Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 3 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Vakaların azaldığı Rize’ye ‘rehavet’ uyarısı

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı güncel haritada vakaların azaldığı Rize’de uzmanlar ’rehavet’ uyarısında bulundu. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşegül Çopur Çiçek “Süreç henüz bitmedi. Biz gevşedikçe, rehavete kapıldıkça aslında kendimizi değil, virüsü rahatlatıyoruz, virüs bunu kendi lehine çeviriyorö dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6-12 Mart tarihlerine ilişkin yeni vaka haritasını açıkladı. Rize’de 213,10 olan vaka sayısını geçen hafta 208,21’e inerken açıklanan yeni rakamlara göre kentte her 100 bin kişinin 188.18’inde vaka görülüyor.

‘Sayıları düşürmek elimizde’ diyen RTEÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşegül Çopur Çiçek “Süreç henüz bitmedi. Biz gevşedikçe, rehavete kapıldıkça aslında kendimizi değil, virüsü rahatlatıyoruz, virüs bunu kendi lehine çeviriyor. Bulaştırıcılığını daha da artırarak ilerliyor. Alacağımz önlem, elimizdeki en büyük silah maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaktırö dedi.

‘VAKA ANALİZLERİNDE AYNI SOY İSİMLİLER ÖNE ÇIKIYOR’
Doç. Dr. Ayşegül Çopur Çiçek “Hasta sonuçlarına baktığımızda aynı soy isimliler, aynı ortamda bulunmuş olanlar dikkat çekiyor. Filyasyon ekipleri iz sürdüğünde görüyoruz ki; bu kümelenmelerin doğum günü kutlamaları, nikah törenleri, cenaze, taziye kalabalıkları, kayıkhane, köy, yayla evi sohbetleri sonrasında olduğunu görüyoruz.  Köylerde, yaylalarda hava temiz, açık hava, bize bir şey olmaz düşüncesi doğru değil. Zira şu an vakalarımızın açık alan diye yalancı güven hissi veren ve maske mesafe kurallarına riayet konusunda daha az hassas davranılan ilçeler ve köyler olduğunu hepimiz biliyoruz. Hatta mutasyon pozitifliklerine de yine buralarda rastlıyoruz. Taziyeleri, kutlamaları telefonla yapalım.  Sevgimizi, ilgimizi, paylaşımlarımızı uzaktan göstereceğimiz, yapacağımız bir dönemdeyizö diye konuştu.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
-Sokaklardan Detaylar
-Doç. Dr. Ayşegül Çopur Çiçek röportaj
HABER:ARZU ERBAŞ KAMERA:DOĞANCAN İLEK/RİZE-DHA

=========================

Yarışlı Gölü’nün misafirleri flamingolar geldi

Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Yarışlı Gölü’nün misafirleri binlerce flamingo yaz aylarını geçirmek üzere göle geldi.

Göller Bölgesi’nin merkezi Burdur’un, Yeşilova ilçesi sınırlarında yer alan 1463 hektar büyüklüğündeki Yarışlı Gölü, her yıl binlerce kuşu misafir ediyor. Gölde başta flamingolar olmak üzere angıt, uzunbacak, kılıçgaga, düdükçün ve kumkuşları gibi toplamda 141 türden binlerce kuş görülebiliyor.
Yarışlı Gölü, suyu alkali ve tuzlu, zengin biyolojik çeşitliliğe sahip sığ bir göl olduğundan rahat beslenmelerine olanak sağladığı flamingoların da vazgeçilmez durakları arasında yer alıyor. Bu yıl yaz ayını gölde geçirecek flamingolar geldi. Yaz boyunca beslenme amaçlı olarak Yarışlı Gölü’ne gelen flamingolar, nadir olarak bölgedeki Karataş ve Burdur göllerinde de görülebiliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Flamingolar (Drone çekimi)
HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

==========================

Patara Telsiz İstasyonu’nun, postane olarak da kullanıldığı ortaya çıktı
 
ANTALYA’nın Kaş ilçesindeki Osmanlı’nın ilk telsiz istasyonu olan Patara Telsiz İstasyonu’nun postane olarak kullanıldığına dair damga ortaya çıktı. Damganın fotoğrafını paylaşan Patara Antik Kenti Kazıları Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, “Telsiz Telgraf İstasyonumuz postane olarak da işlev vermiş” dedi.

Patara Antik Kenti’nde ortaya çıkarılan Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk telsiz istasyonu olan Patara Telsiz İstasyonu’nun, postane olarak da kullanıldığı belirlendi. Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi ve Patara Antik Kenti Kazıları Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, “Müthiş bir veriye daha kavuştuk bugün, çok mutluyum. Bu posta damgasının üzerinde ‘Telgraf ve Postahane-i Kelemiş 1323’ yazıyor. Kelemiş/Gelemiş, Patara’nın eski adıdır. Telgraf Telsiz İstasyonumuz, postane olarak da işlev vermiş. Bu ve diğer bir dizi resmi bizimle paylaşarak bilime büyük destek veren, arşivin sahibi sayın Enis Eğilli’ye çok teşekkür ediyorum” dedi.

Osmanlı İmparatorluğu tarafından 1911 yılında Afrika ile iletişim sağlamak için biri Patara’da, biri de Derne’de iki telsiz telgraf istasyonu kuruldu. Ancak Osmanlı İmparatorluğu ile İtalya arasında çıkan Trablusgarp Savaşı’nda, Patara Telsiz Telgraf İstasyonu, İtalyanlar tarafından bombalandı. Bugün Libya toprakları içindeki Derne’deki telsiz telgraf istasyonunun komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tü. İki farklı yapı halindeki istasyon, yapılan araştırmalar sonrasında 2 yıl önce Patara Antik Kenti Kazıları Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık tarafından kesin olarak belirlendi ve tüm dünyaya düzenlenen bir etkinlikle duyuruldu. İstasyonun müzeye dönüştürülmesi yönünde çalışmalar sürüyor.

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE 

Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya), (DHA)
 

==========================

Eşini boğazını kesip öldürdükten sonra intihar etti

DÜZCE’nin Akçakoca ilçesinde cinnet getirdiği öne sürülen Metin Aygün (53), boşanma aşamasında olduğu eşi Mediha Aygün’ü çıkan tartışmada boğazını kesip öldürdükten sonra, kendisini boğazından bıçaklayarak intihar etti.

Olay, sabaha karşı Akçakoca ilçesi Osmaniye Mahallesi Tevfik İleri Caddesi’ndeki bir apartmanda meydana geldi. Boşanma aşamasında oldukları iddia edilen Metin Aygün ile eşi Mediha Aygün arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma sırasında cinnet getirdiği öne sürülen Metin Aygün, mutfaktan aldığı bıçakla eşinin boğazını kesti. Mediha Aygün kanlar içinde yere yığılırken, Metin Aygün bu kez aynı bıçağı kendi boğazına sapladı.

EN BÜYÜK ÇOCUK YARDIM İSTEDİ
Bu sırada gürültüye uyanan çiftin 3 çocuğundan en büyüğü, evin kapısını açarak yardım çığlığı attı. Seslere uyanan komşuları eve geldi. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, Aygün çiftinin yaşamını yitirdiği saptandı. 

ÇOCUKLAR KORUMA ALTINA ALINDI
Mediha ve Metin Aygün’ün cenazeleri, yapılan incelemelerin ardından otopsi için Akçakoca Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Çiftin 16, 8 ve 6 yaşlarındaki 3 çocuğu da Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Olay yerinden görüntüler
– Ekiplerin çalışmaları
– Detay
Haber-Kamera: Ayşenur YAMAN/AKÇAKOCA,(Düzce),(DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!