Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 3 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Suriye’den Kilis kent merkezine atılan  2 roketin düştüğü yere vatandaşlar, Türk bayrağı astı

SURİYE’den Kilis kent merkezine dün gece PKK/YPG’li teröristlerce atılan ancak patlamayan 2 roketin düştüğü yere vatandaşlar, Türk bayrağı astı. Daha önce de birçok kez roketlerin hedefi olan kentte vatandaşlar, teröristlerin saldırılarının kendilerini yıldıramayacağını ifade etti.

Suriye sınırındaki Kilis’e, 2016 yılının ilk günlerinde terör örgütü DEAŞ unsurları tarafından roketli saldırı düzenlendi. Aylarca süren 20’yi aşkın kişinin ölümü, yüzden fazla kişinin yaralandığı saldırılar, Fırat Kalkanı Harekatı ile bölgenin terör örgütlerinden arındırılması ile sona erdi. Ancak, 2018 yılının ilk günlerinden itibaren Kilis bu kez terör örgütü PKK/YPG tarafından hedef alındı. Afrin ve kırsalındaki bölgelerden Kilis’e yönelik roketli saldırılar Zeytin Dalı Harekatı ile teröristlerin etkisiz hale getirilmesi ile son buldu.

3 yıldır huzurun hakim olduğu Kilis’e, dün saat 20.55 sıralarında terör örgütü PKK/YPG kontrolündeki Suriye’nin Tel Rıfat bölgesinden 2 roket atıldı. Saldırıda teröristlerin ateşlediği roketlerden biri Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Mahallesi’ndeki boş araziye diğeri ise bir mermer atölyesinin yakınına düştü. Roket mermileri infilak etmezken, bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi. Yapılan incelemenin ardından iş makinesiyle saplandıkları alandan çıkarılan roket mermileri güvenli bir alanda kontrollü şekilde imha edildi.

VATANDAŞLAR: TERÖRE BOYUN EĞMEYİZ
Sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı sıralarda gerçekleşen saldırıda evlerinde olan Kilisli vatandaşlar, sabah saatlerinde roketlerin düştüğü alana gitti. Mermilerin düştüğü alanda oluşturduğu, ancak görevlilerce kapatılan çukurları inceleyen vatandaşlar, saldırı nedeniyle tedirginlik yaşadıklarını ifade etti.  Mahalleli, sınır hattına yakın konumda bulundukları için geçen yıllarda da benzer saldırılara maruz kaldıklarını belirterek, “Dün olduğu gibi bugün de teröre boyun eğmeyeceğiz. Teröristlerin hain saldırıları bizi asla yıldıramayacak. Evlerimizi ve topraklarımızı asla bırakmayacağız. Bize yönelik bu saldırıları yapanlar, dün olduğu gibi bugün de bedelini ödeyecekler. Her zaman devletimizin yanındayız ve terör örgütünün huzurumuzu bozmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Reklam Alanı

TERÖRİST HEDEFLER İMHA EDİLDİ
Öte yandan dün gece yaşanan saldırının ardından roketlerin ateşlendiği Tel Rıfat bölgesindeki teröristler, güvenlik güçlerince ateş altına alındı. Rusya Federasyonu’nun da Milli Savunma Bakanlığı tarafından bilgilendirildiği saldırıyı yapan terörist hedeflerin, sınır birlikleri tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlar ile misliyle karşılık verilmesiyle etkisiz hale getirildiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————-
– Roketin düşdügü yerlerden görüntü
– Roketin düştüğü yere Türk bayrağı astılar
– Mahalle sakinlerin olayı anlatması
– İşyeri sahibinin konuşması
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

=============================

Atatürk’ün efsane pozunun buzdan heykeli yapıldı
 
ANTALYA’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Anma Günü dolayısıyla buzdan heykellerin olduğu Kar Dünyası’nın da bulunduğu Antalya Akvaryum’da, Atatürk’ün Kocatepe’deki efsane pozunun buzdan heykeli yapılarak sergiye açıldı.

Avrupa’nın en uzun tünel akvaryumuna sahip Antalya Akvaryum’da, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kocatepe’de çekilen efsane fotoğrafındaki duruşu, heykeltıraş Tümay Ülkay tarafından buzdan heykel olarak yapıldı. Türk bayrağı fonunun kullanıldığı Atatürk’ün 1 metre 20 santimlik buzdan heykeli, Akvaryum ve bünyesindeki Kar Dünyası, Wild Park, Face to Face gibi alanları gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

AHDE VEFA ESERİ
Atatürk heykelinin, Tümay Ülkay tarafından yapıldığını belirten pazarlama sorumlusu Hilal Karayılmaz Sin, “Gelen misafirlerimize hem ulu önderimizi hatırlatacak hem de bugünü tekrardan gündeme getirecek ahde vefa için güzel bir eserle onları karşılamak istedik. Yılın 365 günü Antalya Akvaryum’da şehit yakınları ve gazilerimizi ücretsiz ağırlıyoruz. 12 Mart- 21 Mart arasında ise bütün kolluk kuvvetlerimiz için ücretsiz ve üç yıldır 20 binin üzerinde misafir ağırladık” dedi.

10 binin üzerinde deniz canlısının yer aldığı, 40 tematik akvaryum ile 131 metrelik uzunluğa sahip tünel akvaryumun bulunduğu Antalya Akvaryum’da Sürüngenler Dünyası (Wild Park), Kar Dünyası (Snow World), Face to face (Balmumu müzesi) gibi çok sayıda aktivite alanı bulunuyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————
– Atatürk’ün buzdan heykeli detay
– Heykele bakanlar ve önünde fotoğraf çekenler detay
– Buz dünyası içi detay
– RÖP: Antalya Akvaryumu pazarlama sorumlusu Hilal Karayılmaz Sin röp
– Genel detaylar
HABER: Mehmet ÇINAR-KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)

=====================

Mersin’de terör operasyonu: 14 gözaltı
 
MERSİN’de silahlı terör örgütü PKK/KCK üyesi 14 şüpheli yakalanarak, gözaltına alındı.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, PKK/KCK silahlı terör örgütü sempatizanlarının 21 Mart’ta kutlanacak olan nevruz öncesi eylem yapacağı bilgisi üzerine harekete geçti. PKK/KCK silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesi amacıyla çalışma yaptı. Jandarma ekipleri, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Tarsus ve Silifke ilçelerinde eylem yapacakları saptanan 14 şüpheliye yönelik Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde operasyon düzenledi.

Operasyonda PKK/KCK terör örgütü üyesi 14 şüpheli, adreslerinde yakalanarak, gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve döküman ele geçirildi. 

Görüntü Dökümü:
————————-
– Ekiplerin çıkması
– Ekipleri kapıyı açması
– Ekiplerin eve girmesi
– Ekiplerin evde arama yapması
– Aramadan genel ve detay
– Gözaltına alınanların üst aramasının yapılması
– Gözaltına alınanlara kelepçe katılması
– Gözaltına alınanların araca bindirilmesi
– Gözaltına alınanların jandarmaya götürülmesi
Haber-Kamera: MERSİN; (DHA)

===============================

Mersin’de tefecilik operasyonunda yakalanan 2 şüpheli tutuklandı

MERSİN’de tefecilik yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheliden 2’si tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tefecilik yaptıkları tespit edilen şüphelilere yönelik çalışma başlattı. 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından da kent merkezi ile Erdemli ilçesinde 7 ev ve 5 iş yerine 16 Mart günü, eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda H.A., A.Ö., A.Ç., Y.Z., R.L. ve M.Ç. adlı şüpheliler gözaltına alınırken, 1 pompalı tüfek, 800 litre etil alkol ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.Ö. ve H.A. çıkartıldıkları mahkemece 
tutuklandı. 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü:
————————-
– Ekiplerin ev ve işyerlerinde arama yapılması
– Şüphelilerin emniyetten çıkartılması
Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

=============================

Kocaeli’nde HDP’li yöneticilere gözaltı

KOCAELİ’nde terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda HDP’nin eski ve yeni yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik operasyon düzenledi. Eş zamanlı operasyonda, aralarında HDP’nin eski ve yeni yöneticilerinin de bulunduğu 10 kişi yakalanarak, gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet pompalı tüfek, 42 adet fişek ve çok sayıda dijital materyal ile yasaklı yayın ele geçirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– İl Emniyet Müdürlüğü’nün görüntüsü
– Anons
HABER-KAMERA: Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!