Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 28

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

1) ADIYAMAN’DA 408 SAATLİK TAM KAPANMA BAŞLADI

ADIYAMAN’da, koronavirüs tedbirleri kapsamında 17 gün sürecek olan tam kapanma başladı.

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00’e kadar tam kapanma kararı alındığını duyurdu. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında bugün başlayan ve 17 gün sürecek olan tam kapanmada kent sessizliğe bürünürken İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise denetimlerini sürdürdü. Ekipler tarafından kent birçok noktasına kurulan uygulama noktalarında dışarıda olan vatandaşların muaf olup olmadığını kontrol edildi. 408 saat sürecek kısıtlamada kent sessizliğe bürünürken ekipler ise sıkı denetim yapıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————–
– Kent merkezi
– Boş kalan cadde ve sokaklar
– Atatürk Bulvarı boş kalması
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA)

==================================

Reklam Alanı

2) KUŞADASI SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

AYDIN’ın turistik ilçesi Kuşadası’nda koronavirüsle mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan 17 günlük tam kapanma nedeniyle cadde ve sokaklar sessizliğe büründü. Polis ve jandarma ekipleri, ilçenin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturdu.

Türkiye genelinde, koronavirüse yönelik önlemler kapsamında, 17 Mayıs Pazartesi saat 05:00’e kadar uygulanacak tam kapanma dönemi bugün saat 19.00’da başladı. Ege Bölgesi’nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası’nda da vatandaşlar, tam kapanma kurallarına uyunca cadde, sokaklar ile sahil bandı ve yürüyüş yolları boş kaldı. Özellikle yaz dönemi ve bayram tatillerinde yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kuşadası, sessizliğe büründü. Uygulamaya konulan yeni kurallar kapsamında polis ve jandarma ekipleri Kuşadası’nın giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturdu. Ekipler, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olduklarını belirten kişilere izin belgelerini sordu. Sahil bandında bekçiler yaya olarak, Sahil Güvenlik ekipleri ise havadan helikopter, denizden de botlar ile Kuşadası Körfezi’nde denetleme yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polis ekiplerinin kontrol noktalarında yaptıkları denetimden görüntü
-Bekçilerin sahil bandında yaptıkları denetimden görüntü
-Zabıta ekipleri anons yaparken görüntü
-Boş cadde, sokaklar ile sahil bandından görüntü 

Haber-Kamera:Eşber OKAYER / KUŞADASI,(Aydın),(DHA)

=============================

3) KIRIKKALE’DE ‘TAM KAPANMA’ BAŞLADI

KIRIKKALE’de, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan 17 günlük tam zamanlı sokak kısıtlaması başladı. 

Kırıkkale’de, koronavirüs tedbirleri kapsamında saat 19.00 ile 17 Mayıs günü saat 05.00’e kadar sürecek 17 günlük tam kapanma başladı. Kısıtlama saatinin başlamasının ardından kentin en işlek caddesi olan Zafer Caddesinde ve Millet Bulvarında araç trafiği ve vatandaşların olduğu görüldü.

Görüntü dökümü:
————————
-Cadde ve sokaklar
-Vatandaşlardan görüntü
-Genel ve detay

Haber- Kamera: Burak CAN/KIRIKKALE, (DHA)

==============================

4) TEKİRDAĞ’DA 957 TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ

TEKİRDAĞ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda 957 tarihi eser ele geçirildi, 1’i Ürdün uyruklu 2 kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü  ekipleri yaptığı çalışmada Marmaraereğlisi ilçesinde Ürdün uyruklu F.Ö. ile Türk vatandaşı G.D.’nin ellerinde bulunan tarihi eserleri satmaya çalıştığını belirledi. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte şüphelilerin adreslerine düzenlenen operasyonda piyasaya sürülmek istenen 789 sikke, 164 çeşitli ebatlarda obje, 3 kandil ve 1 taş obje olmak üzere toplam 957 tarihi eser ele geçirildi. Gözaltına alınan F.Ö. ile G.D. hakkında soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Ele geçirilen eserler
-Eserlerden detaylar

Haber: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)

================================

5) OCAKTA UNUTULAN İFTAR YEMEĞİ MUTFAĞI KÜLE ÇEVİRDİ; 1 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

AYDIN’ın Efeler ilçesindeki bir evin ocağında unutulan iftar yemeği mutfağı küle çevirdi. Çıkan yangında dumandan etkilenen 1 kişi hastaneye kaldırıldı.

Yangın, saat 19.00 sıralarında Cumhuriyet mahallesi 1957 Sokak üzerinde bulunan bir apartmanın çatı katındaki evin mutfağında çıktı. İddiaya göre, evde iftar yemeği hazırlandığı sırada ocakta unutulan yemek bir anda alev aldı. Kısa sürede mutfağın çeşitli yerlerine sıçrayan alevler büyümeye başladı. Yangını görenlerin iharı üzerine adrese itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Ev sahibi  Efe Orcan, kendi imkanlarıyla yangına müdahale etmek istediği sırada yoğun dumandan etkilenerek dışarı çıktı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından dumandan etkilenen Orcan’a ilk müdahalesi yapıldıktan sonra  Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinİn yoğun uğraşları sonrası yangın kontrol altına alınırken mutfak kullanılamaz hale geldi. Öte yandan, apartmanda yoğun duman nedeniyle telaşlanan vatandaşlar balkonlarına çıktı. Yapılan çalışmalar sonucunda, apartmandaki dumanlar hava motoru ile tahliye edildi. Yangınla ilgili polis ekipleri soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————–
-Yangına müdahale edilirken detay
-Balkonlarda mahsur kalan vatandaşlardan detay
-Dumandan etkilenen Efe Orcan ambulansta tedavi edilirken detay
-Efe Orcan komşularının durumunu sorarken detay
-Apartmana ve evlere dolan yoğun duman tahliye edilirken detay
-Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: Cemal YILDIRIM/ AYDIN, (DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!