Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 22

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BAKAN PAKDEMİRLİ: BAŞARILI SONUÇLARDAN İZMİRLİ OLARAK GURUR DUYDUM
 
TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, koronavirüs salgınının kentteki son durumu hakkında bilgi aldı. Çıkışta açıklama yapan Pakdemirli, “İzmir’in başarılı sonuçlarından dolayı bir İzmirli olarak gurur duydum. Havaların iyice sıcaklamaya başladığı bugünlerde İzmir’imiz tabii ki bir çekim merkezi olacaktır” dedi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne gelerek, İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop’tan koronavirüs salgınının kentteki son durumuyla ilgili bilgi aldı. Yaklaşık 20 dakika süren ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in de bulunduğu brifingin ardından, çıkışta gazetecilere açıklama yapan Pakdemirli, “Memnuniyetle ifade etmek isterim ki, normalleşme sürecine girdiğimiz bu patikada İzmir’in başarılı sonuçlarından dolayı bir İzmirli olarak gurur duydum. Başta İl Sağlık Müdürümüze ve tüm sağlık çalışanlarına bu süreçteki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İzmir’imiz hem vaka sayılarında en iyi durumdaki illerden biri hem de tedavi olan hastalarımız açısından da en iyi noktada. Aşılama açısından da hep ilk 3-5 il arasına giriyor. Bu neticeleri görmekten dolayı da büyük memnuniyet duyuyorum. Havaların iyice sıcaklamaya başladığı bu günlerde İzmir’imiz tabii ki bir çekim merkezi olacaktır. Bu neticelerin de İzmir’imizin turizmine olumlu yansıyacağına inanıyorum” dedi.

Görüntü Dökümü:
——————————–
– Bekir Pakdemirli’den detay görüntü
– Pakdemirli’nin açıklamasından görüntü

Haber: Davut CAN – Kamera: Fırat AKAY / İZMİR,(DHA)

=============================================

2) BABACAN: EMANETİ TESLİM ALMAYA GELİYORUZ (3) 

‘PARTİMİZİN VARLIĞINI DAHA ÇOK DUYURACAĞIZ’
İzmir’in Ödemiş ilçesine gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Ödemiş İlçe teşkilatı binasının açılışını gerçekleştirdikten sonra basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Babacan, “Bugün Ödemiş’i ziyaret ettik, çiftçimizle esnafımızla buluştuk. Partimize karşı olumsuz hiçbir şeyle karşılaşmadık. Gençlerimiz yollarımızı kesti, DEVA Partisi’ni merak ettiklerini söyledi. Bizi sosyal medyadan ve tv kanallarından takip ettiklerini öğrendiğimizde çok mutlu olduk. Ancak hem Kiraz’da hem de Ödemiş’te partimizi tanımayanların var olduğunu da gördük. Partimizin varlığını vatandaşlarımıza duyuracağız. Vatandaşlarımızın bizim için olumlu düşünmeleri için çalışacağız. Partimiz kurulalı 15 ay oldu, 81 ilin hepsinde il başkanlarımız ve ilçelerinde başkanlarımız göreve başladı. Çalışmaya da devam ediyor. Yarın da İzmir Narlıdere ve Balçova esnafı ve vatandaşlarıyla görüşeceğiz. Bundan sonra daha sık İzmir’de olacağız” dedi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü:
——————————–
-Ali Babacan’ın konuşmasından görüntüler
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Gökçe ADAR ÇUBUKÇIOĞLU-Kamera:Tekin GÜRBULAK -/İZMİR,(DHA)

=============================================

3) GERİ GÖNDERME MERKEZİ’NDE YANGIN: 1 ÖLÜ 

İZMİR’in Çiğli ilçesindeki, Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’nde çıkan yangında, Suriye uyruklu Ahmed Maslem (21) hayatını kaybetti. Bugün saat 15.00 sıralarında, Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’nin 5’inci katında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Olayı fark eden görevlilerin durumu bildirmesi üzerine, adrese itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Alevler, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında, Suriye uyruklu Ahmed Maslem hayatını kaybederken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
——————————–
– Geri Gönderme Merkezi’ndenden görüntü 
– Sağlık ve itfaiye ekiplerinden görüntü  
– Genel ve detay görüntü 

Haber: Davut CAN-Kamera: Ahmet Turhan ALTAY / İZMİR, (DHA)

=============================================

4) AKHİSAR’DA YILDIRIM AĞILA İSABET ETTİ: 2 YARALI 

MANİSA’nın Akhisar ilçesinde fırtına ve şiddetli yağış yaşamı olumsuz etkiledi. İlçere ağaçlar devrilirken, yıldırımın isabet ettiği ağılda 2 kişi yaralandı, 2 koyun öldü. Akhisar’da saat 17.30 sıralarında başlayan fırtına ve şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına ile birlikte kent merkezi ve bazı mahallelerde ağaçlar devrildi. Belediye ekiplerince yola devrilen ağaçlar kaldırılarak temizlik çalışması yapıldı. Bu arada Seğirdim Mahallesinde hayvanların bulunduğu ağıla yıldırım düştü. 2 koyun ölürken, ağıl yanında bulunun 2 kişi de hafif yaralandı. Yaralanan 2 kişi Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.  Yıldırımın düştüğü bölgelerde çıkan yangın ise itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Görüntü Dökümü:
——————————–
-Yangın söndürmeden genel ve detay görüntü

Haber-Kamera:Barış Gezici / AKHİSAR (Manisa),(DHA)

=============================================

5) DENİZLİ’DE ŞİDDETLİ RÜZGAR TABELALARI DEVİRDİ, VATANDAŞLAR DİREKLERE TUTUNDU 

DENİZLİ’de, akşam saatlerinde toz bulutuyla etkili olan ve saatteki hızı yaklaşık 80 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar, kent merkezinde hasara neden oldu. Bir restoranın dev tabelası devrildi, altında kalan 10 araç zarar gördü. Vatandaşlar da yürümekte zorlandı, bir kadın direğe sarılarak sürüklenmekten kurtuldu. Şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi, istinat duvarları yakıldı. Rüzgar nedeniyle 3 kişi hafif şekilde yaralandı. Rüzgarın ardından gökyüzünde iki ayrı gökkuşağı oluştu. Denizli kent merkezinde saat 19.00 sıralarında aniden çıkan şiddetli rüzgar özellikle Pamukkale, Merkezefendi, Tavas ve Serinhisar ilçelerinde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Toz bulutuyla etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle Merkezefendi ilçesi Kayalar Mahallesi’nde bir restoranın dev reklam tabelası otoparkta bulunan 10 aracın üzerine devrildi. Araçlarda büyük hasar oluştu. Tabelanın devrilmesi sırasında otoparkta kimsenin bulunmaması ise olası bir faciayı önledi. Sokakta yürüyen vatandaşlar da zor anlar yaşadı. Çocuk arabasıyla sokakta yürümeye çalışan kadın rüzgarın çıkmasıyla birlikte bir iş yerine sığınırken, başka bir kadın ise rüzgarda sürüklenmemek için elektrik direğine sarıldı.
AĞAÇLAR OTOMOBİLERİN ÜZERİNE DEVRİLDİ, 3 KİŞİ YARALANDI
Pamukkale ilçesi Pamukkale Mahallesi’nde de şiddetli rüzgar nedeniyle bir çam ağacının devrilme anı vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Görüntülerde kuvvetli rüzgar nedeniyle vatandaşların yaşadıkları korku da görüntülere yansırken, bu sırada ağaç da evin çatısına devrildi. Çamlaraltı Mahalle’sinde bir çınar ağacı gövdesinden kırılıp, bir otomobilin üzerine devrildi. Ağacın devrilmesi sonucu bir kişi de hafif şekilde yaralandı. Kayhan Mahallesi’nde bir evin bahçe duvarı boş arsaya yıkıldı. Çevreyolunda da bir yönlendirme levhası yerinden kopup yola devrildi. Yolda önlem alan polis ekipleri trafik akışını tek şeritten sağladı. Devrilen ağaçlar belediye ekipleri tarafından kaldırılırken, 112 Acil Yardım Hattına rüzgar nedeniyle yaklaşık 200 ihbarın geldiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:
——————————–
Cep telefonuyla çekilen görüntülerde 
-Lüks sitede havuzda yüzenlerin kaçmaları
-Toz bulutundan detaylar
-Sokakta yürümeye çalışan çocuk arabalı kadının işyerine sığınması
-Elektrik direğine sarılan kadından detaylar
-Bir ağacın devrilme anından görüntüler
-Devrilen tabelanın altında kalan otomobillerden detaylar
-Devrilen bir ağacın altında kalan otomobilden detay
-Gökkuşağından detay

Haber-Kamera:Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

=============================================

6) KULA’DA RÜZGAR YARIM ASIRLIK ÇINAR AĞACINI DEVİRDİ 

MANİSA’nın Kula ilçesinde, aniden değişen hava şartları nedeniyle oluşan toz bulutları yaşamı olumsuz etkiledi. İlçe merkezinde aşırı rüzgara dayanamayan 50 yıllık çınar ağacı devrilirken, altında bulunan manav tezgahı dağıldı. Kula’da etkili olan rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde yağan yağmur ile birlikte fırtınadan kaynaklı toz bulutları vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bazı noktalarda aşırı rüzgara dayanamayan ağaçlar devrildi. İlçe merkezinde şiddetli rüzgarla birlikte sallanmaya başlayan 50 yıllık çınar ağacı devrilirken, ağacın altında bulunan manav tezgahı ise dağıldı. İhbar üzerine olay yerine belediye ekibi sevk edildi. Ekiplerce yıkılan yarım asırlık çınar ağacı yoldan kaldırıldı. O anlarda manav tezgahında bulunan esnaf Emre Sarıkaya, “Bir anda toz fırtınası geldi. Ağaçlar sallanmaya başladı. Çınar ağacı tam devrilirken, biz altında zor kaçtık. Sonrasında yine rüzgarla birlikte elektrik teller birbirine değdi, üzerimize kıvılcımlar geldi. Ama biz kaçarak kurtulduk, herhangi bir sıkıntımız yok çok şükür” dedi.

Görüntü Dökümü:
——————————–
– Çınar ağacının devrildiği yer
– Esnaf emre sarıkaya rop
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera:Hasan YİĞEN / KULA (Manisa),(DHA)

=============================================

7) KUYUMCULAR SOKAK ORTASINDA BİRBİRİNE GİRDİ, VATANDAŞLAR KORKUYLA İZLEDİ
 
KOCAELİ’nin İzmit ilçesinde, kuyumcular arasında altın tartışması nedeniyle kavga çıktı. Yaklaşık 30 kişinin sokak ortasında tekme- tokat birbirine girdiği kavgayı caddedeki vatandaşlar korkuyla izledi. Olay, akşam saatlerinde İzmit Tepecik Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerinde dükkanı olan 2 kuyumcu arasında çıktığı iddia edilen tartışma, büyüyerek sokağa taştı. Kuyumcularda çalışanların da dahil olduğu kavgada yaklaşık 30 kişi tekme- tokat birbirine girdi. Olayı korku içerisinde izleyen çevredeki vatandaşlar ise durumu polise bildirdi. Polisin gelmesinin ardından ayrılan grupların birbirlerinden şikayetçi olmadıkları öğrenildi.

Görüntü Dökümü:
——————————–
– Kavga anından görüntü(cep telefonu kamerası)

Haber: Selda Hatun TAN / KOCAELİ, (DHA) 

=============================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!