Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 24

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

OSMANİYE’YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

IRAK’ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe- Yıldırım Harekatı’nda PKK’lıteröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Çalım’ın (22) Osmaniye’deki baba evini acı haber ulaştı.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Çalım’ın Osmaniye merkeze bağlı Dumlupınar Mahallesi’ndeki baba evine ateş düştü. Eve gelen askeri heyet, Zeynep (49) ve İbrahim Çalım (46) çiftine acı haberi verdi. Oğullarının şehadet haberini alan acılı anne-baba rahatbızlanınca hazırda bekletilen sağlık ekibi müdahale etti. Yakınları ve komşuları teziye için şehidin baba evine akın ederken, ev ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

Bekar ve 3 kardeşin en büyüğü olduğu öğrenilen şehit Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Çalım’ın cenazesinin ne zaman defnedileceği ise henüz açıklanmadı.

Görüntü Dökümü
—————————–
– Şehidin baba evi
– Eve ve sokağa Türk bayrağı asılması
– Eve taziyeye gelenler
– Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) 

Reklam Alanı

======================================

MELEK İPEK: KIZLARIMA SARILIP UYUYACAĞIM

İşkenceci kocasını öldürdüğü için 108 gündür cezaevinde bulunan Melek İpek, tahliye kararının ardından cezaevinden özgürlüğe adım attı. Kapıda bekleyen kızlarına sarılıp gözyaşı döken İpek, “Bu kararı bekliyordum ama bu kadar kısa sürede olacağını beklemiyordum. Kızlarımla evime gidip onlarla uyumak istiyorumö dedi.

Melek İpek, tahliye kararının ardından 108 gün tutuklu bulunduğu Döşemealtı L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan, akşam saatlerinde tahliye oldu. Annesi Hatice, babası Menderes Çelik, kız kardeşi Nimet Çelik ve avukat Ahmet Onaran eşliğinde otomobilden inen İpek, kızları Ceylin Deniz ve İkra Nur’u görünce koşarak sarıldı. İpek, gözyaşları eşliğinde kızlarına uzun süre sarılarak “Sizleri çok özledim, canlarım benimö dedi. Anne ve kızların buluşmasını yakınları ve ailenin avukatı Ahmet Onaran gözyaşları eşliğinde izledi. Melek İpek’in gözünde ve yüzündeki yaralarının izlerinin ise hala geçmediği dikkati çekti.

‘MELEK İPEK İÇİN YENİ BİR SAYFA AÇILDI’

Tahliyeyi değerlendiren avukat Ahmet Onaran, mahkeme heyetinin 26 tanık dinleyip çok sayıda delil incelediğini ve yargılamanın 41’inci gününde tahliye çıktığını vurguladı. Sürecin takipçisi olacaklarını belirten Onaran, “Mahkemeler milletin vicdanıdır. Ramazan İpek’in anne ve babasına başsağlığı dileriz. Bir zafer kazanmış edasında değiliz. Melek İpek için yeni bir sayfa açıldı. Süreç takip edilecekö dedi.

Melek İpek ise tahliye edilmeyi beklediğini ancak bu kadar çabuk olmasını beklemediğini belirterek “Çok müthiş bir şey tarifi mümkün değil. Ben böyle olmasını hiçbir zaman istemedim. Yanımda olan herkese teşekkürler. Bu kararı bekliyordum ama bu kadar kısa sürede olacağını beklemiyordum. Kızlarımla evime gidip onlarla uyumak istiyorumö diye konuştu.

İpek ve ailesi cezaevinden ayrılarak evlerine doğru hareket etti.

MELEK İPEK: HAYAT YENİDEN BAŞLIYOR

Tahliye kararının ardından 2 saat içinde Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye olan ve Döşemealtı ilçesi Kovanlık Mahallesi’ndeki baba evine babası Menderes Çelik, anne Hatice Çelik, kız kardeşi Nimet Çelik ile kızları Ceylin ve İkra ile gelen Melek İpek’i, yakınları karşıladı. Akrabalarına gözyaşları içinde sarılan Melek İpek, uzun süre sevinçle karşılandı. 108 gün sonra özgürlüğüne kavuşan Melek İpek, her zaman adalete güvendiğinin altını çizerek, “Çocuklarıma kavuştum. Bu gece artık rahatça uyuyabileceğim. Koğuş arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, bana iyi davrandılar. Çocuklarımı çok özledim. İçerdeki tek tesellim onların dışarıda huzurlu ve mutlu olmalarıydı. İçeri girince çocuklarımla sarılabildik. Avukatım Ahmet Onaran’a teşekkür ediyorum. Beni hiç yalnız bırakmadı. Dışarıdan haberleri onun sayesinde aldımö dedi.

Mahkeme heyetinin karar için verdiği arada düşünceleri sorulan İpek, “Aslında tek düşündüğüm şey çıkabilir miyim, çocuklarıma kavuşabilir miyim acabaydı. Tek yapabildiğim şey dua etmektiö cevabını verdi.

Ahmet Onaran ise 41 günde çok dikkatli ve özenli yargılama yapıldığının altını çizerek, 26 tanığın dinlendiğini anımsattı. Beklenen bir karar verildiğinin altını çizen Onaran, “Umarım bundan sonra kadına şiddet olmaz. Kamuoyunun desteği çok önemliydi. Ne olursa olsun, bir tarafta sevinç bir tarafta hüzün var. Melek bundan sonra çocuklarıyla sınava girecek, hayırlı bir mesleği olur üretir. Bu kararın ve tahliyenin çocuklar açısından önemi çok büyükö dedi.

MELEK İPEK’İN ÖZGÜRLÜK SELFİESİ

Diğer yandan, 108 gündür tutuklu olan Melek İpek, tutuklu bulunduğu Döşemealtı L tipi cezaevinden özgürlüğe ilk adımını attığında, yargılama sürecinde kendisini bir an olsun yalnız bırakmayan avukatı Ahmet Onaran’a teşekkür edip sarılarak selfie çekti. Avukat Onaran, bu özçekimi sosyal medya hesabından paylaşarak, ‘Bu fotoğrafı çekmek herşeye değer. Bir daha başka acı elem yaşamazsın Meleğim’ notunu düştü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ-1
———————————-
-Cezaevi dış plan detay
-Melek İpek’in yakınları detay
-Melek İpek’in çocukları detay
-Melek İpek’in arabadan iniişi ve çocuklarına sarılışı detay
-Melek İpek’in ağlaması detay
-Melek İpek ve avukatı açıklama
– Melek İpek’ten yakın yüz detaylar
-Melek İpek’in cezevinden ayrılışı
-Genel ve detaylar

HABER: Alparslan ÇINAR – KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ – 2
————————————-
Melek İpek’in cezaevinden çıkış arabaya biniş görüntüsü
Arabadan detaylar
Melek’in arabadan iniş görüntüsü
Melek’in kızlarının koşturarak annesine sarılma görüntüsü
Melek İpek ve kızlarından detaylar
Melek, avukat ve ailesinin genel görüntüsü
Melek İpek’in yüz detayı
Baba Menderes Çelik’in arabaya binerken teşekkür etme görüntüsü
++
—————-
-Melek İpek araçtan inmesi
-Melek İpek’in yakınlarıyla sarılması detay
-Melek İpek’in konuşması detay
-Melek İpek babaevine girmesi detay
-Genel detaylar

Haber: Alparslan ÇINAR- Kamera: Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

====================================

AĞRI’DA AKRABA İKİ AİLE ARASINDA İFTAR VAKTİ ARAZİ KAVGASI: 1 ÖLÜ, 12 YARALI
 
AĞRI’nın Patnos ilçesine bağlı Karatoklu köyünde akraba iki aile arasında arazi sebebiyle iftar vakti çıkan silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 3’ü ağır 12 kişi de yaralandı.

Kavga Patnos ilçesine bağlı Karatoklu köyünde saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Akraba olan iki aile arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan tartışma iftara 6 dakika kala büyük bir kavgaya dönüştü. Taraflar birbirlerine taş, sopa ve silahla saldırdı. Kavgada Ömer Eskin olay yerinde hayatını kaybederken Feridun, Şahin, Vedat, Ahmet, Ömer Faruk, Hayrettin, Süleyman, Yusuf, Abdullah, Yusufcan, Ömer, Mehmet Faruk Eskin yaralandı. Köye gelen ambulansla Patnos Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan 3’ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kavga sonrası jandarma soruşturma başlatırken, iki aile fertleri arasında yeni bir olayın çıkmaması için köyde geniş güvenlik önlemi alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Patnos Devlet Hastanesi önü
-Bekleyen vatandaşlar
-Hastane önünden detay
-Kavgada ölen Ömer Eskin’in fotoğrafı

Haber-Kamera: Semih YARDIMCI / PATNOS (Ağrı), (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!