Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 24

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) CANLI YAYINDA ‘SON NOKTAYI KİM KOYACAK’ DEDİ, SUÇÜSTÜ YAKALANDI

YALOVA’da, sosyal medya üzerinden yaptıkları canlı yayınla açık artırma usulü ile gümrük kaçağı ürünleri satan O.K. ve S.K., polisin düzenlediği operasyonla suçüstü yakalandı. Şüphelilerden O.K.’nin “Son noktayı kim koyacak” sözlerinin ardından polisin içeri girdiği anlar görüntülere yansıdı.

Sosyal medya üzerinden önceki akşam canlı yayın yapan O.K. ve S.K., ellerindeki gümrük kaçağı ürünleri satmaya başladı. İhbar üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, şüphelilerin adresine operasyon düzenledi. Baskında O.K., açık artırmada 180 TL fiyat biçilen parfüm için, “Son noktayı kim koyacak? Bugün burası coşuyor” diye seslendiği sırada polis ekipleri içeri girdi. O anlar ise canlı yayına yansıdı.
Polis, O.K. ve S.K.’yi gözaltına aldı. Adreste yapılan aramada yurda kaçak yollarla sokulduğu değerlendirilen çeşitli markalarda; 210 parfüm, 110 kaçak giyim eşyası, 20 kol saati ele geçirildi
O.K ve S.K., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 2 şüpheli, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Sosyal medyadan yapılan canlı yayın
-Baskın anı
-Şüphelilerin sözleri
-Ele geçirilen malzemeler

Haber: Recep CAN/YALOVA,(DHA) – Kamera: YALOVA,(DHA)

==============================

Reklam Alanı

2) PLEVNE KAHRAMANI GAZİ OSMAN PAŞA, MEMLEKETİ TOKAT’TA ANILDI
 
PLEVNE kahramanı Gazi Osman Paşa, vefatının 121’inci yıl dönümünde, doğum yeri Tokat’ta düzenlenen törenle anıldı.

1832- 1900 yılları arasında yaşayan ve özellikle 1877- 1878 Osmanlı- Rus Savaşı Plevne savunmasındaki başarılarından dolayı Sultan 2’nci Abdülhamid tarafından ‘Gazi’ unvanı verilen Tokat doğumlu Gazi Osman Paşa için kentte anma töreni düzenlendi. Gazi Osman Paşa Müzesi’nde düzenlenen törene Tokat Valisi Ozan Balcı, AK Parti Tokat milletvekilleri Mustafa Aslan, Yusuf Beyazıt, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu,48’inci Piyade Alay Komutanı Albay Ayhan Ocak, Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. 
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, vefatının 121’inci yıl dönümünde Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa’yı anmak için toplandıklarını belirterek, “Millet, bir vatan üzerinde yaşayanların ve bu insanları birbirine bağlayan müştereklerin; yani dil, din, tarih, ortak ideal ve amaçların tümünü ihtiva eden bir kavramdır. Bu kavramın sürekliliği, sağlam bir bilincin varlığına bağlıdır. Tarihin akışına bakıldığında, bunu başarabilmiş milletlerin çok sınırlı olduğunu görürüz. Bu bilinç düzeyine uzak olanlarsa aynı toprak üzerinde yaşayabilirler, dil, din, tarih, kısaca aynı kültürü paylaşıyor olabilirler. Ancak böyle toplumlar iç ve dış saldırılar karşısında fırtınada savrulan bir gemi misali güvenli bir limana ulaşmakta zorlanırlar. Tarihimize 93 Harbi olarak geçen 1877- 1878 Osmanlı- Rus Savaşı başladığında Osman Paşa, Vidin ve Rahova bölgelerinin korunmasıyla görevliydi. Rusların Berkofça Dağları’nı aşmaya başlamasından sonra Osman Paşa’ya Plevne’ye hareket emri verildi. Haziran ayı sonunda Ruslar Tuna’yı aştıktan sonra Plevne’ye geldiler. Ruslar, kolaylıkla galip olacaklarını ve süratle İstanbul önlerine varacaklarını ümit ederek 20 Temmuz 1877’de şehre saldırdılar. Fakat Osman Paşa’nın Plevne’yi kahramanca savunması onları hayal kırıklığına uğratmıştı. Öyle ki düşmanları bile Gazi Osman Paşa’nın cesareti ve kahramanlığı önünde saygı ile eğilmişlerdir. Adına destanlar, marşlar, türküler yazdığımız, üniversitemize, kışlamıza, okullarımıza, caddelerimize gururla adını verdiğimiz Osman Paşa’yı ve Plevne ruhunu iyi anlamalıyız ve genç kuşaklara iyi anlatmalıyız” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Törenden görüntüler
-Başkanın konuşması
-Müzenin gezilmesi

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) 

================================

3) SİVAS’TA, STK’LARDAN 104 AMİRAL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
 
SİVAS Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, 104 emekli amiralin ortak yayımladığı bildiriye tepki göstererek, imza atanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Sivas’ta Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, 104 emekli amiralin bir araya gelerek, yayımladığı bildiriye tepki gösterdi. Sivas Adliyesi önünde toplanan platform üyeleri, 104 amiral hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçelerini savcılığa teslim eden STK temsilcileri, daha sonra adliye önünde basın açıklaması yaptı. 
Grup adına açıklamalarda bulunan Memur-Sen İl Temsilcisi Halil İbrahim Temiz, şöyle konuştu:
“Milletin inancından iradesinden medeniyet değerlerinden kopmuş, millete yabancılaşmış bir zihniyetin taşıyıcısı olan bu asker emeklilerinin aktif görevde oldukları dönemde neye hizmet ettikleri herkesçe bilinmektedir. ‘Deniz Kuvvetleri emeklisi’ sıfatıyla yayınladıkları bildiri içerik itibariyle göstermiştir ki bunlar olsa olsa amiral eskisidir. Eski düzenin kafasını konuşturan bu vesayet mankurtları, Kanal İstanbul ve Montrö anlaşmasına dair cümleler üzerinden ‘fikir beyanı’ adı altında çeşitli iletişim kanallarından gece yarısı deklare ettikleri muhtıra çağrışımlı bir açıklamayla siyasete ve millet iradesine müdahale etme niyetlerini beyan etmişlerdir. 15 Temmuz’da kursaklarında kalan heveslerini, FETÖ ayarlı açıklamanın satır aralarına gizlenmiş bir şekilde görüyor, kirli niyetlerini not ediyoruz. 15 Temmuz gecesi bütün vahşetiyle uygulanan ihanet planlarının milletimizin çelik göğsüne çarparak nasıl suya düştüğünü hatırlıyor, bu açıklamayla aşikar edilen kirli niyetlerin de aynı şekilde milletin maşeri vicdanında mahkum edilerek tarihin kirli sepetine gönderildiğini, gönderileceğini ilan ediyoruz. Türkiye artık darbecilerden hesap sorulan bir ülkedir. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, amiral eskileri ve açıklamaları hakkında soruşturma başlatmış olmasını yerinde buluyor, faillerle birlikte iştirakçileri ve azmettiricileri de ortaya çıkaracak bir hukuki sürecin işleyeceğine inanıyoruz.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Grubun görüntüsü
-Adliye önünde yaptıkları açıklama
-Detaylar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-Alperen YILDIZ/SİVAS, (DHA) 

================================

4) UZMAN DR. YONTAR: AKNE TEDAVİSİ KİŞİYE ÖZGÜ OLMALI

DERİ ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Efşan Gürbüz Yontar, deri hastalığı olan akne tedavisinin standart bir prosedür ile gerçekleştirilmediğini belirterek, “Hastanın muayene bulguları ve tıbbi hikayesi göz önünde bulundurularak, kişiye özgün bir tedavi programı belirlenmektedir. Akne tedavisi kişiye özgü olmalıdır” dedi.
Acıbadem Kayseri Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Efşan Gürbüz Yontar, akne tedavisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Dr. Yontar, “Akneler, pilosebase ünite adı verilen ve kıl follikülleri ile yağ bezleri tarafından oluşturulan anatomik kompleksin yağ partikülleri ve deri artıkları tarafından tıkanması neticesinde oluşmaktadır. Ergenlik döneminin en önemli deri rahatsızlıklarından biri olan ve bu dönemde özellikle hormonal değişimler neticesinde ortaya çıkan akneler, erişkinlerde de hayatın herhangi bir döneminde görülebilmektedir. Bu durumda tedaviye daha dirençli olan erişkin aknesinden söz edilmektedir. Akne vakit kaybetmeden tedavi edilmesi gereken, tedavinin geciktirilmesi ya da yanlış tedavi uygulanması durumunda ciddi kozmetik problemlere sebep olabilen bir deri rahatsızlığıdır. Bu nedenle ergenlik sivilcesi deyip geçmemeli, ergenlik sivilcesiz de geçebilmektedir” dedi.
‘KİŞİYE ÖZGÜ TEDAVİ PROGRAMI BELİRLENMEKTE’
Dr. Yontar, akne oluşumuna neden olan en önemli faktörlerin hormonal değişimler ve genetik yatkınlık olduğunu belirterek, “Bunların dışında deri tipine uygun olmayan kozmetik ürünlerin seçimi, yanlış kozmetik uygulamalar, B12 vitamini kullanımı, hormonoterapiler gibi birçok faktör de akneye neden olabilmektedir. Akne tedavisi standart bir prosedür ile gerçekleştirilmemektedir. Hastanın muayene bulguları ve tıbbi hikayesi göz önünde bulundurularak kişiye özgün bir tedavi programı belirlenmektedir. Yani akne tedavisi kişiye özgü olmalıdır. Tedavide seçilecek kremler, antibiyotikler ve sentetik A vitamini öncüsü olan isotretinoinin uygun doz ve sürede kullanımı ile hastalığın gidişatını kısaltmak, şiddetini azaltmak ve aknelere bağlı olarak gelişebilecek izlerin oluşumunu minimize etmek mümkündür” diye konuştu.
‘AKNE TEDAVİSİ UZMAN HEKİMLERCE GERÇEKLEŞTİRİLMELİDİR’
Dr. Yontar, akne sorunu olan kişilerin cilt bakımı konusunda da dikkatli olmaları gerektiğini, akneli hastaların genellikle yağlı bir cilt yapısına sahip olduğunu söyledi. Dr. Yontar, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu nedenle sık sık yüzlerini yıkamakta veya tonikler ile temizlemektedir. Ancak sık yüz temizliği kuruluğa ve deri pH’sında bozulmaya yol açarak tedaviyi olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Bu nedenle akneli hastaların günde en fazla iki kez deri tipine uygun bir temizleyici ile yüzlerini yıkamaları ve takiben su bazlı nemlendiricileri kullanmaları önerilmektedir. Akne tedavisinin tamamlanmasını takiben eğer akne izi oluşumu söz konusu ise iğneli radyofrekans, fraksiyonel lazer veya mikro iğneleme teknikleri çeşitli mezoterapiler ile kombine edilerek uygulanabilmektedir. Akneli kişilerin çeşitli bitkisel kürlerden, bakanlık onayı olmaksızın özellikle internet üzerinde satışı gerçekleştirilen kremlerden, losyonlardan ve güzellik salonlarından çare arayışları ise klinik tablonun daha da ağırlaşmasına neden olabilmektedir. Tüm bu nedenlerle akne tedavisinin sadece konusunda uzman hekimlerce gerçekleştirilmesi bir zorunluluktur.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Deri ve Zührevi Hastalıkları doktoru açıklaması
– Diğer Detaylar

Haber – Kamera: Yasin DALKILIÇ /KAYSERİ, (DHA)

===============================

5) İNEGÖL’DE 43’ÜNCÜ MOBİLYA VE DEKORASYON FUARI AÇILDI
 
BURSA’nın İnegöl ilçesindeki 43’üncü Mobilya ve Dekorasyon Fuarı açıldı. 5-9 Nisan tarihleri arasında açık kalacak fuara katılanlar, HES koduyla içeri alınıyor.

43’üncü Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, il protokolünün katılımıyla İnegöl ilçesindeki Hikmet Şahin Kültür Parkı’ndaki fuar alanında açıldı. Açılışa Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ’ın yanı sıra, pek çok davetli katıldı. Katılımcılar, HES kodu sorgulamasının ardından içeri alındı.
Fuarın açılış konuşmasını yapan MODEF Başkanı Yavuz Uğurdağ, “570 milyon dolar dış ticaret hacmine ulaşarak Türkiye’de 21’inci büyük ekonomi, 696 milyon dolar dış ticaret fazlası vererek Türkiye’de 10’uncu büyük ekonomi olma başarısı gösteren İnegöl’ümüzün esnafına üreticisine şükranlarımızı sunuyorum. Özellikle İnegöl’ümüzde 1027 firmamız ihracat yapma kapasitesine sahip bu çok önemli bir rakam. Mobilya ihracımız 533 milyon dolar olarak gerçekleşti. Türkiye’nin mobilya ihracatının yüzde 20’sine katkı sağlıyoruz. İnegöl’de organize sanayi bölgeleri ve sanayi siteleri ile Türkiye’ye örnek olmuştur. İnegöl’de 14 milyon 250 bin metrekare sanayi alanına sahiptir. Bu bağlamda bu şehir, küçük orta işletmeler ile büyüme gösteriyor. Bu bağlamda profesyonel bir şekilde büyük işletmelere dönüşme anlamında hızlı bir ilerleme kaydediyor. Fuar organizasyonu mobilya sektörüne çok büyük katkı sağlıyor. Bu sürece katkı sunan siyasilerimize esnaflarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bugünden itibaren dünyanın 90 değişik ülkesinden şehrimize ziyaretçiler bekliyoruz. Rezervasyonlarımız gerçekleşti. 9 Nisan Cuma gününe kadar ziyaretçilerimiz fuarımızı ziyaret edeceklerdir. Bu fuar bir fuardan fazlasını sunuyor. Buradan tüm firmalara sesleniyorum, Sağlık Bakanlığımızın Bilim Kurulumuzun tüm şartlarını yerine getirmemiz gerekiyor. Sağlık birinci önceliğimiz ekonomi ikinci önceliğimiz lütfen herkes bireysel önlemlerimizi alalım” dedi.

‘MODEF FUARI İNEGÖL’ÜN RÜŞTÜNÜ İSPATLAMIŞTIR’
Bursa Valisi Yakup Canbolat da, “Bursa dünya tarihine 623 yıl nizam veren dünyaya barışı ve adaleti sağlayan Osmanlı medeniyetinin kuruluşuna beşiklik etmiş, Marmara Bölgesi’nin maneviyat başkentidir. Her yıl dış ticaret fazlası veren diğer şehirlere model ekonomi sunan İnegöl ilçemizde toplam 1.2 milyar dolarlık ihracat fazlası ile ilimiz ekonomisine önemli bir destek vermiştir. Geçtiğimiz yıl pandemiye rağmen 534 milyon dolarlık mobilya ihracı ile mobilyanın merkez üssü konumunda olduğunu ilan etmiştir. Pandemiye rağmen mobilya üretiminde düşüşler gözükse de hızla toparlanma eğitimi gösterdi. Buna katkı sunan tüm üreticileri tebrik ediyorum. Bu ekonomik verilere en büyük etken bugün açılışını yaptığımız MODEF fuarlarıdır. MODEF fuarı İnegöl’ün rüştünü ispatlamıştır” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Bugün İnegöl’ümüzde 43’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz mobilya fuarının açılışını gerçekleştiriyoruz. Salgın döneminde açılışımızı gerçekleştiriyoruz, son derece dikkatli olmamız gerektiğini tekrardan hatırlatıyorum. Salgın dönemindeki 2’nci fuarımızı gerçekleştiriyoruz bu konuda bir deneyime bir tecrübeye sahibiz. Herkes kendi tedbirini aldığında sağlıklı bir fuar geçireceğimize inanıyorum. Yaklaşık 1500’lü yıllarda Osmanlı donanmasına kürek göndererek bu hikâye başladı. Son 100 yılı ele aldığımızda şehrimize bir katma değer üretilmeye başladı. Ben bu noktada mobilyacılarımıza STK’lara başkan ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Böyle bir dönemde bile üretmeye devam eden bir sektör mobilya sektörü alkışlanmayı hak ediyor. Geçmişte tekstil ihracat skalasında birinci sırada iken çok şükür son yıllarda mobilya sektörümüz öne geçti bunda emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte daha yeni daha profesyonel fuar yapılması ile alakalı İTSO, kaymakamlık, milletvekilimiz ve OSB müdürlüğümüz ile birlikte yeni çalışmalar yürütüyoruz. Bundan sonraki misafirlerimizi çok daha iyi mekanlarda profesyonel bir şekilde ağırlamak istiyoruz” diye konuştu.

‘MOBİLYA SEKTÖRÜ OLARAK DURMUYORUZ’
MOSFED (Mobilya Dernekleri Federasyonu) Başkanı Ahmet Güleç de, “Mobilya sektörü olarak durmuyoruz. Türkiye de dönüşüm hareketi başlatıyoruz. Dünya da 8’inci sıradayız. Bu başarı müteşebbislerimiz sayesinde oldu. Mart ayında ihracatımızı yüzde 40 oranında artırdık. Sene sonu hedefimiz 5 milyar dolar. Katma değer oluşturmamız lazım” ifadelerini kullandı.

‘YENİ FUAR ALANI 2’NCİ OSB’YE YAPILACAK’
AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ise, “Müjdelendiği gibi feraha çıkacağız elbet. Bu salgın da bitecek inşallah. Ülke olarak ihracat rakamlarımız artıyor. İnegöl olarak 1 milyar dolarlık ihracat rakamlarını geçtik. Geçen yıl yeni bir fuar alanı talebi vardı. Bende bu konuyla alakalı proje dosyalarımı cumhurbaşkanımıza ilettim. Cumhurbaşkanımız, 2’nci OSB’nin olduğu bölgeyi önerdiler. Gelinen son aşamada orman vasfını kaybetmiş 600’ün üzerindeki arazi, İnegöl 2. OSB’ye devroldu. Mobilya fuar alanı merkezinin de yeri belirlendi. İnegöl sanayicilerine destek olan cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Mobilya üssü olacak 120 bin metrekare alanda fuar alanı, Ar-Ge merkezi olacak. Eski Türkiye’yi özleyenler haindir. Ülkemizin huzurunu istemezler. FETÖ’ye, PKK’ya buradan geç diyenler var. Onların hayalindeki Türkiye maalesef bu. Cumhurbaşkanımızın sözüyle; topunuz gelin diyorum. Hayaldi gerçek oldu dediğimiz o kadar çok hizmet var ki. Saymakla bitmez” dedi.
Hammadde sıkıntısına dikkat çeken Gürel, “MDF, Sunta üretimi sadece Türkiye de 3 şirket tarafından üretiliyor. İki firma yatırım kararı aldılar. Dev iki tesisi açacaklar” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-fuar genel görüntü
-detaylar
-konuşmalar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA)

==============================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!