Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Isparta’da kazada ölen 2 genç toprağa verildi

ISPARTA’da otomobille çarpışan motosiklette yaşamını yitiren Bünyamin Topbaş (17) ile arkadaşı Mustafa Sarı (18), gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Kaza, dün saat 11.00 sıralarında Isparta-Eğirdir karayolu Aliköy Kavşağı’nda meydana geldi. Emre Kırmızı yönetimindeki 42 AGZ 854 plakalı otomobil ile sürücüsü öğrenilemeyen plakasız motosiklet kavşakta çarpıştı. Motosiklette bulunan Bünyamin Topbaş ile Mustafa Sarı, yola savruldu. İhbar üzerine kaza yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekipleri, Bünyamin Topbaş’ın öldüğünü belirledi. Mustafa Sarı da götürüldüğü Isparta Şehir Hastanesi’nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

SON YOLCULUKLARINA UĞURLANDILAR
Kazada yaşamını yitiren Topbaş ve Sarı’nın cenazeleri yapılan otopsilerinin ardından bugün sabah saatlerinde Isparta Şehir Hastanesi morgundan yakınlarına teslim edildi. Isparta merkeze bağlı Sav beldesi Merkez Camii’nde Topbaş ve Sarı için cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, MHP İl Başkanı Hasan Basri Sönmez, Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ayrı ayrı kılınan cenaze namazının ardından Topbaş ve Sarı’nın cenazeleri belde mezarlığına defnedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Bünyamin Topbaş ve Mustafa Sarı’nın ayrı ayrı kılınan cenaze namazından
– Detaylar

HABER-KAMERA: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- 

Reklam Alanı

=================
Osmaniye’de uyuşturucuya 7 tutuklama

OSMANİYE’de polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 13 şüpheliden 7’si, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1-12 Mart tarihleri arasında, uyuşturucu temini ve satışı yaptığı tespit edilen şüphelilere yönelik operasyonlar düzenledi. Yapılan baskınlarda, 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 135 gram esrar, 422 gram toz esrar, 311 gram metamfetamin, 69 gram bonzai, 14 gram eroin, 13 kök Hint keneviri, 62 yeşil reçeteye tabii hap, kurusıkı tabanca ve 2 hassas terazi ele geçirildi.

Emniyetteki ifadelerinin ardından 3 kişi serbest bırakıldı. Sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan 10 şüpheliden 7’si tutuklandı, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Operasyona katılan motorize ekipten detay
Şüphelilerin ikametlerinde arama yapılması
Narkotik köpeğin ikamette arama yapması
İkamet içerisindeki sobanın içinin aranması
İkamet dışı arama yapılması
Şüphelilerin emniyetten çıkartılmaları
Adliyeye Sarayı yazısı adliye girişler
Ele geçirilen uyuşturucu maddelerden detay

Haber: İbrahim EMÜL Kamera: OSMANİYE

=================

Alzheimer hastası koca, 40 yıllık eşini tüfekle öldürüp, intihar etti 

AKSARAY’da, yakınlarının haber alamadığı Cennet Alptekin (60) ve eşi Ekrem Alptekin (61), evde tüfekle vurulmuş olarak ölü bulundu. Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen, Alzheimer hastası Ekrem Alptekin’in ruhsatlı tüfeği ile önce 40 yıllık eşini öldürüp sonra da kendisini başından vurarak, yaşamına son verdiği ortaya çıktı.

Olay, dün 20.30 sıralarında Yavuz Sultan Selim Mahallesi 5202 Sokak’taki müstakil evde meydana geldi. Ekrem Alptekin ve eşi Cennet Alptekin’den haber alamayan yakınları, komşularına durumu bildirdi. Komşuların ihbarı üzerine eve polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen ekipler, kapıyı açamayınca itfaiyeden yardım istendi. İtfaiyecilerin kapıyı kırmasının ardından polis ve sağlık ekipleri, eve girdi. Ekrem ve eşi Cennet Alptekin, farklı odalarda tüfekle vurulmuş bulundu. Sağlık görevlilerince yapılan kontrolde yaşamını yitirdiği belirlenen çiftin cansız bedenleri, otopsi yapılmak üzere Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

40 YILLIK EŞİNİ ÖLDÜRÜP, İNTİHAR ETMİŞ
Polis ekiplerinin yaptığı soruşturmada Ekrem Alptekin’in, psikolojik sorunları olduğunun belirtildiği ve Alzheimer hastası olduğu öğrenildi. Ekrem Alptekin’in, 40 yıldır evli olduğu Cennet Alptekin’i mutfak önünde tüfekle göğsünden vurarak, öldürdükten sonra aynı ruhsatlı silahla salonda kendi başına ateş edip, yaşamına son verdiği belirlendi.

Görüntü Dökümü:
-Olayın yaşandığı müstakil evin genel görüntüsü  
-Evin giriş camının kırık görüntüsü
– Cennet Alptekin’in dün akşam askıya astığı çamaşırların görüntüsü
-Komşuları Ramazan Kaygısız ile Osman Çifti’in olayı anlatması
– Genel detaylar

Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA

=============================================

HDP önündeki eylemde 558’inci gün; aile sayısı 216 oldu

DİYARBAKIR’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin HDP binası önündeki oturma eylemi, 558’inci günde de sürüyor. Aile sayısı, 2014 yılında 11 yaşındayken, Van’da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Zührete’nin annesi Çavreş, babası Abdulselam ve ağabeyi Sinan Durak’ın da katılmasıyla 216 oldu.

Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Akar, 21 Ağustos 2019’da ortadan kayboldu. Akar’ın annesi Hacire Akar, 1 gün sonra HDP’nin Diyarbakır’daki binası önüne geldi. Oğlunun HDP’liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyen anne Akar, il binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3’üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar’ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar’ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül 2019’da HDP binası önünde oturma eylemine başladı.

EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 24 OLDU
Hacire Akar’ın oğlu Mehmet’in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan’ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran’ın torunu Halil İbrahim, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan’ın kızı Pelda, Melik Aslan’ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik’in oğlu Veysi, Cahide Alkan’ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak’ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış’ın kızı Tekoşin Açar, Sait Açar’ın oğlu Haşim, Cemal Ertaş’ın oğlu Ramazan, Sever Fidan’ın oğlu Tayfur Fidan, Gülşen Çetin’in oğlu Erdal Çetin, Fahrettin- Meryem Akkuş çiftinin oğulları Erkan, Fattah-Perihan Kaya çiftinin oğlu Cuma, Safiye-Mehmet Emin Coşkun çiftinin oğlu İbrahim Coşkun, Mehmet-Keziban Yalçın çiftinin kızları Yasmin ve evlat nöbetinde olmayan 3 ailenin çocukları ile en son Selma Han’ın oğlu Onur’un da teslim olmasıyla evlatlarına kavuşan aile sayısı 24 oldu.

‘SAĞ SALİM ÇOCUKLARIMIZA KAVUŞACAĞIZ’
HDP Diyarbakır il binası önünde 558 gündür süren evlat nöbetindeki aile sayısı, 2014 yılında 11 yaşındayken, Van’da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Zührete’nin annesi Çavreş, babası Abdulselam ve ağabeyi Sinan Durak’ın katılmasıyla 216 oldu. Kardeşine kavuşma umuduyla evlat nöbetine katıldıklarını söyleyen Sinan Durak, “Biz de bugün katıldık eyleme. Allah’ın izniyle sağ salim çocuklarımıza kavuşacağız, bir an önce. Annem ve babam başta olmak üzere buradaki tüm ailelere sabır diliyorum. Umutluyuz, onlara kavuşacağız” dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ 
Haber Kodu : 210313066

HABER: Burak EMEK- Nurettin FİDANCAN/DİYARBAKIR, (DHA)-

===================

İnşaatta iskeleden düşen işçi yaralandı

ADIYAMAN’da, inşaatta çalıştığı sırada dengesini kaybederek yere düşen Suriye uyruklu Ahmet El Hüseyin (35) yaralandı.

Olay, öğle saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi.  3 katlı bir inşaatın 1’inci katında çalışan kalıpçı ustası Ahmet El Hüseyin, iskelenin üzerinde dengesini kaybederek yere düştü. İnşaat işçisinin düştüğünü görenlerin ihbarıyla olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan Hüseyin’in sağlık durumu iyi olduğu öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Olay yeri
– Yaralıdan görüntü
-Sağlık ekiplerinin yaralıya müdahalesi
-Ambulansın gidişi
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!