Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 23

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

1) SEYAHAT KISITLAMASI BAŞLADI, İZİN BELGESİ OLMAYANLARA CEZA KESİLDİ
 
KOCAELİ’de, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan şehirlerarası seyahat kısıtlaması kararı uygulanmaya başlandı. Kentin girişlerinde denetim yapan polis, izin belgesi olmayanlara ceza kesti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan şehirlerarası seyahat kısıtlaması kararı saatler 19.00’u gösterdiğinde Kocaeli’de de uygulanmaya başlandı. D-100 yolu üzerinde ve TEM yolu gişelerinde denetim yapan polis ekipleri, gelen bütün araçları tek tek durdurarak, araçta bulunanların seyahat izin belgelerini sordu. Seyahat izin belgesi olmayanların ya da sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olmayan kişilere ceza uygulandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-TEM Otoyolu gişelerinden görüntü
-Polis ekiplerinin denetim yapmasından görüntü
-Durdurulan araçlardan görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

=======================================

2) ESKİŞEHİR, KÜTAHYA VE BİLECİK’TE SOKAĞA ÇIKMA VE SEYAHAT KISITLAMASINDA SOKAKLAR BOŞ KALDI
 
ESKİŞEHİR, Kütahya ile Bilecik’te sokağa çıkma ve seyahat kısıtlamasının başlamasıyla birlikte kent genelinde denetimler yapıldı. Denetimlerle izin belgesi olmayanlara idari para cezaları uygulandı.

Reklam Alanı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kısmi kapanmanın ilk gününde Eskişehir, Kütahya ile Bilecik’te sokağa çıkma ve seyahat kısıtlaması saat 19.00’da başladı. Eskişehir’de polis ekiplerince önemli kavşaklarda kontrol noktaları oluşturulurken, vatandaşların önlemlere uymasıyla sokak ve caddeler kısa sürede boşaldı. Kavşaklarda araçlar ve yayalar tek tek kontrol edilirken, kent genelinde sokağa çıkma kısıtlamasına uyulduğu gözlendi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekiplerince kentin giriş-çıkışlarında araçlar üzerinde denetim yapıldı. Seyahat izin belgesi olmayanlara idari para cezası uygulandı.
Bilecik ve Kütahya’da da hem sokağa çıkma hem de seyahat kısıtlamasına genel olarak uyulduğu görüldü. Akşam saat 19.00’da başlayan sokağa çıkma ve seyahat kısıtlaması sabah 05.00’de sona erecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Eskişehir’de sokaklardan detaylar
-Polis ekiplerinden detaylar
-Polisin uygulamasından detaylar
-Boş kalan sokaklar
-Ankara yolu uygulama noktası
-Araçların kontrol edilmesi
-Trafik ekiplerinden detaylar
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİİR,(DHA)-

=======================================

3) TÜRK KIZILAY’I VE GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE İFTAR YEMEĞİ DAĞITIYOR
 
BOLU’da, Türk Kızılay ve gönüllü 85 öğretmen tarafından her gün 750 ihtiyaç sahibinin evlerine iftar yemeği ulaştırılıyor.

Bolu Valiliği tarafından pandemi nedeniyle hayata geçirilen proje kapsamında, Türk Kızılay Bolu şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalanarak, Ramazan ayı boyunca belirlenen 750 kişinin evine sıcak yemek ulaştırılıyor. Geçen yıllarda iftar çadırları kurarak ihtiyaç sahiplerini ağırlayan Türk Kızılay, pandemi nedeniyle son iki yıldır gönüllü öğretmenlerin de desteğiyle, iftar yemeklerini kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerine teslim ediyor. Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki aşçılar tarafından hazırlanan yemekler, sefer taslarına paylaştırılıyor. Ardından gönüllü 85 öğretmen, yemekleri iftardan önce, kendi araçlarıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

‘ÖĞRETMENLERİMİZ KENDİ CANLARI VE MALLARIYLA BU İŞE ORTAK OLMAK İSTEDİLER’
Türk Kızılay Bolu Şube Başkanı Muhsin Kınacı, Ramazan ayı boyunca yaklaşık 180 aileye sıcak yemek ulaştıracaklarını belirterek, “Yıllardır, çadırda iftar yemeklerimizi veriyorduk. Ancak pandemi sebebiyle 2 yıldır, iftar yemeklerimizi ailelerimize, sefer tasları ile ulaştırıyoruz. Allah nasip ederse, bu sene 750 kişi, yaklaşık 180 ailemize sefer tasları ile iftar yemeklerini ulaştıracağız. Bolu Valiliği himayelerinde, hayırseverlerimizin yardımlarıyla bu sene istemiş olduğumuz rakamlara ulaştık. Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz protokol ile hayırsever öğretmenlerimiz, kendi canları ve mallarıyla bu işe ortak olmak istediler. 85 öğretmenimiz birer hafta dönüşümlü olarak katılmak kaydıyla, kendi araçlarıyla ihtiyaç sahiplerine yemekleri ulaştıracaklar” diye konuştu.

‘RAMAZAN AYINI İPLE ÇEKİYORUZ’ 
İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayhan Vural, tüm katılımcıların işini severek yaptığını ifade ederek, “Geçen yıl, Bolu Valiliği koordinesinde, Türk Kızılay ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile 600 kişiye yemek verdik. Bu yıl sayıyı 750’ye çıkardık. Burada malzemeleri teslim alıyoruz. Ön hazırlıkları yapıyoruz. Aşçılarımız onları pişiriyor. Yemekleri porsiyonladıktan sonra iyiliksever öğretmenler vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. İhtiyaç sahiplerine yardımcı olduğumuz için Ramazan ayını iple çekiyoruz. Bütün arkadaşlarımız severek çalışıyor” dedi.

‘İYİLİĞİN YAYILMASINI İSTİYORUZ’ 
Bolu Atatürk Anadolu Lisesi’nde görev yapan beden eğitimi öğretmeni Tuğba Ulusoy, gönüllülük esasına göre, karşılık beklemeden yardım ettiklerini söyleyerek, “Böyle bir organizasyonda görev aldığımız için Türk Kızılay’ına teşekkür ediyorum. Tüm arkadaşlarımıza örnek olmasını diliyorum. Yaptığımız işin hiçbir karşılığı yok. Olağanüstü süreçlerden geçiyoruz. İyiliğin yayılmasını istiyoruz. Evde yaşlı annem babam olmasına rağmen, özellikle kızımı da getiriyorum. Örnek alsın, alışsın diye. Çok mutluyuz. Kapı kapı dolaşarak yemeklerimizi dağıtıyoruz. İnsanları sevindiriyoruz” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Yemeklerin pişirilmesinden görüntüler
-Yemeklerin sefer taslarına paylaştırılmasından görüntüler
-Sefer taslarının öğretmenlerin araçlarına yerleştirilmesinden görüntüler
-Türk Kızılay Bolu Şube Başkanı Muhsin Kınacı’nın açıklamaları
-İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayhan Vural’ın açıklamaları
-Gönüllü öğretmen Tuğba Ulusoy’un açıklamaları
-Yemeklerin dağıtılmak üzere alandan ayrılması

Haber-Kamera: Ömer ÇETİNASLAN/BOLU,(DHA)

======================================

4) HASTANE ÇALIŞANLARINA SALDIRAN ŞÜPHELİLERE ÇİFTE CEZA (5)
BAKAN KOCA’DAN PAYLAŞIM

Sivas’ta, Numune Hastanesi’ndeki Acil Servis çalışanları ve özel güvenlik personeline saldırı olayı ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da paylaşım yaptı. Bakan Koca’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda yaşanan arbede sonucu Acil Servis’te dağılan eşyaların fotoğrafı kullanıldı. Bakan Koca, “Bu fotoğraf salgında sağlık hizmeti veren bir hastanemizden. Sağlık çalışanlarımıza saldırarak bu manzaraya sebep olan şahıslar gözaltına alındı. İçlerinden iki kişi tutuklandı. Sağlık çalışanlarına sözde değil eylemde sahip çıkmak hepimizin sorumluluğu” ifadelerini kullandı.

HABER: SİVAS, (DHA)

======================================

5) 5’İNCİ KAT BALKONUNDAN DÜŞEN SURİYELİ YUSUF, ÖLDÜ (2)
HAYATINI KAYBETTİ

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, 5’inci kattaki evlerinin balkonunda oyun oynadığı sırada dengesini kaybederek beton zemine düşüp, ağır yaralanan Yusuf Hassun, İnegöl Devlet Hastanesi’ndeki müdahalesinin ardından Bursa yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Talihsiz çocuk, burada doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

HABER: Yavuz YILMAZ, BURSA – (DHA)

======================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!