Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 24

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) KAYBOLAN 2 YAŞINDAKİ SÜLEYMAN YILDIRIM SAĞ OLARAK BULUNDU (1)

TOKAT merkeze bağlı Çat beldesi yakınlarındaki Seküdağ Yaylası’nda hayvancılıkla uğraşan Süleyman-Sema Yıldırım çiftinin 6 çocuğundan Süleyman(2), kaybolduğu bölgede sağ olarak bulundu. Süleyman’ın, kaybolduğu yayla evine 10 km uzaklıktaki bir tarlada çalışan yaşlı çiftin yanına geldiği öğrenildi. Yaşlı çiftin güvenlik güçlerine haber vermesi sonrası Süleyman’ı teslim alan ekipler, sağlık görevlilerine haber verdi. 

(GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ)

HABER: FATİH YILMAZ-TOKAT (DHA)

================================================================

2) HATAY’DA KISITLAMA ÖNCESİ YOĞUNLUK, TARİHİ UZUN ÇARŞI DOLUP TAŞTI

Reklam Alanı

HATAY’da koronavirüsle mücadele kapsamında 17 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde kentin bazı noktalarında yoğunluk oluştu. Özellikle Antakya’da Tarihi Uzun Çarşı’da akın eden vatandaşlar, alışveriş yapmak için birbirleriyle yarıştı. Bazı vatandaşların ise maskesiz gezdiği gözlendi.
Ülke genelinde olduğu gibi Hatay’da da bu akşam saat 19.00’dan itibaren 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00’e kadar sürecek tam kapanma dönemi öncesinde yoğunluk yaşanıyor. Kentteki vatandaşlar tam kapanma öncesi Antakya’da Tarihi Uzun Çarşı’da alışveriş için birbirleriyle yarıştı. Çarşıda çok gereksiz bir kalabalık olduğunu söyleyen Mesut Kurt, “Bu işin şakası yok. Çarşıda dolaşırken, bazı arkadaşları maskesiz gördüm, bir şey dediğin zaman da yanlış anlıyorlar ama gerçekten bu işin şakası yok. Lütfen maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edelim. İnşallah bu uzun kısıtlama döneminden sonra normale dönerizö ifadelerine yer verdi.
‘EVDE KALMAMIZ LAZIM’
Kentin birçok noktasında insan topluluklarının olduğunu ve insanların panik yaptığını belirten Gazel Cur da, konuşmasının devamında şunları söyledi; “Bu yoğunluğa ve uyarılara rağmen bazı insanlar maske takmıyor, mesafeye dikkat etmiyorlar. İnsanlar panik halinde alışveriş yapıyor ve dikkat etmiyor. Devletimiz zaten açıklama yapmış, marketler de belli saatlerde açık olacak. Devletimiz bize evde kalın diyor, evde kalmamız lazımö
‘STOK TELAŞI’
İlk defa bu kadar uzun bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı için haliyle insanlar panik havası oluştuğunu belirten Talip Köleoğlu, “Vatandaşlar stok yapma telaşındalar ama zaten yakınlarındaki bakkallar, marketler, manavlar açık olacak. İnsanlar oralardan alışveriş yapabilecekler, endişeye mahal verecek bir durum yok diye düşünüyorumö dedi.
‘ÇOK YAKINLARIMIZI KAYBETTİK’
Köleoğlu, maske takmayan çok insan olduğunun altını çizerek, şunları söyledi; “Bu konuda çok duyarlı olsunlar. Sonuçta biz bu hastalıktan çok yakınlarımızı kaybettik. Eminin yakınını, tanıdığını kaybetmeyen kalmamıştır. Biraz sosyal mesafeye dikkat edelim, maske ve hijyenimize dikkat edelim. Umut ediyorum ki, inşallah bu sokağa çıkma kısıtlaması sonrasında bu illetten tamamen kurtuluruzö
Uzun çarşıda kasaplık yapan Sedat Kutnu da, kısıtlama boyunca evlere paket servislerinin devam edeceğini, panik ve stok yapmanın gereksiz olduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Uzun çarşıdaki kalabalıktan detaylar
-Vatandaşların alışveriş yapması
-Maskesiz gezen vatandaşlar
-Vatandaş Mesut Kurt’un konuşması
-Vatandaş Gazel Cur’un konuşması
-Vatandaş Talip Köleoğlu’nun konuşması
-Esnaf Sedat Kutnu’nun konuşması
-Kent merkezinden detaylar

Haber-Kamera: İzzet NAZLI / HATAY,(DHA)

================================================================ 

3) LÖSEMİ HASTASI MİNİK MİRA’NIN PERUK HAYALİ GERÇEK OLDU

AYDIN’ın Kuşadası ilçesinde kemoterapi tedavisi gördüğü için saçları dökülen kanser hastalarına ücretsiz peruk hediye eden kuaför Kenan Kaya, ilçede yaşayan lösemi hastası 6 yaşındaki Mira Zilan’ın da bu hayalini gerçeğe dönüştürdü.
Kuşadası’nda 35 yıldır kuaförlük yapan evli ve 1 çocuk babası Kenan Kaya, 17 yıl önce kemoterapi tedavisi gören kanser hastalarına moral vermek amacıyla ücretsiz peruk hediye etmeye başladı. Aradan geçen sürede Kaya’nın peruk hediye ettiği hasta sayısı 700’e ulaştı. Kaya, son olarak Kuşadası’nda yaşayan Elif (44) ve Mustafa Zilan (50) çiftinin lösemi hastası olan 6 yaşındaki kızı Mira’nın da yüzünü güldürdü. 6 ay önce lösemi teşhisi konan ve Aydın Adnan Menderes (ADÜ) Üniversitesi’nde tedavisine başlanan küçük kızın, kemoterapi sürecinde saçları döküldü. Saçlarının dökülmesine çok üzülen Mira, ailesinden renkli peruk istedi. Bunun üzerine araştırma yapan aile, Kenan Kaya’ya ulaştı. Ailenin isteği doğrultusunda renkli peruk hazırlayan Kaya, dün işyerine ziyaretine geldiği Mira Zilan’a peruğunu kendi elleriyle taktı.
Perukların çoğunu gerçek saçtan yaptığını belirten Kenan Kaya, “Kanser hastalarının tedavi sürecinde morallerinin yüksek olması çok önemli. Kemoterapi nedeniyle saçları dökülen kadın ve kız çocuklarına bu nedenle ellerimle yaptığım perukları ücretsiz olarak hediye ediyorum. Mira’nın da hayalini gerçekleştirdiğim için çok mutluyum” dedi. Mira’nın annesi Anne Elif Zilan ise “Kenan bey isteğimizi geri çevirmeyerek kızımızın yüzünü güldürdü. Biz de bu sayede çok mutlu olduk. Şu anda Mira’nın tedavisi devam ediyor. Sağlık durumu da her geçen gün iyiye gidiyor” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kenan Kaya’nın kuaför salonundaki peruklardan genel ve detay görüntü,
-Kenan Kaya’nın peruk hazırlama görüntüsü
-Mira Zilan’a peruk hediye edilme görüntüsü
-Kenan Kaya ile röp.

Haber- Kamera: Eşber OKAYER / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

===========================================================

4) ÇAMELİ’DE 3 MİLYON DOMATES FİDESİ, BELEDİYE PROJESİYLE SERADA TOPRAKLA BULUŞACAK
 
DENİZLİ’nin Çameli İlçesi Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Örtü Altı Seracılığını Destekleme Projesi kapsamında bu yıl 3 milyon domates fidesini toprakla buluşturmayı hedefledikleri söyledi.
Çameli Belediyesi 2014 yılında ilçedeki tarım üretimini arttırmak amacıyla Örtü Altı Seracılığı Destekleme Projesini başlattı. Bu kapsamda belediyenin de destekleriyle yaklaşık 15 milyon domates fidesi kurulan seralarda toprakla buluştu. İlçedeki domates üreten sera sayısı proje kapsamında 150’ye yükseldi.
Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ilçe Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer ile bir çiftçinin serasındaki fide dikimine katıldı. Üreticilerle birlikte domates dikip can suyu veren Belediye Başkanı Arslan, çiftçilere bereketli bir sezon geçirmelerini diledi.
Belediye olarak tarımsal üretime önem verdiklerini vurgulayan Arslan, “Koronavirüs sürecinde sonrası gördük ki tarım çok önemli. İlçemizde birçok vatandaşımız örtü altı seralarda çalışarak aile ekonomisine katkı sağlamaktadır. Seracılık ve domates üretiminin artmasıyla göçü tersine çevirdik. 2014’ten bu yana ilçemizdeki tarımsal üretimi arttırdık. Bu yıl 3 milyon domatesin toprakla buluşması hedefleniyor. Tarımda öncü bir ilçe olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İlçemizde üretilen domatesler lezzetiyle beğeni topluyor. Domatesin başkenti olma hedefiyle üreticilerimize destek olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Seradan görüntü
-İşçilerden detaylar
-Domates fidelerinden görüntü
-Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve beraberindekilerin domates fidesi dikmesi

Haber-Kamera: Sezgin ÖZDEMİR / ÇAMELİ (Denizli), (DHA)

==============================================================

5) ISPARTA’DA GAZETECİ SONER TOROS, KORONAVİRÜSTEN YAŞAMINI YİTİRDİ
 
ISPARTA’da gazeteci Soner Toros (41), koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Isparta’da yerel bir e-gazete ve internet sitesinin sahibi olan, kentte uzun yıllardır gazetecilik yapan Soner Toros, bir süre önce koronavirüse yakalandı. Evinde izole olan Soner Toros, rahatsızlıkları artınca kentteki özel bir hastaneye başvurdu. Burada yoğun bakıma alınan Soner Toros, bu sabah tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Bir çocuk babası, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in özel kalem müdürü Dilek Toros’un eşi Soner Toros’un cenazesinin bugün Yenice Mahallesi’nde toprağa verileceği öğrenildi. Soner Toros’un ölümü sevenlerini ve meslektaşlarını üzdü.
TOPRAĞA VERİLDİ
Isparta’da, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitiren gazeteci Soner Toros için cenaze töreni düzenlendi. Yenice Mahallesi’ndeki cenazeye Vali Ömer Seymenoğlu, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, oda ve dernek başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Toros’un meslektaşları ve sevenleri katıldı. Toros’un cenazesi, nakil aracı içindeyken, namaz da aracın önünde kılındı. Soner Toros’un cenazesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında görevliler tarafından toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Cenaze kılınmasından görüntü
– Detaylar ve fotoğraflar

HABER- KAMERA: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)

============================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!