Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 24

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- Foça’da askeri eğitim uçağı, denize düştü; 2 pilot sağ kurtarıldı (6)
VALİDEN PİLOTLARA ZİYARET

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Üniversitesi Hastanesi’ne gelerek, yaralı pilotlar Albay Ahmet Kendir ve Yarbay Hakan Eryılmaz’ı ziyaret etti. Ege Ordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri’nin de yer aldığı yüksek rütbeli askeri personelle gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili konuşan Vali Köşger, uçağın mekanik arızadan kaynaklı düştüğünü belirtip, “Pilotlarımız sağ salim kurtarıldı. Durumları iyi. Küçük kırıklar ve denize düştükleri için üşümeye bağlı sıkıntıları var. Ciddi bir sıkıntıları yok, ona şükrediyoruz. Pilotlarımızın sağlığı yerinde. Gerekli tedaviyi görüyorlar. Kısa zamanda taburcu olacaklar” dedi. Vali Köşger, denize düşen uçağın enkazının arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============

2- PROTEİN PROJESİ COVİD-19′ A UMUT OLACAK

Reklam Alanı

TÜRKİYE ve Rusya ortaklı, proteinlerin sırrının çözülerek aşı ve ilaç sektörüne faydalı olunması amaçlanan proje kapsamında gerekli cihazlar temin edilerek, enzimlerin test edilmesi aşamasına geçildi. TÜBİTAK tarafından desteklenen projenin umut olabileceğini söyleyen İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde görevli Dr. Öğr. Üyesi Günnur Güler, “Covid-19 virüsünün hücrelerimize ‘spike protein’ aracılığıyla tutunduğu göz önünde bulundurulursa, bu projenin ne kadar önemli olduğu anlaşılıyor. Protein çalışmaları ilaç sektörü için oldukça yararlı” dedi.

TÜBİTAK ve Rusya Temel Araştırmalar Vakfı tarafından 700 bin TL’lik fonla desteklenen protein projesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Günnur Güler tarafından yürütülüyor. ‘Proteolizin Fonksiyonel Mekanizmalarının Fizikokimyasal Tekniklerle Araştırılması’ isimli proje kapsamında, proteinlerin ve enzimlerin yapısal ve fonksiyonel özellikleri belirlenmeye çalışılıyor.

Bir yıldır süren aşı ve ilaç sektörüne temel olabilecek çalışma kapsamında gerekli cihazların temin edildiğini ve enzimlerin test aşamasına geçildiğini kaydeden Dr. Güler, “Eğer proteinlerin yapısını bilirsek ve proteinlerin sırrını çözersek, birçok hastalığa karşı aşı veya ilaç geliştirilmesinin de temeli atılmış olacak. Covid-19 virüsünün de hücrelerimize ‘spike protein’ aracılığıyla tutunmaya çalıştığını biliyoruz. Ayrıca Covid-19 virüsünün mutasyona uğradığında da protein yapısında değişimler meydana geldiğini gözlüyoruz. Bu bakımdan protein çalışmaları oldukça önemli. Bu projeye yaklaşık 1 yıldır devam ediyoruz. 3 yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

‘İKİ ÜLKENİN LABROTUVARLARI KULLANILACAK’
Proje kapsamında Rusya ve Türkiye arasında pek çok çalıştayın düzenleneceğini kaydeden Dr. Güler, “Projeyle bilimsel ziyaretler yapılacak. Aynı zamanda iki ülkenin de laboratuvarları kullanılabilecek. Birçok çalışmanın temelini oluşturacak bir proje. Özellikle Avrupa’da proteinlerin yer aldığı araştırmalar çok değerli görülüyor. Gelecekte protein mühendisliği gibi bir meslekle karşı karşıya kalabiliriz. Protein projeleri önümüzdeki günlerde artmaya devam edecek. Proje kapsamında çalışmalar başladı, gerekli malzemeler tedarik edildi ve ilk raporumuzu hazırlayarak Rusya’ya gönderdik. Projemizi en kısa zamanda tamamlayarak bilime katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Projede yüksek lisans ve lisans öğrencilerimiz ve TÜBİTAK bursiyerlerimiz yer alıyor” dedi.

Projenin bursiyerlerinden Burçin Dersu Açıkgöz ise, “Proteinler üzerine uluslararası bir projede çalışıyoruz. Ben de bu projede yüksek lisans TÜBİTAK bursiyeri olarak yer alıyorum. Bu projede çalışmaktan çok mutluyum ve ileriye yönelik çok güzel gelişmeler olacağına eminim. Bu çalışma umarım ilaç sektöründe yararlı olur” ifadelerini kullandı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Dr. Güler ile röp.
-Laboratuvar detayları
-Bursiyerlerin çalışmalarından görüntüler
Haber: Hande NAYMAN – Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR, (DHA)

==========================

3- SAMSUN’DA DİREĞE ÇARPAN OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜ AĞIR YARALANDI

SAMSUN’da, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, yol ayrımında bulunan direğine çarptı. Kazada, sürücü Yusuf C. (25) ağır yaralandı.

Kaza, saat 14.00 sıralarında Atakum ilçesinde meydana geldi. Yusuf C. yönetimindeki 34 ABE 513 plakalı otomobil, henüz bilmeyen bir nedenle sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yol ayrımında bulunan direğine çarptı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sürücü Yusuf C. sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Yusuf C.’nin durumunun ciddi olduğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Kaza ile ilgili Recep Tokur Polis Merkezi ekiplerince soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
————–

-Kazadan genel görüntü
-Kazadan detay görüntü
-Sürücünün ayakkabısının detayı
-Aracın içinden detaylar
-Genel detay

Haber-Kamera: Oğuzhan UYSAL/SAMSUN, (DHA)

==================

4- MANAVGAT’TA TRAFİK KAZASI: 2 YARALI

*- Antalya’nın Manavgat ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. 

*- Kaza çevrede bulunan güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Kaza, saat 12.00 sıralarında Manavgat ilçesi Sarılar Mahallesi Muhittin Ersoy Caddesi’nde meydana geldi. Caddenin sağından ters yönde kavşağa girmeye çalışan Mahmut S.’nin kullandığı 07 ALR 542 plakalı otomobile, seyir halindeki Alican S.’nin kullandığı 07 AIY 756 plakalı hafif ticari araç çarptı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil yaya geçidinden refüjü ve karşı şeridi de geçip kaldırımda durabildi.
Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Otomobilde sıkışan sürücü Mahmut S., Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri birimi kurtarma ekibi tarafından çıkarıldı. Yaralılar Mahmut S. ve Alican S., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından çeşitli hastanelere götürüldü.
KAZA GÜVENLİK KAMERASINDA
Kaza, çevrede bulunan bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Görüntülerde, otomobil sürücüsünün kavşağa ters şeritten girmek için araçların geçmesini beklediği, hareket ettiği sırada hızla gelen ticari aracın otomobile çarparak yolun karşısına geçirdiği, karşı şeride geçen otomobilin hareket halindeki bir kamyonun altında kalmaktan son anda kurtulduğu görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Güvenlik kamerası görüntüsü
– Kaza yerinden görüntü

HABER-KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT,(Antalya)(DHA)

========

5- TOKAT’TA, POLİSLERİN ROL ALDIĞI 10 NİSAN KLİBİ İLGİ GÖRDÜ

TOKAT’ta İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan polis ekiplerinin seslendirmesiyle 10 Nisan Polis Haftası için hazırlanan klip, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle video klip hazırlandı. Klipte rol alan polis ekipleri ‘Sabahın seherinde ötüyor kuşlar’ adlı anonim bir Tokat türküsünü seslendirdi. Sosyal medyada paylaşılan video büyük ilgi gördü.

Görüntü Dökümü:
-Hazırlanan klip

Haber:Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) 

==================

6- TRABZON’DA TOPLUM DESTEKLİ POLİSLERDEN ŞEHİT FİDANLIĞI

TRABZON’da şehit emniyet mensuplarının hatıralarını yaşatmak amacıyla sahil parkında hatıra fidanlığı oluşturuldu.

Çocuklara ve gençlere sorumluluk vererek doğayı koruma bilincinin oluşmasına katkıda bulunmak, toplumsal yaşamda yer almaları yolunda destek olup onlara vatan sevgisini aşılamak amacıyla ve aynı zamanda şehitlerin isimlerinin de hafızalarda perçinlenmesi için görev başında şehit olmuş emniyet mensuplarının hatıralarını yaşatmak için Trabzon Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliğinde Ortahisar Beşirli sahil parkında hatıra fidanlığı oluşturuldu. Hatıra fidanlığında, defin yeri Trabzon’da olan ve görev esnasında Trabzon’da şehit düşen 55 şehit emniyet mensubu adına fidan dikimi yapılarak her bir şehidin adına karekodlu isim tabelası oluşturuldu. Fidan dikimine şehit polislerin yakınları ve emniyet mensupları da katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Hatıra fidanlığının açılışından görüntüler
-Fidan dikimi
-Detaylar

Haber-Kamera: Tolğa SAĞLAM TRABZON-DHA

=================

7- DOMANİÇ’TE KAR YAĞIŞI, ULAŞIMI AKSATTI

KÜTAHYA´nın Domaniç ilçesinde gün boyu etkisini sürdüren kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oldu.

Domaniç´te etkili olan kar yağışı, İnegöl karayolu Kocayayla geçidindeki ulaşımı olumsuz etkiledi. Yağan kar nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana gelirken, karayolları ekipleri, Domaniç-İnegöl yolu Kocayayla geçidinde, kar küreme araçları ve iş makineleriyle yolu açık tutmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, sürücüleri zincirsiz ve kış lastiğini olmadan yola çıkmamaları konusunda uyardı.

Görüntü Dökümü:
-Kocayayla geçidi
-Trafikteki araçlar
-Kar temizleme çalışmaları
-Kütahya il sınırı tabelası
-Genel görüntüler
Haber-Kamera: Mustafa YİĞİT/DOMANİÇ(Kütahya),(DHA)-

=====================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!