Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-3 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Eski eşini, kızının gözü önünde döven zanlı tutuklandı 

TUTUKLANDI

Samsun’da, 3 yıl önce boşandığı eski eşi E.M.’yi (24) sokak ortasında saldırıp, 5 yaşındaki kızlarının gözü önünde tekme tokat döven İbrahim Zarap (27), sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklandı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK 

========================

Antalya’da korona gölgesinde ‘Runatolia’ heyecanı
 
ANTALYA’da 16’ncısı düzenlenen Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu’na bu yıl 39 ülkeden yaklaşık 3 bin 500 sporcu katıldı. Pandemi gölgesinde gerçekleştirilen maratonun çıkışında sporcular sosyal mesafeye uygun ve maskeli çıkış yaptı.

Reklam Alanı

Antalya’da düzenlenen 16’ncı Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu Cam Piramit önünden başladı. Yaklaşık 3 bin 500 profesyonel ve amatör sporcunun katıldığı maratonda tekerlekli sandalye koşusu, 42 kilometrelik maraton, 21 kilometrelik yarı maraton, 10 kilometrelik maraton ve takımlar koşusu yapıldı.

Maratona bu sene koronavirüs damgasını vurdu. Sporcular toplu şekilde değil, sosyal mesafeye uygun şekilde ve maskeyle startı bekledi. Start verildiğinde ise sporcular 5’er saniye arayla çıkış yaptı. Maratona katılanlara sık sık maskelerini koşunun 50’nci metresindeki çöp kutularına atmaları uyarısı yapıldı. Ancak uyarılara rağmen birçok sporcu maskelerini startın hemen ardından yere attı. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle her sene yüzlerce kişinin izlediği maratona bu sene ilgi azdı. Bazı sporcular bebek arabalarıyla koşarken, kimi de  STK’lara ait formalarla yarışa katıldı. Bir kişi ise startın ardından amuda kalkıp ellerinin üstünde yürüyerek poz verdi.
Yarışa katılan sporcular Hadrian Kapısı, Düden Şelalesi ve Lara Plajları gibi kentin turistik yerlerinden geçtikten sonra Cam Piramit önünde maratonu tamamlayacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
-Runantolia koşusundan detaylar
-Koşunun başlaması
-Koşan ayaklar detay
-Bebekli koşucular detay
-Basın mensupları için koşan kişinin pankartla koşması detay(DHA Muhabiri)
-Engelli birey detay
-Koşan kızlar detay
-Genel ve detaylar
HABER: Semih ERSÖZLER-KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

========================

Erdoğan’ın Merkel’e nisan çağrısı, turizm sektörünü heyecanlandırdı
 
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın, Almanya Başbakanı Angela Merkel’le yaptığı görüşmede; salgınla mücadelede olumlu gelişmelerle birlikte nisan ayında turizmin engelsiz ve güvenli biçimde başlayacağına inandığına yönelik sözleri, turizm sektöründe heyecanla karşılandı. Sektör Avrupa pazarı için nisan ayına odaklandı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Almanya Başbakanı Merkel’le yaptığı görüşmenin sektör adına çok sevindirici ve umut verici olduğunu söyledi. Başkan Çetin, “Kesinlikle iyi bir haber. Şu anda Almanya’daki rezervasyonlara bakıldığında Antalya ilk sırada ve artış da görünüyor. AB’de planlanan aşı pasaportu uygulaması ve sanki turizmin biraz kendi içlerinde olacağı şeklindeki yaklaşımlar biraz korkumuzdu. Eğer bu yıl Avrupa’da Türkiye için kısıtlama olmaz ise bu rezervasyonları ciddi oranda artırır. Bu tür diplomatik görüşmelerin devam ettirilmesi ve turizm sektörü çalışanlarına aşılamalar yapılırsa bu yıl turizmde patlama yaşanacağını düşünüyorum. Bu görüşmelerin devam ettirilmesi gerekiyor. AB’deki ‘Türkiye’ye gitmeyin’ şeklindeki kısıtlamalara karşı diplomatik adımları atmamız gerekiyor. Bu doğrultuda sayın Cumhurbaşkanımızın, Merkel’le yaptığı görüşmedeki mesajı çok olumlu bir adım” diye konuştu.

SEKTÖR HAZIR
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkel görüşmesine ilişkin değerlendirmede bulunan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nisan ayı için Almanya’ya yönelik çağrısının sevindirici olduğunu belirterek, sektör olarak hazır olduklarını açıkladı. Kış aylarından beri Güvenli Turizm Sertifikası ile yurtdışından gelen misafirleri ağırlamaya devam ettiklerini anlatan Yağcı, “2020’de bu konuda ne kadar başarılı oluğumuzu tüm dünyaya gösterdik. Bu dönemde kurallara uyumun devam ettiğini hep birlikte görüyoruz. Dolayısıyla şu an kısmen de olsa devam eden uluslararası trafikte Alman misafirlerin de artarak devam etmesini biz de umut ediyoruz. Eminim ki Alman turistler de Antalya’ya gelmeyi özlemiştir. Şu an Almanya’daki satışlarda Antalya’nın birinci sırada olduğunu da görüyoruz. Dolayısıyla Güvenli Turizm Sertifika sistemiyle alınabilecek her türlü önlemi 2021 yılı içinde aldık ve sektör olarak hazırız” dedi.

DİPLOMASİ DEVREYE GİRDİ
Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı ve NBK Touristic Genel Müdürü Recep Yavuz, Türkiye turizm sektörünün bütün hazırlıklarını yaptığını ve sezona hazır olduğunu belirterek, “Güvenli Turizm Sertifikası çerçevesinde gerekli kuralları hayata geçirdik. Bunun dışında Avrupa’da bir takım gelişmeler vardı, aşılamada bizden biraz geri kaldılar. Onlar da kendilerini koruma altına almak için AB aşı pasaportu diye bir kural getirdi. Bunu da uygulamaya geçirmek istiyorlar. Bu arada tabi aşı pasaportu sadece AB’de geçerli olduğu için turizm ülkeleri AB dışındaki ülkelerle de ikili ilişkilere, görüşmelere giderek çözüm arayışına girdi. Yani diplomasi devreye girdi” ifadelerini kullandı.

ALMAN HALKINA BİR MESAJ OLDU
Bu noktada atakların başladığına dikkat çeken Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Merkel ile yaptığı görüşmenin ise Türkiye turizm sektörü için en dikkat çeken atak olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkel’le yaptığı görüşmede nisan ayı itibariyle turizme hazır olunacağının sinyalini verdiğini belirten Yavuz, “Aynı zamanda çok önemli bir günün ertesine denk geldi. O da bir gün önce Alman Seyahat Acenteleri Birliği en çok rezervasyonun Antalya’ya yapıldığını ve Türkiye’nin de sıralamada Almanya’da ikinci olduğunu söyledi. Bu ikisi birbiriyle çok iyi örtüştü ve Alman halkına da bir mesaj oldu” diye konuştu.

DİĞER ÜLKELERLE DE İKİLİ GÖRÜŞME ÇAĞRISI
Bu bağlamda hem turizmcilere hem yurtdışına böyle bir mesaj verilmesini, hazırlıkların yapılması açısından da çok olumlu olduğunu aktaran Yavuz, “Hem moral olarak da çok iyi oldu dünyaya. Bu belki ilk büyük adımdı. Bununla birlikte İngiltere, Polonya, İsrail gibi AB dışında kalan ülkelerle de ikili görüşmeler yapılarak Türkiye’nin güvencesinin verilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle İngiltere şu anda böyle bir müjdeyi, haberi bekliyor diye düşünüyorum. Çünkü İngilizler için Türkiye çok önemli bir destinasyon. AB’de olmadıkları için de engelleri yok. Başta İngiltere, Polonya, Romanya ve diğer AB ülkeleriyle bu ikili görüşmelerin yapılması çok önemli katkı sağlayacaktır” dedi.

SEKTÖRDE HEYECAN YARATTI
Alternatif Turizm İşletmecileri Birliği (ATİB) Başkanı Cem Karaca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkel’le yaptığı görüşmede nisan ayında hazır olunacağını belirtmesinin turizm sektöründe heyecan yarattığını söyledi. Karaca, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nisan ayında sezonun açılacağını söylemesinin Avrupa pazarına yönelik belirsizliğin ortadan kaldırılması açısından büyük önem taşıdığını açıkladı. Almanya tarafında da Türkiye’ye karşı olumlu bir hava olduğunu gösterdiğini anlatan Karaca, “Almanya’da turizm sektöründe faaliyet gösteren binlerce işletme pandemiden çok büyük zarar gördü geçen yıl. Dolayısıyla Almanya’nın turizm sektörünün canlanması için mümkün olduğunca fazla pazarın açılması onların da lehine bir gelişme” diye konuştu.

TÜRKİYE’SİZ TURİZM DÜŞÜNÜLEMEZ
İspanya, Portekiz, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin turizmde öne geçebilmek için aşı pasaportuna bel bağladığına dikkati çeken Karaca, “Bunun için de AB’de lobi faaliyeti yürütüyorlar. Ama bir gerçek var ki, dünyada Türkiye’nin olmadığı bir turizm sektörü düşünülemez. Çünkü Türkiye dünya turizminde yeri doldurulamayacak bir destinasyon. Nisan ayına kadar Türkiye’de 60 milyon aşılama hedefine ulaşılırsa nisan ayından itibaren Avrupa pazarı da hareketlenecek ve 2021 yaraların sarıldığı, turizm sektörünün toparlanma sürecine girdiği bir yıl olacaktır” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– RÖP: Recep Yavuz

HABER- KAMERA: Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

========================

Trabzon’da yol çalışmasında tarihi kalıntıya rastlandı

TRABZON’un Düzköy ilçesinde yol genişletme çalışması yapan belediye ekipleri, tarihi su sarnıcı olduğu değerlendiren 8 metre derinliğinde kuyu buldu. Çalışmaların durdurulduğu alanda, jandarma ve müze müdürlüğü yetkililerince inceleme çalışması başlatıldı.

İlçede Düzalan Mahallesi-Konakyanı mevkiinde yol genişleme çalışması yapan belediye ekipleri, yüzeyden 60 santimetre derinliğinde bir kuyuya rastladı. Etrafını iş makinesi ile açan ekipler, oval yapıdaki kuyunun tarihi eser niteliğinde olabileceğini düşünerek çalışmalarını durdurdu. Haber verilmesi üzerine bölgeye gelen jandarma ve müze müdürlüğü yetkililerince inceleme çalışması başlatıldı. Yetkiler, taş yapıdaki duvar kalınlığı 30 santimetre, derinliği 8 metre 20 santim, çapı da 3 metre olan kuyuda incelemelerde bulunarak, alanı fotoğrafladı. Ekipler, korumaya alınan alanda kuyunun üzerini ağaçlarla kapatarak önlem aldı. İncelemesi süren yapının, tarihi su sarnıcı olabileceği değerlendiriliyor.

‘KUYUYU KAPATMAYIN DEDİLER’
Belediye çalışanlarından Cevdet Yavuz, “Buraya yol çalışması yapmak için geldik. Mahalle camisinin arka tarafında yol açarken, toprağın altında bir boşluk olduğunu hissettik, makine ile toprağı biraz daha eşince kuyuyu fark ettik. Kuyuyu görünce incelenmesi için gerekli yerlere bildirdik. Az önce geldi incelemede bulundular, fotoğraflarını çektiler, kapatmayın diye talimatta bulundular” dedi. Tamer Ocak da, “Çalışmalar esnasında bir kuyuya rastladık. İçini boşalttık baktık bir şey yok, ondan sonra arkadaşlara haber verdik. Kuyunun ne olduğunu merak ediyoruz. Arkadaşlar ne olduğunu araştırıyor” ifadelerinde bulundu.

NE OLDUĞU MERAK KONUSU
Mahalle sakini Kadriye Salih ise, “Belediye ekiplerimiz burada yol çalışması yaparken bir kuyu çıktı ortaya. Kuyu küp şeklinde dip taraftan dar, ortası geniş yukarıdan tekrar daralmaya dönük sağlam sıvalı bir kuyudur. Ne olduğu merak ediliyor” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Ekiplerin görüntüsü
-Kuyudan görüntüler
-Röpler ve detaylar
HABER KAMERA: İnan KALYONCU/DÜZKÖY (Trabzon), (DHA)-

========================

Akıma kapılan 9 büyükbaş telef oldu

ANTALYA’nın Korkuteli ilçesinde Ramazan Yılmaz’ın sağım için makineyi fişe taktığı sırada akıma kapılan 9 büyükbaş hayvan telef oldu. 

Korkuteli’ne bağlı Bozova Mahallesi’nde hayvancılık ile uğraşan Ramazan Yılmaz, sabah süt sağımı için ahıra girdi. Ramazan Yılmaz’ın sağım makinesini elektrik prizine sokmasıyla ahırda bulunan 9 büyükbaş hayvan akıma kapıldı. Hayvanlarının bir anda yere yığıldığını gören Ramazan Yılmaz, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Gelen ekipler yaptıkları incelemede 9 hayvanın da telef olduğunu belirledi. 
Korkuteli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Selda Sert de olay yerine gelerek telef olan hayvanları inceledi. Elektrik akımına kapılan 9 hayvan, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından diğer hayvanlara yem yapılmak üzere Antalya hayvanat bahçesine gönderildi.
Ramazan Yılmaz, “Sabah sağım için ahıra girdiğimde hayvanları yemledim. Sağım için fişi prize sokunca tüm büyükbaş hayvanlar yere yığıldı. Tek geçim kaynağımızdı, hayvancılık ile geçiniyorduk. En az 130 bin lira zararım var. Yetkililerden zararımın karşılanması konusunda yardım bekliyorum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Telef olan hayvanların görüntüsü
– Ahırın görüntüsü
– Ahırın sahibi Ramazan Yılmaz’nın konuşması
– Tarım İlçe Müdürlüğü yetkililerin kulak küpelerini incelerken
– Genel detaylar
HABER- KAMERA: Adem DURMAZ/KORKUTELİ (Antalya), (DHA)

========================

Suriye’den Türkiye’ye girmeye çalışan terörist patlayıcıyla yakalandı

SURİYE sınırındaki Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine kaçak yollarla girmeye çalışan Suriye uyruklu 8 kişi, sınır hattında güvenlik güçlerince yakalandı. Üst araması yapılan şüpheliler arasında bulunan terör örgütü PKK/YPG üyesi bir kişinin çantasında 4 kilo patlayıcı ele geçti. 

Suriye’de terör örgütü PKK/YPG’nin kontrolündeki Rakka bölgesinden, Türkiye’ye eylem yapmak için teröristlerin geleceği bilgisi üzerine güvenlik güçleri sınır hattında çalışma başlattı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile hudut birliklerince düzenlenen operasyonda Akçakale sınırından Türkiye’ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan Suriye uyruklu 8 kişi yakalandı. Bu kişilerin arasında bir kişinin çantasında yapılan aramada iki parça halinde mayınla desteklenmiş 4 kilo patlayıcı, cep telefonu, pil ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Ele geçen patlayıcı, bomba uzman ekiplerince boş arazide kontrollü şekilde imha edildi.

Çantasında patlayıcı ele geçen PKK/YPG’li teröristin sorgulanmasına başlanırken, sınır hattında yakalanan diğer 7 kişinin terör örgütü ile bağlantılarının olup olmadığı araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————————-
– Ele geçen patlayıcı
– İmha edilen patlayıcı
– Şubeden çıkarılan şüpheliler
– Genel ve detay görüntüler
Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!