Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Şanlıurfa’da mağaraya baskın yapan polis kumarhaneyle karşılaştı: 29 gözaltı

ŞANLIURFA’da Özel Harekat polislerinin de bulunduğu 200 polisin katılımıyla kent merkezinde bulunan mağaralar bölgesine operasyon düzenlendi. Dronun da kullanıldığı baskında bir mağarada kumar oynandığı belirlendi. Operasyonda, 8 ruhsatsız silah, uyuşturucu ve çalıntı malzemeler ele geçirilirken, 29 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube, Narkotik Suçlarla Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla Şıh Maksut ve Topdağı mahallelerinde bulunan ve genellikle ahır olarak kullanılan mağaralara eş zamanlı operasyon düzenlendi. Araçların giremediği bölgeye geçen ekipler, dağlık alandaki mağaralara giden stabilize yolların giriş ve çıkışlarının kapattı. Operasyonda, bazı mağaraların demir kapıları koçbaşı kırılarak açıldı. Bir mağaraya giren ekipler, 200 metrekare olan alanda geceleri kumar oynamak için hazırlanmış masalar ve kumar oynatma düzenekleri bulundu. Baskınlarda; ruhsatsız 3 tabanca, 2 pompalı tüfek, 3 kuru sıkı tabanca, 180 mermi, 5 kesici alet, 10 gram eroin, 22 gram metamfetamin, 63 uyuşturucu hap, çalıntı olduğu tespit edilen çok sayıda eşya ve kumar malzemeleri ele geçirildi. Malzemelere el koyan polis, aralarında çeşitli suçlardan aranan kişilerin de olduğu 29 kişiyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler ifadeleri alınmak üzere emniyette götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Mağaralar bölgesinde operasyona katılan ekipler
– Koçbaşıyla içeriye giren ekipler kumarhaneye cevrilmiş mağarayı bulması
– Droneyle bölgeden alınan görüntü
– Şüpheliler gözaltına alınması
– Ele geçen malzemeler
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA)

Reklam Alanı

===================

1 gün ceza alsa, 155 yıl hapis yatacak

ANTALYA’da web sayfası tasarımcısı Nihat Umut K., kurduğu internet sitesi aracılığıyla 102 kişiyi dolandırdığı suçlamasıyla 155 yıl hapis cezası aldı. Ancak mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Nihat Umut K., 5 yıl içinde herhangi bir suçtan 1 gün bile ceza alması halinde 155 yıl hapis yatacak.

Olay, 18 Ocak 2018 tarihinde Muratpaşa ilçesinde meydana geldi. Web sayfası tasarımcısı olarak iş yeri açan Nihat Umut K., ‘www.bikazanc.com’ adlı internet sitesini kurarak, tanıtılan elmas paketlerinin satın alınması karşılığında yıllık 2,2 katı aşmayacak şekilde kar vaadinde bulundu. Ayrıca, siteye girenlere yatırım yapmadan, sadece site içerisindeki reklamları tıklayarak para kazanmaya da vaat etti.

BAKANLIKTAN İNCELEME
4 ay içerisinde 616 bin TL toplanması üzerine, Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı inceleme başlattı. 4 ayda bu rakamın kazanılmasının mümkün olmadığına kanaat getiren müfettişler yaptıkları incelemede, kazanılan paranın 371 bin TL’sinin sisteme dahil olanlara dağıtıldığını, 245 bin TL’sinin ise şüphelinin uhdesinde olduğunu belirledi. Şüphelinin ayrıca yüksek rakamlarla yatırım yapan kimi yatırımcıları vergi dairesine bildirmediği de saptandı.

1 YIL TUTUKLU KALIP TAHLİYE OLDU
Sisteme dahil olan kişiler paralarının karşılığını alamadıklarını belirterek, site sahibi hakkında şikayetçi oldu. Bir yıl içerisinde 102 şikayetçinin soruşturması tek dosyada yürütüldü. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın ardından Nihat Umut K., 5 Nisan 2019 tarihinde çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Hazırlanan iddianamenin Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilmesinden sonra Nihat Umut K. hakkında dava açıldı. Nihat Umut K., 1 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

PARAYI KAFEDE BATIRMIŞ
102 şikayetçinin olduğu dava sonuçlandı. Sanık Nihat Umut K., çarkı döndürebilmek için kafeterya açtığını ve paraları orada batırdığını söyledi. Yargılama aşamasında tüm mağdurların parasını ödediğini söyleyen Nihat Umut K., “Ben tüm dünyada yapılan bir işi yapmak istedim, başaramadım. Olayların bu noktaya gelmesinden dolayı pişmanım” dedi. Mahkeme, sanığı 155 yıl hapis cezasına mahkum edip, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

5 YIL İÇERİSİNDE SUÇA KARIŞIRSA 155 YIL HAPİS YATACAK
Duruşma sonrası açıklama yapan sanık avukatı Şafak Baysal, müvekkilinin başlangıçta kayıtlı bir iş yeri açtığını, vergi levhası olduğunu belirterek, “Tüm dünyada örnekleri olan bir yatırım sitesi açmıştır. Ancak müfettiş incelemesi sırasında site durdurulduğu için sistem çalışamamıştır. Bu nedenle şikayetçilerin paraları ödenememiştir. Bunda art niyet yoktur. Nitekim soruşturma ve yargılama aşamasında tüm mağdurların parası ödenmiştir. Kamu davası olduğu için müvekkilime toplamda 102 mağdura karşı 155 yıl ceza verilmiştir. Kanunda bu suçun karşılığı, her bir mağdura karşı 4 yıldan başlamaktadır. Müvekkil paraları iade ettiği için cezada indirime gidilmiştir. Her bir mağdur başına alması gereken ceza 2 yıl ve altına indiğinden dolayı mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı vermiştir. Müvekkilimin 5 yıl boyunca hiçbir suça karışmaması gerekiyor. En ufak bir olayda müvekkilim 1 gün ceza bile alsa toplamda 155 yıl hapis yatabilecek. 5 yılı sorunsuz atlatırsa tüm cezalar düşecek” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Adliye dış plan görüntüleri
– RÖP1: Nihat Umut K. ile röportaj İLİNİN YÜZÜNÜN BUZLANMASI RİCASIYLA)
– Avukat Şafak Baysal’ın adliyeden çıkışı
– RÖP2: Avukat Şafak Baysal ile röportaj
– Detay

HABER-KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

======================

Adanalılar kebabı, pandemi kurallarına uyarak yiyor

ADANA’da koronavirüs tedbirlerinin alınan kararlarla hafifletilmesinin ardından kebapçılarda yoğunluklar yaşanmaya başlandı. 5 kişilik ekiplerle gün içinde birçok noktada restoranların denetlendiğini belirten Seyhan Sosyal Yardımlaşma İlçe Müdürü Dudu Ecemiş, özellikle masalar arasındaki 1,5 metre mesafe şartına çok dikkat ettiklerini ve genel anlamda Adanalıların kurallara uyduğunu kaydetti.

Koronavirüs risk haritasında ‘sarı’ renkle simgelenen orta risk grubundaki kentler arasında yer alan Adana’da restoranlarda oturarak yemek yeme yasağı kaldırıldı. Bununla birlikte kentin en çok rağbet gören kebapçılarında da hareketlilik yaşanmaya başlandı.

MASALAR ARASI 1,5 METRE MESAFE
Her ne kadar restoranlarda masada yemek serbest olsa da tedbir kapsamında bir dizi kurala da uyulması gerekiyor. Bunların başında ise masada oturan kişi sayısı sınırı, masalar arasında 1,5 metre mesafe zorunluluğu ve restoranda geçirilecek sürenin kısıtlanması gibi kurallar geliyor. Kentteki kebapçılar yeni düzene alışmaya çalışırken, yetkili kurumlarca oluşturulan ekipler de gün boyu restoranlarda denetimlerini sürdürüyor.

‘SARIDAN MAVİYE DÖNMEK İLK HEDEFİMİZ’
Beraberindeki ekiple merkez Seyhan ilçesindeki bir kebapçı restoranına denetime çıkan Seyhan Sosyal Yardımlaşma İlçe Müdürü Dudu Ecemiş, restoranlarda kısıtlamaların gevşetildiği ilk gün yoğunlukların yaşandığını, ancak takip eden günlerde Adanalıların kurallara uyma konusunda daha duyarlı davranmaya başladığını belirtti. Her gün düzenli olarak denetimleri sürdürdüklerini kaydeden Ecemiş, ilk hedeflerinin koronavirüs risk haritasında orta risk grubunu simgeleyen sarı renkte bulunan Adana’yı mavi renge döndürmeye çalışmak olduğunu vurguladı. İşletme sahipleri ve vatandaşların kendilerine her daim destek olduğunu dile getiren Ecemiş, “Restoranlara girdiğimiz an sıkı denetim başlıyor. Denetimi 4 ya da 5 kişilik ekiplerle yapıyoruz. Bu ekiplerde; zabıta personeli, bir doktor, iki memur ve kurum amirleri oluyor. Adana’da en büyük zaaf kalabalık yemek yeme isteği. Adana halkı sevgi dolu olduğu için masada muhabbet etmeyi çok seviyor. Kalabalık oturmayı bundan dolayı seviyorlar. Tabi şu an bu mümkün değil. Masa mesafesi ve kalabalığı bizim için çok önemli. Neyse ki kurallara uyulma noktasında büyük sorunlar yaşamıyoruz” dedi.

‘HAYATIN BU DÜZENİNE ALIŞTIK’
Arkadaşıyla restorana kebap yemeye gelen ve birkaç gündür yemek yerken denetimlere denk geldiğini ifade eden Serra Akşam ise masada oturup yemek yemeyi çok özlediklerini söyledi. Kurallara ne kadar uyulursa o kadar hızlı normale dönüş yaşanacağını kaydeden Akşam, Adanalılar olarak genel anlamda tedbirlere uymaya dikkat ettiklerini kaydetti. Kebap dükkanı işletmecisi Halil Yılmaz ise her ne kadar masada yemek yeme dönemi başlasa da birçok insanın salgından dolayı çekingen davrandığını bu nedenle fazla yoğunluk yaşamadıklarını belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Kebapçıda yemek yiyenler
– Yemek yiyenlerin kurallarla ilgili uyarılması
– DHA Muhabiri Can Çelik’in anonsu 
– Zabıtanın masalar arasındaki mesafeyi ölçmesi
– Seyhan Sosyal Yardımlaşma İlçe Müdürü Dudu Ecemiş ile röp. 
– Kebap dükkanı işletmecisi Halil Yılmaz ile röp.
– Yemek yiyenler ile röportajlar 
– Kebapçıdan detaylar
– Denetimden detaylar

Haber:Can ÇELİK-Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)

====================

Eline geçeni balkondan attı

ANTALYA’da psikolojik sorunları olduğu belirtilen Ünal O. (61), oturduğu apartmanın 7’nci katındaki dairesinin penceresi ve balkonundan eşyaları bahçeye attı. Halı, damacana, çaydanlık, masa, vantilatör ve televizyon gibi birçok eşya atan Ünal O., zaman zaman şiir okudu. Komşuları, yalnız yaşayan Ünal O.’dan şikayetçi oldu.

Olay, sabah saatlerinde Kepez ilçesi Çankaya Mahallesi 6450 Sokak’taki 8 katlı Defne Apartmanı’nda meydana geldi. 7’nci kattaki dairede yalnız yaşayan ve psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Ünal O., henüz bilinmeyen nedenle pencereden ve balkondan eşyalarını atmaya başladı. Evde bulunan masa, halı, damacana, vantilatör, tost makinesi, televizyon gibi çok sayıda eşyayı balkondan bahçeye atan Ünal O. için komşuları 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. Kısa süre içinde olay yerine gelen ekipler güvenlik önlemi aldı, Ünal O.’dan eylemini sonlandırmasını istedi. Ancak Ünal O. önce şiir okudu, daha sonda cinsel organını gösterip içeriye girdi. Çabalara rağmen aşağıya inmeyen Ünal O., içeriye girip uzun süre çıkmayınca polis olay yerinden ayrıldı.

Olayın şokunu üzerinden atamayan komşuları, aynı eylemi sürekli tekrarladığını belirterek, Ünal O.’dan şikayetçi oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Ünal Ocak’ın eşyaları atması 
– Ocak’ın küfürler edip, cinsel organını göstermesi 
– Ocak’ın Ülkücü işareti yapması
– Yerde atılan eşyalardan görüntü
– Binadan genel görüntü

HABER-KAMERA: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,(DHA) 

=======================

Mersin’de tefeci operasyonuna 3 tutuklama

MERSİN’de ekonomik olarak zor durumdaki vatandaşlara yüksek faizle para vererek borçlandıran ve bu para karşılığı zorla senet imzalatan çeteye yönelik düzenlenen operasyonda ‘Turan kardeşler’ olarak bilenen 3 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarıyla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından, ekonomik olarak zor durumdaki vatandaşlara yüksek faizle para vererek borçlandıran ve bu para karşılığı zorla senet imzalatan çete çökertildi. 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından Mersin, Adıyaman ve Ankara’da belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda çete lideri Emine Turan ve kardeşleri Yusuf Turan ile Mustafa Turan’ın bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Turan kardeşler, çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. Şüphelilerden İ.A., S.Y., B.B. ve O.Ş. yurt dışı yasağı ve adli kontrol, R.K. haftada 2 gün imza şartıyla serbest bırakıldı. Çete içerisinde tahsilatçı olarak yer alan M.E.B. ise ev hapsiyle serbest bırakıldı.

BORCUNU ÖDEMEYENİ TEHDİT EDİP SENET İMZALATMIŞLAR
Piyasaya yüzde 30 faiz karşılığında para süren şüphelilerin, ev ve işyerlerinde yapılan operasyonda ise alacak vereceklerin yazılı olduğu ajanda, 10 senet, bir çek ve tapu ile pompalı tüfek ele geçirildi. Şüphelilerin verdikleri parayı alamayınca mağdurlara tehdit ve darp yoluyla senet imzalattıkları ortaya çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Ekiplerin operasyona çıkması
-Şüphelilerin evlerine operasyon yapılması 
-Evlerde aram yapılması
-Şüphelilerin gözaltına alınması
-Şüphelilerin emniyetten çıkartılması
-Şüphelilerin adliyeye götürülmesi

Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!