Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) SOMA DAVASI’NDA YENİDEN YARGILAMADA 2’NCİ DURUŞMA
 
MANİSA’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014’te 301 madencinin yaşamını yitirdiği kömür ocağı faciası davasında yeniden yargılanan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, yönetim kurulu üyesi Haluk Evinç ve mühendisler Efkan Kurt ile Adem Osmanoğlu’nun yargılanmalarına bugün devam ediliyor. Duruşmanın yapıldığı salonda geniş güvenlik önlemleri alındı.
Manisa’nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014’te meydana gelen maden kazasında, 301 madenci hayatını kaybetti. Faciadan sonra başlatılan adli süreçte, aralarında Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru ile İşletme Müdürü Akın Çelik’in de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Yapılan yargılamaların ardından Mahkeme heyeti, aralarında Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın da bulunduğu tutuklu 5 sanık için 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar, 9 tutuksuz sanık için de 6 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verdi. Şirketin patronu Alp Gürkan’ın da aralarında bulunduğu 37 sanık ise beraat etti.
MÜTALAA AÇIKLANDI
Yargıtay 12’nci Ceza Dairesi, ‘olası kastla insan öldürme’ suçundan ceza alan Can Gürkan’ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan cezalandırılmalarını istedi. Bunun üzerine sanıklar, nisan ayında Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden hakim karşısına çıktı. Celsede savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada Can Gürkan, Efkan Kurt ve Adem Ormanoğlu’nun ‘bilinçli taksirle çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan cezalandırılmaları, Haluk Evinç’in ise beraatini istendi.
Mütalaanın ardından avukatların süre talebiyle ertelenen davanın 2’nci celsesi bugün görülüyor.
GENİŞ ÖNLEMLER ALINDI
Duruşmanın yapılacağı salon ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Salonun çevresi polis barikatlarıyla çevrilirken, bağlı bulunan sokaklar yaya ve araç trafiğine de kapatıldı. Duruşma salonuna madenci yakınlarının aileleleri yürüyerek geldi. Duruşma öncesinde basın açıklaması yapan madencilerin avukatı Can Atalay, “Davamız bu ülkede kimse ekmeğini kazanırken öldürülmesin diyedir. Bu süreçte avukat arkadaşlarımız tutuklandı, cezalar aldılar. Savcılara tekliflerde bulundular. Bunlar, duruşma salonunda hakim tehdit ettiler. Duruşma salonunda da söyleyecek sözlerimiz olacak” dedi.
Konuşmanın ardından izleyiciler, ateş ölçtürüp HES kodlarına bakıldıktan sonra içeri alındı. Salonun içinde de geçen celsede olduğu gibi sosyal mesafe kuralına göre oturulacağı bildirildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Salondan görüntü
-Basın açıklamasından görüntü
-Polisten görüntü
-Genel ve detay görüntü

Haber: Tolga TAHÇI – Ersan ERDOĞAN – Kamera: Ahmet Turhan ALTAY / AKHİSAR (Manisa), (DHA)

====================================================

2) ALKOLLÜ SÜRÜCÜNÜN 4 ARACA ÇARPTIĞI, 1’İ POLİS 3 KİŞİYİ YARALADIĞI KAZA ANI KAMERADA

KOCAELİ’nin Derince ilçesinde alkollü sürücünün 4 araca çarpıp 1’i polis 3 kişiyi yaraladığı kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde süratle gelen otomobilin uygulama noktasında duran araçlara çarptığı görüldü.
Kaza dün 22.30 sıralarında D-100 Karayolu Derince liman ışıkları mevkiinde meydana geldi. Erkan Özkol idaresindeki otomobil yol üzerinde bulunan denetim noktasındaki 2 otomobile ve 2 polis aracına çarptı. Uygulamayı gören diğer polisler durumu 112 Acile bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kaza nedeniyle yaralanan polis memuru Halit Yeşil ile iki kişiyi olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından hastanelere kaldırdı. Kazayı yara almadan atlatan sürücü Erkan Özkol’un 2.33 promil alkollü olduğu belirlendi. Alkollü sürücü gözaltına alındı.
Kaza bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde süratle gelen otomobilin denetim noktasında bekleyen araçlara çarptığı görüldü.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay anının güvenlik kamerası
-Olay yerinden görüntüler
-Detaylar

Haber-Kamera: Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU/DERİNCE(Kocaeli),(DHA)

====================================================

3) HUZURLA BİRLİKTE YOL YAPIM ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ

MUŞ’ta, güvenlik güçlerinin art arda başarılı operasyonları ile huzur ve güven ortamının sağlandığı Şenyayla’da, İl Özel İdaresi ekipleri tarafından köy, mezra, mera ve yaylalarına karayolu ulaşımı için yol çalışmaları aralıksız sürüyor. Sert ve çetin geçen kış mevsiminde büyük hasar gören ve kent merkezine bağlanan karayoluna çıkarma yapan ekipler, köy, mezra, mera ve yaylalara ulaşım için yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 20 Mart 2021 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete’de, Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Şenyayla bölgesinin Muş’a bağlanmasına karar verildi. Şenyayla’nın Muş’a bağlanmasıyla birlikte, hizmetler bölgeye taşınmaya başlandı. Özellikle güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sonucu huzur ve güven ortamının sağlandığı Şenyayla’ya yerleşmeye başlayan vatandaşlar, yıllar sonra devlet hizmetlerinden faydalanmanın mutluluğunu yaşıyor.
30 yıl sonra köylerine geri dönüş sağladıklarını ve burada yaşam sürdürdüklerini anlatan İhsan Taş, “Köyümüze 30 yıl sonra geri dönüş yaparak, evimizi yaptık. Yolumuz yapıldı, ihtiyacımız giderildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Nevzat Taş ise, “Çok şükür devletimiz bizlere hizmet yapıyor. Burada huzur ve güven ortamında, her şey yolundadır. Burada evimizi yapmışız çok şükür. Mutluyuz, huzurluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.
Şenyayla bölgesinde İl Özel İdaresi olarak yol çalışmalarının aralıksız bir şekilde devam ettiğini belirten ekip şefi Fehim Karakaya şunları söyledi:
“Köy, mezra, mera ve yayla yollarımızın hepsini açmaya devam ediyoruz. İnşallah hepsinin çalışmasını bitireceğiz. İnsanlarımız rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlayıp, evlerine gidip, gelebilecekler.”

Görüntü Dökümü
———————–
-Muhabir Muhammed Maral Anonsu
-İş makinelerinin yol çalışmasından detaylar
-Mezradaki vatandaşa hizmetten detaylar
-Vatandaş İhsan Taş RÖP.
-Vatandaşlar Nevzat Taş RÖP.
-İl Özel idaresi Ekip Şefi Fehim Karakaya RÖP.
-Yayladan detaylar

Haber ve Kamera: Muhammed Sami MARAL/ MUŞ, (DHA)

====================================================

4) YÜKSEKOVA’DA, MAYIS SONU 8 METRELİK KARLA MÜCADELE
 
HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesine bağlı İkiyaka Dağları’nın Göllerbaşı ve Binbir bölgesinde İl Özel İdaresi ekipleri, mayıs ayının son günlerinde karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, çığ ve fırtınanın etkisiyle kar kalınlığının yer yer 8 metreyi aştığı yayla ve askeri üs bölgesine ulaşımın sağlandığı yolu açmaya çalışıyor. 
İlçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan İkiyaka Dağları’nın Göllerbaşı ve Binbir bölgesinde, 20 gün önce başlatılan karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediliyor. İl Özel İdaresi’ne bağlı Yüksekova Şantiye Şefliği karla mücadele ekipleri, yayla ve askeri üs bölgesi yolunu açmak için zorlu çalışma yürütüyor. Çığ ve fırtınanın etkisiyle kar kalınlığının yer yer 8 metreyi aştığı 16 kilometrelik yolun büyük bölümü ise açıldı. Kar küreme ve iş makineleri, çalışma sırasında kar kütlelerinin arasında neredeyse kaybolurken ekipler, yolun 2 haftada ulaşıma açılacağı belirtildi. 
Göllerbaşı’ndaki kar kalınlığını görmek için bölgeye geldiğini söyleyen Alime Taşçı, “Yüksekova, yıllardır görmek istediğim bir bölgeydi. Mayıs ayının sonlarında olmamıza rağmen şu anda yer yer 8 metre. İl Özel İdaresi’ne bağlı karla mücadele ekipleri, bu yolları açmak için büyük mücadele veriyor. Ben de bu muhteşem görüntüyü görmek için buraya geldim. Hakkari, doğasıyla insanıyla eşsiz bir yer. Yüksekova’da kar çok yağıyor ama bu kadar yüksek kar, hayatımda ilk kez görüyorum. Gökyüzüne baktığınızda karlarla bulutlar sanki birleşmiş gibi doğa harikası” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kar yığınlarından detaylar
-Kardan uzayan tüneler
-Kar kütlelerin yüksekliği
-Kar temizleme iş makinesinden detaylar
-İş makinesinin kar yığınların arasında kaybolmasından detaylar
-Kar tünleri arasında yürüyen vatandaşlar
-Alime Taşçı ile röportaj
-Genel detaylar

HABER: Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)- 

====================================================

5) 112’YE ‘ELEKTRİK KESİLDİ, SU AKMIYOR, TRAFİK NE ZAMAN AÇILIR’ ÇAĞRISI  
 
SAMSUN’da yılda ortalama 1 milyonu aşkın çağrı gelen 112 Acil Çağrı Merkezi’nde, sağlık hizmeti için zamanla yarışan sağlık görevlileri, özellikle asılsız ve gereksiz ihbarlarda zor anlar yaşıyor. Çağrı merkezini arayanlar; ‘Evimin önünde trafik kitlendi. Ne zaman açılır’, ‘Elektrik kesildi, su akmıyor, doğal gaz kesildi ne zaman gelir’ diye çağrılarda bulunuyor. Kentte, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 2021 yılında gelen 658 bini aşkın çağrının 508 bin 722’sinin asılsız çıktı. Asılsız ihbarda bulunduğu tespit edilen 30 kişiye, toplam 12 bin 360 TL idari para cezası kesilirken, 112 çalışanları ise halktan duyarlı olmalarını istiyor.
Samsun’da polis, jandarma, sağlık, sahil güvenlik, AFAD, orman yangın ve itfaiye hizmetleri 112 Acil Çağrı Merkezi ile birlikte tek bir noktadan komuta ediliyor. Çağrı Merkezi’ni arayanlar, saniyeler içerisinde ilgili kuruma yönlendirilerek, olaya müdahale ediliyor. Kente yılda ortalama 1 milyonu aşkın çağrı gelen merkezdeki operatörler ile vatandaşlar arasında ilginç diyalogların da yaşandığı aramalarda; sağlık hizmeti için zamanla yarışan sağlık görevlileri, özelikle asılsız ihbarlarda zor anlar yaşıyor. Çağrı merkezini arayanlar; ‘Evimin önünde trafik kitlendi. Ne zaman açılır’, ‘Elektrik gitti, su akmıyor, doğalgaz kesildi ne zaman gelir’ şeklinde gereksiz ve asılsız çağrılarda bulunuyor. Kentte, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bu yılın ilk 4,5 ayında gelen 658 bini aşkın çağrının 508 bin 722’sinin asılsız çıkması dikkati çekiyor. Asılsız ihbarda bulunduğu tespit edilen 30 kişiye, toplam 12 bin 360 TL idari para cezası kesilirken, 112 çalışanları ise vatandaşlardan duyarlı olmalarını istiyor.
‘ASILSIZ ÇAĞRI ORANI YÜZDE 77’
Samsun’da 2021 yılı 1 Ocak-15 Mayıs tarihleri arasında gelen 658 bin 203 çağrının, yüzde 77’sinin asılsız olduğunu belirten 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Emin Demir, “Merkezimize yapılan asılsız ve gereksiz çağrı oranı yüzde 77’dir. Gereksiz arayarak meşgul edenler olduğu gibi bilinçli olarak sürekli asılsız ihbarda bulunanlar var. Pandemi ve tam kapanma döneminde evinde yalnız yaşayan vatandaşlar, panik halinde sık sık 112’yi aradı. Samsun’da yalnız yaşayan insanımız çok. Kısıtlamadan dolayı sıkılan vatandaşlarımız da çok oldu. Bu süreçte vatandaş kafasına takılanı sorma durumunda kaldı. Elinin üstü kaşınsa kendisini hasta ya da pozitif olduğunu düşündü. Panikleyerek bizleri arayıp ‘hastayım’ ya da ‘pozitifim’ diyerek bizi aradıkları da oldu” dedi.
‘ELEKTRİK GİTTİ, SU AKMIYOR, DOĞAL GAZ KESİLDİ’
Asılsız ihbarlara örnekler veren Demir, “Vatandaşlar bizleri mesela evinin önünde trafik kilitleniyor ve 112’yi arayıp, ‘Evimin önünde trafik kitlendi. Ne zaman açılır’. ‘Elektrik gitti, su akmıyor, doğal gaz kesildi ne zaman gelir’ gibi bizim bilmediğimiz ve müdahale edemeyeceğimiz durumlar için arıyor. Buradaki personelimiz bunu bilemez. Biz nazik bir şekilde gerekli bilgilendirmeyi yaparak yönlendiriyoruz. Ama bu durum günde birçok kez olduğu zaman bu bilgilendirme olmuyor aksine yorma oluyor. Vatandaşlarımız lütfen bizi yormasın. Biz onlar için varız ve çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-112 Acil Cağrı Merkezinden detaylar
-Çağrı karşılanması
-Çalışanlardan detaylar
-112 Acil Cağrı Merkezi Müdürü Emin Demir röportaj

Haber-Kamera:Hakan AKGÜN-Oğuzhan UYSAL/ SAMSUN, (DHA) – 

====================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!