Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 22

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) KRİPTO PARA İŞLEM PLATFORMU VEBİTCOİN CEO’SU GÖZALTINA ALINDI
 
MUĞLA merkezli kripto para işlem platformu Vebitcoin’in kendi sitesinden faaliyetlerini durdurduğunu açıklamasından sonra şirketin Ceo’su İlker B.’nin Menteşe ilçesindeki villasına girmeye çalışan 2 kişi, jandarma tarafından yakalandı. Yatırımcı oldukları öğrenilen 2 kişi ifadesinin ardından serbest bırakılırken, olaydan sonra ailesiyle birlikte ilçe merkezindeki evine taşınan İlker B., dün akşam saatlerinde polis tarafından gözaltına alındı.  

Kripto para borsası Thodex’in bakım yapılacağı açıklaması sonrasında sitesini kapatması ve sahibi Faruk Fatih Özer’in yurt dışına kaçmasıyla başlayan sürece Muğla merkezli Vebitcoin.com da katıldı. Vebitcoin.com faaliyetlerine içine girdiği finansal zor durumdan dolayı son verdiğini belitti.

Thodex’in bakıma alındığını açıkladığı geçen 20 Nisan’da gece yarısında Vebitcoin de bakıma alındığı ve bu süreçten bu yana kapalı olduğu ortaya çıktı. Şirketten kapanmaya ilişkin yapılan açıklamda şu ifadelere yer verildi:

“Son dönemde kripto para sektöründe yaşanan gelişmelerden dolayı işlemlerimizde beklenenden çok daha fazla bir yoğunluk meydana geldi. Bu durumun finansal alanda şirket olarak bizi çok zorlu bir sürece sürüklediğini üzülerek belirtmek isteriz. Tüm düzenlemeleri ve hak taleplerinizi gerçekleştirebilmek adına faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık. Size en yakın sürede bilgilendirme sağlayacağız.”

Yaşanan bu olayın ardından Muğla’nın Menteşe ilçesi Ortaköy Mahallesi’nde oturan Vebitcoin’in Ceo’su İlker B., önceki gece villasına 2 kişinin duvardan atlayarak girmek istediğini belirterek, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbarın ardından olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi. Gözaltına alınan 2 şüpheli jandarmadaki ifadelerinde, “Vebitcoin’e para yatırdık. Yaşanan olumsuz gelişmeler üzerine İlker B. ile konuşmaya geldik. Kendisine zarar vermedikö dediği öğrenildi. Konut dokunulmazlığını ihlal suçundan işlem yapılan şüpheliler serbest bırakıldı.

VEBITCOIN’IN HESAPLARI BLOKE EDİLDİ, CEO İLKER B. GÖZALTINA ALINDI

Reklam Alanı

Bu arada Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, işlemlerini durdurduğunu açıklayan kripto para platformu Vebitcoin’in Türkiye’deki finansal kuruluşlardaki hesaplarını bloke etti. Villasına 2 kişinin girmeye çalışmasının ardından eşi ve 2 çocuğu ile birlikte Menteşe ilçe merkezindeki evine taşınan İlker B., dün akşam saatlerinde polis tarafından gözaltına alındı. Soruşturma sürdürülüyor.  

Görüntü dökümü
– Vebitcoin binasından genel görüntü

Cavit AKGÜN/MUĞLA, (DHA)

====================================

2) MALATYA’DA HUSUMETLİLER ARASINDA SİLAHLI ÇATIŞMA: 9 GÖZALTI

Malatya’da, husumetli olan iki grup arasında çıkan silahlı çatışma sonrasında polis ekiplerince önce 4 kişi tabancalarla birlikte yakalanırken, kalan 5 kişi ise sığındıkları evlerinden Özel Harekât polislerinin de katıldığı operasyon ile yakalanarak gözaltına alındı. Olayda, ölen veya yaralanan olmadı. 

Olay, gece yarısı Özalper Mahallesi’nde meydana geldi. 4 kişi, otomobilleriyle husumetli oldukları 5 kişinin evine gelerek tabancalarla ateş açtı. Evden çıkan 5 kişinin de otomobile doğru ateş açmasıyla karşılıklı çatışma çıktı. Bir süre çatışan şüphelilerden 4’ü araçlarıyla, olay yerinden uzaklaştı. Silah seslerini duyanların ihbarıyla olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Olayla ilgili çalışma başlatan ekipler, otomobille kaçan 4 kişiyi Beydağı Mahallesi’nde 4 tabancayla birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Polis ekipleri olayın gerçekleştiği Özalper Mahallesi’ndeki 5 kişiyi gözaltına almak için eve gitti. Polisin ‘teslim olun’ ikazını dinlemeyen şüpheliler için Özel Harekat polisleri çağrıldı. Yine polisin megafonla ‘etrafınız sarıldı, teslim olsun, size zarar vermeyeceğiz’ ikanızı dinlemeyen şüphelilerin gözaltına alınması için operasyon düzenlendi. Şüpheliler, operasyonun başlamasıyla ellerinde bulunan 4 tabancayla birlikte teslim oldu. Polis, teslim olan 5 şüpheliyi de gözaltına alarak, sorgulamak için karakola götürdü.
Ölen veya yaralananın olmadığı ve toplam 9 kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
————————
-Olay yeri inceleme ekipleri
-Çok sayıda polis
-Özel Harekat polislerinin gelmesi
-Polisin ‘teslim olun’ anonsları etmesi
-Teslim olanların gözlatına alınması
-Mahallelinin alkışı
-Mahallelinin tepkisi
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

==================================

3) VİNCİN DEMİR AYAĞINA ÇARPAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ

ANTALYA’da motosiklet sürücüsü Murat Sungur (22), bayrak asmak için yola park eden vincin demir ayağına çarparak hayatını kaybetti.

Kaza, saat 23.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Sakıp Sabancı Bulvarı üzerinde meydana geldi. Kent merkezine seyir halinde olan Murat Sungur’un kullandığı 07 KBP 29 plakalı motosiklet, Antalyaspor bayrağı asmaya gelen Nevzat B.’nin park ettiği 07 DDJ 32 plakalı vincin demir ayağına çarptı. Motosiklet sürücüsü Sungur savrulurken, motosiklet ise 100 metre sürüklendikten sonra durabildi. Kazayı görenler durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Kısa sürede olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, Sungur’un hayatını kaybettiğini belirledi.

Murat Sungur’un kullandığı motosikletin gidonu iki parçaya ayrılırken, kaskı ve ayakkabılarının ise yola savrulduğu görüldü. Vincin sürücüsü Nevzat B., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Savcının incelemesinin ardından Murat Sungur’un cansız bedeni, Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Görüntü Dökümü
-Polis ekipleri detay
-Murat Sungur cansız bedeni yerde detay
-Vinç detay
-Antalyaspor bayrakları detay
-Murat Sungur’un cansız bedeninin cenaze aracına yüklenmesi detay
-Çevredekiler detay
-Murat Sungur opak fotoğrafı
-Genel detaylar

HABER-KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)

===================================

4) TÜRK BAYRAĞI İÇİN TEHLİKELİ TIRMANIŞ
 
YOZGAT’ta Yavuz Selim İlkokulu’nun 2’nci katındaki pencereye asılan, ancak rüzgar nedeniyle katlanan Türk bayrağı, pencere korkuluklarına tırmanan lise öğrencileri tarafından düzeltildi.  

Yozgat’ta lise öğrencilerinin, okulun dış cephesinde katlanmış Türk bayrağını düzeltmeye çalıştığı anlar, kameraya yansıdı. Yavuz Selim İlkokulu’nun 2’nci katındaki pencerede asılı bulunan Türk bayrağının, rüzgar nedeniyle katlandığını gören lise öğrencileri, düzeltmek için büyük çaba sarfetti. Okulun alt kat pencere demirlerine tırmanan öğrencilerden Doğuhan Çanakçı, önce bir arkadaşını omzuna alarak yaklaşık 6 metre yükseklikteki bayrağı düzeltmeye çalıştı. Arkadaşı yukarı tırmanamayınca, Çanakçı, diğer arkadaşı Hüseyin Ünal’ı omzuna alarak kaldırdı. Ünal, uzanarak bayrağı düzettikten sonra indi.

Okulun kapalı olması nedeniyle öğrencilerin bu tehlikeli tırmanışı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Görüntü dökümü:
-Katlanan bayraktan görüntü
-İki öğrencinin yukarı tırmanması ve bayrağı düzeltmesi
-Öğrencinin aşağı atlaması

Haber: YOZGAT, (DHA)

=============================

5) POLİSTEN KAÇARKEN MOTOSİKLETİ ARIZALANAN ŞÜPHELİ YAKALANDI

BURSA’nın İnegöl ilçesinde polisten kaçan Metin D. (35), motosikleti bozulunca yakalandı. Sokağa çıkma kısıtlamasına uymamak, maske takmamak ve yetersiz ehliyetle araç kullanmak suçundan toplam 5 bin 389 lira ceza kesilen şüphelinin uyuşturucu kullanmak ve silah ticareti yapmak suçundan aranması olduğu öğrenildi.

Bursa’nın İnegöl İlçesi’ne bağlı Yunusemre Mahallesi’nde kısıtlama saatlerinde parkta oturan şüpheliler ihbarını alan polis ekipleri, söz konusu adrese gitti. Polis ekiplerini gören iki şüpheliden biri yaya olarak kaçarken, Metin D.’ de motosikletine binerek kaçmaya çalıştı. Bir süre Metin D.’yi araçla kovalayan polis ekipleri, yaklaşık 2 kilometre sonra motosikletin arızalanması sonucu şüpheliyi yakaladı. Polis ekipleri yaptıkları sorgulamada şüphelinin uyuşturucu kullanma ve silah ticareti suçundan aranması olduğunu belirledi. Gözaltına alınan şüpheliye sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmekten 3 bin 150 lira, maske kurallarına uymamaktan 900 lira, yetersiz ehliyetle araç kullanmaktan bin 339 lira olmak üzere toplamda 5 bin 389 lira ceza kesildi.

Polis ekiplerine arkadaşlarıyla sohbet ettiklerini ifade eden Metin D., kendisini görüntüleyen basın mensuplarına “Niye ikide bir çekiyorsun. Psikolojik baskı yapıyorsun. Ayıp senin yaptığın” diyerek tepki gösterdi. 

Görüntü Dökümü
-Polis ekiplerinin ihbar edilen yere gitmesi
-Şüphelilerin kaçması
-Polis ekiplerinin motosikletliyi kovalaması
-Motoru arızalanan şüphelinin yakalanması
-Polis ekiplerinin cezai işlem uygulaması
-Motosikletin çekilmesi
-Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!