Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -22

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) DİYARBAKIR’DA 8’İNCİ ANA JET ÜS KOMUTANLIĞI’NA MAKET UÇAKLARLA SALDIRI GİRİŞİMİNE 1 GÖZALTI

DİYARBAKIR’da, 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’na maket uçaklı saldırı girişiyle ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı.
Olay, 19 Mayıs gecesi saat 00.30’da Diyarbakır’daki 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda meydana geldi. Gece saatlerinde kent genelinde duyulan patlama sesinin ardından yapılan incelemede 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’na 2 maket uçakla saldırı girişimi olduğu belirlendi. Can kaybı ve yaralının olmadığı saldırı girişiminin ardından güvenlik güçlerince başlatılan operasyon kapsamında 1 şüpheli gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şüphelinin terör bağlantısı araştırılıyor.

ŞÜPHELİNİN TERÖR PROPAGANDASI YAPTIĞI BELİRLENDİ

Diyarbakır’da bulunan 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’na maket uçaklı saldırı girişimiyle ilgili gözaltına alınan şüphelinin sorgusu sürüyor. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında yaptıkları araştırmada şüphelinin saldırı girişiminin ardından sosyal medyada terör propagandası yaptığını belirledi.

DİYARBAKIR, (DHA)-

======================

Reklam Alanı

2) BURSA’DA SAĞANAK VE DOLU HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ (3)
 
4 EVİ SU BASTI
Bursa’nın Karacabey ilçesinde etkili olan sağanak, Yeşil Dere’nin taşmasına neden oldu. Derenin taşmasıyla birlikte park halindeki 2 traktör, suyla sürüklendi. AFAD ve Jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından sağanak nedeniyle kayıp ya da ölen kişinin olmadığı saptandı. Karacabey Belediyesi ve Kızılay tarafından sağanak nedeniyle çadırlarının zarar görmesi sonucu bir düğün salonuna yerleştirilen mevsimlik işçilere yemek ve kıyafet temin edildi. Zarar gören tarım arazileri drone ile havadan görüntülenirken, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan hasar tespit çalışmalarına başlandığını belirtti.
“CAN KAYBIMIZ YOK”
Ali Özkan, “Mevsimlik işçilerimiz var. Her yıl gelen vatandaşlarımız. Burada çadırlarda ikamet ediyorlar. Sağanaktan sıkıntı olunca jandarmanın yardımıyla oradan alındılar. Hamd olsun herhangi bir can kaybımız yok. Bir otel sahibi, oteli işçilere ayırabileceğini söyledi. Şimdi onunla ilgileniyoruz. Çocuklar ve kadınlarımız öncelikli. Şu an korkulacak bir durum söz konusu değil. Can kaybı olmaması en büyük mutluluğumuz. Umuyoruz ki kalıcı hasarlar bırakmış olmasın. Devletimiz zararları karşılayacaktır” dedi.
“BÜTÜN SERMAYEM GİTTİ”
Zarar gören kırsal Yeşildere Mahallesi’nde yaşayan Nedim Güler, “Traktörüm ve 2 adet ilaçlama makinem vardı. Römork vardı. Sağanak hepsini almış götürmüş. Daha yeni buraya geldim, yol kapalıydı. Bütün sermayem gitti. Çocukluğumdan beri edinmiş olduğum sermayem gitti. Allah yardımcımız olsun” dedi.
Yağmurun sabahtan başladığını belirten Ali İhsan Uysal, “Deredeki su yavaş yavaş yükseldi. Gittikçe çoğaldı. Su geldiği gibi derenin karşı tarafına zarar verdi. Felaket oldu. Eğer dereden gelen su buradan geçseydi köyün yarısı giderdi” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
————————
-Köy içindeki derelerden detaylar
-Su altında kalan tarlalardan detaylar
-İtfaiye ve Kızılay ekiplerinden detaylar
-Mevsimlik işçi çadırları dron görüntüleri
-Genel detaylar
-Köy sakinleri röportajı
-Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan röportajı

-Haber: Muammer İRTEM-Yasin KESKİN
-Kamera: Semih ŞAHİN/KARACABEY, (Bursa), (DHA)

================================

3) CEYLANPINAR’DA ‘TOZ BULUTU’ GÜNLÜK YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

ŞANLIURFA’nın Ceylanpınar ilçesinde, Suriye üzerinden gelen toz bulutu, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin azaldığı ilçede gökyüzü kızıl renge büründü.
Sınırda yer alan Ceylanpınar’da, akşam saatlerinde Suriye üzerinden gelen toz bulutu, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Toz bulutu ilçeyi kaplarken, gökyüzü de kızıla döndü. Görüş mesafesinin azaldığı ilçede sürücüler, araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti. Vatandaşlar toz bulutu nedeniyle nefes almakta zorlanılırken, esnaf ise çareyi iş yerlerini kapatmakta buldu.

Görüntü Dökümü
——————————–
-Toz bulutu ve trafik
-Ana cadde de ilerleyen araçlar
-Yaşamı olumsuz etkileyen toz bulutu
-Genel görüntü detayı

 Haber- Kamera Şafak SAĞ: -CEYLANPINAR/ŞANLIURFA-DHA)

=======================================

4) TUNCELİ’DE, HAVA DESTEKLİ TERÖR OPERASYONUNDA MAĞARA VE SIĞINAKLAR KULLANILAMAZ HALE GETİRİLDİ

TUNCELİ kırsalında, teröristlere yönelik düzenlenen hava destekli operasyonda mağara ve sığınaklar kullanılamaz hale getirildi. 
İl Jandarma Komutanlığı’nca Tunceli, Ovacık ve Pülümür üçgeninde bulunan dağlık bölgede tespit edilen bir grup teröriste yönelik operasyon başlatıldı. Teröristlerin saklandıkları belirlenen mağara ve sığınaklar hava destekli operasyonla kullanılamaz hale getirildi.
Bölgede operasyonların devam ettiği, helikopterle sevk edilen jandarma özel harekat ekiplerinin de arazide arama faaliyetinin sürdüğü öğrenildi. 

Görüntü Dökümü
——-
-Ahpanos bölgesinde askerlerin helikopterden inişi
-Genel ve detay görüntüleri

Haber-Kamera: Serhat Ozan YILDIRIM/ TUNCELİ,(DHA)

================================

5) BAKAN KURUM ‘İSRAİL’İN VE İSRAİL’İ DESTEKLEYENLERİN BU TAVRI YANINA KALMAYACAKTIR’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı Tarihi binada ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un son durağı AK Parti Bursa İl Başkanlığı oldu. AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan yaptığı açılış konuşmasında, Bakan Kurum’un ziyaretlerinin çok verimli geçtiğini belirtti ve kendisine teşekkür etti.
Türkiye ve Bursa’nın sadece kendini ilgilendirmediğini belirten bakan Murat Kurum, “Tüm dünyada bizi bekleyen mazlumlar var. O yüzden Türkiye’nin güçlü olması ve tüm dünya mazlumlarının sesi olması çok önemlidir. Bugün Filistin’de katledilen çocuklar, yavrularımız var. Dünyada hiçbir ülkenin sesi çıkmıyor. Maalesef o yavrularımızın haklarını kimse savunmuyor. Müslümanlar en kutsal günlerinde, en kutsal ayında ilk kıblemiz Mescid-i Aksamıza terör saldırıları düzenleniyor. Her ramazan ayında aynı şekilde bu saldırılar tekrar ediyor. Filistin bu noktada acı içinde eziyetler çekiyor. Bilinmelidir ki, İsrail’in ve İsrail’i destekleyen ülkelerin bu duruş, bu tavır yanına kalmayacaktır. Türkiye 84 milyon vatandaşı ile İsrail’i bu yapmış olduğu terör saldırılarının karşısında durmuştur. Filistinli kardeşlerimizin yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir. Bu anlayıştan geri durmadık, durmaya da niyetimiz yok” şeklinde konuştu.
Bakan Kurum, burada basına kapalı olarak gerçekleşecek toplantının ardından Bursa’dan ayrılacak.

Görüntü Dökümü:
———————————
-Toplantı salonundan görüntüler
-Bakan Kurum konuşması

Haber-Kamera: Mehmet İNAN/BURSA, (DHA)

======================================

6) KIRŞEHİR’DE 3 OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 2 ÖLÜ, 2 YARALI

KIRŞEHİR- Kırıkkale karayolunda 3 otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Kaza, bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıdı. 
Kaza, akşam saatlerinde Kırşehir- Kırıkkale karayolu Özbağ Beldesi yakınlarında meydana geldi. Sami Kaya yönetimindeki 06 ZJU 63 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu karşı şeride geçip, Adem Şahin’in kullandığı 06 FK 7195 plakalı otomobile çarptı. Kazanın olduğu şeritte ilerleyen Emrah Efe yönetimindeki 35 JP 448 plakalı otomobil de kaza yapan araçlara çarptı. Kazada otomobillerde sıkışan sürücüler Sami Kaya ve Adem Şahin, olay yerinde hayatını kaybetti. Otomobillerde yolcu olarak bulunan Menşure Kaya ve İbrahim Uyanık ise yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Polis ekiplerinin çalışmasının ardından Sami Kaya ve Adem Şahin’in cenazeleri ise otopsisi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı. 
Öte yandan, kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıdı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
——————–
-Olay yeri
-Güvenlik kamera görüntüsü

Haber-Kamera:Abdurrahman DULKADİR/KIRŞEHİR,(DHA)

=============================

7) 15 KİŞİLİK MİNİBÜSTE 56 KAÇAK GÖÇMEN; SÜRÜCÜ KAÇMAK İSTERKEN YAKALANDI

VAN’ın Tuşba ilçesinde, polis ve jandarma ekiplerinin takibe aldığı minibüs sürücüsü M.İ., tarlaya girdi. 15 kişilik minibüste 56 kaçak göçmen yakalandı, M.İ. ise kaçmaya çalışırken gözaltına alındı. 
Van- Erciş yolundaki Çolpan Mahallesi’nde, polis ve jandarma ekiplerinin kendisini takip ettiğini fark eden M.İ., kullandığı 21 HA 2015 plakalı minibüsün kontrolünü kaybederek, tarlaya girdi. M.İ., kazanın ardından araçtan inip, kaçmaya çalışırken, ekipler tarafından yakalandı. 15 kişi kapasiteli minibüsten ise Afganistan, Pakistan ve Suriye uyruklu 56 kaçak göçmen indi. Kaçak göçmenler, Erciş Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla işlemleri için İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. M.İ. ise gözaltına alındı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Bölgeye giren jandarma ekipleri
-Yoldaki araçlar
-15 kişilik minibüste yakalanan kaçak göçmenler 
-Kaçarken yakalanan sürücü
-Yakanan kaçak göçmenlerden genel ve detaylar
-Ambulans

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ/VAN, (DHA)-

===========================================

8) ‘DOSTLUK VE BARIŞ RALLİSİ’NE KATILANLARA KAPIKULE’DE CİĞERLİ, BADEM EZMELİ KARŞILAMA

BELÇİKA’dan başlayan 15’inci Europa-Orient Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi’ne katılan sporcular, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı’nın sınır kapısında katıldığı 7 araçlık ralli grubu Kapıkule’de, Edirne’nin meşhur tava ciğeri ve badem ezmesiyle karşılandı.
Dışişleri Bakanlığı,  Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TüvTürk tarafından desteklenen ve bu yıl 15’incisi düzenlenecek olan Europa-Orient Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi’ne katılmak üzere Belçika’dan yola çıkan ralliciler, Edirne’de Kapıkule Sınır Kapısı’ndan giriş yaptı.  Hollanda, Almanya, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan’ın ardından Türkiye’ye gelen rallicileri Kapıkule’de Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, karşıladı. Ralliye katılacak olan Kaymakcı, özel kıyafetlerini giyerek, direksiyon başına geçti. Kaymakcı’nın da aralarında olduğu sporcular, Edirne’nin meşhur tava ciğeri ve badem ezmesi ikram edilerek karşılandı.
‘DOĞU İLE BATI ARASINDAKİ KARDEŞLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNE KATKI SAĞLIYOR’
Bakan Yardımcısı Kaymakcı, ralliyi 12 yıldır Avrupa Birliği Başkanlığı olarak desteklediklerini belirterek, ” Gerçekten de doğu ile batı arasındaki kardeşliğin geliştirilmesine önemli katkıda bulunuyor. Türkiye’nin ve özellikle de Anadolu’nun daha yakından tanınması ve keşfedilmesi için çok değerli bir ralli. Bu ralliye katılanlar, İzmir’e, Antalya’ya gitmiyorlar daha çok ama Anadolu’yu keşfediyorlar. Kastamonu’dan Nevşehir’e, Hakkari’den Diyarbakır’a kadar gidiyorlar. Dolayısıyla bu ralli biraz da keşfetme ve kültürleri anlama, mutfakları tatma rallisi. Bu rallide hız yok çünkü rekabet hıza değil dostluğa dayalı bir rekabet. Rallide otoban kullanımı, navigasyon kullanımı yasak. Dolayısıyla biz insanların ve özellikle Batı Avrupalıların Türkiye’yi daha iyi keşfetmesini istiyoruz. Dolayısıyla Türk insanıyla tanışmasını arzu ediyoruz. Bu sene de ralliyi pandemiye rağmen destekledik. Aslında ralliye 200 civarında araç katılıyordu ama pandemi koşullarında sembolik de olsa sınırlı sayı da olsa bu sene rallinin yapılmasını destekliyoruz. Pazar günü Sultanahmet’ten start alacak ralli. Aynı zamanda pazartesi günü de Ankara’dan Avrupa Birliği Başkanlığı’ndan start alacak. Türkiye’nin değişik vilayetlerini ziyaret edecek ve aynı zamanda bu sene kutladığımız UNESCO çerçevesinde ve şairimiz Mehmet Akif Ersoy çerçevesinde de bir çok etkinliğe katılacak. Türkiye’nin Batı Avrupa’da, Kuzey Avrupa’da daha iyi tanıtılmasına katkıda bulunacak. Umarız amacında başarılı olmaya devam edecek” diye konuştu.
KAYMAKCI, KAPIKULE-İSTANBUL ETABINA KATILDI
Bakan Yardımcısı Kaymakcı, bu yılın gastronomi yılı olduğunu ifade ederek, “Turizm Bakanlığımızla birlikte bu ralli Türk mutfağını da özellikle geçtiği Batı Avrupa ülkelerinde tanıtmaya çalıştı. İzlediğimiz kadarıyla Slovenya’da, Sırbistan’da Türk mutfağını gören, keşfeden insanların ne kadar heyecanlandığını gördük. Ben ralliye geçtiğimiz yıllarda da belli etaplarda katıldım. En uzun katıldığım etap Fransa, Almanya’dan Çanakkale’ye 7 gün süre ile hiç fire vermeden, direksiyonu kimseye vermeden geldim. Geçmişte de yine belli bölümlerde Ankara – Samsun, Çanakkale – İstanbul gibi çeşitli etaplarda ralliye katıldım. bu sene de rallinin Kapıkule-İstanbul etabına katılacağım. Muhtemelen Ankara etabında da olacağım. İstanbul – Ankara etabının da bir bölümüne katılmayı düşünüyorum. Umarız önümüzdeki hafta sonu fırsat olursa Nevşehir etabına da katılabilirim” dedi.
‘TÜRKİYE’NİN TANITIM RALLİSİ’
Europa-Orient Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Başkanı Nadir Serin, düzenlenen rallinin Türkiye’yi AB yolunda daha güzel tanıtmak olduğunu belirtti. Serin, “Türkiye’ye gelene kadar 3 bin 200 civarında kilometre yaptık. Belçika, Hollanda, Almanya, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan ve şimdi Türkiye’ye geldik. Bu bir sosyal proje rallisi, insanların arabayla bir birlerini geçme gibi bir şeyi yok. Burada ödevler ön planda. Yarışmacılar bu yolculukta bir sonraki ödevi yapmak için yoldalar. Bu daha çok Türkiye’nin tanıtım projesi, Avrupa Birliliği Başkanlığı ile birlikte yapıp Türkiye’yi AB yolunda daha güzel tanıtmak ve saha çalışması yapmak. Yolculuğumuz yağmur yüzünden çok zor geçti” dedi.
Sürücülerden Müge İlkten Polat, yolculuklarının güzel geçtiğini ifade ederek, “Yağmurlu bir yolculuk yaptık. Her durduğumuz yerde çok güzel ağırlandık. Yöresel yemekler yedik. Şimdi Türkiye’de yolculuğumuz devam edecek” dedi.
Ralliye katılan Selma Uzun da,  “Almanya’dan yola çıktık ve şu an Türkiye’ye geldik. Yolculuğumuz güzeldi. Elçiliklerde mola verdik bizi çok güzel karşıladılar. Türkiye’ye gelmek çok güzel, insanın kendi vatanı gibi yok. Buradan İstanbul’a  gidiyoruz, ardından Ankara, oradan dan Kapadokya’ya gideceğiz. Adana’nın ardından Dalyan’da rallimizi bitireceğiz. Yaklaşık 6 bin kilometre yol gideceğiz” dedi.

Görüntü dökümü
——————————————-
– Ralliye katılan araçlardan detay
– Ralli Türkiye Başkanı Nadir Serin röp.
– Araçlardan detay
– Sürücülerden detay
– Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı röp.
– Kaymakcı’nın sürücü koltuğuna geçmesi
– Kaymakcı’nın araçla hareket etmesi
– Ralli takımının Türkiye’ye giriş yapması
– Takımın ciğer ve bademezmesiyle karşılanması
– Kapıkule’den genel görüntü

Haber – Kamera: Ali Can ZERAY – Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)

==========================================

9) SALİHLİ’DE KAMYONET DEVRİLDİ: 3 YARALI

MANİSA’nın Salihli ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan kamyonet bariyerlere çarparak devrildi. Kazada yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. 
Kaza, saat 19.00 sıralarında  İzmir-Ankara E-96 Karayolu Bülent Ecevit Köprüsü üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, İzmir istikametinden, Ankara istikametine seyir halinde olan Yüksel E. idaresindeki 45 SA 4066 plakalı kamyonet, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan kamyonet devrildi. Kazada 3 kişi yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından sürücü Yüksel E., yolcu konumunda bulunan  Muammer A. Ve Mustafa Ç. yapılan ilk müdahalenin ardından Salihli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.Tedavisi süren yaralılarının durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kaza nedeniyle trafiğe kapanan yol, kamyonetin çekici vasıtasıyla kaldırılmasının ardından normale döndü. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
—————————
-Kazaya karışan kamyonetten görüntü
-Kamyoneti kurtarma çalışmalarından detay görüntü

Haber-Kamera:EMRE SAÇLI /SALİHLİ (Manisa),(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!