Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -22

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ESKİŞEHİR’DE ORMAN YANGINI

ESKİŞEHİR’in Mihalıççık ilçesinde, ormanlık alanda yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, yangını söndürme çalışmalarına başlandı.
Yangın, akşam saatlerinde Mihalıççık ilçesine bağlı Hamidiye Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıktı. Ormanlık alandan yoğun duman yükseldiğini görenler, itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Alevler kısa sürede ormana yayılırken, yangını söndürmek için çok sayıda arazöz ve personel bölgeye sevk edildi. Yaklaşık 20 hektarlık alanda etkili olan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Görüntü Dökümü
—————
-Yangın söndürme çalışmaları

Haber: ESKİŞEHİR,(DHA)

===========================

2) UÇKUN TOPLARKEN KAYALIKTAN DÜŞTÜ, AFAD VE UMKE EKİPLERİNCE KURTARILDI

Reklam Alanı

VAN’ın İpekyolu ilçesinde, uçkun toplamak için çıktığı kayalıklarda dengesini kaybedip düşerek yaralanan Veysel Işık (44), kurtarma ekiplerinin 2 saat süren çalışmasıyla kurtarıldı. Bilinci konfüze, kafa ve omurilik travması olduğu belirlenen Işık, zorlu arazi koşullarında AFAD ve UMKE ekipleri tarafından sedye ile ambulansa taşınarak, yapılan ilk müdahalesinin ardından hastaneye ulaştırıldı.

İpekyolu ilçesine bağlı Değirmen Mahallesi yakınındaki dağlık bölgede uçkun toplamaya giden Veysel Işık, ayağının kayması sonucu bir anda dengesini kaybederek 4 metre yükseklikten kayalığa düşüp, yaralandı. Işık, düştüğü yerde mahsur kalırken, ihbar üzerine olay yerine AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Zorlu arazi koşullarında yaya olarak yürüyen ekipler, yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonucu Işık’ı bulunduğu yerden kurtardı. Arazinin engebeli olması nedeniyle Işık’ın sedye ile taşınması sırasında ekipler zor anlar yaşadı. Bilinci konfüze, kafa ve omurilik travması olduğu belirlenen Işık, ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————- 
-Kayalıktan düşen Veysel Işık’a ulaşan ekipler
-AFAD ve UMKE ekipleri Işık’a ilk müdahaleyi yaparken
-Sedye ile taşırlarken
-Sedye ile zorlu yolculuktan detaylar

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ/VAN, (DHA)- 

===========================================

3) ÜZERİNE SICAK SU DÖKÜLEN BERİL BEBEK AMBULANS HELİKOPTERLE ESKİŞEHİR’E SEVK EDİLDİ (2)

‘AĞLAMAKLI, ÇIRPINIR, KORKMUŞ VAZİYETTE TESLİM ALDIM’
Afyonkarahisar’da üzerine sıcak su dökülmesi sonucu vücudunda yanıklar oluşan 15 aylık Beril Server Aktaş, ambulans helikopterle Eskişehir’e sevk edilirken, bebeği kucağında taşıyarak götüren Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Mehmet Canko, yaşananları anlattı. 7 yıldır ambulans helikopterde görev yapan Mehmet Canko, Beril Server’i 112’nin kara ekiplerinden teslim aldıklarını belirtti. Teslim aldığında Beril Server’in annesinin kucağında olduğunu aktaran Canko, “Çocuk sedyeye yatamayacak durumdaydı. Vücudunda ciddi derecede yanıklar vardı. Annesinin kucağından zaten ağlamaklı, çok çırpınır, korkmuş vaziyette teslim aldım. Daha sonra kendi kucağımdan sedyeye indirmek istemedim. Bunun sebebi de ikinci bir travma yaşatmamak, yanmış deride sert zemine yatırmamak için çocuğun kucağımda naklini sağlamış bulundum” dedi.
‘İLK ÖĞRETİLEN ŞEY HASTALARA DOKUN’
Okulda ilk derslerinde kendilerine öğretilen bilginin, ‘hastalara dokun’ olduğunu belirten Canko, “Çocuğu o yüzden kucağımdan indirmek istemedim. Fiziksel temasın psikolojik yardımda bulunması gerektiğini biliyoruz, alınan eğitimlerden dolayı. Bunun yüzünden kucağımda götürmeyi tercih ettim” diye konuştu.
‘KENDİ ÇOCUĞUM OLSA NASIL DAVRANIRDIM DÜŞÜNCESİYLE TAŞIYORUM’
4 yıllık evli olduğunu belirten Mehmet Canko, “Daha çocuğum yok, bütün taşıdığım çocuk vakalarında kendi çocuğum olsaydı nasıl davranırdım, sadece bunun düşüncesiyle taşıyorum. Yetişkin vakalarına da benim akrabalarım, benim eşim dostum olsa nasıl davranırdım, bunu hep gözümün alarak bu şekilde hastaların taşınmasını sağlıyorum” dedi.
‘MUTLULUK VERİCİ, ÇOK ONURE OLDUK’
Sosyal medyadan gelen yorumları da değerlendiren Mehmet Canko, “Sağlık alanında çok zor bir dönemden geçiyoruz, ülkece çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bu şekilde gelen bize övgüler gerçekten mutluluk verici, çok onore olduk. Yani bir şey diyemiyorum işin açıkçası. Çok heyecanlandırıyor biziö diye konuştu.

Görüntü dökümü
————–
– Helikopterin gelişi
– Helikopterden inen doktor ve ATT detay
– Mehmet Canko ve helikopter detay
– ATT Mehmet Canko konuşma
– Canko helikopter içinde detay
– Canko helikopter dışında detay

HABER -KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

==================================================

4) TÜFEKLE VURULDU, 1 KİLOMETRE YÜRÜYÜP ARKADAŞLARINDAN YARDIM İSTEDİ

ANTALYA’da Murat Can K. (27), ‘yan bakma’ nedeniyle tartıştığı arkadaşı Yakup A.’ya ormanlık alanda tüfekle ateş etti. Yüzüne isabet eden saçmalar nedeniyle yaralanan Yakup A., 1 kilometre yürüdükten sonra sanayi içindeki arkadaşlarından yardım isteyerek hastaneye kaldırıldı.
Olay, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Şafak Mahallesi içerisinde yer alan ormanlık alanda meydana geldi. Murat Can K., iddiaya göre daha önce yan bakma nedeniyle tartıştığı arkadaşı Yakup A.’ya, konuşmak için ormanlık alana gitmeyi teklif etti. Beraber Şafak Mahallesi içerisinde yer alan ormanlık alana giden ikili, burada yine tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesiyle Murat Can K., yanında bulunan tüfekle Yakup A.’ya ateş etti.
1 KİLOMETRE YÜRÜDÜ
Yüzüne ve vücudunun çeşitli noktalarına tüfekten çıkan çok sayıda saçma isabet eden Yakup A., yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan Akdeniz Yeşil Sanayi Sitesi 5002 Sokak üzerindeki arkadaşlarının yanına yürüyerek gitti. Yakup A.’nın yaralandığını gören arkadaşları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı Yakup A., Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis ekipleri Murat Can K.’yı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
‘BERABER ORMANLIK ALANA GİTMİŞLER’
2 arkadaşın arasında yaşanan tartışmanın ardından silahlı yaralamanın yaşandığını ifade eden Hüseyin Altıntaş, “2 arkadaşın arasında bir soğukluk oldu. Murat Can K., Yakup A.’ya ‘Gel bir yerlere gidelim’ deyince, beraber ormanlık alana gitmişler. Orada tartışma büyüyünce de Murat Can K., Yakup A.’ya tüfekle uzaktan ateş etmiş. Tüfekten çıkan saçmalar da Yakup A.’nın yüzüne ve vücuduna isabet etmiş. Hayati tehlikesi yok. Buraya kadar da ormanlık alandan yaklaşık 1 kilometre kadar yürüyerek gelmiş” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————–
-Polis ekipleri detay
-Yakup A.’nın ambulans içinden detayları
-Sanayi sitesi bulunan sokak detay
-Yakup A.’nın arkadaşı Hüseyin Altıntaş röp
-Genel detaylar

HABER-KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)

============================================

5) ADNAN MENDERES’İN KOL SAATİ DEMOKRASİ MÜZESİ’NDE SERGİLENECEK  

AYDIN’ın Koçarlı ilçesinde, yapımında sona yaklaşılan Demokrasi Müzesi’nde merhum Başbakan Adnan Menderes’e ait antika kol saati, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan tarafından Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’a sergilenmek üzere teslim edildi.
Çakırbeyli Mahallesinde çalışmalarında sona gelinen Adnan Menderes Demokrasi Müzesi, Menderes Dönemi’ni yansıtacak anı değeri taşıyan malzemelerle envanter toplama çalışmaları devam ediyor. Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’ne en anlamlı bağış, Koçarlı Belediye Başkanı AK Parti’li Nedim Kaplan’dan geldi. Kaplan, Merhum Başbakan Menderes’in iktidara geldiği 1950’de yakınlarına hediye etmek üzere İsviçreli bir saat firmasına özel siparişle yaptırdığı, üzerinde ‘Menderes’ yazılı antika kol saatini Adnan Menderes Demokrasi Müzesi için Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’a teslim etti.
‘MÜZEYE BAĞIŞLAMAMIZ DAHA ANLAMLI OLDU’
Antika kol saatinin maddi değerinden çok manevi değeri ve önemine vurgu yapan Nedim Kaplan, “Bu saat geçtiğimiz süreçte bana bir yakınım tarafından hediye edilmişti. Demokrasi şehidimiz merhum Başbakanımız Menderes’in yadigarı olarak bir süredir özenle saklıyordum. Ankara ziyaretimizde İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya teslim etmek istediğimizde bana, ‘Bu ben de kalırsa kendime saklarım. Koçarlı’daki müzemizde sergileyelim milletimiz de faydalansın’ dedi. Biz de Bakanımızın da tavsiyesi doğrultusunda müzeye bağışlamamızın daha anlamlı olacağını düşünerek bu kararı aldık. Bağışladığımız kol saati 1950’de Demokrat Parti’nin iktidara gelmesinin ardından Merhum Başbakanımız Adnan Menderes tarafından İsviçreli bir saat firmasına yaptırılan 100 adet özel yapım saatten biri olma özelliğini taşıyor. Menderes, bu kol saatini, 1951’de açılışını yaptığı bir şeker fabrikasında kolunda saatinin olmadığını fark ettiği bir yetkiliye hatıra kalması için hediye ediyor. Daha sonra uzun yıllar kullanılan saat, bu yetkilinin vefatının ardından yakınlarınca İstanbul Kapalı Çarşı’daki bir saatçiye satılıyor. Bu saati satın alan bir dostumuz bize hediye etti, biz de hak ettiği yerde sergilenmesi için müzemize bağışladık. İnşallah bağışımız müzemize ziyarete gelenler için geçmişe ışık tutarak Menderes’in anılarının canlanmasına vesile olur” dedi.
VALİ AKSOY, BAŞKAN KAPLAN’A TEŞEKKÜR ETTİ
Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Başbakan Menderes’in memleketi olan Koçarlı’nın müzeye bağış konusunda da farkındalığını ortaya koyduğunu belirterek minnet duygularını paylaştı. Antika kol saatini müzede sergilemekten ötürü büyük mutluluk duyacaklarını söyleyerek Başkan Kaplan’a teşekkür eden Vali Aksoy, müzeye bağış konusunda da Aydınlı vatandaşlara olan çağrısını yineledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———–
-Kol saatinin görüntüsü
-Kol saatinin Nedim Kaplan Tararından Vali Hüseyin Aksoya’a teslim edilmesinden detay
-Nedim Kaplan ve Vali Aksoy’un konuşmasından görüntü

Haber-Kamera:Burhan CEYHAN/AYDIN, (DHA)

===============================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!