Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Dondurucu soğuk nedeniyle sıcak su şelalesi buz tuttu

AFYONKARAHİSAR’ın Sandıklı ilçesinde hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceye kadar düştü. İlçedeki kaplıcaların bulunduğu bölgede 800 metre derinlikten 60- 62 derece sıcaklıkla çıkan termal su, dondurucu soğuk nedeniyle buz tuttu. Termal suyun aktığı yapay şelalede bir yandan buz sarkıtları bir yandan sıcak su buharının ortaya çıkması görenleri şaşırttı.

Sandıklı’da hafta başından bu yana etkili olan soğuk hava, yaşamı olumsuz etkiledi. Hafta başında pazartesi günü yağan karla birlikte sıfırın altına inen sıcaklık nedeniyle kaplıcaların bulunduğu bölgedeki yapay şelale dondu. ‘Şifa Şelalesi’ olarak anılan ve 800 metre derinlikten yaklaşık 70 derece sıcaklıkta çıkıp, 60- 62 dereceye düşürülerek yapay şelaleye verilen su, hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düşmesiyle kayaların üzerinden akarken dondu. Bir taraftan sıcak suyun etkisiyle buhar çıkan şelalede, diğer yandan buz sarkıtlarının görüntüsü görenleri hayran bıraktı. Kaplıcaya gelen tatilciler donan şelaleyle birlikte selfie ve hatıra fotoğrafları çekti.

BİR YANDA BUHAR BİR YANDA BUZ
İstanbul’dan kaplıcaya tatile gelen Müjgan Yenipınar, “Bugün kaplıcada üçüncü günümüz. Ama gerçekten güzel bir görüntü ile karşılaştık. Rabbimin işi. Görsel şölen gibi bir şey. Bir taraftan kaynamış su ile buhar çıkıyor. Bir taraftan sarkıtlar, dikitler buz tutmuş. Benim oğlan da çok beğendi” dedi.

‘BU İŞE ÇOK ŞAŞIRDIM’
Müjgan Yenipınar’ın 8 yaşındaki oğlu Muhammet Kaan Yenipınar, “Annemle birlikte şifa için böyle güzel bir yere geldik. Afyonkarahisar Sandıklı’dayız. Ama gerçekten böyle güzel yer görmedim ben. Sıcak suyun buzları hemen eritmesi lazım ama ben bu işe çok şaşırdım” diye konuştu.

Reklam Alanı

‘SICAK SU BİLE DONUYOR’
Antalya’da yaşadığını ve 43 yıldır her yıl kış aylarında Sandıklı kaplıcalarına tatile geldiğini söyleyen Nafız Atıker (72) de gördüğü manzara karşısında şunları söyledi:

“Birçok kaplıca gezdim ama burası kadar suyu sağlıklı kaplıca görmedim. Tesisleriyle yönetimiyle her şeyiyle her yönüyle fevkalade bir yer. Zaman zaman hava burada çok soğuyor. Geceleri eksi 15’e kadar hava sıcaklığı düşüyor. Ben eksi 15 derecede söyle bir tur attım ama üşümedim. Antalya’da sıfır derecede bile üşürsünüz. Tabii ki hava soğuyunca eksi 15 dereceye düşünce sıcak su bile donuyor. Bu da doğanın apayrı bir özelliği artık.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– ‘Şifa Şelalesi’ yazan tabela ve arkasında ki donan şelalenin görüntüsü
– Sıcak su buharı ve donarak oluşan sarkıtlar
– Donan ve sıcak su akmaya devam eden şelaleden değişik açılardan görüntüler
– Donarak oluşan sarkıtlardan yakın görüntü
– Şelalenin üst kısmında donan ve buzun üstüne yağan karlı kısımdan görüntü
– Müjgan Yenipınar ve oğlu Muhammet Kaan Yenipınar’ın hatıra fotoğrafı çekmesi
– RÖP 1: Müjgan Yenipınar 
– RÖP 2: Muhammet Kaan Yenipınar
– Nafız Atıker’in donan şelalenin görüntülerini çekmesi
– RÖP 3: Nafız Atıker 
– Şehir merkezinde kavşakta donan süs havuzundan görüntü

HABER- KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar), (DHA)

=====================

Tarım kredi kooperatifindeki 933 bin TL’lik hayali satışı 3 saatlik ses kaydı ortaya çıkardı

ADANA’da, tarım kredi kooperatifinden sahte belgelerle kredi çekip, haksız kazanç elde ettiği iddia edilen ve polisin operasyonuyla çökertilen şebekenin, hesaplarındaki açığı kapatmak için kooperatif üyelerine hayali satışla yaptıkları dolandırıcılığı, 3 saatlik ses kaydı ortaya çıkardı. Söz konusu ses kaydında, kooperatifin müdürü Gürkan Bahar’ın 2018’de verdiği 1 milyon liralık açığı, kooperatif üyesi Cengiz Akyol’u 933 bin TL tutarındaki tarımsal ürünleri almış gibi göstererek borçlandırdığı itirafı yer aldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, 2018 yılı mayıs ayında Karayusuflu Tarım Kredi Kooperatifi üyesinin, dönemin müdürü Gürkan Bahar ile yardımcısı İlhan Yalçın’ın, kendisini 300 bin TL dolandırıp, zimmetine para geçirdiği yönündeki şikayet üzerine soruşturma başlattı. Kooperatifte haksız kazanç elde edildiğini belirleyen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü’ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, 6 kooperatif çalışanı, 18 kooperatif üyesi ve bir tarım firması sahibinin birlikte hareket ederek, kredi çekip, zimmetlerine para geçirdiğini tespit etti. Bu bilgiler üzerine şüphelileri teknik ve fiziki takibe alan polis, 25 kişi hakkında savcılığın yakalama kararı çıkartmasının ardından 12 Şubat sabahı Adana merkezli Mersin ve Düzce’de operasyon düzenledi. Belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapan ekipler, 8’i kadın, 25 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 9 bin TL, 50 bin TL’lik çek, tarım kredi kooperatifiyle ilgili çok sayıda belge ve dijital materyal ele geçirildi. Şüpheliler, Adana Adli Tıp Birimi’ndeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Gözaltına alınan 8’i kadın 25 kişiden 5’i tutuklandı, 2’si adli kontrol, 18’i ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

ŞEBEKE MAĞDURU, 933 BİN LİRASINI GERİ ALAMAMIŞ
Operasyonda gözaltına alınan dönemin Karayusuflu Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Gürkan Bahar’ın 1 milyon TL’lik açık verdiği ve bu açığı kapatmak için üyelerinden Cengiz Akyol’u yanına çağırıp, “Müfettişler kooperatifi denetime geldi. Açık verdim. Sana ürün satmış gibi evrak düzenleyelim. Bu açığı senin üzerinden kapatalım. Daha sonra kendi aramızda anlaşırızö dediği öne sürüldü. Bu teklifi kabul eden Cengiz Akyol’un, 933 bin TL tutarındaki tohum, gübre ve sulama borusu gibi ürünleri satın almış gibi gösterilip, kooperatife borçlandırıldığı belirlendi. Borcun taksitlerini bir süre ödedikten sonra kooperatif müdürü Bahar’dan parasını isteyen Cengiz Akyol’un parasını alamadığı ve taraflar arasında 933 bin TL’lik bono ve senet imzalandığı tespit edildi.

ARAZİLERİNİ AKRABALARINA DAĞITIP, KOOPERATİFE ÜYE YAPMIŞ
Operasyonun ardından şebekenin usulsüzlüklerine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’nin görevlendirdiği müfettişlerin, 2018 yılı Mayıs ayında yaptığı denetimde belirlediği 1 milyon TL’lik açığın kapatılması için hayali satış yapılan Cengiz Akyol’un, bölgedeki 4 bin dönümlük arazisini akrabası olan 24 kişiye dağıttığı ve Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kaydettirip, kooperatife üye yaptığı öğrenildi. Söz konusu 933 bin TL’lik tarımsal malzemenin, Akyol’un akrabaları arasında paylaştırılmış gibi gösterildiği belirlendi. Denetime gelen müfettişlerin, söz konusu çiftçilerin tohum zamanı gübre, gübre zamanı da tohum aldığını belirlediği ve bu durumun olağan dışı olduğunu, ancak herhangi bir yasal zemin bulamadıkları için cezai yaptırımda bulunamadıkları tespit edildi.

USULSÜZLÜĞÜ 3 SAATLİK SES KAYDI ORTAYA ÇIKARDI
Bu dönemde kooperatif müdürü Gürkan Bahar ile yardımcısı İlhan Yalçın’ın, ihraç olma korkusuyla tazminatlarını alıp emekli oldukları öğrenildi. Cengiz Akyol’un, parasını geri almak için Bahar ile Yalçın’ı bir restorana götürdüğü, burada tarafların usulsüzlükleri konuştuğu öğrenildi. Akyol’un bu görüşme esnasında cep telefonuyla yaklaşık 3 saatlik ses kaydı yaptığı ve dolandırılma konusunun bu ses kaydına yansıdığı tespit edildi. Akyol, bunun üzerine Adana Adliyesi’ne giderek Bahar ve Yalçın hakkında suç duyurusunda bulunduğu, kooperatifi Eylül ayında yeniden denetime gelen müfettişlere durumu anlattığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü
– Şüphelilerin Adli Tıp Birimi’ne getirilmesi
– Adli Tıp Birimi önünden genel görüntüler
– Operasyonda ele geçirilen malzemeler
– Emniyet Müdürlüğü tabelası

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

=====================

Oruç Reis, Demre’den ayrıldı

DOĞU Akdeniz’de araştırmalarını sürdürürken olumsuz hava koşulları nedeniyle Antalya’nın Demre ilçesine demirleyen sismik araştırma gemisi Oruç Reis ve beraberindeki 2 römorkör, demir alıp bölgeden ayrıldı.

Sismik araştırma gemisi Oruç Reis, 23 Aralık 2020 tarihinde yapılan bakımların ardından Antalya Limanı’ndan ayrılıp, Doğu Akdeniz’de sismik araştırmalar yaptı. Çalışmalarını sürdüren Oruç Reis kötü hava koşulları nedeniyle 16 Şubat Salı günü sabah saatlerinde Demre’nin Çayağzı Limanı açıklarına gelerek demir attı. Oruç Reis ile beraber kendisine eşlik eden ‘Ataman’ ve ‘Cengizhan’ adlı iki römorkör de Çayağzı Limanı’na yanaştı. Akdeniz’de yaşanan şiddetli fırtına ve kötü hava koşulları nedeniyle Demre’ye geldiği öğrenilen Oruç Reis ve beraberindeki römorkörler 2 günlük bekleyişin ardından bugün sabah saatlerinde bölgeden ayrıldı. Oruç Reis bölgeden ayrılmadan önce Toros Dağları’na yağan karla birlikte oluşturduğu güzellik ise hayran bıraktı. Birçok kişi uzaktan da olsa Oruç Reis ve iki römorkörü uzaktan izleyip, fotoğraf ve videolarını çekmenin mutluluğunu yaşadı.

DÜNYADAKİ TAM DONANIMLI ARAŞTIRMA GEMİLERİNDEN BİRİ
87 metre uzunluğunda, 23 metre genişliğindeki Oruç Reis sismik araştırma gemisi, brüt 4575 grostonluk ağırlığa sahip. 12 kilometre çapında 2B sismik araştırma, 4×4 kilometre çapında 3B sismik araştırma yapabilen Oruç Reis araştırma gemisi, modern sevk ve araştırma sistemleriyle birlikte, jeofizik sistemler kullanıyor. Deniz tabanını ayrıntılı bir biçimde haritalama sistemleri, uzaktan kumandalı sualtı aracı (ROV) da mevcut olan Oruç Reis’te alınan verileri inceleyen laboratuvarlar da mevcut. Dünyadaki tam donanımlı araştırma gemilerinden biri olan Oruç Reis’te ayrıca uluslararası standartlara uygun helikopter pisti de bulunmakta.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Geminin ve iki römorkörün denizdeki farklı görüntüleri

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya), (DHA)

=====================

İslahiye’de kar yağışı

GAZİANTEP’in İslahiye İlçesi, gece başlayan kar yağışı ile beyaza büründü. Günün ilk ışıklarıyla birilkte ise yollarda temizlik çalışması başlatıldı.

İlçenin yüksek kesimlerinde gece başlayıp aralıklarla devam eden kar yağışı sonrası sabah uyananlar beyaz örtüyle karşılaştı. Çocuklar kar topu oynarken, belediye ekipleri ise yollarda ve kaldırımlarda temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Bazı kişilerin ise karla kaplanan araçların üzerine; ‘Maske’ ve ‘Mesafe’ yazdığı görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Kent meydanı
– Park,cadde ve sokaklar
– İşçilerin kar temizliği
– Çocukların kar topu oynaması
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA

===================

Alanya’da otelin açık olan diskosundan görüntüler tepki topladı
 
ANTALYA’nın Alanya ilçesinde bir otel yönetimi, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken bünyesindeki diskoyu açtı. Otelin bir müşterisi diskoda eğlenenleri cep telefonuyla görüntüleyip sosyal medyadan paylaşarak tepki gösterdi. 

İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs tedbirleri kapsamında otellerde müşteriye dahi canlı müzik kısıtlaması getirmesine rağmen Alanya’da bir otel, bu kısıtlamayı ihlal etti ve diskonun kapılarını müşterilerine açtı. Diskoya inen otel müşterileri sosyal mesafe ve maske kurallarını hiçe sayarak eğlendi. Otelde konakladığı tahmin edilen bir müşteri ise tepkisini cep telefonu kamerasıyla diskoyu görüntüleyerek anlattı. Görüntüleri çeken kişi, “17 Şubat Çarşamba. Gece pandemi zamanında otel diskosu kapalı olması gerekirken…” diyerek tepkisini dile getirdi. Pistte dans edenlerin ve stanttaki kişilerin sosyal mesafesiz oturmaları da görüntülere yansıdı. Sosyal medyadan paylaşılan görüntüler, tepki çekti. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Diskonun içinde ve yüksek müzikten
– Pistte ve stantlardaki kişilerden
– Görüntüyü çeken kişinin ‘Pandemi zamanında otelin diskosu….’ sözleri
– Detay

HABER: Ahmet İSTEK-KAMERA: ANTALYA, (DHA) 

===================

Karadeniz’de 740 köy yolu kardan kapandı, yüz yüze eğitime ara verildi

KARADENİZ’de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1 metreye ulaşırken, 740 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Bölgede 8 ilde yüz yüze eğitime ara verildi.

Karadeniz’de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Rize’de 186, Gümüşhane’de 41, Artvin’de 78, Giresun’da 201, Sinop’ta 212, Bayburt’ta 13, Amasya’da ise 9 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Karayolları, Özel İdare ve belediye ekipleri kar nedeniyle kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışma yürütüyor. Bayburt’ta belediye ekipleri yaya kaldırımlarında biriken karları kürüyor. 

YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLDİ
Kar yağışı nedeniyle Trabzon, Rize, Samsun, Gümüşhane, Artvin, Giresun, Ordu ve Sinop’ta yüz yüze eğitime ara verildi. Kentlerde engelli kamu personeli de idari izinli sayıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Kar temizleme çalışmaları gece görüntüleri
Kar temizlik çalışamalrı gündüz detayları

Haber-Kamera: Murat SÖYLEMEZ BAYBURT – DHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!