Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 25

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ÜNLÜ ŞARKICI OĞUZ YILMAZ HAYATINI KAYBETTİ

ÜNLÜ şarkıcı Oğuz Yılmaz (53), bugün öğlen saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yılmaz’ın aranjörlüğünü yapan Özgür Koç, kendisinin yazdığı Oğuz Yılmaz’ın ise okuduğu ve henüz piyasaya sürülmeyen şarkıyı ilk kez DHA ekibine dinletti. Koç, “Son yaptığımız şarkıyı dün eve bırakırken arabada açtık. ‘Çok güzel oldu’ diyerek sevinmişti. Benim şarkılarım öksüz kaldı.” dedi.
Şarkılarıyla bir döneme damgasını vuran Oğuz Yılmaz, bugün öğlen saatlerinde ailesiyle birlikte yaşadığı evde rahatsızlandı. Durumu fark eden ailesi, sağlık ekiplerine haber verdi. Yılmaz, eve gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından özel bir hastaneye kaldırıldı. Yılmaz, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Oğuz Yılmaz’ın, geçirdiği kalp kirizi sonucu öldüğü öğrenildi. 
Ünlü şarkıcının vefat haberi, sevenlerini ve müzik camiasını yasa boğdu. 26 yıllık müzik hayatına yüzlerce şarkı sığdıran Oğuz Yılmaz, yeni albüm hazırlığı yapıyordu. Hastaneye gelen Ankaralı sanatçılar, Yılmaz’ın ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. Yılmaz’ın cenazesi, yarın öğlen namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Sanatçının yakın arkadaşı müzisyen Ufuk Özel, “Geçen aylarda kalbinde olan bir sıkıntı sebebiyle stent takılmıştı. Sağlık problemleri vardı. Bugün de kalp krizi geçirdi. Hastaneye getirdiler ama kurtaramadılar ve vefat etti.” diye konuştu. 

YILMAZ’IN SÖYLEDİĞİ SON ŞARKI
Öte yandan Yılmaz’ın önceki gece son olarak görüştüğü aranjörü ünlü şarkıcı Özgür Koç, yaşadığı üzüntüyü anlattı. Koç, kendisinin yazdığı Yılmaz’ın ise okuduğu şarkıyı da ilk kez DHA ekibine dinletti. Piyasaya henüz sürülmeyen şarkıyı dinlerken gözyaşlarına tutamayan Koç, şarkının kendisi için çok şey ifade ettiğini ve piyasaya sürüp sürmemek arasında kararsız kaldığını söyledi. Özgür Koç, şunları söyledi:
“Dün öğleden sonra buluşup stüdyoda çalışma yapacaktık. Yeni albümünü hazırladım ben. Okuduğu bir sürü şarkısı var onlarda yakında çıkacak. Saat 5 gibi sanatçı arkadaşımız Veli Erdem Karakülah ile birlikte stüdyoya geldi. Elinde bağlama vardı. ‘Bu saz evimde duruyor. Bunun tellerini yap, zaten bana sen çalıyorsun’ dedi. ‘Bunu sana bırakıyorum’ dedi. Sanki vedalaşır, ‘sazım sana emanet’ dermiş gibiydi. Beni de şu an en çok üzen o zaten. Keşke biraz daha ömrü olsaydı. İçeride müzik stüdyom var. Çok bilinen çoğu şarkısını da orada yapmışızdır. Pazartesi günü okuduğu ‘hıçkırık tuttu beni’ şarkısının klibini çekecektik. Onu organize ediyorduk ama nasip olmadı. Kendi kısmını okuması nasip oldu. Keşke onların hiç biri olmasa da o hayatta olsa. Son yaptığımız şarkıyı dün eve bırakırken arabada açtık. ‘Çok güzel oldu’ diyerek sevinmişti. Benim için çok büyük bir kayıp oldu. Benim şarkılarım öksüz kaldı. Benim ona okutacağım bir sürü şarkı vardı. Bende şimdi bir tane emanet sazı kaldı.”  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Koç ile Röp.
-Özel ile Röp.
-Hastaneden görüntü
-Oğuz Yılmaz’ın okuduğu son şarkı
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Fatih POYRAZ-Burak TEKİN /ANKARA,(DHA)
========================

OTOMOBİL, ÇALIŞMA YAPILAN KARAYOLUNDAKİ BORUYA ÇARPTI: 1 YARALI

Reklam Alanı

TEKİRDAĞ’da Büyükşehir Belediyesi’nin karayolu üzerinde yürüttüğü atık su terfi çalışması yapılan bölümde kontrolden çıkan otomobil bir kısmı açılan çukurun üzerinde kalan dev boruya çarptığı kazada sürücü Cengiz Eldek (48) yaralandı.
Kaza, akşam saatlerinde Kumbağ-Baraboros mahalleleri arasındaki karayolu üzerinde meydana geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin atık su terfi çalışması nedeniyle ikiye bölünen karayolunun ortası kazılarak, boru döşeme çalışmaları başlatıldı. Cengiz Eldek, kullandığı 59 DN 187 plakalı otomobil sürücüsünün kontrolünden çıkarak, bir kısmı kazılan çukurun dışında kalan dev su borusuna çarptı. Çarpmanın şiddetiyle boru otomobilin kaput ve tavanının kopardı. Sürücü Eldek, hurdaya dönen aracın içinde mahsur kaldı. Kazayı görenlerin ihbarıyla bölgeye hemen sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza kırım ekiplerinin çalışmasıyla araçtan yaralı çıkarılan Eldek, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalioğlu Şehir Hastanesi’ne götürülerek, tedavi altına alındı. Eldek’in hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Jandarma olay yerinde inceleme yaparak, kazayla ilgili soruşturma başlattı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Altyapı çalışması yapılan cadde ve açılan çukur
-Dev borunun altında kalan araç
-Jandarmanın çalışmaları
-Jandarma araçları
-Yoldaki işaretlemeler
-Detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN /TEKİRDAĞ,(DHA)
=========================

İNCİRLİOVA’DA 19 MAYIS MEHTERAN GÖSTERİSİ İLE KUTLANDI

AYDIN’ın İncirliova ilçesinde, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Mehteran Takımı gösterileriyle kutlandı. Marş söyleyerek yürüyen mehteranı vatandaşlar balkonlardan Türk Bayrakları sallayarak selamladı.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Aydın’da pandemiye rağmen çeşitli etkinliklerle coşku içerisinde kutlandı. AK Parti İncirliova İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen 19 Mayıs kutlama programı Mehteran Takımı eşliğinde yapıldı. Havuzlu Park’ta toplanan Mehteran Takımı burada sunduğu gösteri sonrasında önde dev Türk Bayrağı eşliğinde caddelerde marşlar söyleyerek yürüdü. Yürüyüşe, AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek’in yanı sıra Gençlik Kolları ve bazı vatandaşlar katıldı. Mehteran takımının gösterisine balkonlara çıkan vatandaşlarda Türk Bayrağı asıp alkışlarla destek verdi. Evde sıkılan vatandaşlar gösterileri duyunca evden dışarıya çıkarak Mehteran Takımını yakından görmek istedi. Meşaleler eşliğinde yapılan gösteriler renkli görüntülere sahne oldu.
“100 YIL EVVEL YAPILAN MÜCADELEYİ YAPIYORUZ”
AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaktayız. Bu anlamda bir etkinlik düzenledik.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle yad ediyoruz. Atatürk bundan 100 yıl evvel 7 düvele yaptığı mücadeleyi şu andaki iktidarın yaptığı mücadelede 7 düvelle yapılan mücadeledir. Yüz yıl evvel ne yapılıyorsa bugün bu coğrafyada aynı işlem yapılmaktadır” dedi.
AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek ise, “Pandemi sürecinden dolayı böyle bir mehteran gösterisi düzenledik. Sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak hemşehrilemizle güzel bir zaman geçirdik. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” dedi.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Mehteran Takımı gösterisinden görüntü
-Mehteran Takımı yürüyüşü ve balkonlardaki vatandaşlardan görüntü
-Rıza Posacı konuşması
-Hüseyin Celbek Konuşması
-Meşale yakılması ve genel detay görüntüler

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN /AYDIN, (DHA)
==========================

ÇUKUROVA’DA İSTİKLAL MARŞI OKUMA ETKİNLİĞİ

ATATÜRK’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında yurt genelinde olduğu gibi Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Niğde’de saatler 19.19’u gösterdiğinde İstiklal Marşı okundu.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak, Kurtuluş Savaşı’nı başlatmasının 102’nci yıl dönümü, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Niğde’de de salgın tedbirleri kapsamında çeşitli etkinliklerle kutlandı. Adana ve Osmaniye’de stadyumlarda sporcuların katılımıyla İstiklal Marşı okuma etkinliği gerçekleştirilirken, Hatay, Mersin ve Niğde’de ise vatandaşlar evlerinin balkonlarından İstiklal Marşı okudu. 

Görüntü Dökümü
—————————-
-Stadyumlarda ve balkonlarda istiklal marşı okunması

Haber-Kamera: Anıl ATAR-Gülşah ÖZGEN-Ali KADI-İbrahim EMÜL/ADANA, (DHA)
==================================

MEŞALELİ GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

Van’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ekinlikleri kapsamında meşaleli gençlik yürüyüşü düzenlendi. Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, kurum amirleri ve çok sayıda genç katıldı. Maraş Caddesi’nde düzenlenen meşaleli gençlik yürüyüşüne katılanlar ellerinde Türk bayrağı ve meşalelerle Maraş Caddesi’nden Kurtuluş Parkı’na kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç yürüyüşe katılanlara teşekkür etti. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yürüyüşe katılanlar
-Protokolden genel
-Yürüyüşten genel
-Ellerinde meşale ve Türk bayraklarıyla yürümeleri

Haber-Kamera: Gülay KUYUCU/ VAN, (DHA)
=========================

MARMARİS’TE ’19 MAYIS’ KUTLAMALARINDA POLİS KORTEJİ

MUĞLA’nın Marmaris ilçesinde, motorize polis ekipleri 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında akşam meşale ve konfetilerle kutlama korteji düzenledi.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı motorize asayiş, terör, trafik, toplum destekli polis, motosikletli yunus ekipleri saat 21.30’da Cumhuriyet Caddesi’nde toplandı. Araçlar, Türk bayrağı ve kırmızı- beyaz balonlarla donatıldı. Cumhuriyet Caddesi’nden Atatürk Caddesi’ne kadar uzanan 5 kilometrelik şeritte 100’er metre arayla duman bombaları konuldu. Araçlarına binen polisler ellerinde konfeti ve meşalelerle ana cadde ve sokaklarda siren çalıp “19 Mayıs kutlu olsun” anonsları ile dolaştı. Bir saat süreyle ilçenin ana cadde ve sokaklarında dolaşan polislere koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle vatandaşlar balkon ve pencerelerinden alkışlarla destek verdi. İlçenin ana caddeleri meşale ve dumanlarla görünmez hale geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Drone ile polis kortejin genel-ayrıntılı görüntüsü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN /MARMARİS(Muğla),(DHA)
==========================

YAĞMUR SUYU BORUSUNDA SIKIŞAN YAVRU KEDİYİ İTFAİYE KURTARDI

MANİSA’nın Turgutlu ilçesinde, bir apartmanda yağmur suyu borusuna sıkışan yavru kedi, itfaiye ekiplerinin çalışması sonrası kurtarıldı.
Mustafa Kemal Mahallesi Beceren Sokak’taki bir apartmanın sakinleri, yağmur suyu borusundan kedi sesi geldiğini fark ederek durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine adrese gelen Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu İtfaiye Amirliği ekipleri, kedinin sesinin geldiği yerden boruyu keserek kediyi mahsur kaldığı yerden çıkarttı. Sağlık durumu iyi olan yavru kedi, apartman sakinlerine teslim edildi. Vatandaşlar, kediyi kurtaran itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-İtfaiye ekiplerinin kediyi kurtarma çalışması

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ /TURGUTLU(Manisa),(DHA)
==========================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!