Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Antalya’da korkutan yangın; terasa çıkıp yardım istediler

ANTALYA’da bir sitede çıkan yangında korku dolu anlar yaşandı. 3 katlı bir binanın 1’inci katında çıkan yangında terasa çıkan vatandaşlar, “İmdat, boğulacağız burada” diye bağırarak yardım istedi. İtfaiyenin müdahalesiyle kısa sürede söndürülen yangında, daire kullanılmaz hale gledi. 

Güzeloba Mahallesi 2267 Sokak’taki bir sitede binanın birinci katından saat 10.30 sıralarında yangın çıktı. Sitede oturan vatandaşlar, durumu fark edip itfaiyeye haber verdi. Kiracının oturduğu dairede kalanlar, vatandaşların da yardımıyla dışarı çıkarıldı. Sitede oturan bazı vatandaşlar ise kendilerini terasa attı. Dumandan etkilendikleri görülen bazı ev sahipleri, “İmdat, boğulacağız burada” diyerek yardım istedi. İtfaiyenin müdahalesi ile yangın kısa sürede söndürüldü. Terasa çıkanlar ise itfaiyenin yardımı ile indirildi. Yangın çıkan dairede maddi zarar oluştu.

Sitede oturan ve adının açıklanmasını istemeyen kişi, “Kiracılar evde otururken bir anda klima iç ünitede patlama meydana gelmiş. Alevler her yeri sarmış. Hatta dairede oturan bir kişinin ayağı yanmış. Kendilerini zor dışarıya atmışlar” dedi.

İtfaiye ekipleri, yangının kesin çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Yangın anından görüntüler( cep telefonu görüntüsü)
– Yangında yükselen yoğun dumanlar(cep telefonu görüntüsü)
– Binadan alevler çıkması( cep telefonu görüntüsü)
– Binanın yangın sonrası hasarı detay
– Balkondaki yanan malzemeler detay
– Bina dış plan detay
– Klima ünitesinin bulunduğu alan detay
– Sitenin bahçesindeki insanlar detay
– Genel ve detaylar

Reklam Alanı

HABER: Süleyman EKİN- KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

==========================

Bisikletle mama taşıyarak kırsaldaki sokak hayvanlarını beslediler

OSMANİYE’de bir grup hayvansever, sokağa çıkma kısıtlamasında bisikletleriyle taşıdıkları kuru mamalarla kırsaldaki sokak hayvanlarını besledi.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ve Kızaktaki Bisiklet Grubu üyesi hayvanseverler, koronavirüs haritasında kırmızı renkle gösterilen ‘Çok yüksek riskli iller’ kategorisinde yer alan kentte sokağa çıkma kısıtlamasında doğaya karbon salınımı yapmadan sokak hayvanları için mama dağıtımı yaptı. Bisikletle kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Çağşak köyüne giden grup, buradaki sokak hayvanlarını besledi.

Kızaktaki Bisikletçiler Grubu’nun lideri Volkan Çeribaş, yılda ortalama 8 bin kilometre bisiklet sürdüklerini belirterek, “İşe giderken ve özel faaliyetlerimizde dahil devamlı bisiklet kullanıyoruz. Artık doğayı ve hayatı daha ayrıntılı görebiliyoruz” dedi.

HAYTAP Osmaniye İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala ise koronavirüs tedbirleri kapsamında özel izinler alarak, 16 hayvansever ile besleme çalışması yaptıklarını kaydetti. Laçinbala, “Burada birçok kedimiz var. HAYTAP Tedavi Merkezi’nde bu sokak hayvanlarını kısırlaştırmaya başladık. HAYTAP Tedavi Merkezi sadece sahipsiz sokak canlarının problemleri için kurulmuş bir tesistir. Tüm sokak canlarına yetişemeyiz ancak bir sivil toplum kuruluşu bilinciyle kurumların üzerindeki yükü hafifletmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

‘HAYVANLARLA İÇ İÇEYİZ’
Sokak canlılarını imkanları ölçüsünde beslediklerini ve tedavilerini üstlendiklerini anlatan hayvansever Perihan Çeken ise evinin bahçesinde de kedi ve köpek beslediğini kaydetti. Çeken, “Doğada birçok yabani hayvanı da görmekteyiz. Kalbi atan her türlü canlıya merhametle yaklaşın. Salgın döneminde eminim sizlere de çok iyi gelecek. Pandemiyi biz yaşamadık. Çünkü hayvanlarla iç içeyiz, herkese böyle bir yaşamı tavsiye ediyoruz.” 

Görüntü Dökümü:
– Hayvanseverler bisikletleri ile yolda ilerlerken detay görüntüler
– Çağşak köyü girişinden detay
– Bisikletli grubun köye girişleri
– Bisiklette taşınan yemler
– Kedilerin beslenmesi
– Mama verilen kedilerden detay görüntüler
– Bisiklete çıkmaya çalışan kedi
– Köy sakini Perihan Çeken ile röportaj
– Veteriner Hekim Ali Laçinbala ile röportaj

Haber/Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,(DHA)

======================

Genç kadını darbetti; sabah ‘Pide yaptırayım mı?’ diye mesaj attı

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde B.Ü (21) isimli kadın, ortak arkadaşlarının evinde kendisine saldırıp, darbettiğini iddia ettiği avukat S.A.’dan (47) şikayetçi oldu. S.A.’nın, olayın yaşandığı gecenin sabahında genç kadına, ‘Pide yaptırıp geleyim mi?’ şeklinde mesaj attığı öne sürüldü.

Safranbolu’da yaşayan B.Ü., 19 Mart gecesi iş çıkışında S.A. isimli erkek arkadaşıyla buluştu. Birlikte ortak bir arkadaşlarının evine giden ikili bir süre alkol aldı. Daha sonra saldırgan tavırlar sergileyen S.A., iddiaya göre B.Ü.’ye küfretti. Bunun üzerine S.A. ile B.Ü. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine S.A., B.Ü.’yü boğazından tutarak sağ gözüne defalarca yumruk attı. Boğuşma sırasında evdeki cam kapıya da çarpan B.Ü.’nün, sağ kolunda ve elinde cam kesikleri oluştu. Evden kendisini dışarı atan B.Ü., hemen hastaneye gitti. Doktorlara durumu anlatan B.Ü.’nün muayenesi yapıldığı sırada, polise haber verildi. Hastaneye gelen polis ekipleriyle polis merkezine giden B.Ü., avukat olduğu öğrenilen S.A.’dan şikayetçi oldu. S.A. hakkında uzaklaştırma kararı çıkarıldı.

O ANLARINI ANLATTI
Kimliğinin açıklanmamasını isteyen B.Ü., “Kendisi benim arkadaşımdı. Her zaman buluştuğumuz gibi normal bir şekilde buluştuk. Geziyorduk, sohbet ediyorduk. Bir sorun yoktu. Daha sonra bir arkadaşın evine gittik. Alkol almaya devam ettik. Kendisi saldırgan ve gergin hareketlerde bulunuyordu. Ben devamlı olarak onu alttan aldım, tepki vermedim. Daha sonra aradan biraz zaman geçti. Bana edilmemesi gereken bir laf etti. Ben de normal olarak, ‘Neden bu şekilde konuştun?’ diye sordum ona. Ondan sonra kendisi bir anda ayağa fırlayarak kalktı. Benim boynumdan tutarak koltuğa yasladı. Sonra kafama ve gözüme defalarca kez yumruk attı. Gözüm morardı ve şişti. Çok kötü bir durumda canım çok yandı. Şiddetten sonraki süreçte ben karakola gittim, şikayetçi oldum. Kadın cinayetleri, kadına karşı şiddet, bunu hep görüyoruz. İzlerken hep ben, ‘Artık son bulsun. Artık kadınların canı yanmasın’ diye düşünürken benim başıma geldi. Gerçekten çok üzgünüm. Ben ilk değilim, son da olmayacağım, biliyorum. Umarım ben son olurum. Daha fazla kadının canı yansın istemiyorum” diye konuştu.

‘PİDE YAPTIRIP GELEYİM Mİ?’ MESAJI
Olaydan bir gün sonra sabah S.A.’nın hiçbir şey olmamış gibi kendisine mesaj attığını söyleyen B.Ü., “Sabah uyandım. Kız arkadaşım yanıma geldi. Onunla dertleşirken bana bir mesaj geldi. Mesajda, ‘Pide yaptırıp geleyim mi?’ yazmış. Sen benim gözüme yumruk attın. Benim canımı yaktın. Ben sabahlara kadar hastanelerde, karakollarda uğraştım. ‘Pide yaptırayım geleyim mi?’ ne demek” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Genç kızın yaralı gözünden detay
– B.Ü. ile sırtı dönük şekilde röp.
– Detay

HABER-KAMERA: Yasin ALDEMİR/SAFRANBOLU(Karabük),(DHA)

======================

Zonguldak’ta vaka artışıyla birlikte haritadaki kırmızı noktalar arttı

SAĞLIK Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre yüksek risk grubunda yer alan Zonguldak’ta vaka artışları sürerken, Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki haritada kırmızı noktalarda artış gözlendi.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı haftalık vaka sayılarına göre yüksek risk grubunda yer alan Zonguldak’ta, vakalardaki artış sürüyor. Dün açıklanan verilere göre ortalama vaka sayısı 100 binde 75.44’ten, 81,02’ye yükselen kentte, günlük tespit edilen vaka sayısında da artış gözleniyor. Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin 19 Mart günü yaptıkları testlerde 105 pozitif vaka tespit edildi. Vaka sayılarındaki artış, Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritasına da yansıdı. Bir süredir kırmızı rengin yer almadığı haritada, yeniden kırmızı noktalar oluşmaya başladı. Filyasyon çalışmalarını sürdüren İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ise koronavirüsün daha çok ev ortamında pozitif vaka ile temas sonucu bulaştığını tespit etti. Kentte, pozitif vakalarla temas etmeme konusunda sık sık uyarılar yapılmaya başlandı.

Görüntü Dökümü:
-Valilik tabelası ve kentten detaylar
– Vatandaşlarla sokak röp
– HES haritasından fotoğraf
– Detay

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Aytaç ÖZTÜRK/ZONGULDAK,(DHA)

=========================

Trabzon’da otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

TRABZON’da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kontrolden çıkıp şarampole devrilen otomobilin sürücü Haydar Söz (61) hayatını kaybetti, yanındaki 2 kişi yaralandı.

Kaza, dün akşam saatlerinde Yomra ilçesine bağlı Özdil Mahallesi’nde meydana geldi. Haydar Söz yönetimindeki plakası öğrenilemeyen otomobil, kar yağışı ve yoldaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıkıp şarampole devrilip takla attı. İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde sürücü Haydar Söz’ün yaşamını yitirdiği tespit edildi. Araçtan yaralı olarak çıkarılan Söz’ün kardeşi İsmail Söz ve Temel Y. ise ilk müdahalelerinin ardından ambulansla kaldırıldıkları hastanede tedaviye alındı.

Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Kaza yeri görüntüleri
-Otomobil fotoğrafları

HABER KAMERA: TRABZON, (DHA)-

========================
Turistlerin kısıtlamada deniz keyfi

KORONAVİRÜS vaka sayısının arttığı Antalya’da, pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan turistler denize girip, sahilde yürüyüş yaptı. Kentteki ana arterlerde ise araç trafiği düşüktü.

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs risk haritasına göre turuncu renk tanımıyla ‘yüksek riskli iller’ arasında yer alan ve vaka sayısı yüz binde 119.18’e ulaşan turizm kenti Antalya’da pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde yasaktan muaf olan turistler denize girdi ve sahil bandında yürüyüş yaptı. Sahilde yürüyüş yapan ve oturan çoğu kişinin ise maske takmadığı görüldü. 
Kentin ana arterleri ise dronla havadan görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
– Konyaaltı Sahili’nden görüntü
– Sahilde oturanlardan ve denize girenlerden görüntü
– Caddedeki araçların drone görüntüleri
– Genel detaylar 

Haber-Kamera: Semih ERSÖZLER – Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!