Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-5

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Samsun’da eski eşinin dövdüğü kadının annesi: Torunum ‘babamı görürsem taş atarım’ diyor
 
SAMSUN’da, İbrahim Zarap’ın (27), sokak ortasında 5 yaşındaki kızlarının yanında dövdüğü eski eşi E.M.’nin (24) annesi Dursune M. yaşananları anlattı. Kızının durumunun iyi olduğunu söyleyen Dursune M., “Torunumun da durumu iyi ancak babasını artık görmek istemiyor. ‘Babamı görürsem taş atarım, artık onu görmek istemiyorum’ diyorö dedi.

Olay, cumartesi günü saat 21.00 sıralarında Canik ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde meydana geldi. İbrahim Zarap, kendisinde kalan kızları E.M.’yi teslim etmek için 3 sene önce boşandığı E.M ile ilçe meydanında bir araya geldi. Zarap, burada E.M.’ye tekme- tokat saldırdı. Zarap’ın yere yığılan E.M.’ye tekme atmaya devam ettiği anlar da çevredeki evlerden birinde yaşayan bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Vatandaşların müdahale ettiği İbrahim Zarap, gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. E.M. ise ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Adliyeye sevk edilen İbrahim Zarap, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

‘DAHA ÖNCE DE SOKAK ORTASINDA KIZIMA SALDIRDI’

Hastanede tedavisi devam eden kızı E.M.’nin yanından bir an olsun ayrılmayan Dursune  M., “Çok şükür sağlık durumu iyiye gidiyor, tek tesellimiz de bu zaten. Ancak psikolojisi hiç iyi değil, zaman zaman ağlıyor. Kafasına darp aldığı için yüzü, gözü mor halde. Torunum annesinin ne durumda olduğunu biliyor, babasını artık görmek istemiyor ve annesinin hastanede olduğunu da biliyor. Zaten sadece çocuğu görmek istediği zaman bir araya geliyorlardı. Onun dışında bir ilişkileri yoktu, torunum babasına çok düşkündü, biz de onları hiç ayırmadık ve bazı şeylere göz yumduk. Ama artık görmek istemiyor, ‘babamı görürsem taş atarım, artık onu görmek istemiyorum’ diyor. İbrahim Zarap, huzursuz bir çocuktu, bir gün iyi, bir gün kötü oluyordu, ne yapacağı belli olmuyordu. Kızım zaten bu nedenle ayrıldı ama boşandıktan sonra ‘barışalım, ben düzeleceğim’ diyordu. Ama hiçbir düzelme belirtisi göstermedi, kızım da barışmak istemedi. Daha önce de sokak ortasında kızıma saldırdı, kendisinden şikayetçi olduk ve uzaklaştırma aldı. Kızım şikayetçi oldu ama ertesi gün serbest bırakıldıö diye konuştu.

‘UYUSAM BİLE TORUNUMUN SESİYLE UYANIYORUM’

İbrahim Zarap tutuklandığı için mutlu olduklarını ifade eden Dursune M, “Tüm yetkililer yanımızda oldu, herkese çok teşekkür ediyorum. En ağır cezayı alsın, bu zaman kadar bize çok çektirdi. Hepimizin psikolojini bozdu. Her gün haber duymaktan bıktık ve yorulduk, kadına şiddete artık dur denilsin ve bitsin artık. İbrahim Zarap’ın ailesi benim küçük kızımı ve eşimi aramış, ben kimseyle konuşmadım, kızımı da aramadılar. Sosyal medyada yer alan görüntülerin birazını izleyebildim, ancak hepsini izleyemedim. Torunumun o sesinden dolayı uyuyamıyorum, uyusam bile torunumun sesiyle uyanıyorum. Torunumun, şu an durumu iyi, kuzenleri de yanında. Bazen ‘anneme vurdu, annem çok ağladı’ diyor. Kızım, İbrahim’i 3-4 kez şikayet etti. İlk önce böyle darp olayları yoktu, sonradan şiddet uygulamaya başladı. Kızımın boşanmasını yediremedi ve ondan dolay bunları yaptı. Uzaklaştırma alındı, benim evimde de kızıma saldırdı. Bizi de tehdit ettiö ifadelerini kullandı.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
Anne ile röportaj

Haber: Zeynep Irmak ÖCAL – Kamera: Tayfur KARA SAMSUN-DHA

==============================

Polis memuru beylik tabancasıyla intihar etti

ZONGULDAK’ın Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Muhammed Tetik(26) beylik tabancasıyla kendini vurarak intihar etti.

Olay, sabah saatlerinde Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde meydana geldi. Polis memuru Muhammed Tetik, emniyet müdürlüğü içerisinde beylik tabancasını çıkararak kalbine ateşledi. Tetik, olay yerinde yaşamını yitirdi. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ ve İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, emniyet müdürlüğünde incelemede bulundu. Tetik’in cansız bedeni, otopsi için Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Nişanlı olduğu öğrenilen Tetik’in mesai arkadaşlarına evlenmek istemediğini söylediği ileri sürüldü. Tetik’in cenazesi, işlemlerinin ardından memleketi Samsun’un Vezirköprü ilçesine gönderileceği öğrenildi. Tetik’in intiharıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-İlçe Emniyet Müdürlüğü binası
-Ekiplerin kapıda beklemesi
-Muhammed Tetik’in fotoğrafı

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)

================================

Trabzon ve Rize’de kar esareti; 101 köy ve mahalle yolu kapandı

DOĞU Karadeniz´in yüksek kesimleri, kar yağışıyla birlikte beyaza büründü. Trabzon ve Rize’de kardan kapanan 101 yerleşim yerinin yolunun ulaşıma açılması için ekipler, çalışma başlattı.

Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinde etkisini gösteren soğuk havayla birlikte akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Yağışla birlikte bölgedeki çam ağaçları ve çayırlar, beyaz örtüyle kaplandı. Karadeniz’de kışın zorlu yaşamın sürdüğü bazı yayla ve köylerde de güzel manzaralar oluştu. Kar yağışının etkili olduğu Trabzon’da 7 ilçede 57 mahalle yolu, Rize’de 5 ilçede de 44 köy yolu, ulaşıma kapandı. Kış mevsiminin çetin geçtiği bölgede Belediye, İl Özel İdare ve Karayolları ekipleri, yolların açılması için çalışma başlattı. Ekipler, kar kalınlığının yüksek kesimlerde yer yer 40 santimetreye ulaştığı bölgede yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde 7, İkizdere’de ise 8 köyde kışın kimse olmadığı için yol açma çalışması yürütülmüyor. Karayolları ekipleri ise Ovit Dağı Sivrikaya mevkisi tünel bölgesi ve Ayder Yaylası’nda da yolun, açık kalması için hummalı çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Kar drone manzaraları
-Ekiplerin karla mücadelesi 

HABER: Fatih TURAN KAMERA: TRABZON, (DHA)

=============================

Şanlıurfa merkezli 13 ilde FETÖ operasyonu: 35 gözaltı

ŞANLIURFA merkezli 13 ilde FETÖ/PDY’nin TSK ve jandarmadaki yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 35 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY’nin TSK ve jandarmadaki yapılanmasına yönelik Şanlıurfa, İstanbul, Gaziantep, Adıyaman, Gümüşhane, Çanakkale, Aydın, Şırnak, Mardin, Malatya, Sivas, Eskişehir ve Ankara’da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Adreslere yapılan baskında, örgütün TSK ve jandarmadaki yapılanması içerisinde faaliyet yürüten, ankesörlü telefon ve sabit hatlardan ardışık olarak aranan, sınav sorularını çalarak devlet kurumlarına sızma faaliyetlerinde sorumlu düzeyde bulunan ve ByLock kullanan, aralarında görevde bulunan asker ve öğretmenlerin de olduğu 35 şüpheli gözaltına alındı. Şanlıurfa’ya getirilen şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜM

– Şubeden çıkan ekipler
– Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalar
– Ele geçen dijital materyalar
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA)

==================

Osmaniye’de ‘dilenci’ operasyonu

OSMANİYE’de zabıta ekipleri, kent merkezinde vatandaşlardan para dilenenlere yönelik operasyon düzenledi. Polisin de destek verdiği çalışmada, yakalananların üzerinden çıkan paralara el konuldu. 

Osmaniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından, kent merkezindeki cadde ve sokaklarda, özellikle küçük çocukları da kullanıp, duygu sömürüsü yaparak dilencilik yapan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Karşılarında zabıta ekiplerini görünce kaçmaya başlayan bazı dilenciler ise kısa süreli kovalamaca sonrasında yakalandı. Bu anlar ise kameralara yansıdı. Işıklı kavşaklarda sürücülere zor anlar yaşatan dilenciler, araçlara bindirilerek Zabıta Müdürlüğü’ne götürüldü. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği çalışmada yakalanan dilencilere Kabahatler Kanunu gereği idari para cezası uygulanıp, üzerlerinden çıkan paralara el konuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Zabta ekiplerince dilenci arasında yaşanan kovalamaca anı
Işıklı kavşakta dilencilik yapan şahsın alınması
Dilenci kadının alınması
Yakalanan dilencilerin araca bindirmesi
Zabıta Müdürlüğüne getirilen dilenciler
İşlem Yapan Zabıta görevlileri

Haber: İbrahim EMÜL – Kamera: OSMANİYE

=============================

Cumhuriyet Meydanı kadınlara kaldı

Antalya Cumhuriyet Meydanı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara kaldı. Çoğunluğu kadınlardan oluşan sivil toplum kuruluşları üyeleri, Atatürk anıtına çelenk bırakıp kadınların sorunlarını dile getirdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Antalya’da sivil toplum kuruluşları Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklamaları yaptı. Toplanan kalabalığın büyük kısmının kadınlardan oluştuğu dikkati çekti. Sabah erken saatlerde anıta çelenk bırakan CHP Kadın Kolları Antalya İl Başkanı Nilüfer Deveci, pandemi nedeniyle kadınların yükünün bir kat daha arttığını belirtti. Dünya Ekonomik Forumu’nun 2020 yılı Küresel Cinsiyet Eşitsizliği Endeksi’ne göre Türkiye’nin 153 ülke arasında 130’uncu olduğunu kaydeden Deveci, “Kadınlar ve erkekler arasındaki eşitsizlik, pandemi döneminde bir kat daha arttı. İstihdamda tutunabilen kadınların çoğu düşük ücretlerle, işini kaybetme korkusuyla, mobbingle baş ederek evine ekmek götürmeye çalışıyor” dedi.
CHP Kadın Kolları Antalya İl Başkanlığının ardından Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Eylem Ülgen, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk bırakıp açıklama yaptı. Çalışan kadınlar için birçok sorunun bulunduğunu anlatan Ülgen, “Kadınların ev işlerine ayırdıkları zamanı, çalışma sürelerinden değil dinlenme sürelerinden kullanmak zorunda kalmaları, tükenmişlik sendromuna yol açmaktadır. Ayrıca kadınlar işlerini kaybetme korkusuyla daha çok iş yükü altına girme eğilimi göstermektedir” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Programdan detaylar
– Kadınlardan detaylar
– Cicekler detay
– Çelenk sunumu detay
HABER: Alparslan ÇINAR-KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA) 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!