Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 26

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) 22 SAAT SONRA BULUNAN SÜLEYMAN’IN ANNESİ: UMUDUMUZU KESMİŞTİK

Çat beldesinde bulunduktan sonra 112 Sağlık ekiplerince kontrol amaçlı Gazi Osman Paşa Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan Süleyman Yıldırım’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 24 saat müşahede altında tutulacak olan Süleyman Yıldırım’a annesi Sema Yıldırım refakat ediyor. Oğlunun bulunmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen anne Sema Yıldırım, “Mutluyum, evladını bulan bir anne olarak çok şükür Rabbime. Sağ salim evladımıza kavuştuk. Sürpriz oldu bizim için, ümidimizi kesmiştik. Ambulansta uyuyarak geldi.  Aşağı inince ekmeği gördü, ‘anne ekmek’ diye ekmek istedi. 

‘EŞİM ÇOCUĞU GÖRÜNCE AĞLAMAYA BAŞLADI’
Kayıp çocuğu tarlada çalışırken bulan Abdulhamit-Zeynep Gümüş çifti de o anları anlattı. 6 çocuk annesi Zeynep Gümüş, çok mutlu olduklarını belirterek, “Tarlada çalışıyordum, aşağı doğru çocuk geldi. Sağa sola baktım kimse yok. Dedim bu kaybolan çocuk. Koşturdum, kucakladım. Traktöre bindirdik, aldık, götürdük teslim ettik. Sadece çitin dibinden girmeye çalışırken fark ettim. Bulunca sevindik, bizim o sonuçta. Eşimle beraber burada ekin ilaçlıyordum. Koşarak gittim çocuğu kucakladım. Allah annesine, babasına bağışlasın, kimseye de bu acıları tattırmasın. Üzerinde mavi elbisesi, pijaması vardı, ayakları çıplaktı. Elinde çorabı vardı. Eşim çocuğu görünce ağlamaya başladı. Ben de eşime kızmaya başladım. Ağlanacak bir şey değil dedim. Ben tanımıyordum çocuğu. Annesini de babasını da tanımıyorum. Evleri bana uzakta. Sabah herkes dağa çıkacak diye anons yapıldı. Ben de, ‘Bizde gitsek iyi ama ihtiyarız, gezemeyiz. Allah yardımcısı olsun’ demiştim. Allah bize buldurdu” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
-Hastaneden görüntüler
-Saleyman ve annesinin görnütüleri
-Ekmek yemesi
-Annesinin konuşmaları
-Çocuğun bulunduğu tarla
-Çocuğu bulan Zeynep Gümüş’ün açıklamaları

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT, DHA

====================================

Reklam Alanı

2) İSTANBUL-TEKİRDAĞ YOLUNDA ARAÇ KUYRUĞU(2)

ÇANAKKALE YOLUNDA YOĞUNLUK
Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 17 gün boyunca uygulanacak ‘tam kapanma’ya saatler kala İstanbul-Tekirdağ kara yolunda oluşan uzun araç kuyrukları kent merkezine de taşındı. Çanakkale ve Edirne’ni Saros Körfezi kıyısındaki tatil bölgelerine giden vatandaşlar, Tekirdağ il merkezinde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Trafik ekipleri kent merkezi ve Çanakkale karayolu üzerinde önlem aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Kent merkezindeki araç yoğunluğu
-Çanakkale karayolu üzerindeki kuyruk
-Kuyruklar drone ile havadan
-Detaylar
Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)

===================================

3) DİNLENME TESİSİNDE OTOMOBİLDEN İNEN KADIN GERİ DÖNMEDİ
 
DÜZCE’nin Gümüşova ilçesinde, TEM Otoyolu üzerindeki dinlenme tesisinde eşiyle birlikte mola veren alzheimer hastası Naciye Özcan (67), 4 bin euro ile ortadan kayboldu.

Olay, saat 02.00 sıralarında TEM Otoyolu Gümüşova mevkiinde bulunan dinlenme tesislerinde meydana geldi. Almanya’da yaşayan Hüseyin ve Naciye Özcan çifti tatil için Türkiye’ye geldi. Ankara’da bulunan akrabalarını ziyaret eden Özcan çifti daha sonra İstanbul’daki akrabalarını da ziyaret için yola çıktı. Düzce’ye gelen Özcan çifti, TEM otoyolu Gümüşova mevkiinde bulunan dinlenme tesisine girerek mola verdi. Tesis içinde ihtiyaçlarını gideren çift daha sonra otomobile döndü. Bir süre otomobilde bekleyen kadın eşinin uyuduğu sırada otomobilden inerek tesisin çıkışına yürümeye başladı. Yanına seyahatte kullanılmak üzere ayrılan 4 bin euro parayı da alan kadın kayboldu. Eşini bulamayan Hüseyin Özcan durumu jandarmaya haber verdi.Olay yerinde inceleme yapan jandarma ekipleri kadının bulunması için çalışma başlattı. Kadının araçtan inerek TIR’ların arasından tesis çıkışına gittiği ve kaybolduğu anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Tesiste bekleyen Hüseyin Özcan, “50 yıllık eşim. Arabadan çıkıyor ve kapıyı yavaşça örterek gidiyor. Suyu dolduruyor, çöpleri atıyor. Gidiyor ve geri dönmüyor. Sorunumuz yoktu. Çok iyi aile düzenimiz var. Eşimin yanında 4 bin euro para vardı. Üstünde sadece bir tişört, yazlık ayakkabı ve kot pantolon var. Gelecek diye burada tesislerde bekliyorumö dedi.

Görüntü dökümü
—————————–
Güvenlik kamerası görüntüleri
Hüseyin Özcan ile röp
Tesisten görüntüsü ve detaylar
HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

=================================

4) ÇATIDA ÇALIŞIRKEN YARALANAN İŞÇİ, İTFAİYE MERDİVENİYLE AŞAĞI İNDİRİLDİ

KOCAELİ’nin Körfez ilçesinde inşaat halindeki bir binanın çatısında çalıştığı sırada kesme motoru ile kolundan yaralanan Hasan Türk (60), sedyeye konularak itfaiye merdiveniyle çatıdan indirildi. Yaralanan işçi tedavi altına alındı.

Olay saat 17.00 sıralarında Güney Mahallesi Eriş Sokak’ta bulunan 2 katlı bir binanın çatısında meydana geldi. Hasan Türk, kesme motoru ile çalıştığı sırada kazayla kolunu kesti. Hasan Türk’ün yaralandığını ve yardım istediğini görenler durumu 112 Acile bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı işçiyi inşaat halindeki binadan indiremeyince itfaiyeden yardım istendi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri çatıda bulunan yaralı işçiyi sedye ile beraber merdivenli araca alarak aşağı indirdi. Sağlık ekipleri tarafından ambulans ile hastaneye götürülen Hasan Türk tedavi altına alındı.

Görüntü Dökümü
—————————
-Yaralı işçinin merdiven ile indirilmesi
-Ambulansa alınması
-Detaylar

Haber-Kamera: Nabi YAZICI/KÖRFEZ(Kocaeli),(DHA)

================================

5) KAHVEHANEDE OYUN OYNAYAN 8 KİŞİYE CEZA

İZMİT’te, kahvehanede oyun oynayan 8 kişiye koronavirüs kurallarını ihlal etmeleri nedeniyle ceza kesildi. 

İzmit’te bir kahvehanede oyun oynandığı yönünde gelen ihbar üzerine polis baskın düzenledi. Sosyal mesafe ve maske takma zorunluluğu ihlal ederek oyun oynayan 8 kişiye para cezası kesildi. Ruhsatsız olduğu belirlenen kahvehanenin sahibi hakkında ise idari işlem uygulandı.

Görüntü Dökümü
-Yaralı işçinin merdiven ile indirilmesi
-Ambulansa alınması
-Detaylar

Haber-Kamera: Nabi YAZICI/KÖRFEZ(Kocaeli),(DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!