Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 5

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

(ÖZEL)
1)KUMALIĞI KABUL ETMEYİNCE VURULAN YOĞUN BAKIMDAKİ EMİNE’DEN DOKTORLARA: SİZE GÜVENİYORUM

DİYARBAKIR’da, 7 çocuk babası kuzeni Aslan Karakaş’ın (37) kuma talebini reddedince uğradığı silahlı saldırı ağır yaralanan Emine Karakaş’ın (16), yaklaşık 3,5 aydır tedavi gördüğü hastanedeki Yoğun Bakım Ünitesi’nde çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, kendisinin tedavisi ile ilgilenen doktorlarıyla konuşan Emine’nin “Beni siz iyileştireceksiniz değerli hocalarım. İnşallah iyileştireceksiniz beni. Hastaneye sedyeyle gireceğim, yürüyerek çıkacağım inşallah. Size güveniyorum. Sizler de beni iyileştirmek için, elinizden geleni yapacaksınız. Bundan eminim” dediği duyuldu.
Olay, 4 Şubat günü Bismil ilçesine bağlı kırsal Selamet Mahallesi’nde meydana geldi. Evli ve 7 çocuk babası Aslan Karakaş  amcasının kızı Emine’yi kuma almak istedi. Emine, kumalık talebini reddedince kuzeni Aslan Karakaş tarafından silahlı saldıya uğradı. Saldırının ardından Emine, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hasteneleri’nde tedaviye alınırken, saldırgan kaçtı.  
‘NE OLUR ELİNİZDEN GELENİ YAPIN’
Saldırıya uğradığı 4 Şubat gününden bugüne yaşam mücadelesi veren Emine’nin tedavi gördüğü hastanenin Yoğun Bakım Ünitesi’nde çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde Emine, doktorlarıyla yaptığı görüşmede, kendisini iyileştirilmesi için yardım talebinde bulunduğu sözleri yer aldı. Yaşam mücadelesi verdiğini söyleyen Emine’nin görüntülere yansıyan ifadeleri şöyle: “Ben Emine. 16 yaşımdayım. Böyle oldum. Beni siz iyileştireceksiniz değerli hocalarım. İnşallah iyileştireceksiniz beni. Hastaneye sedyeyle gireceğim, yürüyerek çıkacağım inşallah. Sizler de beni iyileştirmek için, elinizden geleni yapacaksınız. Bundan eminim. Ağabeyim de benim için çok çabalıyor zaten. Çok seviyorum onu. İnşallah beni iyileştireceksiniz. Ne gerekiyorsa, yapmaya hazırız. Size güveniyorum. Ne olur elinizden geleni yapın. İki aydır yatıyorum, kendimi hiç bırakmadım. Kendime güvendim. Hep daha iyi olacağım dedim. Beni iyileştirmek için, elinizden geleni yapmaya çalışın lütfen.” 
‘KIZIM ONUN YÜZÜNDEN OKULA GİDEMEDİ’
Emine’nin annesi Nurcan Karakaş da 23 yıl önce kuma olarak geldiğini kızının da kaderinin kendisi gibi olmaması için çabaladığını söyledi. 12 yıl önce eşini kalp krizinden kaybeden 7 çocuk annesi Nurcan Karakaş, Aslan Karakaş’ın uzun yıllar kızı Emine’yi rahatsız ettiğini ifade ederek, “Kızım Emine 14 yaşındayken, amcasının oğlu Aslan Karakaş ona aşık olmuş. Kızım öğrenciydi. Okul okuyordu. Amcasının oğlu 7 çocuk babasıydı. Kızım ondan 2 yıl şiddet ve taciz gördü. Kızımı tehdit ediyordu. Kızım onun yüzünden okula gidemedi. Okumayı çok istiyordu ancak, bırakmadılar. Amcasının oğlu, ‘Seni kaçıracağım’ diyordu. Onun yüzünden kızım balkona ve dışarıya çıkamıyordu. ‘İlla ki benimle evleneceksin’ diyordu. Kızım ise, ‘Hayır. Ben senin çocuğun yaşındayım. Nasıl oluyor da sana aşığım diyorsun’ diyordu. Daha sonra, bir gün birlikte alışverişe çıkarken, bize ateş etti. Kızım 3 kurşunla ağır yaralandı. Şu an yoğun bakımda yatıyor. Durumu kritik. Yalvarıyorum, bu adam cezasız kalmasın. Ölene kadar ceza çekmesini istiyorum. Kızım bunu hak etmemişti. Gül gibi kızımın hayatını mahvetti. Kızımın vücudu şu an felçli durumda ve makineye bağlı. Bu şekilde nefes alabiliyor. Durumu hiç iyi değil” dedi.

‘KIZIMI VURAN KİŞİ HALA YAKALANMADI’
Aslan Karakaş’ın bugüne kadar yakalanmamasına tepki gösteren Nurcan Karakaş, “Başımıza ne geldiyse, üvey oğullarımın yüzünden geldi. Onlar sebep oldu. Şikayet etmeme izin vermediler. Köyden çıkmama da izin vermediler. Bu olay 4 Şubat’ta oldu. Ama kızımı vuran kişi hala yakalanmadı. Benim ciğerim çok yandı. Yalvarıyorum bana destek verin. Kızımı vuran Aslan Karakaş’ı yakalayın. Karakaş ailesinin hepsi, onun nerede olduğunu biliyor. Onlara kalsa, bu olayın üstünü kapatacaklar. Ama ben sonuna kadar bu davadan vazgeçmeyeceğim. Şikayetçiyim. Kızım ölmesin. 3 aydır diğer çocuklarımı da göremiyorum. Benim ciğerim yandı, başka anaların ciğeri yanmasın. Başka kızlar ölmesin. Devletimiz bizi sahip çıksın. Yetim çocuklarımı zorluklarla büyüttüm. Kızım onlara kurban oldu, onlar da şimdi evde rahat rahat oturuyor. Bugüne kadar zulüm çektim, dayak yedim, hakaret ettiler. Ama bundan sonra göz yummayacağım. Çocuklarım için elimden geleni yaparım. Arslan Karakaş’ın ablası ve oğlu, Balıkesir’de oturuyor. Bu adamı saklamışlar. Karakaş ailesi bu katili ortaya çıkarsın. Devletime yalvarıyorum. Bana destek verin. Kızım artık gözlerini açmıyor. Ölecek” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
————————-
Emine Karakaş’ın görüntüsü
Cep telefonu ile seslenen Emine
Emine’nin güçlükle konuşması
Dicle Üniversitesi Acil
Anne Nurcan Karakaş ile röp.
Genel ve detay
Haber-Kamera: Murat KARATAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,(DHA)

===================================================

Reklam Alanı

ADANA’DA ŞEHİTLİKLERDE HÜZÜNLÜ RAMAZAN BAYRAMI AREFESİ

ADANA’da Ramazan Bayramı arefesinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan şehit aileleri, evlatlarının kabirlerine ziyarette bulundu. Şehit Yusuf Eroğlu’nun eniştesi Ömer Kamara, “Yusuf çok temiz kalpli, hayalleri olan bir çocuktu. Rüyasında bir terörist gördüğünü, ‘Operasyonda öncü birlikte olacağım. Ya o beni vuracak, ya ben onu vuracağım’ dedi ve öyle gitti. Daha sonra şehit haberi geldi” diye konuştu.
İçişleri Bakanlığı’nca 81 il valiliğine gönderilen genelge kapsamında, şehit ailelerinin Ramazan Bayramı arefesi ve birinci gününde şehit ailelerinin sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacağı bildirildi. Şehit aileleri de her bayram olduğu gibi bu bayram arefesinde de şehitliklere gitti. Adana’da Asri Mezarlık’taki Garnizon Şehitliği’ne gelen şehit aileleri, evlatlarının mezarları başında dua etti.

‘HAYALLERİ OLAN BİR ÇOCUKTU’
Tunceli’nin Hozat ilçesinde 1995 yılında PKK’lı teröristlerce girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Er Yusuf Eroğlu’nun eniştesi Ömer Kamara, “Yusuf çok temiz kalpli, hayalleri olan bir çocuktu. Vatanı için şehit olmadan 15 gün önce birlikteydik. Yine hayallerini anlatıyordu. Rüyasında, her operasyona gittiğinde karşısına bir teröristin çıktığını söylüyordu. O akşam bana, ‘Enişte, bu defa operasyonda öncü birlikte olacağım. Ya o terörist beni vuracak, ya ben onu vuracağım’ dedi ve öyle gitti. Şakağına isabet eden tek kurşunla iki gün yoğun bakımda kaldı. Daha sonra şehit haberi geldi” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————-
-Şehit yakınlarıyla röp
-Şehitlikten genel ve detaylar

Haber:Anıl ATAR-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)

===================================================

LASTİĞİ PATLAYAN OTOMOBİLİN KALDIRIMDA OTURAN ADAMA ÇARPTIĞI ANLAR KAMERADA

Antalya’da Sevinç Ç.(32) kullandığı otomobil, lastiği patlayınca düz yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti, kaldırımda oturan Abdullah Tezel’e (32) çaptı. Kadın sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği ve Abdullah Tezel’in otomobil ile duvar arasına sıkıştığı o anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Kaza, dün akşam saatlerinde Kepez ilçesi Mehmet Atay Caddesi’nde meydana geldi. Akaryakıt istasyonunda çalışan Sevinç Ç. yönetimindeki 07 ADE 615 plakalı otomobilin, iddiaya göre, virajda arka lastiklerinden biri patladı. Sevinç Ç.’nin kontrolünden çıkan otomobil, kaldırımda gölgede oturan Abdullah Tezel’e çarptı. Kazada Tezel, arkasındaki duvar ile araç arasında sıkıştı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri, yaptığı kontrolde, Tezel’in yaşamını yitirdiğini belirledi. Kaza yerinde yapılan incelemelerin ardından Abdullah Tezel’in cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Gözaltına alınan sürücü Sevinç Ç. ifadesinde, “Arka lastiğimin patladığını fark ettim. Ondan sonrasını hatırlamıyorum” dediği öğrenildi.
Kazanın güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Kadın sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği ve Abdullah Tezel’in otomobil ile duvar arasına sıkıştığı o anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Görüntü Dökümü
————————-
(güvenlik kamerası)
– Yoldan genel görüntü
– Kadının kullandığı otomobilin gelişi
– Adamın gölgede kaldırım kenarında otururken
– Arabanın yoldan çıkması ve adama çarpma anı
++
Dün geçilen görüntüler
————————————-
– Kaza yerinden görüntü
– Polis araçlarının görüntüsü
– Cenazenin görüntüsü
– Kazaya karışan aracın görüntüsü
– Olay yeri inceleme ekibinin çalışması
– Cenazenin cenaze aracına taşınması
– Aracın çekiciye yüklenmesi
– Araç sürücüsü kadının polis aracına binerken görüntüsü
– Kazada ölen kişinin resmi
– Detaylar

HABER-KAMERA: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,(DHA)

==================================

POLİS İFTARA YETİŞEMEYEN SÜRÜCÜLERLE KUMANYASINI PAYLAŞTI

DÜZCE’de, polis ekipleri uygulama noktasında kumanyalarını iftara yetişemeyen vatandaşlarla paylaştı. 
Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Kaynaşlı uygulama noktasında iftara kısa bir süre kala yaptıkları denetimlerde sürücülerle kumanyalarını paylaştı. Polisler kendilerine ayrılan kumanyaların bir bölümünü dağıtırken, “Polisimiz, askerimiz için dua edin. Özellikle terörle mücadele eden arkadaşlarımızı unutmayınö dedi. İftarlık verilen sürücüler, “Allah kolaylık versin. Onlar vatan bekçileri. Bizler onlar için varız, onlarda bizim için varlar. Allah onlardan razı olsun.ö dediler. 

Görüntü Dökümü
————————-
-Polislerin kumanya dağıtmak için uygulamaları 
-Polisin sürücülerle diyalogları 
-Kumanya verilirken görüntü ve detaylar 

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

===================================================
SİVEREK’TE, İSRAİL PROTESTOSU

ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırısı protesto edildi.
Gece saatlerinde Abdulkadir Geylani camiinde toplananlar gıyabi cenaze namazı kılarak, İsrail’in Kudüs’e yönelik düzenlediği saldırıları kınadı. Siverek’te faaliyet gösteren çok sayıda sivil toplum kuruluşundan oluşan Kudüs Dayanışma Platformu üyeleri, Ayvanat Mahallesinde bulunan Abdulkadir Geylani Camisinde bir aray agelip Kudüs’te yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından kalabalık adına konuşan Fikret Aslanparçası, saldırı altındaki Kudüs’ün İslam şehri olduğunu belirterek, “Filistin, özgür ve bağımsız yaşayacak. Filistin, siyonist işgalden ve vahşetten yakında azade olacaktır” dedi.
Açıklama sonrası kalabalık ilçede konvoy düzenleyerek Filistin bayrakları sallayıp, İsrail aleyhine sloganlar attı.

Görüntü Dökümü
————————-
– Toplanan  kalabalık
– Gıyabi cenaze namazının kılınması
– Basın açıklaması ve slogan atan kalabalık
– Uzun araç konvoyları
– Dron çekimi
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN – SİVEREK–ŞANLIURFA-DHA)

===================================================

İMRANLI EKSİ 4 DERECEYİ GÖRDÜ, CEVİZ AĞAÇLARINI DON VURDU

SİVAS’ın İmranlı ilçesi dün gece sıfırın altında 4 derece ile Türkiye’nin  gece en soğuk yeri oldu. İlçeye bağlı Uyanık köyündeki ceviz ağaçlarını don vurdu.
İmranlı ilçesi mayıs ayına rağmen meteoroloji verilerine göre gece saatlerinde eksi 4 derece ile Türkiye’nin en soğuk bölgesi olarak kayıtlara geçti. İlçeye 26 kilometre uzaklıktaki Uyanık köyünde bahçelerde bulunan ceviz ağaçları soğuk havadan olumsuz etkilendi. Köylülerin bahçelerinde bulunan ceviz ağaçlarının yaprakları soğuğun etkisiyle dondu. Köydeki ceviz ağaçlarının büyük kısmı, dondan dolayı verim alınamayacak duruma geldi. 
‘FİDELERİMİZ VE CEVİZ AĞAÇLARIMIZ DONDU’
İlçe sakinlerinden Erman Özçelik, “İmranlı olarak biz kışın soğuk havalara alışkınız. Ama bahardaki bu soğuk nedeniyle normal fidelerimiz ve ceviz ağaçlarımız dondu” dedi. 
Burhan Dilek ise, “Kış aylarında olduğu gibi bahar ve yaz aylarında da İmranlı ilçesi soğuk oluyor. Bugün de Türkiye’nin en soğuk noktası oldu. Soğuk olsa da biz memleketimizi seviyoruz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
————————-
-İlçeden görüntüler
-Don vuran ceviz ağaçlarından görüntüler
-Röportajlar

Haber-Kamera: Yasin KIRAS/İMRANLI (Sivas), (DHA)

========================================================

YAVRU YABAN DOMUZUNA YARDIM ELİ

AYDIN’ın Kuşadası ilçesinde rögar çukurunda mahsur kalan 2 aylık yaban domuzuna, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü ekipleri yardım eli uzattı. Yavru yaban domuzunun kurtarılma anı, cep telefonunca kaydedildi.
Değirmendere Mahallesi’nde dün sabah gerçekleşen olay, kapağı kapalı bir rögar çukurundan yaban domuzu sesi geldiğini duyanlar durumu Aydın DKMP Şube Müdürlüğü’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler rögar çukurunun kapağını açıp, yavru yaban domuzunu vücuduna bağladıkları iple yukarı çekti. Kurtarıldıktan sonra korktuğu görülen yavru domuz, ekiplerin elinden kurtularak ormanlık araziye kaçtı. Yaban domuzunun kurtarılma anı, cep telefonu kameraları tarafından da kaydedildi. Hayvanseverler görevlilere teşekkür etti. Yaban domuzunun rögar çukuruna, kanalizasyon bağlantı kanalından girdiği tahmin ediliyor.

Görüntü Dökümü
————————-
-Yavru yaban domuzunun kurtarılma anlarının cep telefonu ile çekilmiş görüntü

Haber- Kamera: Eşber OKAYER / KUŞADASI (Aydın), (DHA)-

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!