Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 4 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin duruşmada dördüncü oturum başladı
 
SAKARYA’nın Hendek ilçesinde 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin de yaralandığı havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin açılan davanın ikinci duruşmasında dördüncü oturum başladı. Duruşma, sanıkların ve sanık avukatlarının beyanlarının alınması ile devam ediyor.

Hendek’teki havai fişek fabrikasında 3 Temmuz 2020’de meydana gelen patlamaya ilişkin davanın ikinci duruşması, Ferizli ilçesindeki Sakarya Ağır Ceza Mahkemeleri Duruşma Salonu’nda devam ediyor. 7 kişinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin dosya kapsamında fabrika sahibi Y.C., fabrika sorumlu müdürü A.A., fabrika müdürü ve sorumlu ustabaşı H.A.V., genel ustabaşı E.Ö., ve iş güvenliği uzmanı A.B. tutuklu, fabrika sahibinin babası A.R.E.C. ve sorumlu müdür A.Ç. ise tutuksuz olarak yargılanıyor. Aralarında fabrika çalışanları ve olaydan etkilenen diğer kişilerin de olduğu toplam 108 müştekinin dinlendiği davada, sanıklar hakkında ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçunda 2 yıl 8 aydan, 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

İlk duruşması Sakarya Adliyesi’ndeki fiziki alan yetersizliği nedeniyle ertelenen davanın ikinci duruşması, Ferizli ilçesinde bulunan Sakarya Ağır Ceza Mahkemeleri Duruşma Salonu’nda pazartesi günü başladı. 3 gün boyunca tüm sanık ve müştekilerin beyanlarını dinleyen mahkeme heyeti, bugün başlayan 4’üncü oturumda sanık avukatlarının savunmalarını dinleyecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Mahkeme salonu önünden görüntüler
– Detay
HABER-KAMERA: Ramiz Kaan OKTAR-Onur GÜDEN/FERİZLİ(Sakarya),(DHA)

=====================

Finansörlüğünü doktorun yaptığı tefeci şebekesi 2 milyon TL’lik haksız kazanç elde etmiş

Reklam Alanı

ADANA’da, polisin düzenlediği tefecilik operasyonunda gözaltına alınan aralarında şebekenin finansörlüğünü yapan doktor Hasan B.’nin de yer aldığı 9 şüphelinin, 12 kişiden yaklaşık 2 milyon TL’lik haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde tefecilik suçuna yönelik çalışma başlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca haklarında gözaltı kararı verilen Adem T. ile birlikte hareket ettikleri tespit edilen 9 şüphelinin yakalanması için Adana ve Kahramanmaraş’ta dün şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi.

GÖZALTINA ALINDILAR
Belirlenen adreslere baskın yapan polis, doktor Hasan B.’nin de aralarında olduğu 9 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız pompalı tüfek, bu silahlara çok sayıda fişek, 32 milyon 358 bin TL değerinde 398 senet ve çek, 120 boş senet, 27 farklı kişiye ait tapu, alacak notlarının bulunduğu 6 defter, çok sayıda araç satış sözleşmesi, banka dekontu ve dijital materyal ele geçirildi.

MAĞDURLARI SİLAHLA TEHDİT ETTİLER
Operasyonun ardından tefeci şebekesine ilişkin detaylar ortaya çıktı. Liderliğini Adem T. ile babası Hıdır T.’nin yaptığı şebekenin finansörlüğünün ise özel bir tıp merkezinde görevli Dr. Hasan B. olduğu belirlendi. Hasan B.’nin, paraya ihtiyacı olan kişileri şebekeye yönlendirdiği ve karşılığında da komisyon aldığı da tespit edildi. Şebekenin, bu zamana kadar 12 kişiden yaklaşık 2 milyon TL’lik haksız kazanç elde ettikleri saptandı. Öte yandan borcunu ödeyemeyen mağdurların tehdit edildiği, araç, ev ve arsalarına zorla el konulduğu öne sürüldü.

3 ŞÜPHELİ SERBEST KALDI
Gözaltına alınan şüphelilerden aralarında şebeke lideri Adem T.’nin eşi Hacer T.’nin de bulunduğu 3 kişi, ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Doktor Hasan B.’nin de aralarında yer aldığı diğer 6 kişinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. 

Görüntü Dökümü:
– Şüphelilerin adli tıp birimine getirilmesi
– Adli Tıp Birimi tabelası
– Şüphelilerin evlerinde ele geçirilen malzemeler

Haber-Kamera: Anıl ATAR/ADANA, (DHA)

======================

Havalimanında bir kişiyle tartışan Hasan Şaş, güçlükle sakinleştirdi

GALATARASAY’ın eski futbolcusu ve eski yardımcı antrenörü Hasan Şaş, uçakla geldiği memleketi Adana’da, havalimanında bir kişiyle tartıştı. Çevredekilerin araya girdiği tartışmada Hasan Şaş, güçlükle sakinleştirildi.

Olay, 16 Mart günü öğle saatlerinde meydana geldi. İstanbul’dan kalkan uçakla memleketi Adana’ya gelen Hasan Şaş’ın iddiaya göre havalimanı çıkışında telefonu çaldı. Galatasaray’ın efsane isimlerinden Erhan Önal’ın ölüm haberini alan Hasan Şaş, duygusal anlar yaşadı. Çevredekilerin verdikleri bilgilere göre aldığı haberle büyük üzüntü yaşayan Şaş, terminalin gelen yolcu çıkış kapısındaki taksilerin olduğu bölgede karşılaştığı bir kişiyle tartışma yaşadı. Karşılıklı atışma kavgaya dönüştü. 

İKNA ETMEYE ÇALIŞTILAR
Bu sırada çevredeki vatandaşlar, Hasan Şaş’ı yatıştırmaya çalıştı. Vatandaşlar, Hasan Şaş’ı kendisini bekleyen otomobile kadar götürdü. O anlar, bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntüledi.

SOSYAL MEDYA HESABINDA PAYLAŞTI
Hasan Şaş, dün, Erhan Önal’ın fotoğrafıyla birlikte yaptığı paylaşımda “Bugün Adana’ya geldim uçaktan indiğimizde acı haberi aldım; iki Galatasaraylı arkadaşımla sohbet ediyordum, çok üzüntülüydüm Erhan abi ölmüş dedim, ‘o kim?’ dediler. Uzun lafın kısası, futbolcu iki defa ölür birincisi futbolu bıraktığında, ikinci öldüğünde, en azından seni unutmayan bir kardeşin var. Mekanın cennet olsun ben seni unutmayacağım” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:
– Tartışma anlarından cep telefonu görüntüsü
– Adana Havalimanı tabelası ve dış görüntüsü
– Giden yolcu girişi
– Tartışmanın yaşandığı noktadan genel görüntüler

Haber-Kamera: ADANA,(DHA)

========================

Kendisini uyaran halk otobüsü sürücüsünü darp edip, kaçtı

İZMİT’te durak dışında halk otobüsüne binmek isteyen kimliği belirlenemeyen bir kişi, kendisini durakta binmesi yönünde uyaran halk otobüsü sürücüsü Yılmaz D.’yi darbetti. Saldırgan olaydan sonra kaçarken, sürücü hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

Olay sabah saatlerinde Gültepe Mahallesi Miralay Mümtaz Caddesi üzerinde meydana geldi. İsmi öğrenilemeyen bir kişi yoğunlaşan trafik nedeniyle yavaşlayan halk otobüsünün kapısına doğru yanaşarak, durak dışında binmek istedi. Bu sırada sürücü Yılmaz D., halk otobüsüne binmek isteyen kişiyi, durakta binmesi gerektiği yönünde uyarınca ikili arasında tartışma yaşandı. Tartışma sırasında ismi öğrenilemeyen kişi halk otobüsü sürücüsünü darbetti. Vücudunun çeşitli yerlerinden darbe alan sürücü Yılmaz D., hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Olay yerinden kaçan saldırganın yakalanması için polis ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. 

Görüntü Dökümü
-Sürücünün hastaneye götürülmesi
-Halk otobüsünden detaylar
Haber-Kamera: Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!