Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 5

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) 100 METRE ARAYLA CESETLERİ BULUNAN İKİ KADININ CENAZELERİ YAKINLARINA TESLİM EDİLDİ
 
ADANA’nın Kozan ilçesinde önceki gece 100 metre arayla pompalı tüfekle öldürülmüş olarak bulunan Tuğçe Duman (27) ile dayısının dini nikahla birlikte yaşadığı Melek Elşemo’nun (24) cenazeleri, otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Jandarma, çifte cinayetin şüphelisi olduğu belirtilen F.A.’yı yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
Kozan’da 23 Mayıs gecesi Eskikabasakal Mahallesi Müftü Mustafa Sokak’taki kanal mevkiinde yoldan geçenler, park halindeki 01 AHG 364 plakalı otomobilin camlarında mermi izleri görünce polise haber verdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, otomobilde Tuğçe Duman’ın cesedini buldu. Tuğçe Duman’ın pompalı tüfekle vurulduğu belirlendi. Güvenlik güçleri olay yerinde inceleme yaparken yaklaşık 100 metre mesafede bir kadının daha cesedi bulundu. Bu cesedin ise Duman’ın dayısının dini nikahla birlikte yaşadığı Suriye uyruklu Melek Elşemo’ya ait olduğu belirlendi
Yapılan incelemelerin ardından Duman ve Elşemo’nun cenazeleri, önce Kozan Devlet Hastanesi’ne, buradan da otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
ANNE: KIZIMI SÜREKLİ TEHDİT EDİYORDU
Boşanma aşamasında olan, 2 yıldır ayrı yaşadığı eşinin 3 çocuğuyla birlikte Kayseri’de yaşadığı belirtilen Tuğçe Duman’ın annesi Hatice Kır, “Kızım eşinden ayrılıyordu. F.A. isimli bir çocukla tanışmış. Hayatına girdi, zindan gibi. Tehdit ediyordu. Sürekli Tuğçe’yi tehdit edip, şantaj yaptı. ‘Anneni öldürürüm, seni öldürürüm, elimde pozların var’ diye. Ben uyuyunca Melek’i arkadaş olarak yanına almış, gitmiş. Melek benim ağabeyimin dini nikahlı eşi” dedi.
F.A. ARANIYOR
F.A.’nın yakalanması için çalışma başlatan jandarma, olayla bağlantısı olduğu belirtilen amcası İ.A. ve kuzeni M.A.’yı gözaltına aldı. Kozan İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülen şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü bildirildi. F.A.’yı arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
ADANA VE KAYSERİ’DE TOPRAĞA VERİLECEKLER
Tuğçe Duman ve Melek Elşemo’nun cenazeleri ise otopsinin ardından sabah erken saatlerinde yakınları tarafından teslim alındı. Kızı Tuğçe Duman’ın cenazesini teslim almaya gelen Hatice Kır’ı yakınları teselli etti.
Tuğçe Duman’ın cenazesinin Adana’nın Saimbeyli ilçesinde, Melek Elşemo’nun ise Kayseri’de toprağa verileceği bildirildi.

Görüntü Dökümü
———————-
– Cenazeleri almaya gelen yakınları
– Cenaze araçlarının çıkışı
– Olay günü çekilen arşiv görüntüler
– Adli tıp kurumu tabela
– Ölen kadının aracı
– Ölen kadınların fotoğrafları
– Detay görüntüler

Haber:Can ÇELİK-Ali GÖKDAL-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ ADANA,(DHA)

===============================================

2) ADIYAMAN’DA ÖZEL HAREKAT DESTEKLİ UYUŞTURUCU OPERASYONU: 2 GÖZALTI
 
ADIYAMAN’da, polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, 2 şüpheli gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde uyuşturucu satıcılarına yönelik 2 adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda M.Ş. ve Ş.A., gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise uyuşturucu ile ruhsatsız tabanca ele geçirildi. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Operasyon yapılan adresler
– Özel Hareket polislerin önlem alması
– Eğitim ve Araştırma Hastanesi
– Şüpheliler getirilmesi
– Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından araçlara bindirilmesi
– Genel ve detay görüntüler

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA

===============================================

3) TRAKTÖRLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 2 YARALI
 
AFYONKARAHİSAR’ın Sandıklı ilçesinde otomobille traktörün çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı.
Kaza, dün saat 19.00 sularında Afyonkarahisar- Antalya karayolu Sandıklı ilçesi Dinar kavşağında meydana geldi. Mehmet Koç’un kullandığı 16 ABB 977 plakalı otomobille Ahmet Ö.’nün kullandığı 03 LN 592 plakalı traktör kavşaktaki ışıklarda çarpıştı. Kaza sonrası otomobilde sıkışarak yaralanan otomobil şoförü Mehmet Koç ve otomobilde yolcu olarak bulunan Pınar Koç sağlık ekipleri ve itfaiyenin yardımı ile sıkıştıkları yerden çıkarılarak tedavileri yapılmak üzere Sandıklı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Traktör şoförü Ahmet Ö. ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.
Kaza sonrası yolda trafik zaman zaman dururken, kazaya karışan araçların kaldırılması ve itfaiyenin yolu temizlemesi ile trafik akışı normale döndü.

Görüntü Dökümü
———————–
– Yaralı Mehmet Koç sağlık ekipleri tarafından ambulansa taşınırken görüntü
– Kaza yerinden otomobil ve traktör görüntüleri

HABER- KAMERA: Ahmet DAĞLI/ SANDIKLI,(Afyonkarahisar)(DHA)

===============================================

4) 110 SANTİMLİK BOYUYLA KALECİLİK HAYALİNE KAVUŞTU
 
DİYARBAKIR’da 110 santim boyundaki İsmail Kele (41), çocukluktan beri kurduğu kalecilik hayaline kavuştu. Kayapınar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü Futsal Takımı’nın giren İsmail Kele, 3’üncü kaleci olarak iki ay sonra yapılacak Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor.
Kentteki bir kamu kurumunda sözleşmeli olarak çalışan İsmail Kele, çocukluk yıllarında başlayan futbola ilgisi, zamanla tutkuya dönüştü. Mahallede yapılan maçlarda kalecilik yapan Kele, 2016 yılında kurulan ve birçok branşta sporcu yetiştiren Kayapınar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü’nün futsal takımına girdi. 1’inci ligde mücadele eden takımın 3’üncü kalecisi olarak çalışmalara başlayan Kele, iki ay sonra Van’da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’na takımıyla beraber hazırlanıyor. 
Kaleciliğin çocukluk hayali olduğunu anlatan İsmail Kele, “İki ay sonra Van’da maçımız var. Uygun görülürse inşallah maçta forma giyerim. Başarılı olacağıma inanıyorum. Boyum 110 santim. Lisansımı aldım. Boyum kısa olabilir ama başaracağız inşallah” diye konuştu. 
‘EN KISA KALECİ UNVANI İÇİN BAŞVURUDA BULUNDUK’
Kulüp Başkanı Mehmet Emin Erdoğan, Görme Engelliler Federasyonu yetkilileriyle İsmail Kele’nin dünyanın en kısa kalecisi unvanını alması için gerekli yazışmaları yaptıklarını ifade ederek, “Spor aşkı hiçbir zaman engel tanımaz. Küçüklüğünden beri hayali olan kaleciliği bir nebze de olsa burada gerçekleştireceği için kulübümüz ve Diyarbakır için inşallah hayırlı olur. Guinness Rekorlar Kitabı’na da girmesi için şu anda iletişim halindeyiz. Dünyanın en kısa kalecisi unvanını almak için başvuruda bulunduk” dedi.
‘İYİ BİR KONUMA GETİRECEĞİMİZE İNANIYORUZ’
Takımın antrenörü Süleyman Boztepe de Kele’nin başarı sağlaması için gerekli tüm desteği verdiklerini belirterek, “Geçmişten kalan bir kaleci olma hayali vardı. Görme engellilerde kalecilerin görmesinde herhangi bir engelin teşkil etmesine gerek bulunmuyor. Ona göstereceğimiz antrenman metotlarıyla daha iyi bir seviyeye getirerek hayallerini de bir nebze olsun gerçekleştirerek iyi bir konuma getireceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-İsmail Kele’nin spor kulübüne
-Kele’nin formasını giymesi
-İsmail Kele’nin ısınma hareketleri yapması
-Kele ile röp.
-Antrenmandan detay
-Kele’nin gelen topları kurtarması
-Kulüp Başkanı Mehmet Emin Erdoğan ile röp.
-Tek kale maç yapılması
-Antrenör Süleyman Boztepe ile röp.
-İsmail Kele’nin telefonda lisans belgesini göstermesi
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Emrah KIZIL-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,(DHA)

===============================================

5) BAKIP BÜYÜTTÜĞÜ SİNCAPLARI, AĞLAYARAK DOĞAYA BIRAKTI
 
ANTALYA’da, fırtınada yuvalarını kaybeden 2 sincap yavrusunun bakımını üstlenen veteriner Damla Atay, doğaya bırakırken gözyaşı döktü. Atay, “Bebek gibi büyüttüm. Ait oldukları yere gittiler. Onları çok özleyeceğim” dedi.
Kentte mart ayındaki fırtınada yuvalarının bulunduğu ağacın devrilmesinin ardından 2 sincap yavrusunun bakımını üstlenen, Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı Veterineri Damla Atay, kendi elleriyle doğaya saldı. O günden beri yavruların bakımıyla tüm gün ilgilendiğini anlatan Atay, “2 ay evime getirip götürdüm. Yavru oldukları için tam gün bakım gerekiyordu. Günde 5 öğün biberonla besledim, bebek gibi büyüttüm. Fındık ve fıstığı çok sevdikleri için isimlerini de ‘Fındık’ ve ‘Fıstık’ koydum. Şimdi 3 aylık oldular ve büyüdüler. Artık kendi kendine beslenebiliyorlar. Bugün onları doğaya saldım. Kendi ailelerini kurmalarını ve yavrular yapmalarını umut edeceğim” dedi.
Yavruları parktaki ağaçlardan birinin üzerine koyup, tırmanmalarını izlerken de gözyaşı döken Damla Atay, “Bana geldiklerinde henüz gözleri bile açılmamıştı. Çok küçük oldukları için evime gelip gittiler. Artık fındık, fıstık, ceviz ve tohumlarla beslenebiliyorlar. Hareketliler ve doğada yaşayabilecek durumdalar” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
– Hayvanat bahçesi giriş detay
– Yavru sincaplar yuva içi detaylar
– Yavru sincapların çerez yemesi detay
– Yavru sincapların biberonla beslenmesi detay
– Veteriner Hekimi Damla Atay’ın yavru sincapları beslemesi detay
– Yavru sincapların doğaya salınması detay
– Yavru sincapların ağaca tırmanması detay
– Veteriner Hekimi Damla Atay’ın yavru sincabı sevip doğaya bırakması
– RÖP1: Veteriner Hekimi Damla Atay röp
– Veteriner Hekimi Damla Atay’ın AĞLAMASI VE GÖZ YAŞLARINDAN detay
– Genel detaylar

HABER: İbrahim LALELİ-KAMERA: Adem AKALAN/ ANTALYA, (DHA)

=============================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!