Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 5 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

‘İlaç siparişini reddettin, firmayı zarara uğrattın’ diyen dolandırıcılara 75 bin lira kaptırdı
 
İlyas Kaan TAYTAK/BOLVADİN (Afyonkarahisar), (DHA)- AFYONKARAHİSAR’ın Bolvadin ilçesinde hayvancılıkla uğraşan Halil Balcı’yı (66) telefonla arayıp kendisini ‘avukat’ ve ‘Merkez Bankası genel müdürü’ olarak tanıtan şüpheliler, evine kargoyla gelen ilacı almayı reddettiği için firmayı zarara uğrattığı yalanıyla 75 bin lira dolandırdı. Damadının uyarısının ardından dolandırıldığını anlayan Balcı, polise şikayette bulundu. Balcı, “Mağdurum, 75 bin lira dolandırıldım. Başka vatandaşların da dolandırılmasını istemem. Giden paramın bulunmasını rica ediyorum devletimden” dedi.

Bolvadin’e bağlı Bağlarüstü Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraşan bir kız babası Halil Balcı, geçen yıl ekim ayında internet üzerinden bir ilaç siparişi verdi. Balcı, bir süre sonra evine kargo aracılığıyla ulaşan ilacı almayı reddetti. 10 Ocak’ta Halil Balcı’yı cep telefonundan arayan bir kişi, kendisini avukat olarak tanıttı. “Ben devlet avukatıyım gönderilen ilacı almamışsın. Bu ilacı alman gerekiyordu, almadığın için firmayı zarara uğratmışsın bu nedenle 5 bin iş günü hapis cezası, 132 bin lira para cezan var, bu para cezalarından kurtulman için bize 75 bin lira çıkarman gerekiyor” dedi.

DAMADINI ARAYIP, KREDİ ÇEKMESİNİ İSTEDİ
Kendisini arayan kişiye inanan Halil Balcı, çeşitli bankalardan kredi çekip telefondaki kişinin söylediği hesaba 75 bin lira gönderdi. Kısa süre sonra Balcı’yı tekrar arayan bu kişi, paranın 100 bin liraya tamamlanması için 25 bin lira daha göndermesi gerektiğini söyledi. Telefonu kapattıktan sonra damadına ulaşıp, durumu anlatan Halil Balcı kredi çekmesini istedi. Durumdan şüphelenen damadının cep telefonuna gelen mesajları kontrol etmesiyle dolandırıldığını anlayan Halil Balcı, polise giderek şikayette bulundu.

‘ÜÇ KİŞİ, BENİ TUZAĞA DÜŞÜRDÜ’
Yaşadıklarını Demirören Haber Ajansı’na (DHA) anlatan Halil Balcı, dolandırıcılardan şikayetçi olduğunu söyledi. Telefonla arayan kişinin kendisini avukat olarak tanıtıp 75 bin TL’lik dolandırıldığını aktaran Halil Balcı, şöyle dedi:
“Telefon geldi isminin Y. olduğunu söyleyen kişi ‘Ben devlet avukatıyım abi, sen ilaç getirtmişsin almamışsın, ilaç geri gitmiş, firmayı zarara uğratmışsın 5 bin iş günü 132 bin lira cezan var, bu para cezanı kaldırmak için bize 75 bin lira para çıkarman lazım’ dedi. Ben bu parayı 3 parça halinde çıkardım. Sonra adının M. olduğunu söyleyen başka biri arayıp, ‘abi süren doldu sen bize bir 25 bin daha çıkaracaksın 100 bine denkle bilhassa ben Merkez Bankası Genel Müdürüyüm, kendi elimle çıkartacağım’ dedi. Bunlar beni tuzağa düşürdü, 75 bin liram gitti. Bir başka telefon geldi ‘sen hap siparişi vermişsin hapı almamışsın cezan var şu IBAN numarasına bana para çıkartacaksın ben senin davanı sulh edeceğim ve paranı tekrar iade edeceğim’ dedi. Sonra ’10 dakika süren geçti 100 bine tamamlayacaksın 25 bin daha çıkaracaksın’ dediler, ben de o parayı çıkartmak için damadıma telefon ettim, ‘Oğlum gel bana 25 bin getir, ihtiyacım var bana kredi çek’ dedim. O da gelip, bu IBAN numaralarını görünce, ‘Bunlar dolandırıcı para gönderme, gidelim emniyete dilekçe verelim’ dedi. Damadımla gittim emniyete dilekçe verdim. Şu anda savcılıktan bir haber beklemekteyim. Ben mağdurum 75 bin lira dolandırıldım. Başka vatandaşların da dolandırılmasını istemem. ‘Ben polisim, kaymakamım veya bankacıyım, avukatım’ diye telefon edenlere kesinlikle inanmasınlar. Kimsenin de dolandırılmasını istemiyorum, giden paramın da bulunmasını rica ediyorum devletimden.”

‘BİZ MAĞDUR OLDUK’
Halil Balcı’nın eşi Münevver Balcı (66) da tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu belirterek, “Biz mağdur olduk 75 bin lirayı elden bulduk, paramızın tekrar gelmesi için devletimize güveniyorum. Başka vatandaşların kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp para, ziynet eşyası isteyenlere kesinlikle itibar etmemelerini istiyorum” dedi.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Halil Balcı’nın elindeki belgeleri incelemesi
– RÖP 1: Halil Balcı
– RÖP 2: Münevver Balcı
– Detay
HABER- KAMERA: İlyas Kaan TAYTAK/BOLVADİN (Afyonkarahisar), (DHA)

==========================

Kavga sırasında başına odunla vuran eşini karnından bıçakladı
 
DÜZCE’de Barış Ç. (30), kavga sırasında başına odunla vuran eşi Hanife Ç.’yi (25) karnından bıçakla yaraladı. 

Olay, Çavuşlar Mahallesi’nde meydana geldi. Barış Ç. ile eşi Hanife Ç. arasında evde tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Hanife Ç. eşinin başına odunla vurdu. Barış Ç. ise mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla eşini karın bölgesinden bıçakladı. Hanife Ç.’nin çığlıklarını duyan komşuları, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

İhbar üzerine adrese sevk edilen ambulansla Hanife Ç., Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Olayın ardından kaçan Barış Ç. polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Yaralı kadının acil servise getirilmesi
Ambulansın acil servis önüne girmesi
Acil servisin görüntüleri ve detaylar
HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

=========================

Ekili alanlarda drone ile ilaçlama
 
ANTALYA’nın Serik ilçesinde zirai alanların drone ile havadan ilaçlanması dönemi başladı. Girişimci Mustafa Çimen, “Normalde araçla yapılan ilaçlamada yüzde 40 fayda sağlayan ilaçlamayı biz drone ile yüzde 90 fayda ile çiftçimize sunuyoruz” dedi.

Serik’te çiftçilik yapan girişimci Mustafa Çimen, satın aldığı drone ile ekili alanların ilaçlamasını yapıyor. 10 litrelik ilaçlama deposu ile bir kalkışta 16 dekarlık arazide bulunan tarım ürününün ilaçlamasını gerçekleştiren drone sayesinde yüzde 40 olan araçla ilaçlamaya oranla yüzde 90 fayda sağlanıyor. Drone ile ilaçlamada hem ilaç masrafı hem de zamandan tasarruf sağlanıyor.
Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Mustafa Çimen, “Tarımsal inovasyon zirai ilaçlama ile çiftçimize havadan ilaçlama hava yolu ile ilaçlama, ‘İstikbal göklerdedir’ sözünden yola çıkarak drone ile ilaçlama yapıyoruz. Normalde araçla yapılan ilaçlamada yüzde 40 fayda sağlayan ilaçlamayı biz drone ile yüzde 90 fayda ile çiftçimize sunuyoruz. Drone bir kalkmada 16 dekar alanı ilaçlamaktadır. 16 dekar alanı 6-7 dakika içerisinde tamamlıyor. Drone ile ilaçlanan yerlerde mahsulden yüzde 10 kaybı önlüyor. Yüzde 30- 35 de ilaçtan tasarruf toplamda ise yüzde 45 civarında çiftçimize verimlilik sağlıyor. Drone ilaçlama sırasında ilacı bittiğinde bulunduğu alanı belirliyor ve kalktığı noktaya geri dönüyor. İlaç yüklemesi yaptığımızda da kaldığı yerden devam ediyor. Bizim amacımız yenilikleri ülkemize getirmek. Akdeniz Bölgesi’nde drone ile ilaçlama yapılan yer yok” dedi.
Belek bölgesinde çiftçilik yapan Süleyman Mecek de “Eskiden günlerce ilaçlama ile çamurda uğraşılırdı. Şimdi teknoloji sayesinde ilaçlamayı drone ile yaptırıyoruz. İnşallah bu teknoloji daha da gelişir. Her şey kolaylaşır” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– RÖP 1: Mustafa Çimen 
– RÖP 2: Süleyman Mecek 
– Dronedan görüntüler
– İlaçlamadan görüntüler
HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK,(Antalya)(DHA)

========================

İneğin midesinde biriken metan gazını hortumla çıkarıp yaktı
 
ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde veteriner, karnı şişen ve nefes almakta güçlük çeken ineğin midesinde sıkışan gazı, hortum yardımıyla çıkararak yaktı.

Kahta’nın Akyıldız köyünde besicilik yapan Erdal İbiş, kısa süre önce doğum yapan ineğinin karnının şişmesi ve nefes almakta güçlük çekmesi üzerine veteriner Şahin Yıldız’dan yardım istedi. Köye giden Yıldız, yaptığı kontrolde ineğin midesinde metan gazı biriktiğini belirledi. Bunun üzerine veteriner, ineğin midesinde sıkışan metan gazını hortum yardımıyla çıkardı. İneğin ağzından çıkan hortumun ucundaki gazı çakmakla yakan veteriner Şahin Yıldız, “İneğin kısa süre önce doğum yapması, soğuk hava ve yediği gıdalar nedeniyle midesinde metan gazı birikmesi oluşmuştu. Hortum yardımıyla hayvanın midesindeki gazı boşalttık” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————–
– İneğin boğazına hortum yerleştirilmesi
– Hortum ucundan çıkan gazın yakılması
– Genel ve detay görüntüler
Haber: Murat KURT-Kamera -ADIYAMAN-DHA)

============================

DEAŞ’ın sözde bakan yardımcısı Sakarya’da sahte kimlikle gizlenmiş
 
EMNİYET Genel Müdürlüğü İstihbarat ve TEM Daire Başkanlıkları koordinesinde DEAŞ terör örgütüne yönelik sürdürülen çalışmalarda, farklı şehirlerde kısa süreli kalan ve bir süre önce de Sakarya’ya gelerek sahte kimlikle barınan Ürdün uyruklu A.Z.A.A.D. isimli DEAŞ terör örgütü mensubu yakalandı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü ve TEM Daire Başkanlığı ekiplerinin yapmış olduğu istihbarat çalışmasında DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu tespit edilen Ürdün uyruklu A.Z.A.AD’nin Sakarya’da olduğu tespit edildi. DEAŞ mensubunun, terör örgütünün Suriye ve Irak gibi ülkelerde hakim olduğu bölgelerde 2014 ile 2017 yılları arasında tüm eğitim kurumlarından sorumlu sözde “eğitim bakan yardımcısı” olarak faaliyet gösterdiği belirlendi. Şahsın yine aynı bölgelerde esir altına aldığı kişileri vahşice katlettiği, bu eylemlerin görüntülerini kaydederek örgüt propagandası amacıyla sosyal medya platformlarında yayınlandığı öğrenildi. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve TEM Daire Başkanlıkları koordinesinde, DEAŞ terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda Ürdün uyruklu A.Z.A.A.D. isimli DEAŞ terör örgütü mensubu sahte kimlikle Sakarya’da yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. DEAŞ’lı terörist sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Yakalanan sorumlunun propagandası
Haber-Güven HASBAŞ-ADAPAZARI(Sakarya)(DHA)

===============================

İntihara kalkıştı, polis müdürü ikna etti
 
ÇORUM’da Mesut S., 15 gün önce intihara kalkıştığı binanın çatısına çıkıp, yine intihara teşebbüs eden Mesut S.’yi (42) Terörle Mücadele Şube Müdürü Ogün Avcı ikna etti. Çatıdan indirilen Mesut S., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Olay, saat 10.00 sıralarında İnönü Caddesi’nde meydana geldi. Ailevi nedenlerden dolayı bunalıma giren Mesut S., bir iş hanının çatısına çıkıp, intihara kalkıştı. İhbar üzerine adrese 112 sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çevrede güvenlik önlemi alan polis, Mesut S.’yi ikna etmek için çalışma başlattı. Terörle Mücadele Şube Müdürü Ogün Avcı’nın görüştüğü Mesut S., yaklaşık 40 dakika sonra ikna edilerek çatıdan indirildi. Mesut S. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Mesut S., 15 gün önce de aynı binanın çatısına çıkarak intihara kalkışmıştı. 

Şube Müdürü Ogün Avcı, “Sürekli olarak girişimde bulunuyor. Sonu üzen bir olay yaşanmasın, hemen yakından ilgilenelim ve her konuda yardımcı olmaya çalışacağız” dedi. 

Görüntü Dökümü
– İntihar girişiminin bulunduğu bina
-Mesut S.’nin polis aracına götürülmesi
-Polis müdürünün talimatı
-Detaylar
Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!