Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 4 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 89’a yükseldi

KOCAELİ’nin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Yuvacık Barajı’nda kar ve yağmur yağışlarının ardından su seviyesi yüzde 89’a yükseldi.
Yuvacık Barajı’nda su seviyesi, son yağan karların erimesi ve yağmur yağışları nedeniyle artış gösterdi. Kentin içme suyu ihtiyacının büyük bir bölümünün sağlandığı 51 milyon metreküp kapasiteli barajda su seviyesi 45 milyon 670 bin metreküple yüzde 89’a yükseldi. İlerleyen günlerde barajdaki su seviyesinin tam doluluk seviyesine ulaşması bekleniyor.

Görüntü Dökümü
-Yuvacık barajından görüntüler
-Anons
-Barajdan detaylar
Haber-Kamera-Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU/BAŞİSKELE(Kocaeli),(DHA)

=============================

Otomobilin çarptığı köpek sokak köpeği, tedaviye alındı

OSMANİYE’de otomobilin çarpması sonucu bacağı kırılan sokak köpeği, tedaviye alındı.

Reklam Alanı

Musa Şahin Bulvarı’nda geçen hafta otomobil, sokak köpeğine çarptı. Durumu fark eden çevredekiler, belediye ekiplerine haber verdi. Yaralı köpek, belediye ekipleri tarafından götürüldüğü Sahipsiz Sokak Hayvanları Rehabilite Merkezi’ndeki ilk müdahalenin ardından Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Tedavi Merkezi’ne getirildi. Burada ameliyata alınan köpeğin sağ arka ayağında şekillenen kırık, ‘intramedullaer pin’ tekniğiyle karşılıklı sabitlenerek tedavi edildi. Kısa sürede bacağında iyileşme gözlenen köpeğin tedavisi sürüyor.
Ameliyatı gerçekleştiren HAYTAP İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala, hayvanseverler tarafından Osmaniye Belediyesi’ne ihbar edilen köpeğe, 5 gün boyunca operasyona hazırlamak amacıyla ilaç tedavisi uygulandığını kaydetti. Bacaktaki ödemin inmesinin ardından operasyona başlanıldığını kaydeden Laçinbala, “Çektiğimiz röntgen filminde sağ femur kemiğinde oblik bir kırık vardı. 3 saat süren operasyonla içerideki hematomları dışarıya çıkarttıktan sonra kemik uçlarını ‘intramedullaer pin’ tekniğiyle karşılıklı sabitledik. 25 ip dikiş ile deri bütünlüğünü sağladığımız yara bütünlüğüne destek amaçlı olarak da medikal tel zımbalar uyguladığımız canımızın tedavisi devam ediyor” dedi.

Görüntü Dökümü:
————————-
– Köpeğin sırtına iğne vurulması
– Köpeğin sedye ile taşınması, ameliyat masasına alınması
– Çekilen röntgen filmi detay
– Köpeğin üzerinde gezinen kene
– Köpeğin kırık olan bacağının tüylerinin temizlenmesi
– Ameliyat anından detay (Mozaikli)
– Köpeğin baygın hali
– Dikiş atılması, ilaçlanması iğne vurulması
– Veteriner Hekim Ali Laçinbala konuşası
– Köpeğin sedye ile taşınıp araca konulması
– Köpek mama yerken
– Ameliyat sonrası köpeğin barınakta ki görüntüleri
Haber/Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,(DHA)

==========================

Kandıra Gıda OSB 7 bin kişiye iş imkanı sağlayacak

KOCAELİ’nin Kandıra ilçesinde Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışmalar sürüyor. 2 bin dönüme kurulacak olan organize sanayi bölgesi tamamlandığında yaklaşık 7 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Gıda OSB’nin bölgeye değer katacağını belirterek, “2022 yılının başında firmalara yerlerin teslimi yapılacak. Bittiğinde 82 firma burada üretim yapacak. OSB’nin kurulmasıyla birlikte 5 bin ile 7 bin arasında istihdam sağlanacak” dedi.

Kandıra Kocakaymaz Mahallesi mevkiinde yapımı devam eden Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin 2022 yılının başında tamamlanması planlanıyor. Alt yapı çalışmalarının sürdürüldüğü organize sanayi bölgesi bittiğinde 82 firma üretim yapacak. 2 bin dönüm üzerindeki gıda organize sanayi bölgesinde kurulacak işletmelerde şekerleme, kuruyemiş, bakliyat, süt, süt ürünleri, sebze-meyve, cips ve hazır yemek üretimi ve paketlemesi yapılacak.

‘2022 YILININ BAŞINDA YERLERİ TESLİM EDECEĞİZ’
Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan organize sanayi bölgesinde 82 firmanın yer alçağını belirterek, “Yıl sonuna kadar biz yolları, altyapıyı hazırlayıp inşaatları yapılabilecek duruma getirip 2022’nin başında firmalara yerlerini teslim edeceğiz, inşaatların yapılması için çalışmalar başlayacak. Tabii alan geniş, 82 firmalık bir yerimiz var o bölgede. Şu an için bununla alakalı hala talepler alıyoruz. Tam doluluk oranına ulaşamadık ama tam doluluk oranına ulaştığımız zaman 82 firma burada hizmet verecek.” dedi.

‘KANDIRA OSB KOCAELİ’NE DEĞER KATACAK’
Gıda ile ilgili her firmanın organize sanayi bölgesinde yer almasını istediklerini ifade eden Turan, “İnşallah OSB Kandıra’ya, Kocaeli’ne değer katacak. Belki de gıda üzerine Kocaeli’de eksik kalan bir yer tamamlanmış olacak. Birçok sektörde firma burada hizmet verecek. Biz gıda ile ilgili her kesimin burada bulunmasını istiyoruz. Yine tarıma endeksli ve Kocaeli’nin markası olan ürünlere destek olmak istiyoruz.ö diye konuştu.
Yaklaşık 7 bin istihdamın sağlanacağını belirten Turan, “Burada ciddi bir istihdam sağlanacak. 5 bin ile 7 bin kişi arasında bir istihdam oluşturacağı yönünde bir tahminimiz var” dedi.

Görüntü Dökümü
-Kandıra Belediye Başkanı röp
-İnşa çalışmalarının devam ettiği bölge
-İş makineleri çalışırken detaylar
Haber-Kamera-Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU-KANDIRA(Kocaeli)(DHA)

============================

Adıyaman’da uyuşturucuya 3 gözaltı
 
ADIYAMAN ve Besni ilçesinde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adıyaman-Gölbaşı karayolunun 10’uncu kilometresinde durdurulan otomobilde 10 gram metamfetamin ve 5 gram bonzai ele geçirdi. Uyuşturucuya el koyan ekipler, otomobilde bulunan  F.C. ve A.H.’yi gözaltına aldı.

Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise durumundan şüphelendiği C.Ç.’nin üzerinde uyuşturucu ele geçirildi. Ekipler bunun üzerine C.Ç.’yi gözaltına alarak sorgulamak üzere emniyete götürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————
– Polis merkezi
– Ekip aracının gelişi
– Şüphelilerin araçtan indirilmesi
– Şüphelilerin polis merkezine götürülmesi
– Yakalanan uyuşturucular
– Genel ve detay görüntü
Haber: Mahir ALAN-Kamera-ADIYAMAN-DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!