Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ADANA’DA KAÇAKÇILIK OPERASYONU: 10 GÖZALTI

ADANA’da polisin düzenlediği operasyonda, kaçak akaryakıt, tütün ve sahte içki imalatında kullanılan malzemeler ele geçirildi, 10 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılığın önlenmesine yönelik yürüttüğü çalışma kapsamında, kent genelinde farklı adreslere operasyon düzenledi. Adreslerde yapılan aramada, kaçak 4 bin 200 litre akaryakıt, 3 bin 380 paket sigara, 4 bin 350 puro, bin 240 paket elektronik sigara kartuşu, 300 paket pipo tütünü, 60 şişe içki, sahte içki üretiminde kullanılan malzemeler ele geçirildi. Operasyonda, 10 kişi gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Polisin karton kutuları açması
– Ele geçirilen gümrük kaçağı malzemeler
– Polisin adrese baskın yapması

Haber: Anıl ATAR-ADANA, (DHA)

======================================

Reklam Alanı

DOLANDIRIP, ‘FETÖ’CÜ DERİZ’ DİYE TEHDİT ETMİŞLER
 
İZMİR’in Ödemiş ilçesinde yaşayan memur emeklisi Ali Özfidan (60), emekli ikramiyesi ve altınlarını bozdurup, ev almak isteyince dolandırıldı. Kaparo ve tapu işlemleri adı altında kendisinden para alan emlakçı Özkan D.’yi ‘dolandırılcılık’ suçlamasıyla savcılığa şikayet eden Özfidan, “Toplam 77 bin lira verdim, ne tapuyu alabildim ne de paramı. ‘Bir yere şikayet edersen, seni FETÖ’cü diye şikayet ederiz’ diyerek, tehdit etti” dedi

Ödemiş ilçesindeki Atatürk Mahallesi’nde yaşayan memur emeklisi Ali Özfidan, 2019 yılının kasım ayında, Seferihisar ilçesine bağlı Doğanbey Mahallesi’nde ev almaya karar verdi. Özfidan, beğendiği evi almak için emlakçı Özkan D. ile iletişime geçerek 450 bin TL karşılığında anlaştı. İddiaya göre Özfidan, kendisinden, “Tapudaki işlemlerin gideri var, senden kaparo almamız gerekiyor”, “Evi başkası istedi ve daha çok para veriyor, sen biraz daha para vermezsen ona vereceğiz” gibi çeşitli bahanelerle para isteyen Özkan D.’ye, farklı seferlerde 77 bin TL verdi. Evin tapusunu almak isteyen Özfidan, “Tapuda işlemler çok yoğun, sıra alamadık”, “Nasılsa ev senin, paran garanti altında. Zaten verdiğin parayı evin fiyatından düşeceğiz”, “İşlerimiz çok yoğun, tapuya gidemedik” gibi cevaplar alınca, durumdan kuşkulandı. Ali Özfidan, kendisini 6 ay boyunca oyalayan emlakçı Özkan D. ile yanında çalışanların aynı evi, size satacağız diyerek 4 başka kişiden daha para aldıklarını öğrenince, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

‘EMEKLİLİK İKRAMİYEMLE ALDIĞIM ALTINLARI BOZDURDUM’
Ali Özfidan, insanlara çok güvenmenin karşılığını dolandırılarak aldığını belirtip, “Emeklilik ikramiyemle aldığım altınları bozdurdum. Seferihisar Doğanbey taraflarından bir ev beğendim ve emlakçı Özkan D. ile iletişime geçtim. Farklı seferlerde toplam 77 bin liramı kapora ve diğer giderler için bu kişilere verdim. Ancak, dolandırıldım. Evi alamadığım gibi bütün birikim ve emekli ikramiyem de gitti. Ancak sonradan öğrendim ki başka birçok kişiden evi size satacağız diyerek, para almışlar. Sonra ben işi uyandım ve dolandırıldığımı anladım” dedi.

‘BİZİ ŞİKAYET EDERSEN, SENİ FETÖ’CÜ DİYEREK ŞİKAYET EDERİZ’
Özfidan, almak istediği evin çok içine sindiğini, dolandırıldığını anlayınca çok üzüldüğünü belirtip, “En sonunda Özkan D.’ye telefon açıp paramı istedim, vermediler. Ne paramı ne de tapumu aldım. ‘Ev sahibi evi satmaktan vazgeçti’ dediler. Çok üzüldüm. Böyle sahtekarları, dolandırıcıları durdursunlar. Vatandaşlarımız da tapuyu almadan asla para vermesinler. Bana, ‘Bizi bir yere şikayet edersen, seni FETÖ’cü diye şikayet ederiz ve her yere duyururuz’ dediler. Ben de, ‘Benim yaram yok ki gocunayım, duyuracaksan duyur’ dedim. Yaşananlardan ötürü çok üzgünüm” diye konuştu.

‘MÜVEKKİLİMİN YASAL YOLLARA BAŞVURMASINI ENGELLEMEK İSTEDİ’
Özfidan’ın avukatı Öykü Su Güler, müvekkilinin yazlık ev almaya karar verdiğini belirterek, “Yıllarca çalışmasının sonucu olarak aldığı emeklilik ikramiyesinin üzerine kredi çekerek bir ev sahibi olmak istiyor. Emlakçı satma yetkisinin olmadığı bir evi satmaya çalışarak, 77 bin TL’ye yakın kaparo alıyor. En sonunda da telefonlara cevap vermiyor. Biz gerekli şikayetlerimizi yaptık. Şüpheli kişi yaptıklarının suç olduğunun farkında olması sebebiyle, müvekkilimin yasal yollara başvurmasını engellemek adına, ‘Seni FETÖ’cü olarak şikayet ederim, yıllarca içeriden çıkamazsın’ şeklinde tehdit etmiştir. Biz hakkımızı aramayı sürdüreceğizö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Ali Özfidan ile röp.
-Ali Özfidan’dan detay görüntüler
-Özfidan’ın almak istediği evden görüntü
-Avukat Öykü Su Güler ile röp.
-Özkan D.’nin sattıklarını ileri sürdüğü evin tanıtım videosu görüntüsü
-Genel ve detay görüntü

Haber: Davut CAN – Kamera: Can ÇUBUKÇIOĞLU / İZMİR, (DHA)

==================================

KORONAVİRÜSÜ YENEN 112 SAĞLIK PERSONELİ SEVGİ: GÜNLERCE UYUMADIM
 
İZMİR’de, 112 personeli Sevgi Sönmez (35), koronavirüsü yenip, sağlığına kavuştu. Psikolojik yıkıma uğradığını söyleyen Sönmez, “Benim için hem psikolojik hem de fiziksel olarak zor bir zaman dilimiydi. Böbreklerim, kas ağrılarım çok fazlaydı. Baş ağrısından günlerce uyumadım” dedi.

112 Narlıdere İstasyonu’nda görev yapan evli ve 2 çocuk annesi paramedik Sevgi Sönmez yakalandığı koronavirüsü yenerek, sağlığına kavuştu. Geçen yıl 30 Ekim’de yaşanan depremin ardından 20 Kasım’da testinin pozitif çıktığını belirten Sönmez, “Covid- 19’a deprem zamanı yakalandım. Deprem nedeniyle 1 hafta 10 gün boyunca evimize gidemedik. Sürekli enkaz alanında, sahada ve çadırların bulunduğu yerlerde çalıştık. Bu süreçte uyumadık, yemek yiyemedik ve su içemedik. Bağışıklık sistemimiz düştü. Sonrasında tüm istasyon olarak pozitif olduğumuzu öğrendik. Karantina için evime gittiğimde çocuklarımı hiç görmeden, karantina odama geçip, kapımı kapattım. Yaklaşık 12 gün boyunca da hiç odadan çıkmadım. Benim için hem psikolojik hem de fiziksel olarak zor bir zaman dilimiydi. Böbreklerim, kas ağrılarım çok fazlaydı. Baş ağrısından günlerce uyumadığımı biliyorum. Çocuklarım kapının diğer tarafındaydı ancak onlarla fiziksel iletişim kuramıyordum. Kızım ve oğlum gelip, ağlıyordu. Onları ikna etmekle ve kendi sağlığımla uğraştım” diye konuştu.
Psikolojik yıkıma uğradığını söyleyen Sevgi Sönmez, “Çocuklarım ve babası bir hayat yaşıyor. Ben de onları uzaktan izliyormuşum gibi çok büyük motivasyon düşüklüğü yaşadım. Ağırdı, zordu” dedi.
Vatandaşlara da çağrıda bulunan Sevgi Sönmez, “Biz çok yorulduk, tükendik. Fiziksel olarak yetemeyeceğimiz durumlara geldik. Dinlenemiyoruz, çocuklarımıza vakit ayıramıyoruz. Biraz daha ciddiye alınmasını istiyorum. Sosyal mesafeye, maske ve hijyene uyulmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Paramedik Sevgi Sönmezröp.
-Sevgi Sönmez hastaya müdahalesi
-Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Kadir ÖZEN / İZMİR, (DHA)

==============================

KISITLAMADA PARKTA OYNAYAN GENÇLERİN POLİSTEN KAÇMA ANI KAMERADA

Bursa’da, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal edip, parkta top oynayan gençlerin ekip otosuyla gelen polislerden kaçtığı anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.

İnegöl ilçesine bağlı Süleymaniye Mahallesi’nde, dün uygulanan sokağa çıkma yasağını ihlal eden yaklaşık 25 genç, parkta top oynadı. Maske ve mesafe kurallarına uymadığı görülen çocuklar, ihbar üzerine mahalleye gelen polislerin aracını görünce kaçmaya başladı.  Gençler, kısa sürede gözden kayboldu. Çocukların parkta top oynadığı ve daha sonra polisten kaçtığı anlar ise cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Top oynayan gençlerden görüntüler
-Gençlerin polisi görünce kaçması
-Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL ( Bursa), (DHA)

=========================

KONYA’DA ‘ONLİNE’ SPOR EĞİTİMİ

KONYA’da Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs döneminde spordan uzak kalan ve yapma imkanı bulamayanlar için Türkiye’nin en kapsamlı ‘online spor’ uygulamasını hayata geçirdi. Uzman 24 spor eğitmeni, 4 doğum pilates uzmanı, 7 diyetisyen eşliğinde başta Konya olmak üzere Türkiye geneli, Almanya, Rusya ve Gürcistan gibi ülkelerden çok sayıda sporsever ‘online spor’ hizmetlerinden yararlanıyor.
Koronavirüs salgını dünyada  7’den 70’e herkesi olumsuz etkiledi. Pandemi sürecinde uygulanan tedbirler ve yasaklar neticesinde spor salonlarına gidilemedi. Pandemi döneminde spordan uzak kalındı ve kilolar maalesef fazlasıyla alındı. Konya Büyükşehir Belediyesi de ‘online spor’ eğitimi başlattı. 
Sporseverlere sağlıklı yaşamın kapılarını aralayan uygulamaya yurt içinden ve yurt dışından ilgi gösteren üyeler, kendilerine ücretsiz gönderilen spor aletleriyle hem spor yapıyor, hem kişiye özel diyetisyen hizmetiyle sağlıklı yaşamın keyfini çıkarıyor.
YURT İÇİNDEN VE YURT DIŞINDAN ÜYELER KATILIYOR
Başta Konya merkez ve ilçeleri olmak üzere Türkiye genelinden ve Almanya, Rusya, Gürcistan gibi ülkelerden çok sayıda sporsever ‘online spor’ eğitimine katılıyor. Sistemdeki önemli uygulamalardan biri de Konya Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiğimiz yazılım. Uygulamada eğitmen tüm üyeleri görürken, üyeler ise birbirini görmeden sadece eğitmeni görerek sporlarını yapıyor. Alanlarında uzman 24 spor eğitmeni, 4 doğum pilatesi eğitmeni ve 7 diyetisyenle hizmet veriliyor. Ders grupları, vücut kitle indeksine ve yaşa göre ayrılarak, kişilerin ihtiyaçlarına göre oluşturuldu. 
2 BİN 500 KİŞİ KATILIYOR
Pandemi döneminin en önemli problemlerinden birinin kapalı ve hareketsiz kalmak olduğunu kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bu problemi çözmek için Konya Büyükşehir Belediyesi olarak tüm Türkiye’de internet üzerinden bir spor programı başlattık. Programımıza 2 bin 500 kişi katılıyor. Spor malzemelerinin tamamını Büyükşehir Belediyesi olarak gönderdik ve online olarak Türkiye’nin her yerinden insanlar hocalarımız eşliğinde spor yapma imkanı buluyor.ö dedi.
RANDEVULU DİYETİSYEN HİZMETİ VE HAMİLE SEANSLARI
Türkiye’nin en kapsamlı spor uygulamasında üyelere spor eğitimlerinin yanında diyetisyen hizmeti de veriliyor. Randevulu olarak kişiye özel verilen diyetisyen hizmeti de Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyor. Yine Türkiye’de ilk olarak gerçekleştirilen hamile seansları ile de katılan anne adaylarının rahat bir hamilelik ve doğum süreci geçirmesine olanak sağlanıyor.DERS EKİPMANLARI BÜYÜKŞEHİR’DEN
Konya Büyükşehir Belediyesi, ‘online spor’ eğitimine katılan bütün üyelere; pilates topu, matt (pilates minderi) ve direnç bandından oluşan pilates seti ders ekipmanlarını hediye olarak gönderiyor. Kayıtları www.sporkonya.com.tr adresinden alınan programda kadın-erkek ayrı olmak üzere; 11’er kişilik gruplarda, 40’ar dakikalık seans dilimleriyle haftanın her günü 09.00-21.40 saatleri arasında katılmak isteyen herkese hizmet veriliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
—————————-
– Online sisteme giriş yapılması 
– Eğitmenin spor yaptırması 
– Diyatisyenin online görüş yapması 
– Eğitmen ve katılımcının online spor yapması
– Büyükşehir Belediye Başkanı açıklama 
– Katılımcılar röp

Haber: KONYA DHA))

========================

PLASTİK KAPAKLA, 8 ENGELLİ TEKERLEKLİ SANDALYEYE KAVUŞTU
 
TRABZON’da 25 yıldır kantin işletmeciliği ve halk oyunları antrenörlüğü yapan Muhammet Sağlam (40), 2 yıldan beri plastik şişe kapağı toplayarak, 8 engelliyi tekerlekli sandalye sahibi yaptı. Sağlam, son aldığı sandalyeyi kan uyuşmazlığı yüzünden doğuştan engelli olan Eda Köroğlu’na (28) teslim etti. Köroğlu’nun annesi Haskız Köroğlu, “Kızıma 2 gün önce tekerlekli sandalyesi olacağını anlatmıştım. Kapı her açıldığında ‘sandalyem mi geldi?’ diye heyecanla kapıya bakıyordu. Şimdi kızımı rahatlıkla gezdirebileceğim” dedi. Ailenin şimdi tek isteği ise tekerlekli sandalyenin sürülebileceği evlerine 15 metrelik beton yol yapılması.

Halk Eğitim Merkezinde kantin işleten halk oyunları antrenörü Muhammet Sağlam, engelli bir çocuğun annesine ‘Keşke benim de bir sandalyem olsaydı da seni yormasaydım’ sözlerine tanıklık edince plastik şişe kapağı biriktirmeye başladı. Sağlam, 2 yılda 2 ton dolayında kapak topladı, karşılığında 8 tekerlekli sandalye alarak ihtiyaç sahibi engellilere bağışladı. Sağlam, son aldığı sandalyeyi kan uyuşmazlığı yüzünden doğuştan engelli olan Düzköy ilçesi Çayırbağı Mahallesi’nde yaşayan Eda Köroğlu’na teslim etti. Büyük mutluluk yaşayan ailenin şimdi tek isteği ise tekerlekli sandalyenin sürülebileceği evlerine 15 metrelik beton yol yapılması.

‘PLASTİK KAPAK, TEKERLEKLİ SANDALYEYE DÖNECEK’
Engellilere tekerlekli sandalye alabilmek için kapak toplamayı sürdüren Muhammet Sağlam, “Plastiğin çevreye verdiği zararı azaltmak istedim. Özellikle beni bu kapakları toplamaya tetikleyen olay, engelli bir çocuğun annesine ‘Keşke benim de bir sandalyem olsaydı da seni yormasaydım’ demesi üzerine başladı. 2 yıldan beri plastik şişe kapağı toplayarak insanlara ve engellilere faydalı olmaya çalışıyorum. Engellileri sevinçli gördükçe bu işe daha çok sarılıyorum. Etrafımdaki insanları da teşvik ediyorum. Her türlü plastik kapak engellilere tekerlekli sandalye olarak dönecektirö dedi.

‘SEVİNÇ VE HÜZNÜ AYNI ANDA YAŞIYORUM’
Engellileri görünce çok üzüldüğünü belirten Sağlam, “1 sandalyeyi alabilmek için 250 kilogram, adet olarak 3 yüz bin civarında kapak topluyorum. Şu ana kadar 8 tane sandalye teslim ettim. İnsanlar etraflarına faydalı olmak için ne yapabiliriz diye düşünmeleri gerek. Ben kapak olarak işe girdim. Çevremde gördüğüm plastik şişeleri gerek yerde gerekse çöpten alarak şişesini geri dönüşüme, kapağını ise engelliler için biriktiriyorum. Teslim ettiğim sandalyelerde ailelerden çok engelli kardeşlerimizde sevinç görüyorum. O esnada hem sevinç hem de hüznü aynı anda yaşıyorum. Engelli halde gördüğüm için üzülüyorum ama onu sevindirdiğim için mutlu oluyorum. Onların o mutluluğunu gördükçe bu işi devam ettirmek için daha azimle çalışıyorumö diye konuştu.

‘SANDALYEM Mİ GELDİ DİYE HEYECANLANIYORDU’
Tekerlekli sandalyeyi alan engelli kızın annesi Haskız Köroğlu, “Kızım yıllardır kucağımda duruyor. Evde sürekli yattığı zaman canı çok sıkılıyor. Huzursuz oluyor. İşte o zaman sırtıma alıyorum onu. Burada bağ bahçe geziyoruz. Ama bir süre sonra sırtarımdaki güç ağırlaşıyor, yaşımda ilerledi, burada arazi genellikle dik yamaçlardan oluşuyor. Kızımı gezdirirken çok zorlanıyordum. Şimdi kızıma tekerlekli sandalye hediye ettiler. Çok teşekkür ederim. Kızım konuşamıyor, kahkaha atamıyor o yüzden anlayamıyorsunuz ama o kadar mutlu oldu ki. Onun mutlu olduğunu bilmek ömrüme ömür katıyor. Allah razı olsun. Kızıma 2 gün önce tekerlekli sandalyesi olacağını anlatmıştım. Kapı her açıldığında ‘sandalyem mi geldi?’ diye heyecanla kapıya bakıyordu. Şimdi kızımı rahatlıkla gezdirebileceğim, dışarıya çıkartabileceğim. Kızım zaten en ufak şeylerden bile mutlu olabiliyor. Pazar kurulduğu zaman ona kolyeler veya boncuklu süslü kıyafetler alıyorum. Çok mutlu oluyorö dedi.

‘YOL TEKERLEKLİ SANDALYE İÇİN UYGUN DEĞİL’
Eda’nın babası Yüksel Köroğlu ise, “28 yıl önce kan uyuşmazlığından dolayı bu hale geldi. Geç kalmıştık önlem almak için. O zaman sağlık güvencemiz de yoktu. Bir şekilde hastaneye getirdik ama çok geç kalmıştık. Şimdi yardımsever kardeşimiz 250 kilo kapak biriktirerek kızımıza tekerlekli sandalye aldı. Allah razı olsun. Hep sırtımızda gezdirirdik onu. Tekerlekli sandalyemiz var ama evimizin ortamı, evimize gelen yol tekerlekli sandalye için uygun değil. Şimdi tekerlekli sandalyeyi ve kızımızı sırtımıza alıp anayola çıkmamız lazım ki bu tekerlekli sandalyeyi kullanabilelim. Yetkililerden ricam evimize gelen yolu tekerlekli sandalye sürebileceğimiz şartlara getirebilmeleriö ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Yoldan ve çöp kutusundan plastik şişe toplama görüntüsü
-Biriktirilen kapakların çuvallardaki görüntüsü
-Biriktirilen kapakları kutulara dökerken görüntü
-Kapaklardan ve tekerlekli sandalyeden görüntüler
-Kapakları toplayan Muhammet Sağlamın kantininde çalışırkan görüntü
-Tekerlekli sandalyenin arabadan indirilip götürülme görüntüsü
-Engelli çocuk ve ailesinden görüntü
-Engelli çocuğun anne ve babasıyla röportaj
-Muhabir (Aleyna Keskin) anons
-Engelli çocuğun anne sırtında dışarıda yürürken görüntü

BOYUT: 825 MB

HABER: SELÇUK BAŞAR KAMERA: ALEYNA KESKİN/TRABZON-DHA

============================

KÖYE İNEN DAĞ KEÇİLERİ GÖRÜNTÜLENDİ

ARTVİN’in Yusufeli ilçesinde dağların zirvesinde yiyecek bulmakta zorlanınca Altıparmak köyüne inen koruma altındaki dağ keçileri, cep telefonu kamerasınca görüntülendi.

Dünya Doğa Koruma Birliği’nin (IUCN) yayımladığı ‘Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi’ndeki dağ keçileri, doğal yaşam alanlarında yiyecek bulma sıkıntı nedeniyle Yusufeli ilçesi Altıparmak köyü Deftisa Mahallesi’ne kadar indi. Yöre halkı, boynuzları 1,5 metreyi bulan ve indikleri köyde yiyecek arayışına giren dağ keçilerinin bu anlarını cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Boynuzlarını kullanıp, birbirleriyle kavga ettikleri görülen dağ keçileri, köydeki yiyecek arayışının ardından ormanlık alana girip gözden kayboldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Dağ keçileri görüntüsü

HABER: Nusret DURUR KAMERA: YUSUFELİ(Artvin),(DHA)-

==============================

KORONAVİRÜS VAKA SAYININ ARTTIĞI DİYARBAKIR’DA, DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI
 
SAĞLIK Bakanlığı’nca dün açıklanan koronavirüs risk haritasında vaka sayısının arttığı iller arasında yer alan Diyarbakır’da, kısıtlamasız hafta sonunda güneşli havanın da etkisiyle tarihi mekanlarda yoğunluk oluştu. Vatandaşların sosyal mesafeye uymadığı görülürken, kent genelinde denetimler yoğunlaştı.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı, 20- 26 Mart tarihli illere göre vaka sayısında her 100 bin kişide 36,28 ile ‘orta riskli’ iller arasında yer alan Diyarbakır, 27 Mart- 2 Nisan verilerinde ise 60,05’e ulaştı. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırıldığı iller arasında yer alan kentte, güneşli havanın da etkisiyle özellikle tarihi mekanlarda insan yoğunluğu oluştu. Sur ilçesinde bulunan Hz. Süleyman Camisi ve İçkale’deki Millet Bahçesi ile Ongözlü Köprü’de, vatandaşların sosyal mesafeye uymadığı gözlendi. Kalabalıkla birlikte denetimleri sıklaştıran ekipler, koronavirüs tedbirlerine uyulması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

‘KISA SÜRELİĞİNE ÇIKTIK’
Güneşli havayı fırsat bilerek kısa süreliğine kızıyla birlikte dışarı çıktığını belirten Fuat Kendir, “Kısıtlamalar ilimize uğramadı. Maskemizi taktık, mesafe kurallarına riayet ediyoruz. Kısa sürede salgının bitmesini temenni ediyoruz. Tüm hastalara acil şifalar diliyoruz” dedi.
Ebru Kendir (8) ise “Artık maskemiz hayatımız oldu. Hava almak dışında bence dışarıya çıkmasak daha güzel olur” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Muhabir Emrah Kızıl anonsu
-Millet Bahçesi
-Bahçede oturanlar
-Yürüyen vatandaşlar
-Piknik yapanlar
-Hz. Süleyman Cami çevresi
-Maskesiz vatandaşlar
-Tarihi On Gözlü Köprü
-Köprü üzerindeki vatandaşlar
-Dicle Nehri kenarındakiler
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Emrah Kızıl-Burak EMEK/DİYARBAKIR,(DHA)

============================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!