Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

ADANA’DAKİ DEAŞ OPERASYONUNDA SÖZDE MUSUL EMİRİ YAKALANDI

Adana’da polisin terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheliden 2’si tutuklandı, 1’i adli kontrol şartıyla, 4’ü ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Gözaltına alınan şüphelilerden Yusuf Abdulkerim Yusuf Neccar’ın (33), Irak’ta görev yaptığı sırada DEAŞ’ın işgali sonrası saf değiştirdiği ve örgütün sözde Musul emirliğine atandığı ortaya çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye ve Irak’ta örgüt içerisinde savaşçı, güvenlik, infazcı, istihbaratçı, sözde emir olarak görev yaptığı öne sürülen yabancı uyruklu 7 kişiyi tespit etti. Savcılığın şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkartmasının ardından ekipler, 13 Nisan Salı günü şafak vakti operasyon için harekete geçti. Özel Harekat polislerinin demir kapılarını koçbaşlarıyla kırarak girdikleri evlerde arama yapan ekipler, 3’ü Suriye, 4’ü Irak uyruklu 7 şüpheliyi gözaltına aldı.
DEAŞ’IN İŞGALİNİN ARDINDAN SAF DEĞİŞTİRMİŞ
Emniyete götürülen şüphelilerden Yusuf Abdulkerim Yusuf Neccar’ın, Irak’ın Telefer kentinde istihbarat polisi olarak görev yaparken DEAŞ’ın işgalinin ardından saf değiştirdiği ve örgütün sözde Musul Emiri olduğu ve DEAŞ’ın dış güvenlik sorumlusu olarak görevlendirdiği öğrenildi. Ayrıca Neccar’ın, DEAŞ’ın Türkiye, Suriye ve Avrupa’daki sözde liderleriyle irtibat kurduğu da saptandı. Gözaltındaki şüphelilerden Yazen el-Selami’nin (24) ise örgüt içerisinde silahlı faaliyetlerde bulunduğu tespit edildi.
2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI, DİĞERLERİ SINIR DIŞI EDİLDİ
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Yazen el_selami ile Yusuf Abdulkerim Yusuf Neccar, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 1’i adli kontrol şartıyla, 4’ü ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Serbest kalan şüpheliler, sınır dışı edilmek üzere Adana İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Şüphelilerin emniyetten çıkarılması

Haber-Kamera: Anıl ATAR/ADANA, (DHA)

Reklam Alanı

===================================

AKRABALARINI SİLAHLA BACAKLARINDAN YARALADI

SAMSUN’da Gönül A. (41), husumetli olduğu H.A. (48) ve akrabası C.A.’yı (20) tabancayla bacaklarından vurarak yaraladı. Yaralılar tedaviye alınırken, şüpheli kadın ile kendisine yardım ettiği iddiasıyla oğlu ve eşi de gözaltına alındı.

Olay, saat 20.00 sıralarında İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi’nde meydana geldi. Husumetli oldukları öne sürülen Gönül A. ile H.A. ve akrabası C.A., arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Gönül A., tabancayla H.A. ve C.A.’yı bacaklarından vurup yaraladı. Kadın saldırgan, kaçarken çevredekilerin ihbarı üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, gelen sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Şüpheli kadın ile kendisine yardım ettiği iddiasıyla oğlu ve eşi de, polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü
———————–
-G.A’nın sağlık raporu için hastaneye getirilmesi

Haber-Kamera: Oğuzhan UYSAL/SAMSUN, (DHA) –

==========

ATLANTİS, KUM HEYKELLERLE CANLANACAK

ANTALYA’da her yıl farklı konseptle açılan Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali’nin bu yılki teması, kayıp kent Atlantis. Kış şartlarından dolayı yıpranan heykellerin bir kısmı onarılacak, bazılarının yerine yenileri yapılacak. 100’ün üzerinde kum heykelin bulunduğu festival, yabancı heykeltıraşları bekliyor.

Geçen yıl koronavirüs salgını nedeniyle yurt dışından heykeltıraşlar gelemeyince 2020 yaz sezonunu geç açan Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali’nde çalışmalar bu yıl erken başladı. Festival Direktörü Cem Karaca, yardımcılarıyla birlikte alandaki heykellerde hasar tespiti yaptı. Yağmur ve rüzgardan dolayı bazı parçaları kopmuş, bazıları yıkılmış heykeller göze çarptı. Rüzgar nedeniyle heykellerin üzerine gelen tohumların büyüyerek bitki tabakası oluşturduğu görüldü.

‘ATLANTİS KUM ÜZERİNDE YÜKSELECEK’

Hangi heykelin tadilat göreceği, hangisinin yıkılıp yenileneceği konusunda detaylı rapor hazırlayan Karaca, heykeltıraş ekibinin 19 Nisan’dan itibaren çalışmaya başlayacağını söyledi. Pandemi önlemleri ve kısıtlamalarına göre hazırlıkların şekilleneceğini hatırlatan Karaca, yeni konsept hakkında da bilgi verdi. İki yıl üst üste aynı tema ile sezonu geçirdiklerini hatırlatan Karaca, “Pandemi nedeniyle 2019 ve 2020 sezonunu ‘Dünya Harikaları, Mitoloji ve Deniz Efsaneleri’ temasıyla geçirdik. Bu yılki temamızı ise Atlantis oluşturuyor. Atlantis, deniz üzerinde değil, kum üzerinde yükselecek” dedi.

Karaca, yapılacak çalışmalar hakkında ise şu bilgileri verdi:

“Bu yıl Atlantis temasıyla yeni bir macerayı başlatıyoruz. Atlantis şehrinin gizemli dünyasına ait, daha önce hiç görülmemiş, tamamen hayal unsuru mitolojik unsur, çocukların da büyüklerin de ilgisini çekecek heykeller yapılacak. Alandaki çalışmalara başlıyoruz. Sezon başından itibaren ziyarete açacağız. Heykellerimizin bazılarında ufak tefek hasarlar var, bunları giderebiliyoruz. Birçoğu yıkılacak. Kum heykel sanatının dayandığı felsefe de bu. Kum heykel sanatı her şeyin geçici olduğu bir felsefeye dayanıyor. Ufak tefek hasarları bulunan heykelleri ise küçük dokunuşlarla eski haline getirip bu yıl da sergileyeceğiz. Ama çoğunluğu yenilenecek. Bu yıl iyi bir turizm sezonuyla birlikte güzel anlar yaşatacağız” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Festival alanın dron görüntüsü
– Festival alanı giriş kapısı dış plan
– Kum heykellerden genel görüntüler
– Heykellerden yakın plan
– Alanı gezenlerden detay görüntü
– RÖP: Cem Karaca ile röportaj
– Detay

HABER-KAMERA: İbrahim LALELİ/ANTALYA,(DHA)

=========================

NARLI GÖL, GÜZELLİĞİYLE FOTOĞRAF TUTKUNLARINI KENDSİNE ÇEKİYOR

KAPADOKYA bölgesinde yer alan krater özelliğe sahip Narlı Göl, güzelliğiyle ziyaretçileri büyülüyor. Göle, gezmeye gelen binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiler gölün doğa harikası manzarasıyla fotoğraf çektiriyor. Göl, son dönemlerde amatör fotoğrafçılardan da ilgi görüyor.
Peribacalarıyla ünlü Kapadokya, Aksaray’da başlayıp Nevşehir’e kadar uzanıyor. Bu bölge içerisinde Aksaray’da bulunan Narlı Göl,  krater özelliğiyle Kapadokya’yı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Narlı Göl, kalsiyum ve sodyum açısından çok zengin olduğu için çeşitli hastalıklara iyi geldiği biliniyor. Narlı Göl, su seviyesinin azaldığı dönemlerde ‘kalp’ şeklindeki görünümüyle de dikkat çekiyor. Bozkırın ortasında doğa harikası göl, son yıllarda tabiat tutkunu yerli ve yabancı turistlerce ilgi görüyor. Göle, gezmeye gelen binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiler gölün doğa harikası manzarasıyla fotoğraf çektiriyor. Göl, son dönemlerde amatör fotoğrafçılardan da ilgi görüyor.

Gölü izlemeye gelen  Murat Baldır, “Doğa harikası bir yer ve çok güzel bir manzarası var. Burada çok güzel fotoğraf kareleri çıkıyor. Aksaray’da az bilinmesine rağmen, herkesin görmesini istediğim bir yer. Özellikle kış fotoğrafları çok güzel çıkıyor.ö dedi.
Ziyaretçilere minibüste mobil çay ve kahve hizmeti veren Emine Koçak da, “Eşimle beraber burada mobil minibüsümüzde hizmet veriyoruz. Son günlerde yabancı turistlerin ilgisi yoğunlaştı. Pandemi nedeniyle yerli misafirlerimiz az geliyor. Bu gölün en büyük özelliği krater ve volkanik bir patlama sonucu oluşmuş olması. Gölün derinliği 18 metre ve etrafının çapı ise 3,5 kilometre yukarılarda ise mağaralar ile mezarlık var. Buraya çay kahve molası veriyorlar. Daha sonra ziyaretçiler foto çektirip Ihlara Vadisi’ne gidiyorlar.” dedi.
 
Görüntü Dökümü
—————–
– Narlı gölün dron görüntüsü
– Gölün genel görüntüsü
-Gölde fotoğraf çektiren vatandaşların görüntüsü
-Motosiklet ile göl kenarında gezen kişinin görüntüsü
-Ziyarete gelen Murat Baldır’ın açıklaması
– Esnaf Emine Koçak’ın açıklaması
– Genel detaylar

Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA))

=============================================

DARICA HAYVANAT BAHÇESİ PANDEMİDE İLGİ GÖRÜYOR

KOCAELİ’nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nın hafta içi açık olması nedeniyle ziyaretçiler ilgi gösteriyor. Pandemi nedeniyle evlerinde bulunan çocuklar, hayvanat bahçesine geldiklerinde hayvanları izleyerek güzel zaman geçiriyor. 

İçerisinde 260’a yakın tür, 3 bine yakın da hayvan bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı hafta sonu sokağa çıkma yasağı nedeniyle kapanırken hafta içi ise açık. Koronavirüs nedeniyle hayvanat bahçesine belirli sayıda ziyaretçi alınıyor. Koronavirüs tedbirlerinin uygulandığı parka çocuklarıyla birlikte gelenler hayvanat bahçesini geziyor. Özellikle çocuklar camın ardındaki hayvanların kendilerine yaklaşmasının heyecanını yaşıyor. Pandemi nedeniyle evlere kapanan çocuklar, parkta eğlenceli anlar yaşıyor.   

Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Genel Müdür Yardımcısı Simge Çelik Atasoy koronavirüs ile ilgili tüm önlemlerin alındığını söyleyerek, “Pandemi nedeniyle şu an hafta içi açığız, hafta sonu sokağa çıkma yasağı var. Hafta içi gelen ziyaretçilerimiz oluyor, açık alan olduğu için şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadık. Koronavirüs önlemlerimizi almış durumdayız, ziyaretçilerimiz kapalı alanlarımız dışında her yeri ziyaret edebiliyorlar.” dedi.  
 
PANDEMİ SÜRECİ HAYVANAT BAHÇESİNE YARADI  
Koronavirüs dönemini fırsat bildiklerini belirten Atasoy, “Gergedanımız hamile kaldı. Koronavirüs sürecinin bize en büyük yararı sanırım o oldu. Bu sürede az da olsa birkaç değişiklik yaptık. Özellikle aslanlarımızın barınağını değiştirdik. Daha uygun bir barınak hazırladık ve oraya aldık. Koronavirüs döneminde kızıl pandalarımızın yavruları oldu. 2 yavrumuz var onlar da en kısa zamanda Berlin Hayvanat Bahçesi’ne gidecekler. Birçok kuş türümüzün yumurtlama dönemi başladı. Örneğin Japon turnamız yumurtladı. Orman Bakanlığı’ndan bize getirilen hayvanlar var. Kaçak yollarla ülkemize sokulmuş hayvanlar, bunlardan biri de karakulak. Karakulak için bir yer yaptık.“ diye konuştu. 

‘EN ÇOK MAYMUNLAR İLGİ ÇEKİYOR’ 
Fırsat buldukça hayvanat bahçesini gezmeye çalıştıklarını ifade eden Fatih Özel, “Hayvanlar ve çocuklarımızın iletişim halinde olması bizim hoşumuza gidiyor. Büyümelerine şahit oluyorlar. Çocuklarımın en çok maymunlar ilgilerini çekiyor. Maymunlar ve çocuklarım arasında neredeyse bir iletişim var diyebilirim. Sık sık gelmeye çalışıyoruz çocuklarımız da bundan çok keyif alıyor.” dedi. 

Hayvanat bahçesinde iki maymun arkadaşı olduğunu söyleyen 7 yaşındaki Mehmet Ali Özel, “İki tane maymun arkadaşım var. Onlara isim de koydum birinin adı Uykucu diğerinin adı Akrobat. Her geldiğimde akrobat bize hareketler yaparak selam veriyor.” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü 
-Hayvanlardan görüntüler 
-Simge Çelik Atasoy röp 
-Vatandaşlar röp 
-Parkı gezen vatandaşlar

HABER-KAMERA: Erol POLAT-Alişan KOYUNCU/DARICA (Kocaeli), (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!