Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 24

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

KARADENİZ SAHİL YOLU’NDA ANA İSALE HATTI PATLADI; HAVALİMANI DEMİR KORKULUĞU DEVİRİLDİ, ASFALT ÇÖKTÜ

TRABZON’da Karadeniz Sahil Yolu havalimanı mevkisindeki ana isale hattı patladı. Havalimanını çevreleyen beton duvar üzerindeki demir korkuluk devrilirken, göçük oluşan karayolu da trafiğe kapandı. Bölgede belediye ekipleri arızayı onarma çalışması başlatırken, havalimanına ulaşım alternatif yoldan sağlandı.
Trabzon Havalimanı pistine paralel uzanan Karadeniz Sahil Yolu Pelitli mevkisinden geçen içme suyu temin edilen çelik ana isale hattında, bilinmeyen nedenle saat 23.00 sıralarında patlama meydana geldi. Havalimanını çevreleyen beton duvar üzerindeki demir korkuluk devrilirken, göçük oluşan karayolu da trafiğe kapandı. Bölgede belediye ekipleri arızayı onarma çalışması başlatırken, havalimanına ulaşım alternatif yoldan sağlandı. Meydana gelen patlamanın sokağa çıkma kısıtlaması saatlerine denk gelip, karayolun boş olması da, olası kazayı önledi. 

TİSKİ’DEN AÇIKLAMA
Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü’nce, meydana gelen ana isale hattı patlamasına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Arıza yaşana bölgedeki mahallerde su kesintileri oluşabileceği bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
?”Esiroğlu Arıtma tesisine bağlı Pelitli Konaklar, Yalıncak, Kaşüstü, Kavala, Çilekli, Dolaylı, Yomra merkez ile Namık Kemal Mahallelerine içme suyu temin eden 800 mm çapındaki çelik ana isale hattında saat 23.00 itibariyle patlama meydana gelmiştir. Patlamaya bağlı olarak yukarıda bahsi geçen mahallelerde gecenin ilerleyin saatlerinde su kesintileri yaşanabilmesi muhtemel olup, arızanın giderilmesi adına çalışmalar başlamıştır. Arızanın 12 saat içerisinde giderilmesi planlanırken, depolardaki su seviyesinin vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılayacak seviyededir. Yine de herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına söz konusu mahallelerdeki vatandaşlarımızın içme suyunu iktisatlı kullanmaları önemle rica olunur”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Patlama sonrası (cep telefonu görüntüsü)
-Yoldan görüntüler
-Patlama sonrası yoldan görüntüler
-Çöken yol ve demir korkuluk görüntüleri
-Polis ekipleri önlemler
-Belediye ekipleri onarım çalışması
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Selçuk BAŞAR /TRABZON,(DHA)
=========================

Karadeniz Sahil Yolu’nda ana isale hattı patladı; havalimanı demir korkuluğu devrildi, asfalt çöktü (2)
O ANLAR KAMERADA

Reklam Alanı

Trabzon’da, Karadeniz Sahil Yolu havalimanı mevkisinde ana isale hattının patlamasının ardından yaşanan anlara ait görüntüler ortaya çıktı. Çevredekilerce cep telefonu kamerasıyla kayda alınan görüntülerde; patlayan borudan çıkan tazyikli suyun, metrelerce yükseğe fışkırdığı, karayolunda trafik polis ekiplerinin de siren çalarak önlem aldığı yer alıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Cep telefonu görüntüsü

Haber: Selçuk BAŞAR /TRABZON,(DHA)
==================

DENETİMLERE KATILAN VAN VALİSİ, SÜRÜCÜLERİN İZİN BELGELERİNİ KONTROL ETTİ 

KORONAVİRÜSLE mücadele kapsamında uygulanacak olan 17 günlük tam kapanmanın başlamasının ardından Van’da  polis ve jandarma ekipleri tedbirleri üst seviyeye çıkardı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, kontrollerin sık yapıldığı uygulama noktalarını ziyaret edip, polis ve jandarma ekipleri ile birlikte durdurulan araçlardaki sürücü ve yolcuların izin belgelerinin olup olmadığını kontrol etti.
Koronavirüs ile mücadele kapsamında 29 Nisanda başlayan ve 17 Mayıs Pazartesi günü sabah saat 05:00’a  kadar uygulanacak olan tam kapanma kapsamında Van’da  polis ve jandarma ekipleri, denetimlerini sıklaştırdı. Yasağın başlamasıyla birlikte, kente giriş ve çıkışların olduğu bölgelerde denetimler en üst seviyeye çıkarıldı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, beraberindeki Gevaş Kaymakamı Hamit Genç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ve Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu ile birlikte, önce Edremit ilçesindeki polis uygulama noktasını, daha sonra da Gevaş ilçesine bağlı Balaban Jandarma Kontrol Noktasını ziyaret edip, yapılan kontrollerle ilgili güvenlik güçlerinden bilgi aldı. Polis ekipleri ile birlikte durdurulan araçlarda sürücü ve yolcuların izin belgelerini kontrol eden Vali Bilmez, 17 günlük tam kapamada 7/24 görev alan polis, jandarma ve sağlık ekiplerine tatlı ikramında bulundu.

KONTROL NOKTALARINDA ŞİMDİYE KADAR 950 KİŞİ TES TESPİT EDİLDİ
Denetimlerle ilgili açıklama yapan Vali Bilmez, “17 günlük tak kapama ile birlikte polis ve jandarma ekiplerimiz denetimler yaparken, sağlık ekipleri de kontrollere katılıyor. Özellikle dışarıdan gelenlerin kendilerini izoli edilmesi ve herhangi bir bulgusu çıktığında hastaneye gitmeden Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturan kriz merkezini araması durumlarda, ekipler gidip o vatandaşımızın muayenesini yapıyor, gerekiyorsa ilaç tedavisine başlıyor. Hatta hastaneye kaldırılması gerekiyorsa ambulansla hastaneye kaldırılmakta. Bu kısıtlamalar başlayınca batı illerindeki hemşehrimiz bugün itibariyle geldi ve ilimizde ciddi bir artış meydana geldi. Onun için sağlık ekiplerimiz de geçişlerin fazla olduğu bir ilk günlerde burada görev yapacaklar. Jandarma ve polis ekiplerimiz de kentin değişik noktalarında 7/24 esasına göre görev yapmakta. Kontrollerde zaman zaman yakalanan pozitif vakalar bizim yurtlarda izole ediliyor. Arama noktalarında, yapılan filyasyon çalışmalarında şimdiye kadar 950 kişi tespit edildi ve bu kişiler yurtlarda izole edildi.” dedi.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARDA AŞI ORANI YÜZDE 77, GENEL OLARAK DA YÜZDE 95 CİVARINDA
Salgınla mücadelede nasıl bir çalışma yürütüldüğü ile ilgili bilgi veren Vali Bilmez,” 65 yaş üstü vatandaşlarda aşı oranımız yüzde 77, ama gerçekteki oranımız yüzde 95 civarındadır. Yaşlılarımızın bir kısmı sistem üzerinde bizde gözüküyor, ama il dışında oturuyor. Aşıda herhangi bir sıkıntımız yok. Sisteme düşen arkadaşlarımızın aşılama çalışmaları yapılmakta. Biz vatandaşlarımızdan sırası gelenin gidip aşı olmasını öneriyor. Hemen hemen bütün hastanelerimizde aşı çalışmaları yapılıyor. Sağlık ekiplerimiz de sahada aşı olmak isteyenlerin aşısını yapmakta. Yoğun bakımda bizim kovid için ayrılan yatakların doluluk oranı yüzde 30’un altında. Hastanede yatan hasta sayısı itibariyle iyiyiz. Ama son haftalarda vaka sayılarımızda bir artış oldu. Bir haftadır da bur duraklama söz konusu. Dünden itibaren de gözle görülür bir düşüş görmekteyiz. Vatandaşlarımızdan maske, mesafe konusunda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Bugüne kadarki pandemi yüzümüzü ak çıkarıp, tedbirlere uyudukları için de Van halkına ve bu konuda büyük emek veren sağlık, polis ve jandarma ekiplerine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yasağın ilk gününde kentte yaşanan yoğunluğa değinen Bilmez,” İlk gün sistemde belge sıkıntısı yaşandı. İnşallah yarından itibaren sistem oturacak. Bugün işyerlerini gezdim. Hepsi kurala uyuyor. Araçlardaki atış da dışarıdan gelen girişlerden kaynaklı. Giren araç çıkan araçtan daha fazla. 2 Mayıs itibariyle sadece sistemden alınan belgeler kabul edilecek  “ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polis kontrol noktasına gelen Vali Bilmez ve beraberindekiler
-Vali Bilmez’i karşılayan polisler
-Vali Bilmez, durdurulan araçlarda sürücülerin izin belgelerini kontrol edip, sohbet ederken
-Detaylar
-Vali Bilmez’in jandarma noktasına gelişi
-Jandarma ekileri tarafından karşılanması
-Vali Bilmez, jandarma ekipleri ile araçlarda kontroller yaparken
-Jandarma ekiplerine attlı ikramında bulunan Vali Bilmez
-Bilmez’in açıklaması
-Detaylar

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ-Orhan AŞAN /VAN,(DHA)
==========================

AMATÖR SPOR KULÜBÜNDE ‘KUMAR’ OYNAYANLARDAN BİRİ; ‘BEN DE BİR ARA BASIN KARTI ALIRIM’

BURSA’da koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken amatör spor kulübü lokalinde kumar oynayan 17 kişiye toplam 122 bin 400 TL para cezası kesildi. Baskında yakalanan bir kişi kendisini görüntüleyen basın mensuplarına “Ben de bir ara basın kartı alırım” diyerek tepki gösterirken, şüphelilerin polis baskınından kaçmak için pencerelere seyyar merdiven dayadığı tespit edildi.
İnegöl ilçesi, Hamidiye Mahallesi’nde koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken kahvehanenin açık olduğu ihbarı üzerine İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, gece saatlerinde adrese gitti. Bölgede fiziki takip başlatan ekipler şüphelilerin spor lokalinin arkasında bulunan pencerelere dayadıkları seyyar merdivenle binaya girdiğini tespit etti.

POLİS BASKINI ANBEAN GÖRÜNTÜLENDİ
Bunun üzerine harekete geçen ekipler şüphelilerin kaçışını önlemek için binayı ablukaya alarak baskın düzenledi. Baskın anı basın mensupları tarafından saniye saniye görüntülenirken polis ekiplerini karşılarında gören şüpheliler kaçmak için pencerelere yöneldi. Ancak, seyyar merdivenin de polis ekipleri tarafından tutulduğunu gören şüpheliler kıskıvrak yakalandı.
Baskında yakalanan bir kişi kendisini görüntüleyen basın mensuplarına “Ben esnafım, adam olacaksın çekmeyeceksin. Burada çoğu insan esnaf. Ben de bir ara basın kartı alırım2 diyerek tepki gösterdi. Kendisini sakinleştirmek isteyen polise “Polissen polisliğini yap çekmesinö diyen şüpheli ekipler tarafından güçlükle sakinleştirildi.

TOPLAM 122 BİN 400 TL CEZA
Sosyal mesafeye, sokağa çıkma kısıtlamasına uymadıkları ve maske kullanamadıkları tespit edilen 17 kişiye toplam 122 bin 400 TL cezai işlem uygulandı. Cezai işlem uygulanan şahıslar evlerine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polis ekiplerinin spor kulübü lokaline girmesi
-Yakalanan şüpheliler detay
-Bir kişinin basın mensuplarına tepki göstermesi
-Şüphelilerin pencereye dayadıkları merdiven detay
-Polis ekiplerinin cezai işlem uygulaması

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),(DHA)
=========================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!