Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-5

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

2 milyon 700 bin TL’lik altını gasbetmeye çalışan şüpheliler: Büyük paraydı olmadı işte

MERSİN’de iki kuyumcu kuryesinin çantalarda taşıdığı 2 milyon 700 bin TL değerindeki altını gasbetmeye çalışan 8 şüpheli, yakalandı. Gasp girişimi güvenlik kamerasına yansırken, şüpheliler, gazetecilerin ‘Silahlarla altınları çalmaya mı gelmiştiniz?’ sorusuna “Büyük paraydı olmadı işte, olsaydı güzel olurdu” cevabını verdi.

Olay, merkez Akdeniz ilçesindeki bir otelin önünde meydana geldi. Kahramanmaraş’tan kente ticaret amaçlı gelen C.C. ve M.T. isimli kuyumcu kuryeleri, otele girecekleri sırasında yanlarına motosikletli, maskeli ve silahlı 2 kişi geldi. Bu kişiler, kuyumcu kuryelerinin ellerinde bulunan içerisinde 2 milyon 700 bin lira değerinde altın olan çantaları zorla almak istedi. Kuryeler direnince şüpheliler, çantaları alamadan kaçtı. Gasp girişimi, saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki tüm güvenlik kameralarını inceledi. Yapılan incelemede olay yerine çalıntı motosikletle gelen kar maskeli 2 kişinin, kendilerini bekleyen kiralık otomobille kaçtıkları saptandı. Yapılan detaylı araştırmada, kuryelerin bölgeye geleceğini söyleyen kişinin eski bir kuyumcunun oğlu olduğunu, olayı 8 kişinin planladığı ortaya çıktı. Kiralık otomobilin GPS kayıtlarını takip eden polis ekipleri, şüphelileri yakalayarak gözaltına aldı.

‘BÜYÜK PARAYDI OLMADI, OLSAYDI GÜZEL OLURDU’
Emniyetteki sorgularının ardından yoğun güvenlik önlemi altında adliyeye götürülen şüpheliler, gazetecilerin “Silahlarla altınları çalmaya mı gelmiştiniz?” sorusuna, “Büyük paraydı olmadı işte, olsaydı güzel olurdu” cevabını verdi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 6 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————-
Kuryelerin bulunduğu aracın gelmesi
Aracın park edilmesi
Gaspçıların motosikletle gelmesi
Gaspçıların kuryelerin yanına gelmesi
Gaspçıların ateş etmesi
Kuryelerin karşılık vermesi
Şüphelilerin emniyetten çıkarılması
Şüphelilerin götürülmesi
Şüphelilerin gazetecilerin sorularına cevap vermesi
Şüphelilerin araca bindirilmesi
Polis araçlarının gitmesi
Emniyet Müdürlüğünün giriş ve bina görüntüsü
Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)

=======================

Sosyal medya tuzağına 3 tutuklama

MERSİN’de birlikte hareket ettikleri kadının sosyal medya üzerinden arkadaşlık kurduğu kişiyi buluşma noktasında ağzını koli bandıyla bantladıktan sonra üzerindeki parayı gasbedip, elini ve ayaklarını bağlayarak ormanlık alana bırakan 3 erkek yakalandı. Gözaltına alınan 4 şüpheliden kadın adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 3 şüpheli ise tutuklandı.

Olay, merkez Yenişehir ilçesinde meydana geldi. Mersin İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde ‘Jandarma Dedektifleri’ olarak adlandırılan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), 3 kişinin, kendileriyle birlikte hareket eden kadın şüpheliye sosyal medya üzerinden erkeklerle arkadaşlık kurdurduğunu, bir müddet sonra randevu vererek erkekleri tuzağa düşürdüğünü, buluşmaya gelenlerin de para ve değerli eşyalarını gasbettiklerini belirledi.

AĞZINI KOLİ BANDIYLA BANTLAMIŞLAR
Merkez Yenişehir ilçesinde bir kişiyi aynı yöntemle randevu yerine çağıran maskeli 3 erkek şüphelinin, bu kişiyi bıçakla tehdit ettikleri, ağzını koli bandıyla bantlayıp el ve ayaklarını bağladıktan sonra üzerinde bulunan 6 bin TL para ve değerli eşyalarını gasbettikten sonra ormanlık alana terk ettikleri belirlendi. 

Jandarma ekipleri, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan operasyonla nitelikli yağma suçunu işleyen 1’i kadın, 4 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Evde yapılan aramalarda ise Yenişehir ilçesinde gasp edilen 1 yüzük, 1 cep telefonu ve 6 bin TL nakit para ele geçirildi. Para ve değerli eşyalar ise sahibine teslim edildi.

Jandarmada sorgulanan şüpheliler, alınan ifadelerinde olayı gerçekleştirdiklerini itiraf etti. İşlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan şüphelilerden kadın adli kontrolle serbest bırakılırken, 3 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————-
Ekiplere eve girerken
Ekipler evde arama yaparken
Evde ele geçirilenler
Jandarma araçlarının görüntüsü
Şüpheliler araçtan indirilirken
Şüpheliler götürülürken
Haber-Kamera: MERSİN, (DHA)

=======================

Rize’de gizlenen temaslılara karşı yeni önlem

RİZE’de koronavirüs testi pozitif çıkan bazı hastaların temaslılarını gizledikleri ortaya çıktı. İl Sağlık Müdürlüğü, testi pozitif çıkan kişinin temaslı olarak belirttiği kişilerin yanında çevresindeki yakın temas ihtimali yüksek olan kişilere de test yapılmasını kararlaştırdı.

Rize’de koronavirüsle mücadele yürüten filyasyon ekipleri testi pozitif çıkan bası hastaların temaslılarını gizlediklerini belirledi. İl Sağlık Müdürlüğü de testi pozitif çıkan kişinin temaslı olarak belirttiği kişilerin yanında çevresindeki yakın temas ihtimali yüksek olan kişilere de test yapılmasını kararlaştırdı. Filyasyon ekipleri bundan sonra vakaları aza indirebilmek amacıyla sonucu pozitif çıkan hastaların olduğu eve komşu durumdaki apartman dairesi ile mahalle ve köy yerlerindeki müstakil evlerde yaşayan vatandaşlardan uygun gördükleri kişilerden numune alacak.

SAĞLIK MÜDÜRÜ TEPE: TEMASLILARI GİZLİYORLAR
Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, son zamanlarda birçok pozitif vatandaşın ısrarlara rağmen gerçekte temas ettikleri kimseleri yeterince bildirmeyip, isimlerini gizlediklerinin belirlendiğini söyledi. Tepe, “Temas ettikleri kişileri bildirmemekle onlara iyilik ettiklerini düşünseler de gerçekte asla bu durum bildirmedikleri kişinin lehine değildir. Bu sebeple zamanında tespiti yapılıp, hem erken tedaviye başlamaları, hem de başkalarına ve sevdiklerine bulaştırmaları engellenebilecek iken sırf bildirilmemeleri sebebi ile sorunlar büyüyüp, acılar çoğalmaktadır. Yaptığımız gözlemlerde halen süre gelen kısıtlamaların ciddi olumlu etkisine rağmen bulaşmanın aynı evde kalmayan yakın aile fertlerinin, yakın akraba eş dost, komşu ziyaretlerinin kısıtlama günlerinde dahi büyük ölçüde devam etmesi sonucu ortaya çıktığı tespit edilmiştir. Bu minvalde virüsün yayılmasını, halkımızın olumsuz etkilenmesini en aza indirebilmek amacıyla artık sonucu pozitif çıkan hasta veya hastalarımızın olduğu eve komşu durumdaki gerek apartman dairesi gerekse de mahalle ve köy yerlerindeki müstakil evlerde yaşayan vatandaşlarımızdan da filyasyon ekiplerimizin uygun gördüğü kişilerden numune alınacaktır. Yani sadece pozitif çıkan kişinin temaslı olarak belirttiği kişilerden değil, çevrede yakın temas ihtimali yüksek olan kişilerden de numune alımı sağlanmış olunacaktır. Çünkü komşu ailelerinin çocuklarının dahi birbiriyle temas etmesiyle bile virüs bulaşabilmektedirö dedi.

‘HENÜZ FIRTINA DİNMİŞ TEHLİKE GEÇMİŞ DEĞİL’
İnsanları daha iyi korumak ve virüsün yayılım hızını azaltmak adına bu tedbirin uygulanmasına başlandığını söyleyen Tepe, “Vatandaşlarımızdan kendi faydalarına olacak bu uygulamaya tam destek olmalarını talep ediyoruz. Tünelin sonundaki ışık her ne kadar görünmüş gibi olsa da önümüzde soğuk kış günleri bizi beklediği hasebiyle vaka sayılarının tekrardan artması olasılığına karşın her zamanki kadar tedbirli ve temkinli olmak zorundayız. Asla ve asla rehavete kapılmayalım. Henüz fırtına dinmiş, tehlike geçmiş değildirö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe açıklaması
-Vatandaşlarla röp.
Detaylar
-Muhabir anonsu (Arzu ERBAŞ)
Haber:Arzu ERBAŞ – Kamera: Doğancan İLEK RİZE-DHA 

=======================

Eğirdir’de kaza: 1 yaralı

ISPARTA’nın Eğirdir ilçesinde kamyonla otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.

Kaza, Eğirdir Baba Sultan kavşağında saat 08.00 sıralarında meydana geldi. S.A.’nın kullandığı 32 AAP 494 plakalı otomobille M.D. yönetimindeki 32 ABG 331 plakalı kamyon çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan S.A. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi yapılan S.A. ambulansla Eğirdir Kemik Eklem Hastanesi’ne götürüldü. Kazaya karışan otomobil kurtarıcı yardımı ile kaldırılırken sürücüsü S.A.’nın hayatı tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Kamyon sürücüsü M.D., “Otomobil önümde birden durdu ben de arkasından vurdum. Benim suçum yok, hasarımı kim karşılayacak” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Kaza yerinden görüntü
– Kaza yapan kamyon şoförünün konuşması

HABER- KAMERA: Kemal ERBEN/EĞİRDİR, (DHA)

===================================

ARAÇLAR SUDA KALDI, AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Antalya’da dün geceden itibaren etkili olan kuvvetli yağmur ve fırtına, birçok otomobilin suda kalmasına ve ağaçların devrilmesine neden oldu. Aşırı yağış nedeniyle Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi içinde suda kalan bir otomobil, güvenlik görevlilerinin yardımıyla çekici ile servise çekildi. Üniversite kütüphanesi önünde yer alan ve çeyrek asırlık olduğu belirtilen ağaç yerinden sökülerek, devrildi. 

TÜRK BAYRAĞINI KEPÇEYLE KURTARDILAR
Serik ilçesine bağlı Boğazkent Mahallesi Boğaz mevkii Balıkçı Barınağı yakınlarında etkili olan fırtına, gönderde asılı olan Türk bayrağının bir bağlantısını kopardı. Diğer bağlantısıyla fırtınaya direnmeye çalışan bayrağı gören Furkan Karakuş ve Yaşar Eğirdir duruma müdahale etti. Furkan Karakuş’un kullandığı kepçenin kovasına binen Yaşar Eğirdir, yaklaşık 5 metrelik gönderdeki bayrağı yere düşmeden aldı. Karakuş ve Eğirdir’in Türk bayrağını kurtarma görüntüleri cep telefonuyla da kaydedildi.

‘BAYRAĞI DÜŞMEDEN KURTARDIM’
Bayrağı kurtaran Yaşar Eğirdir, “Bayrak direği devrilmek üzereydi. Bunu görünce arkadaşımı aradım kepçesi ile geldi. Ben de kepçenin ucuna çıkarak direğe tırmandım. Türk bayrağımızı yere düşmeden kurtardım” dedi.

SERALARI SU BASTI
Öte yandan Serik ilçesinde etkili olan fırtına ve yağmur nedeniyle bazı seralarda su baskınları meydana geldi. Başta çilek olmak üzere seralarda kısmi su baskınları yaşandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Akdeniz Üniversitesi kapısından görüntü
– Su kaplı yolda araçların ilerlemesi
– Devrilen asırlık ağaçtan genel görüntü
– Ağacın kökünden detay
– DHA Muhabiri Aslı Duran’ın anonsu
– Ağaçtan detaylar
– Yolda kalan araçtan ve kepçeden detay
– Yağmur kapaklarının açılması görüntüleri detaylar
– Aracın çekici tarafından çekilme kurtarma görüntüleri
– Türk bayrağının kurtarılmması
– Su basan çilekm seraları
– Uçan çatılar, yıkılan stantlar

Haber: Bülent TATOĞULLARI- Namık Kemal KILINÇ- Kamera: Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

===================================

‘Trio Patara’, ilk albümlerini Patara’ya armağan etti

ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası’ndan flüt sanatçısı Doç. Lelya Bayramoğulları, Antalya Devlet Opera ve Balesi solisti soprano Nurdan Küçükekmekçi ve arp sanatçısı Aslıhan Güngör’den oluşan ‘Trio Patara’, ilk albümlerini, adını aldığı Patara Antik Kenti’ne armağan etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Patara Yılı’ olarak açıkladığı 2020 yılında kurulan ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’ndan flüt sanatçısı Doç. Lelya Bayramoğulları, Antalya Devlet Opera ve Balesi solisti soprano Nurdan Küçükekmekçi ve arp sanatçısı Aslıhan Güngör’den oluşan ‘Trio Patara’, ilk albümünü çıkardı. Proje sorumluluğunu Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü İbrahim Sezer’in yaptığı, Tolga Taviş’in ‘Patara Süit’, Özge Gülbey Usta’nın ‘Patara’ adlı özel bestelerinin bulunduğu, Şair Yelda Karataş’ın ‘Üç dişi yüreğin barış dileği bu. Patara’dan dünyaya’ diye başlayan şiirinin yer aldığı toplam 8 eserden oluşan CD, Patara’ya armağan edildi.

PANDEMİYE RAĞMEN ZİYARETÇİ SAYISI REKOR KIRDI

Antalya’nın Kaş ilçesindeki dünyaca ünlü Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, adını antik kentten alan müzik grubunun başarısının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Trio Patara adını her zaman büyük keyifle telaffuz ettiğini söyleyen Prof.Dr. Işık, 2020 Patara Yılı’nda Trio Patara’nın kurulmuş olmasının çok anlamlı olduğunu kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un önerisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabulüyle 2020’nin ‘Patara Yılı’ olarak ilan edilmesi nedeniyle müteşekkir olduğunu kaydeden Prof. Dr. Işık, “Teşekkürümüzü ifade edecek kelimeler zor bulunuyor. Tabi 2020 yılı aynı zamanda pandemiyle de anılan bir yıl oldu. Patara’da bu sezon içinde çok yoğun çalışıldı. Devletimiz tüm olanaklarıyla Patara’da büyük yatırımlar yaptı. Biz de donanımlı bir ekiple kazı faaliyetlerimizi sürdürdük. Ören yerimizde pandemiye rağmen ki ilk 4 ayda neredeyse kapalı olmasına rağmen ziyaretçi rekoru kırdı. 2020 yılında Patara’ya 273 bin ziyaretçi geldi” dedi.

‘ANTALYA’NIN 3 ŞAHANE KADINI’
2020 yılının sanat anlamında kendisini sevindiren ve mutlu eden konulardan birinin de Trio Patara’nın kurulması olduğunu aktaran Prof. Dr. Işık, “Düşünün ki Antalya’nın 3 şahane kadını ‘Biz neden boş duralım?’ deyip bir araya geldi ve Patara Yılı’ndan esinlenerek isimlerini Trio Patara koydular. Tüm bu süreçte bilgi alışverişinde bulunduk. Nihayetinde çok büyük bir başarıya imza atarak konserler vererek bu yılı onlar da başarıyla geçirdi. Bir müzik ekibinin isminin Patara ile anılıyor olması, onu artık icra etmiş oldukları eserlerle bir başka mecrada daha sonsuzluğa taşıyacak olan bir şeydir. Bunu çok değerli buluyorum” diye konuştu.

Likya Bölgesi’nin ‘Işık Ülkesi’ olarak adlandırıldığını hatırlatan Prof.Dr. Işık, şunları söyledi:
“O ışığın tanrısı mitolojide Apollon’dur. Patara sikkelerinde bir tarafında bir lir öbür tarafından kendi başı ile betimlenir. Çünkü Apollon aynı zamanda tüm müzik branşların ve güzel sanatların da tanrısıdır. Ve Apollon Likya’lıdır. Homeros, İlyada Destanı’nda Apollon’dan Likya soylu diye söz eder. Bu kombinasyon çok anlamlı bu nedenle. Bu güzel kız kardeşlerime başarılar diliyorum. Umarım yeni çıkardıkları CD’lerinde de başarı yakalanır. Zira en son konserlerinin youtube’da izlenmese sayısı 100 bini geçti. Klasik müzik bağlamında bir aylık süre içinde fevkalade rakam oldu.”

ÇOK MUTLUYUZ
Flüt sanatçısı Doç. Lelya Bayramoğulları, ilk CD albümün çıkmış olmasının çok heyecan verici olduğunu belirterek, “Çok mutluyuz” dedi. Soprano Nurdan Küçükekmekçi ise çok yeni bir grup olduklarını ifade ederken, “Bu CD bizim ilk bebeğimiz. CD’mizde geniş bir yelpaze var. Patara Yılı’na ve bize ithafen yazılmış bestelerin yanında bir de türkümüz var” diye konuştu. Arp sanatçısı Aslıhan Güngör de “Bu çalışmalarda çok kıymetli insanlarla bir araya geldik. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Müdürlüğü, stüdyomuz, bestecimiz ve şairimizle birlikte ürettik. Bu birlik ve beraberliğin dönüştürdüğü Patara’ya armağan CD’miz, dilerim herkese ulaşır” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-AKM bahçesinde Prof.Dr. Havva İşkan Işık ile röp 
-Trio Patara üyeleri ile röp
1- Doç. Lelya Bayramoğulları
2- Soprano Nurdan Küçükekmekçi
3- Arp sanatçısı Aslıhan Güngör
-Grup üyeleri ve Prof.Dr. Havva İşkan Işık ile birlikte görüntü
-Grup üyeleri arasında Prof.Dr. Havva İşkan Işık elinde CD’yi tutarken
-Grubun CD imzalaması
-Grubun konser videosu

Haber: Selma KUNAR- Kamera: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA) 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!