Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-5

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Bakan Selçuk: Bilim sanat merkezleri çocuklarımızın yetişmesi için özel bir ortam sağlıyor

MİLLİ Eğitim Bakan Ziya Selçuk, bilim sanat merkezlerinin çocuklar yetişmesi ve kendilerini geliştirmeleri için özel bir ortam sağladığını ifade etti. Bilim sanat merkezlerine çok özel yatırımlar yaptıklarını belirten Bakan Selçuk, “Çocuklarımızın ilgi ve yeteneğini dikkate alan bir eğitim modeli çiziyor. Bakanlığımızın politikaları arasında bilim sanat merkezleri önemli bir yer tutuyor” dedi. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geldiği Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Vali Mustafa Tutulmaz, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılandı. Bakan Selçuk, ardından Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim Sanat Merkezi’nin açılışına katıldı. Açılışta konuşan bakan Selçuk, “Son 10 gündür Türkiye’yi dolaşıyoruz. Iğdır, Çorum Edirne gibi illerde bulunma fırsatım oldu. Öğretmenlerimizle sohbet ediyoruz. Bilim sanat merkezlerimiz çocuklarımızın yetişmesi ve kendilerini geliştirmeleri için özel bir ortam sağlıyor. Çocuklarımızın ilgi ve yeteneğini dikkate alan bir eğitim modeli çiziyor. Bakanlığımızın politikaları arasında bilim sanat merkezleri önemli bir yer tutuyor. Bu binaların yükselmesinde hayırseverlerimizin çok büyük önemi var. Burada çok büyük bir fedakârlık örneği göstererek birikim ve emeğini ortaya koyarak bu ülke ve memleketi, ilçesi için kendisi için bir şeyler yapması ve eğitim hayatına geçirmesi büyük bir onur. İstiklal Marşımızın 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla ayrı bir gurur da yaşıyoruz. Bugün de bura da bu özel günde burada özel bir sebepten dolayı bulunmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi. 

‘BİLİM SANAT MERKEZLERİNE ÖZEL YATIRIMLAR YAPIYORUZ’ 
Bakan Selçuk, salgın döneminin kendilerini yepyeni durumlarla karşı karşıya getirdiğini söyledi. Uzaktan eğitimin tüm dünyada olduğu gibi eğitim sistemlerinin bir parçası olduğunu anlatan Bakan Selçuk, şöyle konuştu:
“Salgın dönemi bizi yepyeni durumlarla karşı karşıya getirdi ve uzaktan eğitim bizim eğitim sistemimizin olduğu gibi tüm dünyanın eğitim sistemini de şekillendirmeye başladı. Bu dönüşüm ve değişim sürecinde bu engelleri nasıl avantaja dönüştürürüz, bütün meselemiz buydu ve bu mesele bize sahip çıkmak anlamında da Türkiye’nin resmi kurumlarının, özel sektörünün, sivil toplum kuruluşlarının tümünün birden elbirliğiyle bu şekilde bir eser ortaya koyma yarışına girmesi de bizi sevindiriyor. Bilim sanat merkezlerine çok özel yatırımlar yapıyoruz. Bu sıralarda ve gelişimi için özel kadrolar ihdas ediyoruz ve bu şekilde imkânlarının daha gelişmesi için de yatırma harcamalarınızı artırıyoruz. Çünkü bizim bakanlığımızın politikalar arasında gerçekten çok önemli bir yer tutuyor bilim sanat merkezleri. Öğrencilerimizin şahsi potansiyellerini gerçekleştirmeleri için önemlidir ve önemli bir fırsat sunduğunu düşünüyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de birlikte beraberce eğitim olan hizmetimize devam ettireceğiz.” 

Bakan Selçuk, konuşmasının ardından öğrenciler ve protokol ile birlikte Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim Sanat Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. 

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR 

Gürkay GÜNDOĞAN-Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)- 

=======================

Trabzon ve Rize’de kar yağışı nedeniyle 108 yerleşim yerinin yolu kapandı

DOĞU Karadeniz´in yüksek kesimleri, kar yağışıyla birlikte beyaza büründü. Trabzon ve Rize’de 12 ilçede 108 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, yolların açılması için çalışma başlattı.

Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinde, etkisini gösteren soğuk havayla birlikte akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Yağışla birlikte bölgedeki çam ağaçları ve çayırlar, beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışının etkili olduğu Trabzon’da 5 ilçede 20 mahalle yolu, Rize’de 7 ilçede ise 88 köy yolu ulaşıma kapandı. Kış mevsiminin çetin geçtiği bölgede Belediye, İl Özel İdare ve Karayolları ekipleri, yolların açılması için çalışma başlattı. Ekipler, kar kalınlığının yüksek kesimlerde yer yer 30 santimetreye ulaştığı bölgede, yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Kar manzaraları
-Ekiplerin kardan kapalı yollarda çalışmaları

HABER KAMERA: TRABZON, (DHA)-

========================

Uçuruma yuvarlanan inek, 2 gün sonra kepçeyle kurtarıldı

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde uçuruma yuvarlanan inek, Konyaaltı Belediyesi ekiplerince 2 gün sonra kurtarıldı. İnekleri üşümesin diye ateş yakıp başında bekleyen Şerife- Şefik Kılıç çifti, kurtarılan hayvanın başında mutluluk gözyaşları döktü.

Konyaaltı ilçesi Hisarçandır Mahallesi’nde tarım ve hayvancılıkla uğraşan Şefik Kılıç, otlamaya çıkan ineklerinden birinin eksik olduğunu fark etti. Kayıp ineği uzun aramalardan sonra 100 metrelik uçurumdaki çukurda bulan Kılıç, önce kendi çabasıyla kurtarmaya çalıştı. Başarılı olamayan Kılıç, akrabalarına haber verdi. 2 katırın desteği ve 4 köylüsü ile ineği düştüğü yerden çıkaramayan Kılıç, hayvanının üşümemesi için 2 gece ateş yakıp yanında yattı. 
BAŞKAN ESEN’İ ARADI
Şefik Kılıç, kendi çabasıyla ineğini kurtaramayınca Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’i aradı. Başkan Esen’in talimatıyla belediyeye ait bir kepçe, ineğin düştüğü bölgeye gitti. İneğe ulaşmak için önce kepçeyle yol açan operatör, 1 saatlik uğraşın ardından hayvanın bulunduğu bölgeye ulaştı. İneği halat yardımıyla düştüğü çukurdan çıkaran kepçe operatörü, hayvanı kepçeyle Kılıç ailesinin evine kadar götürdü.
GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR
İneğin sahibi Şefik Kılıç, iki gün önce kaybolan hayvanı derenin içinde iki taşın arasında sıkışmış vaziyette bulduğunu söyledi. Eşi Şerife Kılıç’ın yardımıyla sıkışan ineği kurtardığını anlatan Kılıç, ancak çukurdan çıkaramadığını söyledi. Gece olunca ineği battaniye ile örtüp ateş yaktığını dile getiren Kılıç, iki günlük kurtarma çabası sonuç vermeyince Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’i arayarak yardım istediğini söyledi. Kılıç, “Sağolsun başkanımız kepçe ile ekip gönderdi. Onların desteğiyle ineği sağ salim çıkardık. Mal canın yongasıdır. Başkanımıza teşekkür ederim” dedi. Kılıç ailesi, kurtarılan ineğin üstünü battaneyi ile örterken mutluluktan gözyaşı döktü. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– İneğin iple bağlı, etrafında kilim ve battaniyeler
– Belediye ekibinin gelmesi ve yol açması
– Kepçe ve vinçli aracın, ineği bulunduğu yerden çıkarması
– İneğin vinçin ucunda havada götürülmesi
– İneğin kepçenin içinde taşınırken
– RÖP: Şefik Kılıç ile röportaj
– İneğin evin önüne getirilmiş, otururken
– Detaylar
HABER-KAMERA: ANTALYA, (DHA) – 

========================

İkiz nineler, ikinci doz aşılarını oldu

ORDU’nun Perşembe ilçesinde ikiz Hacer ve Emriye Sarı (89) kardeşler, koronavirüse karşı ikinci doz aşılarını yaptırdı.

İlçeye bağlı Yazlık Mahallesi’nde yaşayan ikiz kardeşlerden Hacer ve Emriye Sarı, koronavirüs salgınına karşı başlayan mücadele kapsamında ilk doz aşılarını 13 Şubat tarihinde oldu. Sarı kardeşler, ikinci doz aşı için randevularını aldı. Yalıköy Aile Sağlığı Merkezi’ne giden Sarı kardeşler, yapılan kontrollerin ardından ikinci doz aşılarını da oldu. Bir süre gözlem altında tutulan Hacer ve Emriye Sarı kardeşler, emeği geçenlere teşekkür etti.

EMİNE ERDOĞAN’A SELAM GÖNDERDİLER
Emriye Sarı, “Aşı oldum, ağrım yok” derken, Hacer Sarı ise “Allah’a şükür iyiyim, bir sıkıntı yok” dedi. Tek istekleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ı görmek olduğunu söyleyen Sarı kardeşler, Emine Erdoğan’a selam söyledi.

‘TEYZELERİMİZİN SAĞLIK DURUMLARI İYİ’
Yalıköy Aile Sağlığı Merkezi doktoru Gürkan Aydın, “2 teyzemizin de aşılarını tamamladık, 1 ay önce de ilk doz aşılarını oldular. Aşının koruyuculuğun başlaması için 10-15 gün geçmesi gerekiyor. Teyzelerimiz dikkat etmeye devam edecekler. Şu an sağlık durumları iyi” dedi.

Görüntü Dökümü
———————-
-Sağlık ocağına gelen Sarı kardeşlerden detaylar
-Aşı olan Sarı kardeşlerden detaylar
-Sarı kardeşlerin röportajı
-Doktor Gürkan Aydın’ın röportajı
-Detaylar
Haber-Kamera: Nurcan ŞANLI/PERŞEMBE, (Ordu), (DHA)- 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!