Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 3 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Artvin’de yangının boyutu, gün ağarınca ortaya çıktı; 12 ev yandı

ARTVİN’in merkeze bağlı Ortaköy köyünde dün çıkan yangında, 12 ev, 3 ahır ve 8 samanlık kullanılamaz hale geldi. Korku dolu anların yaşandığı köyde oluşan zarar, gün ağarınca ortaya çıktı.

Yangın, akşam saatlerinde merkeze bağlı Ortaköy köyünde bir evde çıktı. Elektrik kontağından çıktığı değerlendirilen yangında evi saran alevler rüzgarında etkisiyle kısa sürede bitişikteki diğer evlere sıçradı. Yangına, çevredekilerin ihbarıyla bölgeye gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. Yaklaşık 5 saatte kontrol altına alınan yangında, 12 ev, 3 ahır ve 8 samanlık kullanılamaz hale geldi. Korku dolu anların yaşandığı köyde oluşan zarar, gün ağarınca ortaya çıktı.

İl Genel Meclis Üyesi Selman Güney, “Yangında 12 ailemizin evleri yandı. Samanlık ve ahırlarda kullanılamaz hale geldi. Köydeki yangın itfaiye ve vatandaşlarımızın çabaları ile söndürüldü. Hasar tespit çalışmasına başlandı. Can kaybı yaralanan yok. Allaha şükürler olsunö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Gündüz detayları
Haber-Kamera: Nusret DURUR ARTVİN-DHA

=====================

Reklam Alanı

Çivili sopayla kediyi döveni mama bağışı şartıyla affetti
 
GAZİANTEP’te, çivili sopayla kediye vurup işkence yapan, kendisine müdahale eden zabıta görevlisini de yaralayan Hüseyin Alpaslan tutuklandı. Ailesinin, şikayetini geri çekmesi için görüştüğü zabıta memuru İsmail Ali Türkan, sokak hayvanlarına bağış yapması şartıyla Hüseyin Alpaslan’ı affedeceğini söyledi. Hüseyin Alpaslan’ın babası Abdulmecit Alpaslan da oğlu adına Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde bulunan barınağa sokak hayvanları için mama bağışı yaptı.

Değirmiçem Mahallesi’nde 18 Mart’ta, zabıta ekipleri, Hüseyin Alpaslan’ın üzerinde çivi bulunan sopayla bir kediye vurduğunu görünce müdahale etti. Alpaslan, çivili sopayla bu kez de zabıta ekibine saldırıp, İsmail Ali Türkan’ı yaraladı. Hüseyin Alpaslan, çağırılan polis ekipleri tarafından gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece ‘yaralama’ suçundan tutuklanıp, cezaevine konuldu. Alpaslan’ın çivili sopa ile yaraladığı kedi ise Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı bünyesindeki hayvan hastanesine götürülerek tedaviye alındı.

‘VİCDANIM EL VERMEDİ, MAMA BAĞIŞI YAPMASI ŞARTIYLA AFFEDİYORUM’
Olayın ardından ‘yaralama’ suçundan tutuklanan mobilyacı Hüseyin Alpaslan’ın yakınları, zabıta memuru İsmail Ali Türkan’a ulaşarak yaşananlardan dolayı çok üzüldüklerini söyledi. Yakınları, kendisi de pişman olan Hüseyin Alpaslan’ın cezaevinden çıkabilmesi için zabıta memurundan şikayetinden vazgeçmesini istedi. Hüseyin Alpaslan’ın babası Abdulmecit Alpaslan, tutuklanmasının ardından oğlunun eşi ve çocuklarının mağdur olduğunu söylemesi üzerine İsmail Ali Türkan, sokak hayvanlarına mama bağışlanması halinde şikayetinden vazgeçeceğini söyledi. Bunun üzerine Alpaslan ailesi, 15 torba mama alarak Hayvanat Bahçesine gitti ve buradaki köpek ve kedileri besledi.

Hüseyin Alpaslan’ın babası ile birlikte hayvanları besleyen zabıta memuru İsmail Ali Türkan, kedinin sağlığına kavuşmaya başladığı için çok mutlu olduğunu ve sokak hayvanlarına mama bağışıyla da şikayetinden vazgeçtiğini söyledi. Olaydan sonra Hüseyin Alpaslan’ın ailesi ile görüştüğünü ve çocuklarının mağdur durumda olduğunu görünce üzüldüğünü dile getiren Türkan, “İki hafta önce olay yerinden tesadüfen geçiyorduk. Birkaç çocuk bizi görünce kediye işkence yapıldığını söyledi. Gittiğimiz iş yerinde bir kişi hayvana şiddet uyguluyordu. Hayvan parçalanmış durumdaydı. Kendisini engel olmaya çalışırken bana da saldırdı. Sonra gelen polis ekipleri bu kişiyi gözaltına aldı. Kediyi de tedavi için hayvanat bahçesine gönderdik. Şu anda kedinin durumu iyiye gidiyor. Olayın ardından tutuklanan şahsın ailesi geldi ve çocuklarının mağdur durumda olduğunu belirtti. Vicdanen rahat edemedim ve hayvanat bahçesindeki hayvanlara mama bağışlanması karşılığında şikayetimden vazgeçeceğimi belirttim. Onlar da kabul etti” dedi.

‘OĞLUM YANLIŞ ANLAŞILDI’
Hüseyin Alpaslan’ın babası Abdulmecit Alpaslan ise oğlunun iş yerindeki kediyi dışarı çıkarmaya çalıştığını ve bu sırada durumu gören vatandaşlar tarafından yanlış anlaşıldığını söyledi. Oğlunun tutukluluk halinin devam ettiğini dile getiren Alpaslan, mama bağışı şartıyla şikayetinden vazgeçen İsmail Ali Türkan’a teşekkür ederek, “Kedi oğlumun işyerine girmiş. Dört gün içerde kimsenin haberi olmadan kalmış. Kedi dükkandaki her şeyi döküyor. Dördüncü gün fark ediyorlar ve kediyi dışarıya çıkarmaya çalışıyorlar. Kedi dışarı çıkmıyor ve arada sıkışıyor. Oğlum çıkarmaya çalışırken bunu gören vatandaşlar kediye zarar verdiğini düşünerek zabıtaya haber veriyor. Oğlum şu an cezaevinde. 43 yaşındaki oğlumun sabıkası yok ve bir sürü hayvanı da besliyor. Zabıta arkadaşımız sağ olsun hayvanat bahçesine mama bağışı yapılması karşılığında şikayetinden vazgeçeceğini belirtti ve biz de bağışımızı yaptık” şeklinde konuştu.

‘KEDİNİN SAĞLIK DURUMU İYİYE GİDİYOR’
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, kedinin 2 haftayı aşkın süredir gözetim altında olduğunu ve yaralarının her gün temizlendiğini söyledi. Özsöyler, böyle bir örnek davranıştan ötürü zabıta İsmail Ali Türkan’ı kutlayarak şöyle konuştu:
“Olayın ardından ekiplerimiz hayvanı oradan alarak barınağımıza getiriyorlar. Hayvana eziyet ettiği söylenen vatandaş, zabıta ekiplerimize saldırarak tartaklıyor. Bunun üzerine zabıta arkadaşımız hayvana zarar veren ve kendisine saldıran vatandaşı mahkemeye veriyor. Bu olayın sulha bağlanması için de iki taraf birbirleriyle anlaşıyorlar. Zabıta görevlisi arkadaşımızın tedavi masraflarını karşılamak istiyorlar. Arkadaşımız da bunu kabul etmeyerek yerine sokak hayvanlarına mama bağışlamaları karşılığında sulh sağlanacağını söylüyor. Bu kapsamda bize mama bağışı yaptılar. Bu olayın böylelikle sulha bağlanmasından biz de mutlu olduk. Kedimizin tedavisi devam ediyor ve tamamen iyileştikten sonra doğal hayata bırakacağız.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
– İşkence gören kedinin görseli
– Darp edilen zabıta memuru İsmail Ali Türkan ile röp
– Darp eden kişinin babası Abdulmecit Alparslan ile röp
– Celal Özsöyler ile röp
-İşkenceye uğrayan kediye veteriner müdahalesi
-Hayvanat bahçesine bağışlanan kedi mamaları
– Genel ve detay görüntüler
Haber:Kadir GÜNEŞ-Kamera:Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA)

=====================

125 ton lokum üretilen Afyonkarahisar’dan 24 ülkeye ihracat

Afyonkarahisar’da fıstıklı, fındıklı, meyveli ve çikolatalı olmak üzere çeşitli tatlarda lokum üretimi yapılıyor. 70 firma tarafından yılda 125 ton lokum üretilen Afyonkarahisar’dan 24 ülkeye de lokum ihraç ediliyor.

Afyonkarahisar sucukta olduğu gibi Türkiye’deki lokum üretiminde önemli bir yer tutuyor. Kentte bulunan birçok firma çeşitli türlerde lokum üretimi gerçekleştiriyor. Antep fıstıklı, fındıklı, gül aromalı, meyveli, kahveli ve çikolatalı olmak üzere birçok çeşitte üretilen lokumlar damak çatlatıyor. Kentte 70 firma lokum üretimi yaparken, bu üretimler yurt içi ve yurt dışına gönderiliyor.
’24 ÜLKEYE İHRACAT GERÇEKLEŞTİRİYORUZ’
Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Acar, kentte 2020 yılı itibarıyla 70 firmanın yıllık 125 ton lokum ürettiğini, bu firmalardan 8’inin ise ihracat yaptığını söyledi. Amerika Birleşik Devletleri’nden Yunanistan’a, İngiltere’den Singapur’a ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere 24 ülkeye lokum ihraç edildiğini anlatan Acar, Afyonkarahisar denince akla gelen ürünlerden birinin de lokum olduğunu vurguladı. İbrahim Acar, “Lezzetin de başkentiyiz diyoruz Afyonkarahisar olarak ve 2020 rakamları ile bizim 125 bin kilogram lokum üretimimiz var. Bu lokumun büyük bir kısmını da biz yurt dışına ihraç ediyoruz. Şu anda 24 ülkeye ihracatımız var. İhraç ettiğimiz ülkeler Amerika Birleşik Devletleri’nden Yunanistan’a, İngiltere’den Singapur’a ve Ortadoğu ülkelerine toplam 24 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bizim lokum ihracatı yapan firma sayımız da 8. İhracat yapan firma sayımız 8 ama Afyonkarahisar’da lokum üretimi yapan firma sayımız veya işletme sayımız da 70” dedi.  
‘YILLIK 500 TON LOKUM İHRAÇ EDİYORUZ’
Kentte lokum, pişmaniye ve baklava üretiminde faaliyet gösteren firmanın genel müdürlüğünü yapan Yunus Emre Koca, pek çok çeşitte üretim gerçekleştirdiklerini söyledi. Özellikle ürettikleri lokumları kendi firmaları ve buna bağlı olan diğer firmalar aracılığıyla hem Afyonkarahisar’da hem de Türkiye genelinde birçok noktada satışını yaptıklarını anlatan Koca, 3 yıl öncesine kadar 40 ülkeye ihracatları olduğunu ancak ABD’deki ve Avrupa’daki krizlerden sonra ihracat sayısının azaldığını kaydetti. Genel Müdür Koca, “Şu an 20’ye yakın ülkeye ihracatımız var. Bunlar Avrupa’da İngiltere, Almanya, Fransa, Rusya, Ukrayna, Belarus, Azerbaycan, Kosova, Özbekistan, Kazakistan gibi ülkeler. Hedefimiz de inşallah dünyanın yarısına lokum satmak.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Lokum hamurunun üretimi detay
– Lokum hamurunun merdane ile açılması
– Lokumun fındık, Antep fıstığı ve ceviz ile sarılması
– Sarılan lokumun Hindistan cevizine bulanması
– Lokumun kesimi
– Lokumun kutulanması
– Pişmaniye hazırlanışı detay
– Baklava hazırlanışı detay
– RÖP 1: İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar
– RÖP 2: Firmanın Genel Müdürü Yunus Emre Koca konuşma
HABER-KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

=====================

Suriye’de, saldırı hazırlığındaki teröristler böyle etkisiz hale getiriliyor
 
TÜRKİYE’nin düzenlediği sınır ötesi harekatlar ile terörden arındırılan bölgelerde güvenlik güçleri, elleri tetikte görev yapmayı sürdürüyor. Sızma girişiminde bulunan ya da saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristler, anlık olarak takipte olan bölgede görevli Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından etkisiz hale getiriliyor. O anlar kameralarla görüntüleniyor.

İç savaşın başlamasının ardından Suriye’nin Türkiye sınırına yakın yerleşim yerleri, terör örgütlerinin kontrolüne girdi. Teröristlerin uyguladığı baskı nedeniyle binlerce Suriyeli evlerini terk ederek Türkiye’ye sığındı. Terör örgütü ayrıca, tüm uyarılara rağmen Türkiye’yi ve sınır hattındaki görevli askerleri hedef alan saldırılar düzenledi. Uyarılara rağmen saldırılarını sürdüren teröristler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlediği Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarıyla etkisiz hale getirilerek bulunduğu bölgeler güvenli hale getirilip, zorunlu göç eden binlerce kişinin evlerine dönüşü sağlandı.

GÜVENLİK GÜÇLERİ 24 SAAT TAKİPTE
Teröristlerden arındırılan bölgelerde sivillerin güven içinde yaşamalarını sağlaması için Türk Silahlı Kuvvetleri görevini sürdürüyor. Yaşamın normalleşerek eskiye dönmesi için adeta yeniden inşa ettiği bölgelerde Türkiye’nin eğittiği yerel polis ve jandarmalar asayişi sağlıyor. Suriye Milli Ordusu askerlerinin cephe hatlarında görev yaptığı bölgelere, olası saldırılara karşı Türk Silahlı Kuvvetleri 24 saat teröristleri adım adım takip ediyor. Silahlı İnsansız Hava Aracı, İnsansız Hava Aracı, dron, teknolojik gözetleme aygıtları ile teröristlerin bulunduğu alanlar sürekli olarak gözetleniyor.

SIZMA VE SALDIRI GİRİŞİMLERİ ANINDA ÖNLENİYOR
Özellikle terör örgütünün halen kontrolünde bulunan Tel Rıfat bölgesindeki teröristlerin 24 saat boyunca her adımı takip ediliyor. Teröristlerin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerine yönelik sızma ve saldırı girişimlerine izin verilmiyor. Güvenlik güçleri, sızma veya saldırı girişiminde bulunan teröristleri havan, roket ve obüslerle yapılan nokta atışları ile etkisiz hale getiriyor. O anlar da kameralar tarafından anbean kaydediliyor.

TSK’nın yerli ve milli teknoloji kullandığı bölgede, bugüne kadar sızma veya saldırı girişiminde bulunan yüzlerce terörist etkisiz hale getirilerek, terörden arındırılan bölgelerde huzur ve güven ortamının bozulmasına izin verilmedi. Suriyeli siviller, güven içinde yaşamalarını sağlayan Türkiye’ye teşekkür etti.
Suriye’deki üslerinin yanı sıra Mehmetçik, sınır hattında da yaya, zırhlı araç ve köpekli devriyelerini aynı titizlikle ara vermeden sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
– Sızma girişimindeki teröristler
– Teröristlerin bulunduğu bölgeye atış yapılması
– Vurulan bölgeden yükselen alev ve dumanlar
– Teröristlerin takip edilmesi
– Genel ve detay görüntüler
Haber: Hasan KIRMIZITAŞ – Kamera: GAZİANTEP- DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!