Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 24

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

BAKAN PAKDEMİRLİ: TARIM, YÜZDE 5’E VARAN BÜYÜMEYLE EKONOMİYE BÜYÜK KATKI SAĞLADI (4)
 
‘DÜNYADA ÇİLEK ÜRETİMİNDE DÖRDÜNCÜ SIRADAYIZ’
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay ziyareti kapsamında Yayladağı ilçesinde çilek hasadına katıldı, çiftçilerle sohbet etti. Bakan Pakdemirli, burada yaptığı konuşmada Türkiye’de çilek üretiminde son 3 yılda yüzde 40 arttış sağlandığını söyledi. Pakdemirli, “Türkiye yaklaşık 550 bin ton çilek üretiyor. Dünyanın en önemli çilek üreticileri arasında girdik. Dünyada çilek üretiminde dördüncü sıradayız, ihracatta da sekizinci sıradayız, verimliliğimiz de dünya ortalamasının çok üzerindedir. Çok karlı bir üretim. Ben burada pandemiden dolayı tüm vatandaşlarımızla şunu paylaşmak istiyorum. Üretim maliyeti 8 bin lira bir dekarda. Aşağı yukarı bir dekardaki gelir de, neresinden baksanız 40 ile 50 bin lira arasında değişiyor. Yani son derece karlı, 10 dekar bir alanı eken bir üreticimizin yaklaşık 200 bin liraya yakın net kar elde etme imkanı varö dedi.

DEKAR BAŞINA 800 LİRAYA VARAN DESTEK
Üreticiye dekar başına 800 liraya yakın destek sağlandığını ifade eden Bakan Pakdemirli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özellikle tabi çilek üretmeye elverişli olan alanlarda bu işe girmeyi düşünen, tarımla ilgilenen veya tarımla yeni tanışmayı düşünen vatandaşlarımız için son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Dekara da bizim aşağı yukarı 800 liraya varan bir desteğimiz de söz konusu Burada Yayladağı’nda iki tane kooperatifimiz var, bir tanesi kadın kooperatifimiz. Burada üretime 2001’de başlandı, yaklaşık 3 bin 500, 4 bin dekar alanda Yayladağı’nda yetiştiricilik yapılıyor. Bu ilçede günlük 60-70 tonluk da hasadımız var ve ürünün yüzde 80’i ihraç ediliyor. Ortalama kilo fiyatı 10 ile 12 lira arasında değişiyor. 4 bin kişiye de burada istihdam sağlanıyor.”

HABER: İZZET NAZLI / HATAY (DHA)- 

=============================

BURSA’DA HAYATINI KAYBEDEN SİVEREK KAYMAKAMI, TOPRAĞA VERİLDİ

Reklam Alanı

BURSA’da, izinli olarak geldiği baba evinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Şanlıurfa’nın Siverek İlçe Kaymakamı Hasan Ongu (40), Ulu Cami’de kılınan cenaze namazının ardından Pınarbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine katılan Hasan Ongu’nun eşi Şeyma Ongu ve babası Yılmaz Ongu ayakta durmakta güçlük çekti.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Aralık 2020’den itibaren kaymakamlık görevinde bulunan Hasan Ongu, geçtiğimiz perşembe günü ailesini ziyaret etmek için gittiği Bursa’da sabah saatlerinde kalp krizi geçirdi. Evde dinlendiği sırada aniden fenalaşan Ongu için yakınları sağlık ekiplerinden yardım istedi. İhbarla gelen sağlık ekiplerince ambulansla hastaneye kaldırılan evli ve 3 aylık kız babası Hasan Ongu doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Ongu’nun cenazesi otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Burada yapılan otopsinin ardından Hasan Ongu’nun cenazesi, Mezarlıklar Müdürlüğü’ne götürüldü. Ailesi tarafından buradan alınan Ongu’nun cenazesi, helallik alınması için Osmangazi ilçesi Pınarbaşı Mahallesi’nde bulunan baba evine getirildi. Hasan Ongu’nun annesi Sabriye Ongu ayakta durmakta zorlanırken, Şeyma Ongu eşinin tabutuna sarılarak, gözyaşı döktü.

TOPRAĞA VERİLDİ
Burada alınan helalliğin ardından Ongu’nun cenazesi Ulu Cami’ye getirildi. Cenaze törenine Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İsa Selim Baydaş, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa milletvekilleri, Olgu’nun ailesi ve çok sayıda yakını katıldı. Törende, Hasan Ongu’nun özgeçmişi okundu. Törende ayakta durmakta zorlanan Şeyma Ongu, eşinin fotoğrafını öptü. İkindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Hasan Ongu’nun cenazesi, Pınarbaşı Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla defnedildi.

Görüntü Dökümü:
-Cenazenin baba evine getirilmesi
-Eşi Şeyma Ongu’nun tabuta sarılması
-Dua edilmesi
-Cenazenin Ulucamii’ne törenle getirilmesi
-Baba Yılmaz Ongu’nun taziyeleri kabul etmesi
-Şeyma Ongu’nun eşinin resmini öpmesi
-Cenaze namazının kılınması
-Cenazenin götürülmesi
-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet İNAN/BURSA, (DHA)

================================

BANDIRMA’DA ENGELLİ KADININ BİLEZİKLERİNİ GASBEDEN ŞÜPHELİLER, YALOVA’DA YAKALANDI

BALIKESİR’de engelli Münire Ş.’yi (68) darbedip, bileziklerini alan F.E. ve A.T., Yalova’da polis ekiplerince yakalandı. 

Olay, gece saatlerinde Balıkesir’in Bandırma ilçesinde meydana geldi. Sağır ve dilsiz Münire Ş.’nin evine giren 2 şüpheli, kadını darbetti. Münire Ş.’nin boynuna ip bağlayan şüpheliler, kolundaki 2 bileziği alarak, evden çıktı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince evinde tedavisi yapılan Münire Ş.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlatan polis ekipleri, bölgedeki 89 güvenlik kamerasını inceledi. Şüphelilerin F.E ve A.T. olduğu ve ikamet adreslerinin Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde olduğu tespit edildi. 

Şüphelilerin ikamet adreslerine gitme ihtimali üzerine Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri; Bursa, Yalova ve Kocaeli Emniyet Müdürlüklerine konu hakkında bilgi verdi. Araştırma başlatan Yalova Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri, şüphelilere ait olduğu belirlenen otomobili tespit etti. F.E. ve A.T., polis ekiplerinin yaptığı baskınla yakalanarak, gözaltına alındı. Çalınan bilezikler ise şüphelilerin çantasında bulundu.  

Gözaltına alınan şüpheliler, Yalova Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından Bandırma Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildi.

Görüntü Dökümü:
-Emniyetten detaylar
-Şüphelilerin emniyetten çıkarılmasından görüntü

Haber-Kamera:  Özgür YILDIZ/YALOVA,(DHA)

===========================
MAHSUR KALAN KEDİ, DUVAR KIRILARAK KURTARILDI

KÜTAHYA’da bir apartmanın duvar arasına sıkışan kedi, itfaiye ekiplerince duvar kırılarak çıkarıldı.

Gaybiefendi Mahallesi Bekir Avlupınar caddesindeki 4 katlı apartmanda yaşayanlar, birinci kattaki duvarının iç kısmından kedi sesi geldiğini duydu. Apartman sakinlerinin ihbarı üzerine gelen itfaiye ekipleri kedinin mahsur kaldığı duvarı kırıp, çıkardı. İtfaiye ekiplerinin beslediği kedi, ardından gözden kayboldu.

Görüntü Dökümü:
-İtfaiye ekiplerinin duvarı kırması
-Kedinin mahsur kaldığı yerden çıkarılması
-Kediye mama ve su verilmesi
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)-

=============================

LPG TANKINDA PATLAMA MEYDANA GELDİ, 5 İŞÇİ SIZAN GAZDAN ETKİLENDİ

KOCAELİ’nin Gebze ilçesinde sanayi gaz üreten bir fabrikanın bahçesinde bulunan LPG tankında patlama meydana geldi. Yangına müdahale eden 5 işçi sızan gazdan etkilendi.

Olay saat 18.30 sıralarında Balçık Mahallesi’nde bulunan sanayi gaz üreten bir fabrikanın bahçesinde meydana geldi. Amonyak tanklarının depolandığı alanda bulunan bir LPG tankında patlama meydana geldi. patlamanın ardından çıkan yangına işçiler müdahale etti. 5 işçi tanktan sızan gazdan etkilendi. Diğer işçiler durumu 112 Acil ve itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tanktaki yangını söndürdü. Sağlık ekipleri sızan gazdan etkilenen 5 işçiyi hastaneye götürdü. İşçiler tedavi altına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 
Görüntü Dökümü 
-Fabrikada itfaiye ekiplerinin çalışmaları 
-Detaylar 

Haber-Kamera: Erol POLAT/GEBZE(Kocaeli),(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!