Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Şehit polislerin mezarlarını, DEAŞ’ın Türkiye emirinin oğlu ve yeğeni tahrip etmiş
 
ANKARA Gölbaşı’nda 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç’un (25) mezarlarının da aralarında bulunduğu 79 mezar taşını tahrip ettiği iddiasıyla yakalanan 6 kişi adliyeye sevk edildi. Şüpheliler arasında, tutuklu bulunan terör örgütü DEAŞ’ın sözde ‘Türkiye emiri’ Mahmut Özden’in oğlu Hüseyin Özden ile yeğeni İmam Özden de bulunuyor. Mezarlıkta tahrip edilen mezar taşları üzerinden alınan ayakkabı izlerinin şüphelilerden T.A.’ya ait spor ayakkabının tabanı ile uyuştuğu belirtildi.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda F-16’larla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru ikiz kardeşler Ahmet ve Mehmet Oruç’un Adana’nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı Alihocalı Mahallesi’ndeki şehitlikte bulunan mezarlarına 21 Şubat Pazar günü zarar verildi. Vatandaşların ihbarı üzerine Terörle Mücadele (TEM), Güvenlik ve Asayiş Şube Müdürlükleri’ne bağlı ekipler bölgeye sevk edildi. Yapılan incelemede şehitlikteki Türk bayraklarının sökülüp, yere atıldığı ve ikiz şehitlerin mezar taşları da dahil, 79 mezar taşının kırıldığı belirlendi. Olayın ardından belediye ekipleri, mezar taşlarını onararak, yerine koydu.

MEZARLIĞA MOTOSİKLETLERLE GELMİŞLER

Olayla ilgili çalışma yürüten polis ekipleri, mezarlığın gidiş-geliş güzergahında yaklaşık 100 güvenlik kamerasının kayıtlarını incelemeye aldı. Ekipler, 3 motosikletle gelen 6 şüphelinin saat 16.05 sıralarında mezarlığa girdiklerini, saat 17.45 sıralarında mezarlıktan çıktıklarını, yaklaşık olarak 1 saat 40 dakika mezarlıkta kaldıklarını tespit etti. Şüphelilerin kimliklerini belirleyen polis ekipleri, 6 kişiyi, adreslerine yapılan baskınla yakaladı. 

DEAŞ’IN TÜRKİYE EMİRİNİN OĞLU VE YEĞENİ DE BULUNUYOR

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyonda DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri Mahmut Özden’in oğlu Hüseyin Özden ile yeğeni İmam Özden de bulunuyor. Sorguları tamamlanan diğer şüpheliler A.B.D., T.A., F.B. ve H.Ç. ile sözde emir Özden’in oğlu ve yeğeni adliyeye sevk edildi.

Reklam Alanı

MEZAR TAŞLARINDAKİ AYAKKABI TABANI İZLERİ ÖRTÜŞTÜ

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguya alınan sözde Türkiye emiri Mahmut Özden’in yeğeni İmam Özden, olayı gerçekleştirdiklerini itiraf etti. Mezarlıkta tahrip edilen mezar taşları üzerinden alınan ayakkabı izlerinin, yakalanan şüpheli T.A.’dan elde edilen spor ayakkabı ile benzerlik göstermesi üzerine, ayakkabı ve elde edilen izler mukayese amacıyla kriminal uzmanlarına gönderildi. Yapılan uzman incelemesinde şüpheli T.A.’nın ayakkabı tabanı ve mezar taşları üzerinden elde edilen ayakkabı tabanı izlerinin aynı olduğu tespit edildi.

‘ŞİRK’ GÖRÜYORLAR

DEAŞ silahlı terör örgütünün kontrolü altında bulunan bölgelerde, silahlı terör örgütü üyelerinin Suriye’de radikal selefi düşünce doğrultusunda tarihi eserler, heykeller, mezar taşları, mabetler gibi yerleri sözde ‘şirk’ olarak gördüğü ve bu yapıları tahrip ettiği biliniyor. DEAŞ silahlı terör örgütün radikal selefi düşüncesi doğrultusunda sözde şirk olarak görülen mezar taşlarının yıkılması gerektiği görüşünün, Alihocalı Mezarlığı’ndaki, mezarların tahrip edilerek zarar verilmesi olayını gerçekleştiren şüpheliler tarafından benimsenerek DEAŞ silahlı terör örgütünün fikir ve görüşleri doğrultusunda gerçekleştirdikleri değerlendiriliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Zanlıların emniyetten çıkartılması
-Güvenlik kamera kayıtları
-Mezarlık arşiv görüntüleri
-Detaylar

Haber:Yusuf KANTARLI-Can ÇELİK-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)

=================================

Bartın’da 3 köy karantinaya alındı

BARTIN’ın Ulus ilçesi Kumluca Beldesi Hisar, Uluköy ve Zafer köyleri, mutasyonlu virüs tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı.

Pazar günü Kumluca beldesinin Hisar köyü Değirmenyanı Mahallesi’nde İngiltere kaynaklı mutasyonlu virüsün 10 kişide tespit edilmesi üzerine Ulus Kaymakamlığı, köyün 4 mahallesinde karantina kararı alınmıştı. Filyasyon ekipleri Uluköy, Zafer ve Hisar köylerinde yaptığı çalışmalar neticesinde 29 kişide kovid-19 varyantı taşıyan hasta tespit etti. Dün gece Ulus Kaymakamlığı yeni bir karar alarak, 3 köy ve bu köylere bağlı 34 mahalle için karantina kararı aldı. Jandarma ekipleri köylere giden yolun girişini barikatla kapattı.

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, “Yapılan inceleme ve filyasyon çalışmaları sonucu, ilçeye bağlı Hisar köyü ile mahalleleri, Uluköy köyü ile bağlı tüm mahalleler ve Keloğlu Mahallesi hariç, Zafer köyüne bağlı diğer mahallelerde Covid-19 varyantı taşıyan hastaların çoğalması nedeniyle salgının yayılmasını önlemek amacıyla İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından 3 köyde ikinci bir karara kadar karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi. Karantinada bulunan vatandaşların temel ihtiyaçları, Vefa destek ekipleri tarafından karşılanacak” denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Anons
-Jandarmanın otomobilleri geri çevirmesi
-Jandarmadan detay
-Karar tabelasından detay
-Jandarma barikatı
-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,(DHA

===============================

Tapu dolandırıcılığı şüphelileri adliyede

Antalya’nın Alanya ilçesinde hisseli tapuları sahte evrakla tam hisseli gibi göstererek insanları dolandırdıkları öğrenilen şüpheliler polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. 

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri, 2 şüphelinin hisseli tapuları, sahte tapu senetleri düzenleyerek tam hisseli olarak göstererek insanları dolandırdıkları bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, ‘nitelikli dolandırıcılık/resmi belgede sahtecilik’ suçunu işlediği iddia edilen O.A. (38) ve M.O. (36) isimli şahısları takibe aldı. İki şüphelinin tekrar mağdur kişilerle görüşerek onlara yeni tapu satışı yapacakları bilgisine ulaşan ekipler harekete geçti.
Polis ekipleri, şüphelilerin mağdur vatandaşlara tapu senetlerini verdiği esnada suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheliler yakalandığı esnada kendilerinde olan iki sahte tapu senedi de ele geçirildi. Ayrıca dolandırıcılık şüphelilerinin aracında yapılan aramada toplam 38 adet sahte tapu senedi ile 15 adet sahte tapu senedi yapımında kullanıldığı düşünülen gerçek tapu senetleri, dizüstü bilgisayar, 2 taşınabilir bellek ele geçirildi. Öte yandan polis ekipleri şüphelilerin daha önceden sattıkları 1 milyon 300 bin TL değerinde 10 ayrı mülkü de incelemeye aldığı öğrenildi.
BİR KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI
Soruşturmayı derinleştiren ekipler, yaptıkları araştırmalarda Ş.G. isimli vatandaşın da mağdur edildiği ve şahsın konu ile ilgili alınan ifadesinde, tapu alımında M.F.Ş. (45) ve M.O. isimli şahsa vekalet verdiğini ve bu vekaletle Alanya’dan dükkan aldığını ancak dükkan tapusunun sahte düzenlediğini anladığını ifade ederek şüphelilerden şikayetçi oldu. Olayla ilgili ele geçirilen ve el konulan tapu senetlerinde satıcı konumda bulunan 6 şahıs bulunarak ifadelerine başvuruldu. Konuyla ilgili önce mağdur sıfatıyla ifadesi alınan ancak daha sonra dolandırıcılık işiyle bağlantısı olduğu tespit edilen M.F.Ş. de yakalanarak gözaltına alındı. 3 şüpheli emniyette 2 gün süren işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Adliyeden genel ve detay görüntüler 
– Şüpheliler adliyeye sevk edilirken görüntüsü 

HABER-KAMERA: Burcu MUTLU/ALANYA,(Antalya)(DHA)

===============================

Ev sahibini tabancayla başından vuran hırsız tutuklandı
 
ANTALYA’nın Gazipaşa ilçesinde evine hırsızlık için girdiği Murat Oktay’ı (33), yaşanan arbedede tabancayla başından vurarak ağır yaralayan Halil Kesici (36), tutuklandı.

Gazipaşa’ya bağlı Hasdere Mahallesi’nde oturan Yaşar Oktay’ın evine geçen pazartesi günü saat 01.00 sıralarında giren hırsızlık şüphelisi, içerideki 10 bin lirayı alıp kaçmaya çalışırken, içeride uyuyan Yaşar Oktay’ın oğlu Murat, duyduğu sesler üzerine ışığı açıp evi kontrol etti. Bunun üzerine şüpheli dışarı çıkıp kaçmaya başladı, Murat Oktay da peşine düştü. Murat Oktay ile yakaladığı şüpheli arasında evin önünde arbede çıktı. Bu sırada şüpheli taşıdığı tabancayla Murat Oktay’a ateş açtı. Tabancadan çıkan mermiler başına, sırtına ve bacağına isabet eden Murat Oktay, ağır yaralandı. Şüpheli ise kaçtı. Silah sesine uyanan ailesi dışarı çıktığında Murat Oktay’ı kanlar içerisinde yerde yatarken buldu. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine adrese jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Murat Oktay, Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Murat Oktay buradan da Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek ameliyat edildi. 

HASTANEYE GİDİP, BACAĞINI ALÇIYA ALDIRMIŞ

Olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlatan jandarma ekipleri, şüphelinin Halil Kesici olduğunu tespit etti. Şüphelinin yüksekten atlama sonucu bacağında çatlak oluştuğu ve bu nedenle sabah saatlerinde Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne geldiğini ve bacağını alçıya aldırdığını belirleyen jandarma ekipleri, Halil Kesici’yi yakalayarak gözaltına aldı. 

TUTUKLANDI

Mağdur tarafından da teşhis edilen Halil Kesici, jandarmadaki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Halil Kesici, tutuklanarak Alanya L Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

DÜNKÜ GÖRÜNTÜLERLE

Yücel BULUT/GAZİPAŞA (Antalya), (DHA)

===================================

Genç Kader’in hayali milli takım forması

HAYALİNİ kurduğu eğitim için Akseki’deki ailesinden ayrılıp, Antalya’daki spor lisesinde yatılı okuyan Kader Karamusaoğlu (18), arkadaşlarından görüp merakla başladığı dart sporundaki başarısıyla gurur kaynağı oldu. Okulundan ve dart antrenmanlarından kalan zamanlarda, hayvancılıkla uğraşan ailesine keçilere çobanlık yaparak destek veren Kader, “Keçilerimi otlatırken, şampiyonluklar kazanıp, milli takım forması giymeyi ve dart antrenörü olmayı hayal ediyorum” dedi. 

Akseki’de hayvancılık ve çiftçilikle geçimini sağlayan Karamusaoğlu ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü Kader, 4 yıl önce Antalya Spor Lisesi’ni kazandı. Antalya’da yatılı eğitim gören Kader, okulda dart antrenmanı yapan sporcuları izledikten sonra bu spora merak sardı. Antrenör Erdoğan Kaş’ın yönlendirmesiyle dart sporuna başlayan Kader, 3 yıldır eğitimini sürdürüp, antrenmana katılarak turnuvalarda mücadele ediyor. Okullararası turnuvalarda Türkiye ikinciliği kazanan Kader, Türkiye şampiyonasında da 3 kez bronz madalyanın sahibi oldu.

‘ÇOBANLIK YAPARKEN EĞİTİM GÖRDÜĞÜM OKULDA YENİ HAYALLERİM OLDU’

12. sınıfta eğitimini sürdüren Kader, pandemi nedeniyle okullarda yüz yüze eğitime getirilen kısıtlama sonra Akseki’deki ailesinin yanına giderek, keçilerine çobanlık yaptı. Çocukluğundan itibaren ailesine bahçe işlerinde yardım eden, keçilerin bakımını yapan Kader, pandemi döneminde derslerine de antrenmanına da ara vermedi. Sabah erken saatte kalkıp keçileri otlatan Kader, kalan saatlerde de dersine çalışıp antrenman yapmaya devam etti. Evde boş zamanlarda dart ve okuyla antrenman yapan Kader, pandemi nedeniyle ertelenen turnuvalara şampiyonluk hedefiyle hazırlanıyor. Üniversite sınavına da hazırlanan Kader, çobanlık yaparak, spor ve eğitim hayatını bir arada başarıyla sürdürmek istediğini söyledi. 

Spor lisesinde eğitim görme hayalini gerçekleştirmek için Akseki’deki ailesinden ayrı Antalya’da yatılı okulda eğitimini sürdürdüğünü anlatan Kader, ilk defa okulda tanıştığı dart sporuyla ilgili yeni hayalleri oluştuğunu dile getirdi. Keçilerine çobanlık yaparken, dart milli takımıyla başarılar kazanıp, antrenör olmayı hayal ettiğini anlatan Kader, “Hayalini kurduğum spor lisesine geldim. Son sınıfta okuyorum. Çiftçi ailenin çocuğuyum. Keçilerimiz var. Okuldan kalan zamanlarda, tatil dönemlerinde çobanlık yapıyorum. Bana çoban dediklerinde üzülmüyor, utanmıyorum. Çünkü çobanlığı çok seviyorum. Aileme yardımcı oluyorum. Spor lisesinde dart sporuyla tanıştım ve bu sporu öğrendim. Turnuvalarda derece elde ettim. Çobanlık yaparken eğitim gördüğüm okulda yeni hayallerim oldu. Bazı imkansızlıklardan dolayı turnuvalarda şampiyonluk kazanamadım ama hayalini kurduğum milli takım formasını giymek için çok çalışacağım. Keçilerimi otlatırken, dinlendiğim zamanlarda hayal kuruyorum. Hayalim, dart antrenörü olmak. Bunun için aileme yardımcı oluyorum, darta ve derslerime çok çalışıyorum” diye konuştu.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Keçilerle ilgilenirken görüntüsü
– Keçi yavrularını severken görüntüsü
– Keçileri güderken görüntüsü
– RÖP: Kader Karamusaoğlu
– Antrenman yaparken görüntüsü
– Detaylar

HABER: Tolga YILDIRIM -KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!