Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) VALİ KOLTUĞUNA OTURAN TUĞÇE’DEN ‘KORONAVİRÜS DENETİMİ’ TALİMATI
 
TRABZON’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Vali İsmail Ustaoğlu, koltuğunu temsili olarak 3’üncü sınıf öğrencisi Tuğçe Yakıcı’ya (8) devretti. Makam aracı ile Emniyet Müdürlüğü’ne gelen Tuğçe, polis telsiz anonsu ile ekiplere koronavirüs denetimlerinin sıklaştırılması talimatını verdi.
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu temsili olarak 3’üncü sınıf öğrencisi Tuğçe Yakıcı’ya devretti. Babası Sait Yakıcı ve doktor annesi Nalan Yakıcı ile valilik makamına gelen küçük kız, kentte bisiklet yollarının çoğaltılmasını ve okul kütüphanelerinde daha fazla kitap olmasını istedi. Valinin makam aracı ve korumaları eşliğinde İl Emniyet Müdürlüğü’ne de giden Tuğçe, Emniyet Müdürü Metin Alper’i ziyaret etti. Makama oturan Tuğçe, polis telsiz anonsu ile ekiplere koronavirüs denetimlerinin sıklaştırılması talimatını verdi. Küçük kıza şapka hediye eden Alper, birlikte polis selamı verdi. 
‘DOKTOR ANNELERİ, ÇOCUKLARI İLE BULUŞTURACAĞIM’
Ziyaretlerini anlatan Tuğçe Yakıcı, “Hala maskesiz gezen insanlar görüyorum. Sosyal mesafeye uymayan insanlar var, kalabalık yerleri denetleyelim. Büyüyünce vali olmak istiyorum. Vali olursam doktor anneleri çocuklarıyla buluşturmak için elimden geleni yapacağım. Annem çocuk doktoru ve ben de ondan uzak kalıyorum. Sarılamıyoruz, eskisi gibi olmuyor. İnşallah koronavirüsü atlatıp eski halimize döneriz. Bir sürü çocuğun annesi doktor ve onlar da anneleriyle görüşemedikleri için üzülüyorlar. Ben de onlardan biriyim” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Tuğçe Yakıcı ve ailesinin Vali ziyareti
-Tuğçe Yakıcı’nın Emniyet Müdürü ziyaret etmesi ve telsiz konuşması
-Tuğçe Yakıcı röportajı
-Detaylar

Haber-Kamera:Selay SAYKAL /TRABZON(DHA)

======================================================

2) SOSYAL MESAFELİ, DEZENFEKTELİ 23 NİSAN TÖRENİ

Antalya’da 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk koyma töreni düzenlendi. Sosyal mesafe kurallarına uyulan tören öncesinde, meydan dezenfekte edildi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce tören düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, müdür yardımcıları, 5 merkez ilçenin müdürü ve şube müdürleri katıldı. Güvenlik önlemlerinin alındığı tören öncesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait özel kıyafetli ekipler alanda dezenfekte çalışması yaptı. Törene maskeyle katılanlar sosyal mesafeye de dikkat etti. Çelenk koyulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören son buldu.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
– Belediye ekiplerinin Cumhuriyet Meydanını dezenfekte etmeleri
– Protokolün görüntüsü
– Çelenk sunumu
– Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması
– Toplu fotoğraf çekimi

HABER: Süleyman EKİN-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,(DHA)

======================================================

3) BURSA’DA 550 YILLIK TÜRBENİN DUVARLARINA YAZILANLAR, TEPKİ TOPLADI
 
BURSA’da bulunan tarihi İshak Paşa Türbesi’nin giriş kapısındaki duvarlara yazılanlar, tepki topladı. Cami imamı Mehmet Nuri Memiş, “Böyle bir mekana bu tür yazılar yazaılmamalı” dedi.
İnegöl’de yaklaşık 550 yıl önce yaptırılan İshak Paşa Türbesi’nin duvarlarına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yazılar yazıldı. Duvardaki ‘Hibe, aşkım, canım, betoş, betül’ gibi kelimeler tepki topladı. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, yazıyı yazan kişi ya da kişileri bulmak için çalışma başlattı. İshak Paşa Cami imamı Mehmet Nuri Memiş, “Burası yaşayan bir tarih. Daha önce mezar taşlarımızın tahrip edildi, türbe kapımız geçen sene kırıldı. Bunlarla ilgili de şikayetlerimizi yetkililere bildirdik. Şimdi de türbemizin giriş kapısında ağza alınmayacak küfürler, hakaretler ve buna benzer bizlere yakışmayan sözlerin buralara yazıldığını görmekteyiz. Bu bize acı vermekte. Burada mezar taşlarımız var türbemiz var yani insana ölümü hatırlatması gereken yer.  Böyle bir mekanda görülmemesi gereken olayların olması bizleri üzüyor. Buraya sahip çıkalım. Buraya güvenlik görevlisi verelim. İnşallah gelecek nesillere bu güzel mekanı olumlu bir şekilde tahrip edilmemiş şekilde bırakmayı Allah bize nasip etsin. Buradaki bütün esnaf kardeşlerimize de sesleniyoruz. 24 saat burada olamıyoruz. Burada bir güvenlik görevlisi yok. Dolayısıyla böyle kötü olayları gördükleri zaman en azından bize ya da emniyete haber versinler. İnşallah bundan sonra böyle hadiseler yaşamayızö dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Duvara yazılan yazılardan görüntüler
-Türbeden görüntüler
-Cami imamı Mehmet Nuri Memiş ile röportaj

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ /İNEGÖL (Bursa), (DHA)

======================================================

4) AFYON’DA ESKİDEN KIZ EVİNDEN ERKEK EVİNE GÖNDERİLEN KAYMAKLI BAKLAVAYA İLGİ ARTTI
 
AFYONKARAHİSAR’da lokanta işletmecisi Ayşe Safkurşun (48), eskiden nişan sonrası kız evinden erkek evine ‘ağız tadı olsun’ diye gönderilen kaymaklı baklavayı yaşatmaya çalışıyor. Arasına manda kaymağı konularak yapılan kaymaklı baklavanın son günlerde rağbet gördüğünü belirten Safkurşun, “İl dışından aşırı rağbet var. Bunun yanında fazlaca kargomuz oluyor. Bazen de gelen misafirlerimiz kendisi alıp götürüyor” dedi.
Afyonkarahisar’da lokanta işleten Ayşe Safkurşun, kente özgü olan ve geçmiş yıllarda nişan sonrası kız evinden erkek evine ‘ağız tadı olsun’ diye gönderilen kaymaklı baklavayı yaşatmaya çalışıyor. Bilinen baklava gibi hamuru ince açılarak yapılan, arasına ise ceviz yerine manda kaymağı konulan baklava, fırında pişirildikten sonra şerbetleniyor. Üzerine şerbet dökülüp, beklemeye alınan kaymaklı baklava, adını aldığı manda kaymağının arasına konulmasıyla tüketilmeye hazır hale geliyor. Kaymaklı baklava, son dönemde komşu illerden ve büyük şehirlerden rağbet görmeye başladı. Kentte kaymaklı baklavayı yapan az sayıda kişiden Ayşe Safkurşun da başta Afyonkarahisar olmak üzere İstanbul, Ankara, İzmir, Kütahya ve Eskişehir’den gelen taleplere yetişmeye çalışıyor.
‘AŞIRI RAĞBET VAR’
Ayşe Safkurşun, kaymaklı baklavanın işletmelerine özel bir ürün olduğunu söyledi. Günde en az 4 tepsi, ayda ise 130- 140 tepsi civarında kaymaklı baklava sattığını anlatan Safkurşun, “Ramazan’da da çok tüketilmektedir. Bunun yanında diğer tatlılarımız da fazlasıyla tüketiliyor ama en çok tüketilen kaymaklı baklavamız. Herkes tarafından çok tercih ediliyor. Zaten Afyon’umuzun yöresel kaymaklı baklavası genelde bu nişan ve düğünlerde kız evinden oğlan evine giden tatlı olarak sunulan bir tatlımızdır. Ama burada sadece Afyon’da ben yapıyorum. İl dışından aşırı rağbet var. Bunun yanında fazlaca kargomuz oluyor. Bazen de gelen misafirlerimiz kendisi alıp götürüyor. Gerçekten spesiyal bir ürün olduğu için ve manda kaymağı ile yapıldığı için ağızlarda hoş bir tat bırakıyor. Herkes tarafından farklı bir tercih oldu. Baklavamızın görünüşü büyük olabilir ama yenildiği zaman gerçekten çok hafif bir tattadır. Çünkü manda kaymağı da içine arasına girdiği için daha hafif bir lezzet bırakıyor” dedi.
‘GURMELERİMİZ BAKLAVAMIZI TÜRKİYE’YE DUYURMAYA ÇALIŞIYORLAR’
Ünlü gurmelerin kaymaklı baklavayı tattıktan sonra Türkiye çapında duyurmaya çalıştıklarını aktaran Ayşe Safkurşun, “Afyonkarahisar’ımıza gelen ünlü gurmelerimiz baklavamızı tattıktan sonra lezzetine hayran kalıyor. Böylelikle de tüm Türkiye’ye de sesimizi duyurmaya çalışıyorlar. Onlar için de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
– Kaymaklı baklavanın fırında pişerken detay
– Ayşe Safkurşun tarafından baklavaya kaymak ilavesi
– Kaymak ilavesi sonrası hamur serme
– Hamurun kesilmesi
– Tepsiye yağın dökülmesi
– Tepsinin fırına sürülmesi
– Fırından pişmiş baklavanın çıkması
– Baklavaya ılık şerbet dökülmesi
– Ayşe Safkurşun’un konuşması
– Kaymaklı baklavanın satışı
  
HABER- KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

===================================================

5) SU KUYUSUNA DÜŞEN KUZUYU AFAD KURTARDI

NİĞDE’de 15 metrelik su kuyusuna düşen kuzu Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri tarafından kurtarıldı.
Çiftlik ilçesi Bozköy Beldesi’nde kuzusu su kuyusuna düşen vatandaş durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine Niğde AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler halat yardımıyla 15 metrelik kuyuya inerek kuzuyu kurtardı.

Görüntü Dökümü
———————–
– AFAD personelinin kuyuya inmesi
– Kuyudan kuzunun çıkarılması

Haber: Ali KADI Kamera: NİĞDE,(DHA)

===================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!