Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 23

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BOTOKS SONRASI ÖLEN KÜBRA’NIN AİLESİNDEN TUTUKLU SANIĞIN TAHLİYESİNE TEPKİ

İSTANBUL Beylikdüzü’nde, güzellik merkezinde botoks yaptırdıktan bir gün sonra hayatını kaybeden Kübra Boyraz’ın (38) ailesi, tutuklu sanığın tahliyesine tepki gösterdi. Karar nedeniyle üzgün olduğunu belirten Boyraz’ın annesi Aysel Solmazgül (57), “Her şeyi yarım kaldı” dedi. Baba Ekrem Solmazgül ise, “Suçlu yok ortada. O diyor ‘ben yapmadım’, o diyor ‘ben yapmadım’ diye. Gökten mi geldi yaptılarö diye konuştu.

Olay, geçen yıl 21 Eylül’de İstanbul Beylikdüzü’nde meydana geldi. 1 çocuk annesi Kübra Boyraz, bir güzellik merkezinde botoks yaptırdıktan sonra fenalaştı. Boyraz, güzellik merkezi çalışanları tarafından evine götürüldü. Kapıyı açan annesi Aysel Solmazgül, kızına ne olduğu sorusu üzerine, güzellik merkezi çalışanı tansiyonunun düştüğünü söyledi. Evde bir gün sonra tekrar fenalaşan Kübra Boyraz, çağrılan ambulansla Esenyurt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Kübra Boyraz, durumunda iyileşme görülmeyince özel bir hastaneye sevk edildi. Ancak doktorların tüm çabasına karşın Kübra Boyraz kurtarılamadı. Kübra Boyraz’ın cenazesi, memleketi Malatya’da toprağa verildi. Epikriz raporunda, Kübra Boyraz’ın ‘pıhtı atması’ nedeniyle kalp krizi geçirdiği bildirildi.

TUTUKLU KALMADI
Olay sonrası gözaltına alınan 5 kişi, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma sürerken, Cumhuriyet Savcısı’nın itirazı üzerine şüpheliler hakkında yeniden gözaltı kararı verildi. Polisin düzenlediği operasyonda, şüpheliler adreslerinde bulunamadı. Ekiplerin yaptığı çalışmayla 5 şüpheli de yakalanarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si tutuklandı. Tutuklananlardan 1’i, 2’nci duruşmada serbest bırakıldı.

Olaya ilişkin Büyükçekmece 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen 3’üncü duruşmada ise mahkeme, tutuklu sanık Erdal D.’nin tutuklulukta geçen süreyi göz önünde bulundurup, sanığın delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme ihtimalinin bulunmadığı kanaatine vararak, ‘Yurt dışına çıkma yasağı’ ve ‘Adli kontrol’ uygulayarak tahliyesine karar verdi.

ANNE SOLMAZGÜL: HER ŞEYİ YARIM KALDI
Karara tepki gösteren Kübra Boyraz’ın annesi Aysel Solmazgül, üzgün olduğunu belirterek, “Bu çocuk bu hale geliyor, getirip kapıya atıyorlar, suçlu yok mu? Suçlu istiyorum. Çocuğumun kanını yerde mi bırakacaksınız? Kanundan adalet istiyorum, adalet yerine gelsin. Çocuğumun kanını yerde bırakmak istemiyorum. Oğlu ortada kaldı. Günah değil mi? O çocuğu büyütecekti, ne hayalleri vardı. Çok güzel hayalleri vardı yavrumun. Çocuğunu çok güzel büyütmek istiyordu. Her şeyi yarım kaldı” dedi.

Reklam Alanı

BABA SOLMAZGÜL: HEPSİ ŞEBEKE BUNLARIN
Ekrem Solmazgül ise kızını ‘ölü’ diye gelip kapılarına attıklarını kaydederek, “Suçlu yok ortada. O diyor ‘ben yapmadım’, o diyor ‘ben yapmadım’ diye. Gökten mi geldi yaptılar. Böyle bir adalet mi olur? Bugün benim çocuğum yarın başka birinin çocuğu. Sırayla gelecek bu. Bıraktılar onu, yarın yine başlayacaklar. Belki de başladılar şu durumda. Adamların görevi bu, kasaplık, insanları öldürmek. Hepsi şebeke bunların. Yok şu yapmadı, bu yapmadı, o zaman bunu kim yaptı belirsiz, boşuna öldü o zaman. Kızımızın kanı yerde kalmasın. Biz bunu herkes için de söylüyoruz, kendi kızımız için de söylüyoruz. Bugün böyle oldu, yarın yine öldürecekler” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————————-
– Kübra’nın ailesinden görüntü
– Kübra’nın fotoğraflarından görüntü
– Baba Ekrem Solmazgül röp.
– Anne Aysel Solmazgül röp.
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

==========================

2) KAPLUMBAĞAYI MAVİYE BOYADILAR

Antalya’da kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, bir kara kaplumbağasını mavi renge boyadı. Dört ayağı dahi boyanan kaplumbağa, caddeden yeşillik alana gitmeye çalışırken, bir vatandaşın cep telefonu kamerası ile görüntüledi.

Doğada yaşayan ve yaşam ömürleri boyutlarına göre 40 ile 200 yıl arasında değişen hayvanlardan olan bir kara kaplumbağası, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından mavi renge boyandı. Serik ilçesinin Belek Mahallesi’nde yaşanan ilginç olayda, maviye boyanmış hayvan sokaktan yeşillik bir araziye gitmeye çalıştı. Dört ayağı dahi boyanan kaplumbağayı yoldan geçen bir kişi cep telefonu kamerası ile görüntüleyip sosyal medyada paylaştı. Kaplumbağaya yapılan bu durum, sosyal medyada büyük tepki gördü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————–
– Kaplumbağanın kaldırım üzerinde giderken görüntüsü
– Maviye boyanmış ayaklarından görüntü
– Kaplumbağanın gidişinden görüntü

HABER-KAMERA: ANTALYA,(DHA)

====================================

3) 8 MART YÜRÜYÜŞÜ YAPAN KADINLARA HAKARETE 2 BİN LİRA CEZA
 
ZONGULDAK’ın Çaycuma ilçesinde, 2013 yılındaki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlenen yürüyüşle ilgili habere “Kadınlar evde mi yoksa başkasının kucağında mı?” yorumu yazan imam Ali A. (52), Yargıtay’ın beraat kararını bozmasının ardından yeniden yargılandığı davada 2 bin 180 lira para cezasına çarptırıldı.

Çaycuma ilçe merkezinde 2013 yılında Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş ile ilgili yerel internet sitesinde yayınlanan ‘8 Mart’ta Çaycuma’da yürüdüler’ haberinin paylaşıldığı sosyal medyada bir kullanıcının ‘8 Mart’ın Çaycuma’da bu kadar etkili kutlanması ne kadar güzel. Çaycuma’ya her türlü kötülüğü yaptılar ama Çaycumalı kadınları eve hapsetmeyi başaramadılar’ yorumun altına imam Ali A. da yorumda bulundu. İmam Ali A., “Başını kumdan çıkart da Çaycuma’ya öyle bakmanı tavsiye ediyorum. Bak ki neler çıkacak? Kadınlar evde mi yoksa başkasının kucağında mı?” diye yazdı. Ali A.’nın yorum ilçede tepkilere neden olurken, Cumhuriyet Savcılığı kadınların şikayeti üzerine soruşturma başlattı. Tepkiler üzerine sosyal medya hesabından özür dileyen Ali A. hakkında, ‘Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçlamasıyla 2 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Çaycuma Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2015 yılındaki karar duruşmasında imam Ali A. hakkında beraat kararı verildi.

YARGITAY KARARI BOZDU
Davaya müdahil olan 29 kadın, Yargıtay’a başvurarak mahkemenin kararına itiraz etti. Yargıtay 4. Ceza Dairesi, 10 Aralık 2020 tarihli kararında yerel mahkemenin beraat kararını bozdu. Kararda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir kısım müştekinin de içerisinde yer aldığı grubun, Çaycuma’da yapmış olduğu yürüyüşe ilişkin yerel internet sitesinde yayınlanan haberin yorumlar kısmında sanık tarafından yazılan ifadelerin, yürüyüşe katılan kadınlara yönelik olduğunun anlaşılması ve sanığın üzerine atılı hakaret suçunun sübut bulunduğu ifade edildi. Kararın bozulması üzerine imam Ali A., tekrar hakim karşısına çıktı.

109 GÜN ADLİ PARA CEZASI
Davanın karar duruşmasına tutuksuz sanık Ali A. ve şikayetçi kadınlar katılmadı. Cumhuriyet Savcısı mütalaasında sanığın üzerine atılı suçu işlediğine karar vererek 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasıyla cezalandırılmasına talep etti. Mahkeme, sanık Ali A.’nın müşteki ve katılanlara yönelik hakaret suçunu işlediğine kanaat getirerek 109 gün adli para cezasına çaptırdı. 20 TL’den para cezasını hesaplayan mahkeme başkanı, sanığı toplam 2 bin 180 TL para cezasına çarptırarak hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Görüntü Dökümü
-Çaycuma Adliyesinden detay
-Çaycuma’dan detaylar
-Yürüyüş fotoğrafları
-İmam Ali A.’nın fotoğrafı

Haber-Kamera: Yeliz ALAGÖZ/ÇAYCUMA(Zonguldak),(DHA)

=========================

4) PARKİNSON, ALZHEİMERDAN SONRA İKİNCİ SIRADA

Akdeniz Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Özkaynak, 11 Nisan Dünya Parkinson Hastalığı Farkındalık Günü ile ilgili açıklama yaptı. 

Prof. Dr. Sibel Özkaynak, parkinson hastalığının alzheimerdan sonra yaşlılarda ikinci sıklıkta görüldüğünü belirterek, beyinde hareketle ilişkili bir bölgenin hücre kaybından dolayı erken yaşlanması olduğunu söyledi.
KOKU DUYUSU KAYBI VE UYKU BOZUKLUĞU
Beyinde nörodejeneratif bir hastalık grubuna giren parkinsona yakalanan kişinin hareketlerini akıcı ve koordine olmayan bir şekilde yaptığını ifade eden Prof. Dr. Özkaynak, hastalığın en erken belirtilerinin enterik sinir sistemi, alt beyin sapı ve koku yollarında ortaya çıktığını söyledi. Prof.Dr. Özkaynak, koku duyusu kaybı veya azalması, uyku bozuklukları ve kabızlık, sonraki aşamada ise titreme ve hareketlerde yavaşlama gibi motor belirtilerin hastalığın ortaya çıkmasında görüldüğünü belirtti.
TÜRKİYE’DE 150 BİN PARKİNSON HASTASI VAR
Hastalığın genellikle 60 yaş üzeri bireylerde görüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Özkaynak, “Ülkemizde 150 bin civarında hasta var. özellikle genetik olarak ortaya çıkıyor ve çevresel faktörler tetikliyor. Çevresel toksinler hastalığa davetiye çıkarıyor. Hastalığın tedavisinde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde pek çok yöntem uygulanıyor” dedi.
PARKİNSON TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR HASTALIK
Hastalık tanısı alan kişilerin olumsuzluğa kapılmaması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Özkaynak, hastaların doğru tedavi ve düzenli kontrolle kaliteli yaşamlarının uzun yıllar devam edebileceğini ve hasta yakınlarının da bu sürece katkısının çok önemli olduğunu ifade etti. Parkinsonun tedavisinin günümüzde pek çok yöntemle mümkün olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özkaynak, “Hastaların düzenli kontrol ve ilaç tedavisinin dışında beslenmelerinde lifli gıdalara yer vermeleri, spor ve egzersiz yapmalarının çok önemli faydaları var” diye konuştu.
Prof. Dr. Özkaynak, hastalara Parkinson Hastalığı Derneği’nin web sayfasını bu dönemde takip etmelerinin faydalı olacağını önererek, belli saat aralıklarında hastalara yönelik çevrimiçi programların da yapıldığı bilgisini verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Akdeniz Üniversitesi dış plan
– Nöroloji servisi ve hastane koridoru
– Prof. Dr. Sibel Özkaynak masasında çalışırken
– RÖP: Prof. Dr. Sibel Özkaynak ile röportaj
HABER -KAMERA: ANTALYA,(DHA)

============================

5) 4 GÜNDÜR HABER ALINAMIYORDU; HAVLU ÖRTÜLÜ VE BIÇAKLANMIŞ CESEDİ BULUNDU
 
ADANA’da, yalnız yaşayan ve 4 gündür haber alınamayan Ertan Ürün’ün (54), polisin kapıyı çilingire açtırıp, girdiği evin koridorunda cansız bedeni bulundu. Ürün’ün yüzünün havluyla kapatılmış olduğu ve karnında 4 bıçak darbesi tespit edildiği belirtildi.

Olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Yeşiloba Mahallesi’ndeki 3 katlı apartmanın en üst katındaki dairede meydana geldi. Komşuları, yalnız yaşayan ve 4 gündür haber alınamayan Ertan Ürün’ün kapısını çaldı. Açan olmayınca komşulardan Mecit Koncuk, durumu Ürün’ün ağabeyi Ata Ürün’e bildirdi. Eve gelen ağabey Ürün de kapıyı çaldı ancak yine açılmadı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kapıyı çilingire açtırarak, içeri giren polis ekipleri, Ertan Ürün’ü koridorda yüzü havluyla kapatılmış olarak hareketsiz yatarken buldu. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde, Ürün’ün hayatını kaybettiği belirlendi. Polisin yaptığı incelemede, Ürün’ün karın bölgesinde 4 bıçak yarası olduğu da saptandı.

Polis ekiplerinin olay yeri çalışmasının ardından Ertan Ürün’ün cansız bedeni, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Ürün’ün ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.

Aileye haber veren komşu Mecit Koncuk, “Ağabeyleri ulaşamıyormuş. Ben de kapısını çaldım, açmadı daha sonra ağabeyi geldi, yine kapıyı açmadı. Polise haber verdik” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
– Sokaktan genel görüntüler
– Sokakta bekleyenlerden görüntüler
– Apartmanın görüntüsü
– Sağlık görevlilerinden görüntüler
– Polis ekiplerinden görüntüler
– Macit Koncuk ile röportaj
Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)  

=========================

6) TEKİRDAĞ’DA AMBULANSLA ÇARPIŞAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI

TEKİRDAĞ’da vaka almaya giden ambulansla çarpışan motosiklet sürücüsü M.B., yaralandı. Yaralıya ilk müdahaleyi kazayı yara almadan atlatan ambulanstaki sağlık görevlileri yaparak, hastaneye gönderdi.

Kaza, merkez Süleymanpaşa ilçesi Emniyet Müdürlüğü binasının önünde meydana geldi. İlçe merkezine seyir halinde olan M.B.’nin kullandığı 59 KB 799 plakalı motosiklet, yan yoldan vaka almaya giden E.G. idaresindeki 59 AB 508 plakalı ambulansa çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü M.B. yaralanırken, ambulansın içerisinde bulunan 112 görevlileri ise kazayı yaralanmadan atlattı. Kazada
savrulup yaralanan motosiklet sürücüsüne ilk müdahaleyi çarptığı ambulansın içerisindeki sağlık görevlileri yaptı. Yaralı, haber verilmesiyle bölgeye gelen başka bir ambulansla hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.
Kazaya karışan ambulansın yerine ise vaka almaya başka bir ambulans sevk edildi. Polisin kazayla ilgili soruşturması sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————————
-Kazaya karışan ambulans ve motosiklet 
-Ambulanstaki sağlıkçıların polise olayı anlatması
-Hasar gören motosiklet
-Olay yerindeki trafik ekipleri
Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)- 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!