Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Afyonkarahisar’da servis midibüsü devrildi: 10 yaralı

AFYONKARAHİSAR’da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle işçi servis midibüsü devrildi. Kazada, 10 kişi hafif yaralandı.

Kaza, saat 07.30 sıralarında Afyonkarahisar çevreyolunun, İzmir yoluna bağlantı noktasında meydana geldi. Ahmet Toktaş yönetimindeki 03 S 0193 plakalı özel bir firmaya ait işçileri taşıyan servis midibüsü, virajlı yolda kar yağışı ve buzlanma nedeniyle sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu devrildi. Kazada şoför ile birlikte 10 kişi yaralandı.

Yaralılar, bölgeye sevk edilen ambulanslarla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi’ne götürülerek, tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Servis midibüsünün devrilmesi sırasında hafif ticari araç ile otomobilin de bariyerlere çarpması sonucu maddi hasarlı kaza meydana geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Kaza yerinden ve otobüsten detaylar 

Reklam Alanı

HABER-KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

====================

Düzce’de kar yağışı köy yollarını ulaşıma kapattı

DÜZCE’de etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde bulunan köylerin yolları ulaşıma kapandı.

Düzce’de gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili oldu. Kar yağışı yüksek kesimlerde yaşamını etkiledi. Düzce’nin yüksek kesimlerindeki köylerde kar yağışı nedeniyle 33 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışıyla birlikte Düzce İl Özel İdaresi ekipleri köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı. 10 köy yolu ulaşıma açılırken, 23 köy yolunu ulaşıma açmak için çalışmalar devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
İl Özel idaresi yol açma çalışması 

HABER: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

=======================

Görüşme bahanesiyle istediği telefonu alıp kaçan şüpheli, yakalandı

MERSİN’de girdiği iş yerinde çalışan B.K.’nın (17), cep telefonunu bir kişiyle görüşmesi gerektiğini söyleyip, aldıktan sonra kaçan H.D. (19), yakalandı. 24 ayrı suç kaydı H.D., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kentte tabela yapan bir işyerine giren H.D., konuştuğu B.K’nin güvenini kazanarak, bir kişiyle görüşmesi gerektiği bahanesiyle telefonunu istedi. Bir süre işyeri içerisinde telefonla oynayan şüpheli, çalışanların bir anlık dalgınlığından yararlanarak telefonla birlikte kaçtı. Şikayet üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. İşyeri ve çevredeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, olayı gerçekleştiren H.D.’yi tespit etti. 24 ayrı suçtan kaydı olan H.D., gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin ardında adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Şüphelinin işyerinde telefonla konuşması
-Şüphelinin işyerinde telefonla oynaması
-Şüphelinin işyerinde telefonla kaçması
-Emniyet binası ve tabelası
-Şüphelinin emniyetten çıkartılması

Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

======================

PKK’ya ilaç gönderdiği öne sürülen şüphelilerden ‘Akrabalarımıza gönderiyorduk’ savunması

ADANA merkezli 11 ilde usulsüz reçete düzenleyerek kanser hastalarının kullandığı ilaçları alıp, başka ülkelere satmaya çalışan, devleti 12 milyon 523 bin lira zarara uğrattığı öne sürülen şebekeye ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Operasyonda gözaltına alınan Cevat E. ile İsmail E.’nin, usulsüz yollarla temin ettikleri 2 milyon 350 bin TL değerindeki ilaçları Suriye, Irak ve İran’da PKK terör örgütüne gönderdikleri öne sürüldü. İddiaları reddeden şüphelilerin ise ilaçları akrabalarına gönderdiklerini söyleyerek kendilerini savundukları belirtildi. 18 kişinin tutuklandığı operasyonda ele geçirilen ilaçlar arasında en çok kan pıhtılaştırıcıların olması dikkat çekti.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan teknik ve fiziki çalışmalarla usulsüz reçetelerle kanser hastaları ve organ nakli olan hastaların kullandığı ilaçları alıp, başka ülkelere satmak isteyen, uyuşturucu özelliği taşıyan ilaçların ticaretini yapan şebekeyi deşifre etti. Savcılığın gözaltı kararı çıkartmasının ardından aralarında İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli müdür yardımcısı, 4 doktor, 2 sağlık merkezi çalışanı, 2 biyolog, 11 eczane ve ilaç firması çalışanının da bulunduğu 46 kişinin yakalanması için geçen hafta cuma günü Adana merkezli İstanbul, Bursa, Ankara, Kayseri, Antalya, Osmaniye, Gaziantep, Diyarbakır, Şırnak ve Van’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan 46 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, 1 ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 3 ruhsatsız av tüfeği, 36 bin 240 ABD Doları, 230 Euro ve 17 bin 950 TL, çok sayıda ilaç, Suriye uyruklu kişilere ait kimlik fotokopileri ele geçirildi.

12 MİLYON 523 BİN LİRALIK VURGUN
Şebekenin kanser hastalarının kullanması gereken ilaçları Azerbaycan, Suriye, İran ve Irak’taki bağlantılarına satmayı hedefledikleri tespit edildi. Polisin 22 aramada ele geçirdiği 9 bin 177 kutu faturasız ve reçetesiz ilaçların piyasa değeri ve şüphelilerin kendi arasında yaptığı para transferinin toplam 12 milyon 523 bin 111 TL olduğu belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 46 şüpheliden 10’u savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 36’sı ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘rüşvet’, ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘kamunun zarara uğratılması’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden biyologlar İsmail E., Veli T., doktorlar Zeynep K., Metin D., İflah K., eczacılar Mehmet Naci Ö., Şahin E. ve Yakup Ç. ile bu şüphelilerle birlikte çalıştığı tespit edilen Cevat E., Melih K., Nede O., Mustafa Ö., Eda Z., İsmail S., Yusuf Ü., Ahmet E., Kenan E. ile İran uyruklu Navid K. tutuklandı. İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Y.C.’nin de aralarında bulunduğu 18 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

PKK’YA İLAÇ GÖNDERİLDİĞİ İDDİASI
Polis, Irak, Suriye ve İran’daki terör örgütü PKK’ya gönderilmek üzere olan ilaçların olduğunu belirlediği ve Hatay, Şırnak, Van, Mardin, Ankara ve İstanbul’da yapılan baskınlarda toplam 2 milyon 350 bin TL değerinde ilaç ele geçirdiği bildirildi. Bu ilaçları Ankara’da Cevat E. ve İsmail E.’nin temin ettiği, İran uyruklu Bahar A.’nın da tercümanlık yaparak PKK’ya gönderdikleri öne sürüldü. Şüphelilerin ise iddiaları reddedip, ilaçların PKK’ya değil, Irak, İran ve Suriye’deki akrabalarına gönderdiklerini öne sürdüğü kaydedildi. Ele geçirilen ilaçlar arasında en çok kan pıhtılaştırıcı ilaçların olması dikkat çekti.

Görüntü Dökümü
– Şüphelilerin emniyetten çıkarılması
– Operasyonda ele geçirilen malzemeler
– Ele geçirilen ilaçlar

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

========================

Hayırseverlerden eğitim desteği

TÜRKİYE Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Burdur Şubesi tarafından hayırseverlerin katkıları ile yapılan 5 yenilikçi sınıf ve beceri atölyesinin açılışı yapıldı.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği İlkokulu ve Ortaokulu’nda hayırseverlerin katkısı ile yapılan Montessori Anasınıfı, 92’nci Yıl Yazılım ve Tasarım Atölyesi, Emsal Gülcü Etkileşimli Türkçe Dil ve Beceri Sınıfı, Hadiye İyigün Matematik ve Akıl Oyunları Atölyesi ile Saniye- İbrahim Yalçın Sosyal Bilgiler sınıflarının açılışlarına Vali Ali Arslantaş ve eşi Hatice Arslantaş, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Burdur Şubesi Başkanı Işık Berberoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile hayırsever vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Ali Arslantaş, “Eğitim şehri Burdur’umuz Türkiye genelinde eğitime yerel katkının en fazla sağlanmış olduğu illerden bir tanesidir. Derneğimiz de 1992 yılında bu okulu yaptırarak başlamış faaliyetlerine. O günden bu yana okulun sahibi, hamisi, banisi olarak devam etmiş faaliyetlerine. Derneğin hem daha önceki başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine, hem halihazır şimdiki başkanı Işık Hanım ve yönetimine eğitime gösterdikleri bu yakın destek için teşekkür ediyorum. Sene başında her okulumuzda bir atölye açma hedefiyle başlamıştık. Şu anda 55 tane atölyemiz açılışa hazır durumda. 2021- 2022 eğitim öğretim yılı başladığında atölye sınıfı olmayan okulumuz kalmamış olacak. Hayırseverlerimizin yaptıkları yardımları ne şekilde kullandıklarını göstermekteki hassasiyetleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Kendi mali kaynaklarından çok daha titiz kullandıklarını şeffaf bir şekilde paylaştıklarını da gördük. Işık Hanıma ve yönetimini tebrik ediyorum” dedi.

Yardım Sevenler Derneği Burdur Şube Başkanı Işık Berberoğlu, “2009 yılından beri ilimizdeki değişik okullarda yaptığımız sınıf ve atölyelerin sayısı bugün açılışlarını yapacaklarımızla 31’e ulaştı. Fiziki ortamların iyileştirilmesinin başarıyı artıracağına inanıyoruz. Şahsım ve derneğim adına bizlere güven duyan bağışçılarımıza ve emeğimize saygı duyan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay da açılışı yapılan sınıflarla ilgili bilgi verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Vali Ali Arslantaş’ın okula gelişi
– Sınıfların açılışı
– Konuşmalar
– Sınıflardan detay

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

===========================

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2 milyon 852 ton tıbbi atığı bertaraf etti

MERSİN Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılı Mart ayından bu yana Türkiye’de etkisini gösteren koronavirüs salgınında bertarafı daha da önem kazanan tıbbi atıkları Merkez Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda yer alan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nde bertaraf ediyor. Mart 2020’den bu yana 2 milyon 852 ton atığı bertaraf eden Büyükşehir, bu sayede hem çevreyi hem de bulaş riskini en aza indirerek sağlık çalışanlarını ve vatandaşları koruyor.

Tıbbi atık yönetiminin insan sağlığı açısından büyük önem kazandığı salgın döneminde Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, sağlık kuruluşlarının faaliyetleri sonucu oluşan tıbbi atıkları toplayarak bertaraf ediyor. Tıbbi atıkların toplanması, taşınması ve sterilize edilerek bertarafı hizmeti, Büyükşehir Belediyesi adına İnte A.Ş. tarafından yürütülüyor.

782 sağlık kuruluşundan düzenli aralıklarla toplanan tıbbi atıklar, en kısa sürede Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’ne getirilerek önce sterilize, ardından bertaraf ediliyor. Dünyada ve Türkiye’de geçerli olan son teknoloji makine ekipmanlar ile işleme tabii tutulan atıklar, 155 derecede 4.2 bar basınçla sterilize ediliyor.

Büyükşehir Belediyesi, uhdesinde bulunan şirket aracılığıyla koronavirüs salgını başladığı andan itibaren 2 milyon 852 ton 651 kilo tıbbi atığın toplanma, taşınma, sterilize ve bertaraf işlemini sağladı. Büyükşehir, bu işlemle tıbbi atıkların çöp olmasının ve doğaya zarar vermesinin önüne geçiyor. Ayrıca tıbbi atıklardan dolayı oluşabilecek riskler de en aza indirilerek hem sağlık çalışanları hem de vatandaşlar korunuyor.

Tıbbi atıkları toplayan araçlar her tur sonunda steril hale getiriliyor, tesis işletme ve ofis kısımları da günlük 2 defa sterilizasyon işlemine tabi tutularak dezenfekte ediliyor. Koronavirüs süreci başladığı tarihten bu yana 3 tıbbi atık aracı günde 6 kez tıbbi atık toplamak için yola çıkıyor.

Aralık 2015’te Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin En Çevreci Tesis ödülüne layık görülen ilk ve tek tıbbi atık tesisi olan Büyükşehir’in Sterilizasyon Tesisi, pandemi sürecinde alınan ekstra önlemler ve çalışma rutininde yapılan düzenlemelerle hizmette aksaklık yaşanmadan tıbbi atıkları topluyor.

Tesiste alınan ekstra önlemlerin ilki, atıkların bulaş riskine neden olacak ortamlardan hızla uzaklaştırılması için günlük sefer sayısının iki katına çıkarılması oldu. Ayrıca sürecin daha hızlı ve sorunsuz işleyebilmesi için saha ekibi, yeni personel ile güçlendirildi. Bu süreçte personelin ve ailelerinin sağlığı da düşünülerek ekiplerin çalışma saatlerinde yeni düzenlemeler yapıldı. Ekiplerin, karşılaşmayacak ve temas sağlamayacak şekilde ayrı saatlerde tesise giriş çıkışları sağlanıyor.

Tesiste çalışan personel çalışma şartlarına uygun olarak özel koruyucu kıyafet, eldiven, gözlük ve maske kullanıyor. Pandemi süreci ile birlikte personel için riski en aza indirmek adına kişisel koruyucu malzeme ve ekipmanlar daha da seçici ve farklı malzeme ile ekstra korumalı kıyafetlerden kullanılıyor. Her personelin tesis içerisinde kendine ait banyosu bulunuyor. Ayrıca atık kıyafetlerin tamamı burada steril hale getiriliyor ve gerekli hijyen tedbirleri alınıyor. Ekipler, Ortak Sağlık Güvenlik Birimi doktoru ve A sınıfı iş güvenliği uzmanı tarafından her salı ekstra sağlık ve güvenlik kontrolünden geçiyor.

Tıbbi atıkların bertaraf sürecini anlatan İN-TE A.Ş Bölge Müdürü Koray Güç, tıbbi atıkların çok riskli bir atık grubunda yer aldığı için pandemi ile birlikte daha fazla önem arz ettiğini ve insanların tıbbi atıklar konusundaki riskleri daha net gördüğünü ve farkındalığın arttığını söyledi. Güç, “Pandemi sürecinde atık miktarı azalmış olsa da sağlık kuruluşlarında oluşabilecek riskleri ortadan kaldırmak, atığa teması en aza indirmek için atık toplama sefer sayısındaki performansımızı artırdık. Mersin’in il sınırlarının en uç iki noktası arasında yer alan yaklaşık 750 sağlık kuruluşundan, tıbbi atıkları düzenli aralıklarla alarak sterilizasyonunu yapıyoruz ve bertaraf ediyoruz. Steril olmuş tıbbi atık evsel atık haline geliyor. Daha sonra Katı Atık Düzenli Depolama sahasında nihai bertarafa gönderiyoruz” dedi.

Görüntü Dökümü:
– Tesisten genel ve detaylar
– Büyükşehir Belediyesi adına bertaraf yapan şirketin Bölge Müdürü Koray Güç’ün konuşması

Haber-Kamera: MERSİN,(DHA)

=======================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!