Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 5 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

14 yıl önce, 6 ay arayla kaybolan 2 arkadaşın öldürülüp, gömüldüğü ortaya çıktı

KOCAELİ’nin Gölcük ilçesinde 14 yıl önce, 6 ay arayla kaybolan Mahmut Şahin ile arkadaşı Nihat Şahin’in öldürülüp cesetlerinin gömüldüğü ortaya çıktı. Olaya karıştığı belirlenen 4 kişiden 2’si gözaltına alınırken, birinin cezaevinde, diğerinin ise yurt dışında olduğu belirlendi.

Gölcük ilçesinde 15 Mayıs 2007 tarihinde Mahmut Şahin, 30 Kasım 2007 tarihinde ise arkadaşı Nihat Şahin kayboldu. O dönemde kayıp şahıs vakalarını inceleyen polis ekipleri, iki arkadaşın izine ulaşamadı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Mahmut Şahin ile Nihat Şahin’in dosyalarını tekrar açtı. Ekipler, eski dosyalarda ismi geçenlerin telefon kayıtlarını incelemeye başladı. O dönemde olaya şahit olan kişilerin ifadelerine de başvuran polis ekipleri, olayla ilgili 4 şüpheliye ulaştı.

Şüphelilerden birinin yurt dışında, birinin ise başka bir suçtan dolayı cezaevinde olduğunu belirleyen ekipler, eş zamanlı operasyon düzenleyerek Serdar T. (38) ve A.Y.’yi (51) gözaltına aldı. Çapraz sorguya alınan şüpheliler, Mahmut Şahin ve Nihat Şahin’i öldürdükten sonra cesetlerini gömdüklerini itiraf etti.

BİRİNİN KEMİKLERİNE ULAŞILDI, DİĞERİ ARANIYOR

Şüphelilerin yer göstermesiyle Gölcük’e bağlı Nüzhetiye köyü kırsalındaki bir dere kenarında insan kemiklerine ulaştı. Yapılan DNA testinde kemiklerin Nihat Şahin’e ait olduğu tespit edildi. 

Reklam Alanı

Şüphelilerin Karamürsel’e bağlı İznik yolu mevkiine gömdüklerini söyledikleri Mahmut Şahin’i arama çalışmaları ise devam ediyor.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Şüphelilerin emniyetten çıkarılması
-Öldürülen Mahmut Şahin ve Nihat Şahin’in fotoğrafları
-Emniyetten genel ve detay görüntüler

HABER- KAMERA: Dinçer AKBİR/İZMİT (Kocaeli), (DHA)- 

======================

Evde meydana gelen patlamada anne ile oğlu yaralandı
 
ANTALYA’da iki katlı müstakil bir evde bilinmeyen nedenle meydana gelen patlamada, Adem Ervan (45) ile annesi Ayşe Ervan (80) yaralandı. Patlamanın şiddetiyle evin demir korkulukları yerinden çıktı.

Kepez ilçesi Sütçüler Mahallesi 6533 Sokak’ta bulunan 2 katlı müstakil evde sabahın erken saatlerinde patlama oldu. Evin giriş katındaki patlamayla birlikte yangın çıktı. Evde bulunan Adem Ervan ile annesi Ayşe Ervan yaralandı. Yaralılar, adrese sevk edilen ambulansla çevre hastanelere kaldırıldı. Patlamanın şiddeti ile evin demir korkulukları da yerinden çıktı. 
Polis, patlamayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Yangın sonrası evin dış plan görüntüsü
– İtfaiye ekibinin soğutma çalışması
– Sinir krizi geçiren ev sahiblerinin görüntüsü
– Ambulans ve itfaiye araçlarının görüntüsü
– Yaralı yaşlı kadının yerde görüntüsü
– Sağlık ekiplerinin yaşlı kadını ambulansa taşımaları
– Ambulansın hastaneye gidişi
– Detaylar

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,(DHA)

========================

Adıyaman’da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı
 
ADIYAMAN’da, polisin uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında arama yapılan adreslerde, çeşitli miktarlarda uyuşturucu ile bir tüfek ve tabanca ele geçirildi. Uyuşturucu ile silahlara el koyan ekipler, Z.E., Ö.T., İ.E. ve R.E.’yi gözaltına aldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Olay yeri
– Evden görüntü
– Polis ekipleri
– Narkotik köpekleri
– Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi
– Şüphelilerin polis aracına bindirilmesi
– Genel ve detay görüntü
Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA

========================

Adana merkezli 3 ilde 1 milyon liralık vurgun yapan şebekeye operasyon: 25 gözaltı kararı (2)

25 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
Adana’da tarım kredi kooperatifinden sahte belgelerle 1 milyon lira kredi çekip, haksız kazanç elde eden kişilere yönelik operasyonda, aralarında kooperatifte çalışan 6 kişinin de bulunduğu 25 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 9 bin TL para, 50 bin TL’lik çek, çok sayıda tarım kredi kooperatifiyle ilgili belge ve dijital materyal ele geçirildi. Şüphelilerin, emniyetteki sorguları sürüyor.

Görüntü Dökümü
– Operasyonda ele geçirilen belge ve paralar
– Emniyet Müdürlüğü tabelası

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

================================

Elektrikli bisiklet sürücüsü, tehlikeye davetiye çıkardı

ANTALYA’da elektrikli bisiklet sürücüsü genç, çevre yolunda kullanım şekliyle şaşkına çevirdi. Sürücünün elektrikli motosikletin üzerine uzanıp tehlikeye davetiye çıkardığı anlar, cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

İçişleri Bakanlığı, özellikle motosiklet sürücülerinin kask takmadan trafiğe çıkmaması için kampanyalar düzenlerken, Antalya’da bir genç kullandığı elektrikli bisiklet ile tehlikeye davetiye çıkardı. Kepez ilçesinin Gazi Bulvarı’nda bir genç, kullandığı elektrikli bisikletin selesinin üzerine uzandı. Rüzgardan etkilenmemesi için ayaklarını çapraz şekilde birbirine dolayan ve saatteki hızı 60 kilometreye ulaşan sürücü, sağ eliyle gaz kolunu tutarken, sol eliyle de ayak konan bölümden tuttu.

Trafikte seyreden bir sürücü ile yanındaki kadın arkadaşı, o anları kahkahalarla cep telefonuyla görüntüledi. “Bu ne ya! Ayyy” diyen kişi, “Bak şimdi bak” diyerek elektrikli bisikletiyle yolda giden gence bağırdı. “Kardeşim havalar nasıl? İyi misin?” diyen kişiye bakan sorumsuz genç, sol eliyle görüntü çeken kişiye işaret yapıp yoluna devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
(Araç içinden çekilen görüntüler)
– Elektrikli bisikletlenin yolda gidişi
– Görüntü çekenin “Ayyy” demesi, “Bak şimdi bak” sözleri
– Aracın elektrikli bisikletlinin yanına yaklaşması
– “Kardeşim havalar nasıl, iyimisin” sözleri
– Sürücünün görüntüleyene orta parmak işareti
– Aracın sürücüyü sollaması ve kahkahalar

HABER: Ahmet İSTEK-KAMERA: ANTALYA, (DHA) – 

===================

Boşanmak istediği eşinden ölüm tehdidi alan Emine: Çocuklarım için yaşamak istiyorum

KOCAELİ’nde şiddet gördüğü gerekçesiyle kayınpederinin Giresun’daki evine 2 çocuğuyla birlikte yerleşen Emine Sağır (36), boşanmak istediği 12 yıllık eşi Ferdi Sağır’dan (41) yüzüne kezzap dökme ve ölüm tehdidi aldığını söyledi. Şikâyet üzerine tutuklanan, 15 gün önce de tahliye olan eşinin uzaklaştırma kararına rağmen telefon ve sosyal medya üzerinden tehdit edildiğini belirten Emine Sağır, “Kocam ondan boşanırsam yüzüme kezzap atmakla, ailemi ve beni öldürmekle tehdit ediyor. Çocuklarım için yaşamak istiyorum. Yalvarırım beni kurtarın” dedi.

Kocaeli’nin Darıca ilçesi Osmangazi Mahallesi’nde yaşayan, iki çocuk annesi Emine Sağır, uzun süredir şiddet gördüğü gerekçesiyle 12 yıllık eşi Ferdi Sağır’dan boşanmak istedi. İddiaya göre, boşanma talebine öfkelenen Ferdi Sağır, 23 Kasım 2020’de, zorla alıkoyup, götürdüğü boş arazide darp ettiği eşinin başına silah dayayarak öldürmekle tehdit etti. Aynı gün ilçede kayınpederi ve kaynanasının evini de kurşunlayan Ferdi Sağır, şikâyet üzerine gözaltına alındı. Sorgusunun ardından Ferdi Sağır, tutuklanarak cezaevine konuldu.

KAYINPEDERİNE SIĞINDI
Darıca’da can güvenliğinin olmadığını düşünen ve tutuklu eşinin serbest kalması durumunda kendisini bulmasından korkan Emine Sağır, çocuklarıyla birlikte,  Giresun’da yaşayan kayınpederi Fehmi Sağır’ın evine yerleşti. Tutuklu bunduğu cezaevinden 2 hafta önce tahliye olan Ferdi Sağır, uzaklaştırma kararına rağmen telefon ve sosyal medya üzerinden eşi ve ailesini öldürmekle tehdit edildiği öne sürüldü.

‘ÖLMEK İSTEMİYORUM’
Eşinden şiddet gördüğü için 2 kez boşanma davası açtığını ve ölüm tehdidi aldığını söyleyen Emine Sağır, “Açtığım son boşanma davasından sonra hem ailemin evine kurşun sıktı, hem beni boş araziye götürerek başıma silah dayadı, ‘Seni öldürür, buraya gömerim’ dedi. Korkumdan boşanamıyorum. Lütfen bana yardım edin. 2 çocuğumla birlikte çok zor durumdayım, evimde kalamıyorum. Kayınpederimin yanına sığındım ama burada da babasına attığı mesajlarla tehdit ediliyorum. Uzaklaştırma kararı çıkarttım ama beni rahat bırakmıyor. Can güvenliğim yok. 2 çocuğum var, ölmek istemiyorum. Yalvarıyorum, sesimi duyurmak istiyorum” dedi.

‘CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK’
Darıca’daki evinde yaşadığı korku dolu anları anlatan Emine Sağır, “Anne ve babanı öldüreceğim, ben hayattayken size yaşam yok’ dedi ve ailemin evine kurşun sıktı. Aynı akşam karakola giderek ‘Ailemi ve beni öldürecek. Can güvenliğimiz yok’ diye ifade verdim. Olaydan sonra içeri aldılar. 2 ay yatıp dışarı çıktı. Can güvenliğim yok. Sürekli tehdit ediyor. Tek istediğim boşanıp ondan kurtulmak” diye konuştu.

‘KURTULMAK İSTİYORUM’
Eşinden daha önce gördüğü şiddet yüzünden vücudunda çok defa morluklar oluştuğunu ifade deden Emine Sağır, “12 yıldır sürekli karakoldayız. Darp raporlarım var. Beni darp ettiğinde ailemin yanına gidiyordum. Bana sahip çıktıkları için, ailemin bizi ayırmaya çalıştığını söyleyip onları suçluyordu. Buraya geldiğim için şimdi de kendi ailesini suçluyor. Herkes boşanmamızdan yana ama o boşanmayı kabul etmiyor. Babasından arayıp tehditlerini sürdürüyor, mesaj atıyor. Büyük kızımla birlikte psikolojik tedavi alıyoruz. Ondan kurtulmak istiyorum” şeklinde konuştu.

‘AİLEMİN EVİNİN ETRAFINDA DOLANIYOR’
Eşinin korkusu yüzünden Darıca’daki evine misafir kabul edemediğini belirten Emine Sağır, “Evime geldiği için annemi gözlerimin önünde darp etti. ‘Boşanırsan seni öldürürüm’ diyerek beni korkuttu. İlaçlarla ayakta duruyorum. Sürekli tehdit edip ‘Önce aileni, sonra seni öldüreceğim. Sonra da kafama sıkacağım’ diyor. Ailemin evinin etrafında dolandığını komşular görmüş. Ailem de tekrar şikâyetçi oldu ama hiçbir şey yapılmıyor. Bu adamın dışarda durması aileme, bana, çocuklarıma zarar veriyor. En azından çocukları için tedavi olmasını istiyorum” dedi.

‘KEZZAP DÖKER, AİLENİ ÖLDÜRÜRÜM’ DİYEREK KORKUTTU’
Ferdi Sağır’ın çevresindeki herkese saldırdığını ve şiddet uyguladığını da öne süren Emine Sağır, “Çocuklarım için yaşamak, ölmeden sesimi duyurmak, 2 çocuğumun başında durup onları okutmak istiyorum. Bu adamın yanında çocuk büyümez. Çocuklarıma da sözlü şiddet uyguluyor. Çok korkuyorum. ‘Yüzüne kezzap dökerim, aileni öldürürüm’ tehditleri yüzünden boşanma davalarımı geri çektim ama şimdi boşanmak istiyorum. Yalvarıyorum bana yardım edin. Bugüne kadar evimi hiç terk etmedim. Sürekli kendisine uzaklaştırma kararı çıkarttım, kendisi evden gitti. Bu süreçte hem tehdit etti, hem uzaklaştırma kararlarına uymadı. Devletime, adalete güvenmek istiyorum. Ölmek istemiyorum, bana yardımcı olun” ifadelerinde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Emine Sağır röportajı
– Emine Sağır ile çocukları
– Detaylar

Haber:Selay SAYKAL-Kamera:Selman KUTLU/GIRESUN (DHA)

=====================

Türkiye’nin ilk silahlı insansız deniz aracı ‘ULAQ’ Mavi Vatan ile buluştu

Antalya merkezli ARES Tersanesi ile Ankara merkezli METEKSAN Savunma firmasının birlikte ürettiği Türkiye’nin ilk Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA), denize indirildi. 400 kilometre seyir menziline, saatte 65 kilometre sürate, gündüz/gece görüş kabiliyetine, milli kriptolu haberleşme altyapısına sahip ve gelişmiş kompozit malzemeden üretilen SİDA’nın denizdeki tecrübe seyirlerine başlandı. ‘ULAQ’ serisinin serisinin ilk platformu olan SİDA, deniz testlerinin ardından bu yılın ilk çeyreği sonunda atış testleri gerçekleştirecek.

Savunma sanayinde milli sermaye ile faaliyet gösteren Antalya merkezli ARES Tersanesi ve Ankara merkezli Meteksan Savunma, birkaç yıldır devam etmekte olan araştırma geliştirme faaliyetleri neticesinde İnsansız Deniz Araçları (İDA) alanında; ülkemizin ilk insansız muharip deniz aracı çözümünü hayata geçirdi. Prototip üretimi tamamlanan ve ‘ULAQ’ serisinin ilk platformu olan Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA) geçtiğimiz günlerde denize indirildi ve tecrübe seyirlerine başlandı.
ROKETSAN FÜZE SİSTEMLERİ
400 kilometre seyir menziline, saatte 65 kilometre sürate, gündüz/gece görüş kabiliyetine, milli kriptolu haberleşme altyapısına sahip ve gelişmiş kompozit malzemeden üretilen SİDA; keşif, gözetleme ve istihbarat, su üstü harbi (SUH), asimetrik harp, silahlı eskort ve kuvvet koruma, stratejik tesis güvenliği gibi görevlerin icrasında karadan mobil araçlarla ve karargah komuta merkezinden veya yüzer platformlardan kullanılabilecek. Türkiye’nin ilk silahlı insansız deniz aracı ULAQ, milli füze sistemleri üreticisi Roketsan ürünleri olan 4’lü podu ile 2,75 lazer güdümlü füze CİRİT ve 2’li lançeri ile lazer güdümlü uzun menzilli tanksavar füze sistemiyle (L-UMTAS) donatıldı.
DENİZ ATIŞ TESTLERİ YAPACAK
8 kilometrelik menzili ile sınıfının lideri konumundaki CİRİT; kara ve deniz platformlarının yanı sıra helikopter, sabit kanatlı uçak ve insansız hava araçlarına (İHA) entegre edilebiliyor. Hassas güdümlü tanksavar füze sistemi L-UMTAS ise 8 kilometrelik menzili, lazer güdüm yeteneği ve zırh delici tandem harp başlığı ile sabit ve hareketli kara ve deniz hedeflerine karşı etkin bir silah sistemi olarak öne çıkıyor. CİRİT ve L-UMTAS silah sistemleri, kara araçları, sabit platformlar ve deniz platformlarında da kullanılan Roketsan’ın stabilize taret sistemi ve gemi üstü ekipmanları ile birlikte ULAQ üzerinde yer alıyor. Deniz testlerinin tamamlanmasını müteakip, 2021 yılı ilk çeyreği sonunda atış testlerinin gerçekleştirilmesi planlanıyor.
SİDA’DAN SONRA YENİ ARAÇLAR
SİDA; farklı operasyonel harekat ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde füze sistemlerinin yanı sıra, elektronik harp, jamming yani karıştırma gibi farklı tiplerde faydalı yükler ve farklı haberleşme ve istihbarat sistemleri ile donatılabilecek. Bununla birlikte, kendisi ile eş veya farklı yapıya sahip diğer SİDA’larla operasyon yapma, İHA, SİHA, TİHA’lar ve insanlı hava araçları ile müşterek harekat kabiliyetlerine sahip olabilecek. Diğer yandan SİDA sadece uzaktan kontrol edilen bir insansız deniz aracı olmanın haricinde, yapay zeka ve otonom davranış özellikleri ile üstün ve çağın ilerisinde yeteneklerle donatılacak. İnsansız deniz araçları alanında ARES Tersanesi ve Meteksan Savunma tarafından başlatılan projenin ilk fazı olan ve prototipi denize indirilen SİDA’nın ardından istihbarat toplama, mayın avlama, denizaltı savunma harbi, yangın söndürme ve insani yardım/tahliye amaçlı insansız deniz araçlarının da üretime hazır olacağı belirtildi.
‘BÜYÜK GURUR VE MUTLULUK’
ARES Tersanesi Genel Müdürü Utku Alanç ve Meteksan Savunma Genel Müdürü Selçuk Alparslan, ULAQ’a ilişkin ortak değerlendirmede bulundu. Türkiye’nin ilk silahlı insansız deniz aracı ULAQ-SİDA’nın denize indirilmesi ve deniz testlerine başlamasından büyük bir gurur ve mutluluk duyduklarını belirten Alanç ve Alparslan, yapılan ortak basın açıklamasında şunları kaydetti:
“Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin mavi vatan savunmasının, deniz kıta sahanlığımızın ve münhasır ekonomik bölge korunmasının ne kadar önemli olduğunun hepimiz farkındayız. Bu kapsamda bizler de iki özel şirket bir araya gelerek, milli menfaatlerimizi ön planda tutup tamamen öz sermaye yatırımları ile ULAQ projesine başladık ve yoğun faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Bunun savunma sanayii sektöründe de bir örnek olduğunun bilincinde olarak büyük bir işbirliği halinde gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bundan sonra hedefimiz deniz testlerini tamamlayıp, güdümlü mermi atış testlerini icra etmek olacak. ULAQ’ın ilk tanıtımını gerçekleştirdiğimiz tarihten itibaren hem ülkemizden hem de dost ve müttefik ülkelerden önemli ilgi ile karşılaştık. Bu ilgi bizlerin de dünyanın en iyi insansız deniz araçlarını tasarlamak ve üretmek üzere büyük bir motivasyonla çalışmamızı sağlıyor. ULAQ’ın ilk lansmanından itibaren desteklerini esirgemeyen Milli Savunma Bakanlığımıza, Savunma Sanayii Başkanlığımıza, Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ve tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunarız.”
ARES TERSANESİ HAKKINDA
Antalya Serbest Bölgesinde konuşlu 5 (beş) üretim tesisinde, çeşitli sınıf ve boylarda 100’ün üzerinde gemi inşa etmiş olan ve yüzde 100 milli sermaye ile teşkilli Ares Tersanesi, her türlü askeri ve ticari deniz platformu üretiyor. Avrupa’nın en büyük kompozit ve alüminyum gemi inşa firmalarından biri olan Ares, dünyanın en iyi karakol gemisi üreticisi konumunda.
METEKSAN SAVUNMA HAKKINDA
Meteksan Savunma, 2006 yılında, Bilkent Holding bünyesinde faaliyet gösteren yüksek teknoloji şirketlerinin, savunma ve havacılık sanayisine yönelik proje ve aktivitelerini, tek bir çatı altında birleştirmek ve koordine etmek amacıyla kuruldu. Savunma ve havacılık sektöründe, Savunma Sanayii Başkanlığı’nın da ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, yüksek teknolojili, milli, bağımsız ve özgün ürünler ve alt sistemler geliştirmek üzere çalışmalarına devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– SİDA’nın platfor üzerinde
– Silah donanımından görüntü
– SİDA’nın vinç ile Antalya Limanı’nda denize indirilirken
– SİDA’nın denizde gidişi (dron görüntüleri)
– SİDA’nın Oruç Reis yanından geçerken görüntüleri
********************
(ARŞİV GÖRÜNTÜLER)
– Protatipten genel görüntüler
– RÖP1: ARES Tersanesi Genel Müdürü Utku Alanç ile röp (arşiv)
– RÖP2: Meteksan Savunma Genel Müdürü Selçuk Alparslan ile röp (arşiv),
– Kara takip istasyonundan görüntü
– RÖP3: ARES Tersanesi Genel Müdürü Utku Alanç ile röp (arşiv) (ULAQ İSMİNİ AÇIKLAMASI)
– Detay

HABER-KAMERA: Mehmet ÇINAR/ANTALYA,(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!