUM BAZI EVLERİN ÇATISINI UÇURDU

ARDAHAN’ın Göle ilçesinde etkili olan hortum, iki köyde evlerin çatısını uçurdu.
İlçede öğle saatlerinde başlayan yağmur bir süre sonra yerini doluya bıraktı. Fındık büyüklüğünde yağan dolu ilçe merkezini beyaza bürüdü. Göle ilçesine bağlı Gedik ve Esenyayla köylerinde ise doluyla birlikte etkili olan hortum evlerin çatısını yerle bir etti. AFAD ekipleri köylerde hasar tespit çalışması başlattı. 10’dan fazla evde maddi hasar meydana geldi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Doludan genel detay
-Yıkılan çatılar

Haber-Kamera: Poyraz DURAK/GÖLE (ARDAHAN), (DHA)

=======================================================

KULÜP BAŞKANI KORONAVİRÜSTEN YAŞAMINI YİTİRDİ (2)
4) KORONAVİRÜSTEN YAŞAMINI YİTİREN KULÜP BAŞKANI TOPRAĞA VERİLDİ

Antalya’da, böbrek rahatsızlığı nedeniyle götürüldüğü hastanede koronavirüse yakalandığı belirlenen ve 11 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Serik Belediyespor Kulübü Başkanı Ali Aksu, son yolculuğuna uğurlandı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nden cenaze aracıyla alınarak, Belkıs Mahallesi’ne getirilen Ali Aksu için ikindi vakti koronavirüs tedbirleri kapsamında cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yıldırım, MHP İlçe Başkanı Osman Üstünmet, CHP İlçe Başkanı İbrahim Demir, Serik Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri ve Aksu’nun yakınları katıldı.
İlçe Müftüsü İbrahim Keser tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Aksu’nun cenazesi, Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ekiplerince defnedildi. Ali Aksu’nun ailesi ve yakınları, uzun süre gözyaşı döktü.

Görüntü Dökümü
———————–
– Cenazenin mezarlığa araçla getirilmesi
– Cenaze namazının kılınması
– Araçtan indirilerek defnedilecek yere taşınması

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA)

=======================================================

5) YOL ÇALIŞMASINDA 2 BİN 300 YILLIK MEZAR BULUNDU

MUĞLA’nın Menteşe ilçesinde sulama hattı çalışması sırasında yapılan kazıda, Helenistik Döneme ait olduğu değerlendirilen 2 bin 300 yıllık mezar bulundu.
Menteşe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince, Gülağzı Mahallesi’nde sulama hattı kazı çalışması sırasında, kepçe bir cisme denk geldi. Mezar olduğu tahmin edilen taşın bulunması üzerine çalışmalar durdu. Olay yerine inceleme yapması için Muğla Müze Müdürlüğü görevlileri çağrıldı. Helenistik Döneme ait olduğu öğrenilen 2 bin 300 yıllık mezardan insan kafatası ve iskeletlerinin yanı sıra kandil çıktı.
Yetkililerin çalışmasını tamamlanmasının ardından mezarın üzerinin kapatılacağı ve sulama hattı çalışmalarının süreceği bildirildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Mezarın bulunduğu alandan görüntü
-Kepçeden görüntü
-Mezarda kazı çalışması yapılmasından görüntü

Haber – Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

=======================================================

6) BAHÇEDE BULUNAN KÖPEĞİ ÇALDI

DÜZCE’de, Güler ailesine ait evin bahçesine giren hırsız, Pekinez cinsi köpek ile pencerenin kenarında asılı bulunan tasmasını çalarken, hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı.
Düzce Çay Mahallesi’nde Güler ailesine ait evin bahçesinde bulunan iki köpekten Pekinez cinsi köpek çalındı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde hırsızın köpeğin yanı sıra pencerenin kenarında asılı olan tasmayı da çaldığı görüldü. Zilşan Güler (14) birisi Şivava melezi, birisi Pekinez cinsi iki köpeğine kulübede beslediğini belirtirken, ‘Melo’ isimli köpeğinin çalınmasının üzüntüsünü yaşadı.
Zilşan Güler ise köpeğini görenlerin haber vermesini isteyerek, “Biz evde otururken akşam 22.30 sıralarında kapından geliyor, biri var mı yok mu diye evin sesini dinliyor. Daha sonra tasmaları alıyor. Köpeği tuttuğu gibi gidiyor. Çok rahattı. İki köpeğimiz vardı. Birini almış. Çok üzüldük. Köpeğimize çok değer veriyorduk. Doğduğu andan itibaren baktığımız için bizdeki yeri çok ayrıydı. Gören, bulan olursa ve haber verirse çok seviniriz. Çalana diyecek lafım yokö dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Köpeğin çalınırken güvenlik kamerası görüntüsü
-Köpeğin sahibi Zilşan Güler’in diğer köpeği ile oynarken görüntüsü
-Zilşan Güler ile röp ve detaylar
-Güvenlik kamerası görüntüsü

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

=======================================================

7) YEDİEMİN OTOPARKINDAN 4 ARAÇ ÇALAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI

ÇANAKKALE’nin Bayramiç ilçesindeki yediemin otoparkından 3 motosiklet ile 1 otomobil çalan 5 şüpheli, polis ekiplerince yakalandı.
Bayramiç Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki yediemin otoparkından saat 04.00 sıralarında 3 motosiklet ile 17 TR 860 plakalı aracın çalındığı ihbarını aldı. Harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, O.C.O. ve M.Y.B.’yi çaldıkları araca taktıkları 34 AC 4214 sahte plaka ile il merkezinde yakaladı. 
Ekipler ayrıca 3 motosikleti çalan C.Ü., R.Y. ve M.Ş.’yi de yakalayarak, gözaltına aldı. 5 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Görüntü Dökümü
———————–
-Emniyet binasından genel görüntüler.
-Şüphelilerin emniyetten çıkarılmasından görüntüler.

Haber-Kamera: Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (DHA)

=======================================================

KIZILAY GENEL BAŞKANI KINIK: KAN İHTİYACIMIZ ALARM VERİYOR (2)
8) ‘İFTARDA 2,5 MİLYON ÖĞÜN YEMEĞİ VATANDAŞA ULAŞTIRIYORUZ’

Kızılay tarafından ‘Ramazan Bereketini Paylaşan Tüm Kalplere Hilal Olsun Türkiye’ sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında, Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Dicle Üniversitesi kampüsünde kurulan Diyarbakır Aşevi’nin açılışı yapıldı. 5 bin metrekarelik alanda, günde 10 bin kişiye sıcak yemek hizmeti sağlanacak aşevinin açılışını Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ile Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi beraber yaptı. Açılışta konuşan Kızılay Genel Başkanı Kınık, ramazan boyunca 26 aşevi ve 44 seyyar mutfakla yaklaşık 2,5 milyon öğün iftarlığın vatandaşa ulaştırıldığını belirterek, şunları söyledi: 
“Diyarbakır’da açılışını yaptığımız aşevimiz günlük 10 bin kişiye yemek çıkarıyor. Kızılay olarak hem bu bölgedeki faaliyetlerimizi artırıyoruz hem de ülke genelindeki afet, insani yardım ve kan hizmetleri gibi toplum sağlığı noktasındaki hizmetlerimizi de artırıyoruz. Ramazan boyunca 26 aşevimiz, 44 seyyar mutfağımız, yaklaşık 2,5 milyon öğün yemeği vatandaşlarımıza ulaştırıyor. Bir taraftan vatandaşlarımızın bağışlamış olduğu kurban adaklar burada yemeğe dönüşüyor bir diğer taraftan vatandaşlarımızın zekatları, fitreleri, fidyeleri bu aşevinde sıcak yemeklere dönüşüp mahzun sofraları şenlendiriyor. 200 bine yakın aileye kuru gıda dağıtımımız devam ediyor, 200 bini aşkın aileye de aylık 500’er liralık nakit ramazan desteği sağlıyoruz. 40 bin aileye aylık 250’şer liralık mobil alışveriş kodları ve alışveriş kartları gönderiyoruz. Yardımlarımızı ağırlıklı olarak ailelerimize nakit olarak yapmaya çalışıyoruz. Tunceli, Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, İzmir ve Giresun’da afetten etkilenen bölgelerimize 23 milyon liralık bir nakit destek ramazan boyunca sağlıyoruz.”
‘8 MİLYON KİŞİYE YARDIM ELİ UZATIYORUZ’
Yurt içinde ve dışında toplam 8 milyon kişiye yardım eli uzatmak için çabaladıklarını aktaran Kınık, “Koronavirüs pandemisinin oluşturmuş olduğu olumsuz şartlar, vatandaşlarımızı etkiledi. Etkilenen sektörlerdeki vatandaşlarımıza biraz daha fazla el uzatmamız gerekiyor. Ramazan sürecinde bu kardeşlerimizin de dertleriyle dertlenmemiz gerekiyor. Kan ve plazma ihtiyacı da devam ediyor. Bu nedenle kan hizmetlerimizi de artırmaya çalışıyoruz. Kızılay’ımız, tüm hızıyla ramazan boyunca 8 milyon ihtiyaç sahibine, 1 milyonu yurt dışında olmak üzere yoksulluğun, kuraklığın pençesinde yaşayan Yemen, Somali, Sudan ve Suriye gibi ülkeler başta olmak üzere 1 milyonu yurt dışında, 7 milyonu yurt içindeki vatandaşlarımıza elini uzatmak için çabalıyor. Bu anlamda bağışçılarımızın ve gönüllülerimizin kıymetli desteklerini bekliyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için 60 bin Kızılay gönüllüsü sahada çalışıyor” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Diyarbakır Kızılay aş evi’nin açılışı
-Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ın konuşması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Mucahit CEYLAN – Nurettin FİDANCAN/DİYARBAKIR,(DHA)

=======================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!