Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 3 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

SAMSUN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ORUÇ: 30 DAKİKADA BİN DOZ AŞI YAPTIK

SAMSUN’da aşı çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini ifade eden İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, “Sabah saatlerinde yarım saat içerinde bin doz aşı yaptık. Vatandaşlarımızın aşıya karşı bakışlarının değişmesi bizi mutlu ediyorö dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, SGK’ya kayıtlı bütün çalışanların aşı programına eklendiğini duyurmasından ardından aşılama süreci hız kazandı. Samsun’da yapılan aşılamada günlük rekor kırılarak dün 10 bin doz aşı rakamı aşıldı. Bugün ise aşı polikliniklerinde yoğunluk devam ediyor. Samsun’da sabah saatlerinde yarım saat içinde bin doz aşı yapılarak yeni bir rekor kırıldı. 

‘SAMSUN’DA 650 BİN DOZ AŞI YAPILDI’
Aşılama süreci hakkında bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Samsun’da geçen hafta başlattığımız aşı kampanyası ile beraber dün 10 bin doz aşı yapıldı. Bugün de sabah saatlerinde yarım saat içerinde bin doz aşı yaptık. Vatandaşlarımızın aşıya karşı bakışlarının değişmesi bizi mutlu ediyor. Çok kısa zamanda daha fazla kişiyi aşılayarak, pandeminin üstesinden geleceğiz. Samsun’da 650 bin doz aşı yapıldı. Bugün aşı randevularında da yeni kapasiteleri açtık. Toplum olarak büyük bir kampanya yürüterek aşılanmayan kimse kalmasın istiyoruz. SGK’lıların ve 40 yaş üstü vatandaşlarımızın aşı sırası geldi. Aşı sırası gelen herkesin aşı merkezlerimize, sağlık tesislerimize başvurarak aşılarını yaptırmalarını istiyoruz. Şu an Samsun’da 780 bin hedef nüfusumuz var. Bugün itibari ile 650 bin dozu geçmiş olduk. Yeni grupların eklenmesiyle beraber sayılarımız da artacak. Toplumuzun yüzde 70’ini aşıladığımız zaman pandemiden kurtulmuş olacağızö diye konuştu.

‘BU YOĞUNLUK BİZİ YORMUYOR’
Aşılanan insan sayısının arttığını söyleyen Samsun Gazi Devlet Hastanesi’nde aşı ekibinde yer alan hemşire Handan Mecid, “Tüm Samsun halkını aşı olmaya bekliyoruz. Pandemi sürecini başarı ile atlatabilmemiz için aşılama şart. Dün çok yoğunduk ama bu yoğunluk bizi yormuyor. Halkımızın çekinmeden ve korkmadan gelmesini bekliyoruzö şeklinde konuştu.  

‘HERHANGİ BİR YAN ETKİ HİSSETMEDİM’
Aşı olmak için gelen Erol Ünal, “Samsun’da gümrük müşaviriyim, aşımı olmak için geldim. 182’yi arayarak çok kısa süre içerisinde randevumu aldım. Hastanede de hiç beklemeden aşımızı olduk. Aşı olurken acı hissetmedim, yaklaşık 15 dakikadır buradayım herhangi bir yan etki hissetmedimö dedi.
Aşı olan Yücel Özden ise, “Aşımı olalı yaklaşık 20 dakika oldu ve herhangi bir rahatsızlık hissetmiyorum. Herkesin kolayca randevularını alarak aşı yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Kısa süre içinde bağışıklık kazanmamız herkesin temennisiö diye konuştu.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————-
-Hastaneden detay
-Aşıdan detay
-Aşı olan kişilerden detaylar
-İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç röportaj
-Hemşire Handan Mecid
-Erol Ünal röportaj
-Yücel Özden röportaj

Haber-Kamera: Oğuzhan UYSAL/SAMSUN, (DHA) –

========

GÖÇLE DOLAN YAYLALARDA ‘TOPLANMA’ UYARISI

KORONAVİRÜS vakalarının düşüşte olduğu Trabzon’da, yaz dönemi köy ve yaylalara göç edenlere, yeniden artış olmaması için evlerde toplu buluşmalardan kaçınılması çağrısı yapıldı. Vali İsmail Ustaoğlu, “Yaz dönemi itibarıyla oluşabilecek toplanmalara karşı uyarılarımızı yapıyor, tedbirlerimizi alıyoruz; ama en önemli tedbir, vatandaşın alacağıdır” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı, 29 Mayıs-4 Haziran haftasının koronavirüs risk haritasında, Trabzon’da her 100 bin kişide görülen vaka sayısı 72,92’den 51,38’e geriledi. Aşılama ve beraberindeki tedbirler ile vakalarda düşüş eğiliminin sürdüğü kentte, yaz dönemini köylerin yanı sıra yaylalarda geçirenlere, tekrar artış olmaması için evlerde toplu buluşmalardan kaçınmaları çağrısı yapıldı.

‘EN ÖNEMLİ UNSUR AŞILAMA’
Trabzon Valisi Ustaoğlu, yaz dönemi ile birlikte köy ve yayla evlerinde oluşabilecek toplanmalar, ile cenaze ve taziye ziyaretlerine karşı vatandaşın daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. Ustaoğlu, “Haftalık vaka durumları iller bazlı olarak paylaşılıyor. Trabzon’da ülke genelinde olduğu gibi düşüşler mevcut. Sadece geçen hafta önceki haftalara göre yükseliş oldu. Son 2 gündür buna rağmen ciddi düşüşler var. En önemli unsur da aşılanma. Son açıklamaya göre 40 yaş ve üzerine aşı açıldı. Normalleşme adına yapılabilecek en büyük çalışmaların başında aşılama geliyor. Bu noktada da vatandaşlarımız kulaktan dolma bilgilerle direnç göstermemeli. Aşıya ulaşılabilirlik noktasında da ilimizde bir sıkıntı yok. Vatandaşlarımızı bir kez daha aşı olmaya davet ediyorumö diye konuştu.

‘VATANDAŞIN ALACAĞI TEDBİR ÖNEMLİ’
Toplu buluşmalardan kaçınılması gerektiğini söyleyen Vali Ustaoğlu, “Geçen hafta ilimizde yaşadığımız bir toplu cenaze vardı. Maalesef bundan dolayı 30’un üzerinde pozitif vaka çıktı. Yine aynı şekilde birkaç küçük ilçemizde de buna benzer sıkıntılar yaşadık. Yaz dönemi itibarıyla oluşabilecek olan toplanmalara karşı da uyarılarımızı yapıyoruz, tedbirlerimizi alıyoruz; ama en önemli tedbir vatandaşın alacağıdır. Yaz mevsiminde bir taraftan da turizm sezonu artık başladı. İlimize şu an Ürdün ve Körfez ülkelerinin farklı noktalarından seferler de başladı. Bu noktada el birliği ile tedbirlere uyarsak ve gerekli hassasiyeti gösterirsek üstesinden gelebileceğimize inanıyorumö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Drone ile yayla görüntüsü (Arşiv)
-Yaylalarda piknik yapanlardan görüntü( Arşiv)
-Yaylalarla çimenlerde eğlenen çocuklardan görüntü(Arşiv)
-Yayla göçünden görüntüler (Arşiv)
-Yayla şenliğinden görüntüler (Arşiv)
-Yayla şenliğinde kalabalık ve horon görüntüleri (Arşiv)
-Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile röportaj

HABER: ALEYNA KESKİN KAMERA: SELÇUK BAŞAR/TRABZON-DHA

=======

FRANSIZ SAVAŞ GEMİSİ, ÇANAKKALE BOĞAZI’NDAN GEÇTİ

ÇANAKKALE Boğazı’ndan geçen, Fransız Donanması’na ait ‘ALIZE’ isimli savaş gemisi, Marmara Denizi’ne doğru yol aldı.

Ege Denizi’nden saat 07.55’te Çanakkale Boğazı’na giriş yapan, Fransız Donanması’na ait, A645 borda numaralı savaş gemisi ‘ALIZE’, saat 09.00 sıralarında Çanakkale önlerinde oldu. Kilitbahir Kalesi ile Kilitbahir köyü dağındaki ‘Dur Yolcu’ yazısı önünden geçen Fransız savaş gemisi, boğazın manevra yapılması en güç noktası olan Nara Burnu’nu dönükten sonra Marmara Denizi’ne doğru yol aldı. Gemiye, boğaz geçişi sırasında Türk Sahil Güvenlik botlarıyla eşlik edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Çanakkale Boğazı’ndan geçen Fransız savaş gemisinden genel ve detay görüntüler.

Haber-Kamera: Cemhan ŞEN- Nedim BAYHAN/ÇANAKKALE, (DHA)

========

OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI BİSİKLETLİ HAYATINI KAYBETTİ
 
SAMSUN’da, bisikletiyle yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı Emrah Sezmiş (28), öldü. Otomobildeki 3 kişi aracı kendisinin sürmediğini iddia etti. Jandarma, sürücüyü belirlemek için çalışma başlattı.
Kaza, dün saat 22.00 sıralarında Çarşamba ilçesi Dikbıyık mevkisinde meydana geldi. Bisikletle yolun karşısına geçmeye çalışan evli ve 2 çocuk babası Emrah Sezmiş’e, 55 ADE 835 plakalı otomobil çarptı. Sezmiş yola savrulurken, çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine gelen sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrollerde Sezmiş’in hayatını kaybettiğini belirledi.
Otomobilde bulunan 3 kişi, sürücü olduğunu kabul etmedi. Jandarma, aracı kimin kullandığını belirlemek için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————-
– Olay yerinden detaylar
– Cenazenin araca taşınması
– Detaylar
Haber-Kamera: Mehmet Emin COŞKUNDERE/ÇARŞAMBA (Samsun), (DHA)

====================================

====================================
HAKKARİ’YE ÇÖP SORUNU ÇÖZECEK 300 MİLYON LİRALIK YATIRIM
 
HAKKARİ’de Avrupa Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hakkari belediyeleri ile İl Özel İdaresi’nin sağladığı 300 milyon liralık destekle entegre katı atık tesisinin yapımına başlandı. Çukurca Belediye Başkanı ve Hakkari Katı Atık Yönetim Birliği Başkanı Ensar Dündar, kentin çöp sorununu ortadan kaldıracak tesisin, Hakkari için cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olduğunu söyledi.
Hakkari ve ilçeleri için büyük sorun olan katı atık sorunun giderilmesi için 1 Temmuz 2020’de Entegre katı atık tesisinin yapımına başlandı. Kent merkezine 50 kilometre uzaklıktaki Akçalı ve Bağışlı köyleri arasındaki 43,4 hektarlık alana kurulacak olan 300 milyonluk tesisin yüzde 85’ini Avrupa Birliği, yüzde 6,75’ini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yüzde 8,25’ini ise Hakkari Belediyeleri ve İl Özel İdaresi Katı Atık Yönetim Birliği karşılıyor. 2023’te tamamlanması hedeflenen tesisin, kentin 30 yıllık çöp sorununu ortadan kaldıracağı belirtildi. 
Çukurca Belediye Başkanı ve Hakkari Katı Atık Yönetim Birliği Başkanı Ensar Dündar tesisin yapıldığı alanda incelemelerde bulundu. Dündar, projenin Hakkari için cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olduğunu belirterek, “Proje AB standartlarına ve yönetmeliğine uygun olarak yapılıyor. Tesisin şu ana kadar yüzde 30’luk bölümü bitirildi ve 2023 yılının mart ayında itibaren faaliyete girecek. Bu yıl sonunda da ekipman ihalesi yapılacak. Yaklaşık 30 milyon euro tutarındaki proje, Hakkari’ye cumhuriyet tarihinde yapılan en büyük hizmettir. Proje Hakkari’miz için hayırlı olsun” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
– Tesis için yapılan toplantı
– Toplantıya katılanlar
– Çalışması sahasındaki ekipler
– İş makinelerinin çalışması
– Çukurca Belediye Başkanı ve Hakkari Katı Atık Yönetim Birliği Başkanı Ensar Dündar röpörtajı
– Hakkari kent merkezinde gece saatlerinde çöp toplayan belediye ekipleri
– Çöp arabasının tesis alanına gelmesi
– Tabeladan genel görüntü
– Genel detaylar
Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ, (DHA)- 

====================================

====================================

====================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!