Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) FACİADAN YARALI KURTULAN MADEN İŞÇİSİ: O AN HAYATIMDAN HİÇBİR ZAMAN ÇIKMAYACAK
 
ZONGULDAK’ta, 11 yıl önce meydana gelen grizu patlamasında yaşamını yitiren 30 maden işçisi, facianın 11’inci yıl dönümünde dualarla anıldı. Patlamadan yaralı kurtulan maden işçisi Ceyhun Girgin, “O an hayatımdan hiçbir zaman çıkmayacak. 17 Mayıs 2010 saat 13.27’de içim hep cız edecek” dedi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü’ne ait maden ocağında 17 Mayıs 2010’da, yerin 540 metre altında grizu patlaması meydana geldi. Patlamada, taşeron firmada çalışan 2’si mühendis 30 işçi hayatını kaybetti. Facianın 11’inci yıl dönümünde ölen işçiler için kazanın olduğu ocak önünde anma töreni düzenlendi. Törene, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, yönetim kurulu üyeleri, gece vardiyasından çıkan işçiler ve gündüz ocağa girecek işçiler katıldı. Törende ölen 30 işçi ile tüm maden facialarında hayatını kaybeden işçiler için Kur’an-ı Kerim okunup dua edildi. TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, yaşamını yitiren maden işçilerine Allah’tan rahmet diledi. Eroğlu, koronavirüs salgınına yönelik maden işçilerinin aşılanması için çalışmalarının devam ettiğini ve en kısa sürede olumlu sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.
GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, faciada yaşamını yitiren maden işçilerini rahmetle andıklarını belirterek, “Burada ülke ekonomisine katkı sağlamak, çocuklarına ve ailesine bakmak için bu kafesten yerin altında inen 30 arkadaşımızın sistemin yanlışlığı nedeniyle hayatlarını kaybettiler. Buradan hepsine ayrı ayrı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
PATLAMADAN YARALI KURTULAN MADENCİ ANLATTI
Grizu patlamasından yaralı kurtulan TTK Karadon Müessese Müdürlüğü’nden 1,5 yıl önce emekli olan Ceyhun Girgin, şunları söyledi:
“O gün yaşanmamasını istediğimiz günlerden biriydi. Mucizevi şekilde yüzde 1 şansla kurtulduk. Rabbim böyle acıları bir daha göstermesin. Tüm maden işçilerimizin ruhu şad olsun. 17 Mayıs 13.27’de 40 metre yerin altındaydık ekibimle birlikte. Bir uğultuyla birlikte bir alev topu toz duman oldu. Çok kötü bir gündü. 40 yıllık hayatım 10 saniyede gözümün önünden geçmişti. Bu 17 Mayıs’ı her zaman kötü bir şekilde hatırlayacağız. Tüm şehitlerimizi anmak için görevimizi yapmak için burada bulundum. O an hayatımdan hiçbir zaman çıkmayacak. 17 Mayıs 2010 saat 13.27’de içim hep cız edecek.”

Görüntü Dökümü
———————–
-Anma töreninden detaylar
-Maden işçilerinin dua etmesi
-GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil’in konuşması
-İşçi Ceyhun Girgin’in konuşması

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ ZONGULDAK,(DHA)

==============================================

2) MOTOSİKLETLİ KURYE KAZADA ÖLDÜ

DENİZLİ’nin Pamukkale ilçesinde, otomobille çarpışan motosikletli kurye kazada öldü.
Kaza, dün saat 22.00 sıralarında, İstasyon Caddesi’nde meydana geldi. Bir restoranda kurye  olan Bayram Kurt’un (42) yönetimindeki 20 BK 668 plakalı motosikletle, yan sokaktan caddeye çıkan Ahmet S. yönetimindeki 20 T 0168 plakalı taksi çarpıştı. Kaskı takılı olan Kurt, yola düşüp ağır yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı motosiklet sürücüsü Kurt, ambulansla, Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Taksi şoförü Ahmet S. ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Tedaviye alınan Kurt, doktorların yaptığı müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
————————
-Ambulanstan görüntü
-Polis ekiplerinden detaylar
-Taksiden görüntü
-Motosikletin çekiciye yüklenmesi
-Yolda temizlik çalışması yapılması
-Bayram Kurt’un fotoğrafı

Haber- Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

============================================= 

3) KAÇAK 500 KİLO İNCİ KEFALİ AVLAYAN 14 KİŞİYE, 26 BİN TL CEZA
 
VAN’ın Erciş ilçesinde, serpme ve manyat tipi ağlara takılı 500 kilo ölü balık ele geçirildi, kaçak avcılık yapan 14 kişiye 26 bin TL idari para cezası uygulandı.
Van Gölü’nün 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında üremek için Van Gölü’nden tatlı sulara göç eden ve bu dönemde avlanılması yasak olan endemik tür inci kefalini korumak için denetimler aralıksız sürüyor. Bu kapsamda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, Çelebibağ Jandarma Karakol Komutanlığı, Erciş Merkez Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ve Gedikbulak Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından Zilan Çayı ve diğer su kaynaklarında yapılan denetimlerde, 100 metre uzunluğunda 5 manyat ve 2 serpme ağa takılı 500 kilo ölü balık ele geçirildi. Ölü balıklar, ekipler tarafından imha edilirken, kaçak avcılık yaptığı belirlenen 14 kişiye 26 bin TL idari para cezası uyulandı. Ele geçirilen ağlar da yediemine teslim edildi.

Görüntü Dökümü
————————
-Zilan Çayı’nda denetim yapan ekipler
-Ekipler suya atılan ağlara çıkartırken
-Genel ve detaylar

HABER: Behçet DALMAZ/ VAN, (DHA)-

===========================================

4) DAHA ÖNCE 3 KEZ MÜHÜRLENEN EĞLENCE MEKANINA BASKIN; 45 KİŞİYE 283 BİN 500 LİRA CEZA

KONYA’da polisin alkollü bir eğlence mekanına yaptığı baskında 45 kişiye sokağa çıkma kısıtlamasını ve sosyal mesafeyi ihlalden 283 bin 500 lira para cezası uygulandı. İş yerinin daha önce 3 kez mühürlendiği ortaya çıktı.
Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, devriye görevi yaparken alkollü bir eğlence mekanının açık olduğunu fark edip iş yerine operasyon düzenledi. Daha önce 3 kez mühürlendiği belirlenen iş yerinde bulunan 45 kişiye ‘sokağa çıkma kısıtlaması’ ve ‘sosyal mesafeyi ihlal’ suçlarından 283 bin 500 lira para cezası uygulandı. İş yeri zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. 
İş yeri sorumlusu Ethem C. hakkında, ‘Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma’ ve ‘Mühür bozma’ suçundan adli işlem başlatıldı. 

Görüntü Dökümü 
————————
-Polis ekiplerinin baskın anı 
-Alkollü mekanın içerisinden görüntü 

Haber-Kamera:Yasin URAL  KONYA DHA

=====================================

5) 2 ÜNİVERSİTE BİTİRİP, 81 KENTİ GEZDİLER; ŞİMDİ ÇİFTÇİLER
 
VAN’da fotoğrafçılık eğitimi sırasında tanışıp evlenen Hülya (30) ve İnan Bozkayar (29) çifti, Türkiye turuna çıkıp 81 il ile yüzlerce ilçeyi otostop yaparak gezdi. Her ikisi de iki üniversite mezunu olan çift, turun ardından memleketlerine dönüp köye yerleşerek, üçüncü üniversite için kayıt yaptırdı. Bozkayar çifti, bahçe işleri ile uğraşarak kütüphaneye dönüştürdükleri evlerinin bir odasında zaman zaman okuma yazma eğitimi veriyor.
Van’ın Bahçesaray ilçesinde doğup büyüyen Hülya Bozkayar, Süleyman Demirel Üniversitesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümü, ardından da aynı üniversitenin İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünü bitirdi. Hülya Bozkayar, Van Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı fotoğrafçılık kursunda İnan Bozkayar ile tanıştı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sanat Tarihi ile Acil Durum Afet Yönetmenliği ve Mülkiyet bölümlerinden mezun olan İnan Bozkayar birbirlerine aşık oldu. Çift, 2 yıl sonra evlendi.
Evliliklerinin ardından Türkiye turuna çıkan çift, otostop yaparak 81 il ve yüzlerce ilçe gezdi. Bozkayar çifti şehir yaşamanın kendilerini sıkacağını ve üretim yapmak istedikleri için 2 yıl önce Erciş’e bağlı Cihangören köyüne yerleşti. Babadan kalma eve yerleşen Bozkayar çifti, işe evlerini çevresindeki taşları temizlemekle başladı. Herkesin yetişmez dediği alanı da bahçeye dönüştürüp fındık, ceviz, elma, armut fidanları dikip bir yandan da sebze yetiştirmeye başladı. Bir çocukları olan Bozkayar çifti, evlerinin bir odasını da kütüphaneye dönüştürdü. Bilmeyenlere okuma yazmada öğrettiklerini de anlatan Hülya Bozkayar, mutlu ve sağlıklı yaşadıklarını belirterek köy hayatını da herkese tavsiye ettiklerini söyledi.
İnan Bozkayar eşiyle birlikte üçüncü üniversiteleri olan Sosyal Hizmetler bölümünde son sınıfta olduklarını belirterek şöyle konuştu:
“81 ili gezdikten sonra şehir hayatı sıkıcı geldi ve şehrin problemlerinden kaçtık. Kendimize dinlenebileceğimiz bir alan yaratmalıydık. Bizde eşimle beraber köyümüze döndük. Yetiştirdiğimiz bütün sebze ve meyveleri ata tohumuyla ve tamamen organik olarak üretiyoruz. Köye yerleştikten sonra bir çocuğumuz oldu. Aynı zamanda eşimle beraber fotoğrafçılık yapıyoruz. Burada okuma yazma bilmeyen kadınlara okum yazma öğretiyoruz. Köyde fiziksel veya psikolojik sorunları olan çocukların eğitimine de yardımcı oluyoruz. Örneğin yaşadığımız bu köyde bir çocukta dudak tembelliği olduğu için konuşma zorluğu çekiyor, konuşması için bu çocuğumuzu çalıştırıyoruz. Kısacası köy hayatı ana yurdumuzdur ve biz şu an çok mutluyuz.”

Görüntü Dökümü
———————–
-Bahçede çapa yapma görüntüleri
-Ekilen ağaçların diplerini çapalama
-Ekinlerin  sulaması
-Dışarıda ayran aşı yapılırken
-Kütüphane düzenleme
-İnan Bozkayar’ ile röportaj
-Hülya Bozkayar ile röportaj
-Genel detaylar

HABER: Barış KUL/ERCİŞ (Van), (DHA)- 

==================================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!