Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 24

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) DATÇA AÇIKLARINDA 5.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
 
MUĞLA’nın Datça ilçesi açıklarında, Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Datça’nın yanı sıra çevrelerinde de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 23.28’de merkez üssü Ege Denizi olan Muğla’nın Datça ilçesinin 19 kilometre açığında 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 2.51 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Datça’nın yanı sıra çevrelerinde de hissedildi. Depremde can ve mal kaybı olmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Datça ve Marmaris sokakalrından görüntüler

HABER: Mehmet ÇİL/DATÇA (Muğla), (DHA)-

=======================================

2) SİVAS’TA HASTA YAKINLARI, ACİL SERVİSTE ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİNE SALDIRDI  

Reklam Alanı

SİVAS Numune Hastanesi’nin acil servisine tedaviye getirilen Y.Ö.’nün (43) yakınları, iddiaya göre kalabalık oluşturulmaması için kendilerini uyaran özel güvenlik görevlileriyle tartıştı. Yaşanan arbede sırasında güvenlik görevlileri darbedilirken, acil servistesi malzemeler de zarar gördü. Güvenlik kameralarına yansıyan olay sonrası hasta yakınlarından 2’si kadın 8 kişi gözaltına alındı.

Olay saat 19.30 sularında Sivas Numune Hastanesi Acil Servisi’nde meydana geldi. Ayağında kırık şüphesi bulunan Y.Ö., hastanenin acil servisine müracaat etti. Hastayla birlikte acil servise gelen yakınlarını, iddiaya göre güvenlik personeli içeride kalabalık oluşturmamaları yönünde uyardı. Bunun üzerine çıkan tartışmada hasta yakınları, 6 özel güvenlik elemanına saldırarak, acil servisin içerisindeki malzemelere de zarar verdi. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle yatıştırılan olay sonrasında hasta yakınlarından 2’si kadın toplam 8 kişi gözaltına alındı. Yaşanan olay, hastanenin güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi.

VALİ AYHAN: HESABI SORULACAK
Sivas Valisi Salih Ayhan, olayın ardından Numune Hastanesine giderek bilgi aldı. Saldırıya uğrayan özel güvenlikçilerle görüşen Vali Ayhan Olayı takip edeceğiz. Kamu malına verilen zararın bedelini ödeyecekler. Ramazan’ın ilk gününün son saatlerinde yaşanılan bu çirkin olayı tasvip etmek kesinlikle mümkün değil. Bu olayı kınıyorum ve takip edeceğim. Salgın sürecinde üst düzey bir gayret gösteren sağlık çalışanlarımızın her zaman yanındayız. Adli ve idari makamlar ne gerekiyorsa gereğini yapacaktır. Emniyet, faillerin göz altında tutulması ile ilgili gerekeni hemen yaptı. Üzülmemek elde değil, 1 yıldır sağlıkçılarımızın gecesi yok gündüzü yok. Bu kadar şiddeti ve taşkınlığı hak etmiyorlar. Suçlulara hesabı sorulacaktırö ifadelerini kullandı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Hasta yakınları ile güvenlikçiler arasındaki arbede anları (Güvenlik kamerası)
-Vali Ayhan’ın hastane ziyareti
-Valinin güvenlikçilerle görüşmesi
-Valinin yaptığı açıklamalar
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Eraydın AYTEKİN-Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA) –

======================================

3) ACİL TIP UZMANI DOKTOR OTOMOBİLİYLE TAKLA ATTIĞI KAZADA ÖLDÜ
 
ISPARTA’da otomobiliyle takla atan acil tıp uzmanı doktor İhsan Ulusoy (30) yaşamını yitirdi. Kaza anı güvenlik kamerasına da anbean yansıdı.

Kaza, saat 16.30 sıralarında Isparta- Afyonkarahisar karayolu Keçiborlu ilçesi kavşağında meydana geldi. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli acil tıp uzmanı doktor İhsan Ulusoy yönetimindeki 07 MRU 15 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlanarak takla attı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekipleri İhsan Ulusoy’un yaşamını yitirdiğini belirledi. Ulusoy’un cenazesi otopsi yapılmak üzere Isparta Şehir Hastanesi morguna kaldırılırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

KAZA GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI
Öte yandan kaza bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kameralarına yansıdı. İhsan Ulusoy’un kullandığı otomobilin kontrolden çıkarak yol kenarındaki tabelaya çarptıktan sonra taklalar atarak şarampole yuvarlandığı anlar yer aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Kaza anı görüntüsü (Güvenlik kamerası)

HABER- KAMERA: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)

======================================

4) AMASYA’DA 157 YILLIK RAMAZAN GELENEĞİ YAŞATILIYOR
 
AMASYA Belediye bandosu, Ramazan ayında 300 metre yükseklikteki Harşena Dağı’nda, kent merkezinden duyulacak şekilde iftar öncesi konser verdi. 

Amasya’da, Ramazan bandosu geleneği yaşatılıyor. Belediye bandosu, 300 metre yükseklikteki Harşena Dağı’nda, kent merkezinden duyulacak şekilde iftar öncesi konser verdi. 157 yıldır devam eden gelenekle, bando ekibi marşlar çaldı. Bando Şefi Hakan Dinçer, geleneği yaşattıklarını belirterek, “Bu yıl ramazanımız buruk geçecek ama biz halkımıza neşeli güzel marşlar ve oyun havalarını üstü açık otobüsümüzle icra edeceğiz. Amasya halkımız evde kalsın, biz onların isteklerini icra edeceğiz. Ramazan geldiği zaman akla ilk gelen bando ve top geleneği oluyor. Bu bando geleneği de 157 yıllık bir etkinlikö dedi.
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Ramazan birliktir, berekettir, paylaşmak ve bölüşmektir. Amasya’da uzun zamandır sürdürülen bir geleneği devam ettirmek için bu yıl da Harşena Kalesi’ne çıktık. Bu sene 157’nci yılını burada ifa edeceğiz, asırlık geleneği devam ettiriyoruz. Bu yıl koronavirüs salgını dolayısıyla Amasya halkı evlerinde, biz de onların evlerinde kalmalarını istiyoruz, bando ekibimizle evlerinde kalan Amasyalılara konser vereceğizö diye konuştu.
Amasya Mutasarrıfı Ziya Paşa tarafından 1864 yılında iftar ve sahur vakitlerini kent sakinlerine duyurmak üzere kullanılmaya başlanan ramazan topu, Amasya Valisi Mustafa Masatlı ve Belediye Başkanı Mehmet Sarı tarafından ateşlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Üstü açık otobüs ile bandonun konser vermesinden detaylar
– Bandonun Harşena Kalesi’ne yürüyüşten detaylar
– Kalede konser verilmesinden detaylar
– Amasya Valisi Mustafa Masatlı ile röportaj
– Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ile röportaj
– Genel ve detay görüntüler

HABER KAMERA: Sinan HARMANCI- Serap Şerife KARA/AMASYA-DHA

====================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!