Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 5

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Down sendromlu çocuklar, yamaç paraşütü ile gökyüzünde mutluluk saçtı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nde özel çocuklara yönelik yamaç paraşütü ve uçurtma etkinliği düzenledi. Down sendromlu çocuklar, ilk kez yamaç paraşütüyle göklerde süzülmenin keyfini yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören Down sendromlu çocuklar, aileleri ile birlikte Yenişehir ilçesi Emirler Mahallesi Gelincik Tepesi’ndeki yamaç paraşütü iniş alanında ağırlandı. Yamaç paraşütü ile göklere mutluluk saçan özel çocuklar, Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın söylediği şarkılarla da doyasıya eğlendi. Etkinlikte çocuklar, mutluluk ve heyecan duygularını bir arada yaşarken, göklerde süzülerek dakikalarca uçmanın tadını çıkardı. Uzman uçuş pilotları eşliğinde Down sendromlu 18 çocuk ilk uçuş deneyimini yaşadı.

Çocuklardan Habibe Tanış, “Mutluyum ve heyecanlıyım” sözleriyle duygularını ifade etti.

Başak Adak ise “İlk defa uçacağım. Çok heyecanlıyım çok mutluyum. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Mutluluk ve heyecan duygusunu bir arada yaşadığını söyleyen Nurgül Sevgen, “Uçmak çok zevkli bir şey. Çok güzel bir etkinlik. Herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Reklam Alanı

Adana ve Mersin’de zaman zaman bu tür sosyal sorumluluk projelerinde yer aldığını ifade eden yamaç paraşütü uçuş pilotu Mustafa Yöri, “Çocuklar mutluysa tüm dünya mutludur benim gözümde. Doğal olarak ilk uçuşları olduğu için biraz heyecanlanabilirler. Ama inanıyorum ki kalkıştan sonra kardeşlerimiz çok mutlu olacak” ifadesini kullandı.

Alandaki arkadaşlarına şarkı söyleyerek mutluluğunu dile getiren Gizem Sakıç, “Burası çok güzel, çok eğlenceli. Çok sevdim. Paraşüt çok güzeldi, hava çok güzeldi, onun için çok sevdim. Mutluyum” diye konuştu.

Yamaç paraşütü deneyimini değerlendiren Cansu Coşkun ise, “İyiydi. Hiç korkmam. Çok güzel. Madalyamı aldım, çok güzel” dedi.

Gizem Sakıç’ın annesi Nebahat Sakıç, etkinlik sayesinde kızının mutlu bir gün geçirdiğini aktararak, “Bugün belediyemizin özel olarak düzenlemiş olduğu etkinlik için çok teşekkür ediyorum. Mutlu bir günü oldu kızımın. Paraşüt uçuşunu çok sevdi. Bundan sonra da ders aldırmayı düşünüyorum” dedi.

Oğlu Melikcan’ın yapılan etkinliklerde yaşadığı mutluluğa şahitlik eden anne Havva Kaçar, “Çocuğum güneş gördü. Korona dolayısıyla evde sıkılmıştı. Arkadaşlarını görmeyi çok istiyordu. Rahatsız olduğu için okula da göndermemiştik. Çok özlem duymuştu. Burada bir araya geldiler. Çok memnun kaldık” diye konuştu.

Pandemiden dolayı oğlu Cevat Can’ın evde çok sıkıldığını ve gerçekleştirilen etkinliğin kendisine de çocuğuna da moral olduğunu söyleyen baba Ayhan Kaya, “Bu zamana kadar yapılan organizasyonların en güzeli. Gerçekten çok memnunuz. Harika oldu. Pandemiden dolayı çocuk evde sıkıldı. Bir hava almış oldu, çok da güzel eğlendi. Bizim için de çok güzel oldu. Keşke böyle etkinlikler sık sık olsa, daha da güzel olur. Bu organizasyonu düzenleyen herkesten Allah razı olsunö dedi.

‘ONLARLA BİRLİKTE BEN DE ÇOK HEYECANLANDIM’
Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Hülya Atila da düzenlenen özel etkinliğe dair şu ifadeleri kullandı:

“Bugün özel çocuklarımızla birlikte bu güzel bahar havasında bir şeyler yapmak istedik. Bu özel çocuklarımızla birlikte her şeyi yapabileceğimizi, her engeli aşabileceğimizi görmek istedik. Onlar yamaç paraşütü yaptılar, uçurtma uçurdular. Onlarla birlikte ben de çok heyecanlandım. Gördüm ki çok güzel, her şeyi yapabiliyorlar. Her alanda varlar, bu alanda da her şeyi yapabileceklerini çok güzel göstermiş oldular.”

Etkinlik, Down sendromlu çocukların üzerinde +1 yazan balonları göğe bırakmasıyla son buldu.

Görüntü Dökümü:
– Çocukların uçuş için hazırlanması
– Çocukların uçması
– Çocukların havadaki görüntüsü
– Müzik eşliğinden eğlenenler
– Balon uçuranlar
– Çocukların konuşması
– Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Hülya Atila’nın konuşması
– Genel ve detay

Haber-Kamera. MERSİN, (DHA)

=========================

Down sendromlu çocuklar, kendi günlerinde doyasıya eğlendi

KAHRAMANMARAŞ’ta, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nde Down sendromlu çocuklar müzik eşliğinde oynayarak eğlendi. Çocuklarının mutluluğuna ortak olan aileler ise duygusal anlar yaşadı.

Onikişubat Belediyesi ve iş insanı Alper Topçuoğlu tarafından yaptırılan Hamidiye-Bekir Topçuoğlu Down Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa Down sendromlu çocuklar ve ailelerin ilgisi büyük oldu. Etkinlik kapsamında Down sendromlu çocuklar renkli kostümler giyen çizgi film karakterleri ile oyunlar oynayarak, gökyüzüne balon bıraktı. Kendileri için hazırlanan özel günde aileleri, arkadaşları ile doyasıya eğlenen çocukların mutluluğu gözlerine yansıdı. Onların bu mutluluğuna ortak olan anne-babaları da duygusal anlar yaşadı.

‘İSTEDİKLERİMİZ BİZİM HAKKIMIZ, BİR AYRICALIK, LÜTUF DEĞİL’
Programın açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Down Sendromu Derneği Başkanı Zeynep Nur Yerhan, eğitim merkezinin bölgenin en donanımlı ve en kapsamlı eğitim merkezi olduğunu söyledi. Merkezin, yıllardır kurdukları hayallerin gerçekleşmesini sağlayacağına inandıklarını belirten Yerhan, şunları söyledi:

“Dünyaya gelen bebeğimizin, bebeklik döneminden başlamak suretiyle okul öncesi eğitimini kapsayan, okula başladığı zaman kaynaştırma sürecini takip ettiğimiz, tüm eğitim boyunca yanında olduğumuz, ergenlik aşamasında ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığımız, sonra bir yetişkin birey olduğunda, artık bağımsızlaşabilen, ayakları üstünde durabilen, yetişkin, genç ve bağımsız olmasını hayal etmiştik. Çok geniş bir hayal ve bir hak temelli farkındalıktan söz ediyoruz. Bunlar bizim hakkımız, bir ayrıcalık, lütuf değil. Her bireyin hakkı olduğu kadar çocuklarımızın da sahip olduğu şeyler bunlar. Ne yazık ki 21’inci yüzyıldayız ve bu haklara erişim noktasında çok ciddi problemler yaşıyoruz. Artık bu problemlerin bertaraf edildiği, birey olarak kabul edildiği ve en sonunda annelerinin kanatlarının altından uçup giden bağımsız birer yetişkin olduğu günleri hayal ediyoruz.”

“BU KONSEPTE YAPILMIŞ EN MÜKEMMEL TESİS”
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise bugüne kadar eğitim alanında çok büyük yatırımlar yaptıklarını, ancak bu eğitim merkezinin diğerlerinden hem çok farklı hem de çok özel olduğunu söyledi. Alper Topçuoğlu’na çok teşekkür eden Mahçiçek, “Bu çocuklarla beraber olmak, onları büyütmek, topluma kazandırmak kolay bir iş değil. Gerçekten onların aileleri elleri öpülesi insanlar. Biz de sadece bir miktar, bir tarafından tutmuş olduk. Bu vesileyle bu tesisi yaptık. Tesis, belki de ülkemizde bu konsepte yapılan en mükemmel bir tesis. Hem okul hem de rehabilitasyon merkezi. Yapmadan önce ciddi manada araştırma yaptık daha güzel, daha anlamlı hale nasıl getirebiliriz diye ve ortaya güzel bir eser çıktı. İnşallah çocuklarımız, ailelerimiz bu güzel eserden ve bu güzel eserin içinde verileceği eğitimden istifa edecekler” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Down sendromlu çocuklardan detay
– Zeynep Nur Yerhan’ın konuşması
– Hanefi Mahçiçek’in konuşması
– Havaya balonların bırakılması
– Çocukların oynaması

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

=================

Şanlıurfa’da nevruz kutlamasında 3 kişiye gözaltı

ŞANLIURFA’da, HDP il teşkilatı tarafından düzenlenen nevruz kutlamasında yasa dışı slogan attıkları belirlenen 3 kişi gözaltına alındı.

HDP Şanlıurfa İl Teşkilatı tarafından düzenlenen nevruz kutlaması Paşabağı Mahallesi’nde 11 Nisan Stadyumu’ndaki boş alanda yapıldı. Polis çevrede yoğun güvenlik önlemi alırken kutlamaya katılanlar, oluşturulan güvenlik noktasında üst araması yapılıp, HES kodları sorgulanarak alana alındı. Kutlamalara HDP Şanlıurfa milletvekilleri Ömer Öcalan ve Ayşe Sürücü ile HDP yöneticileri katıldı. Polis ekipleri kameralarla alana gelenleri kayıt altına alınırken, dron ile de kutlamalar canlı takip edildi. Kalabalık, davul zurna eşliğinde halay çekerek nevruzu kutladı. Kutlamalar sırasında yasa dışı slogan attıkları belirtilen 3 kişi gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Nevruz alanine gelenlerin üst araması yapılması
– HES koduyla alana alınanlar
– Alanda güvenlik önlemi alan polis
– Nevruz kutlamasından genel görüntü
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera:Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – DHA)

=====================

Çamura saplanan ambulansı traktörle kurtardılar

SAKARYA’nın Karasu ilçesinde koronavirüs hastasına giderken yolda kalan ambulans, saplandığı yerden traktörle çekilerek kurtarıldı. O anlar cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

Karasu ilçesi Taşlıgeçit Mahallesi Aktan Caddesi’ndeki evinde fenalaşan koronavirüs hastasını almak için yola çıkan ambulans, yağışın etkisiyle tamamen çamurla kaplanan yolda kaldı. Sürücü, çamura saplanan ambulansı kendi imkanlarıyla çıkarmayı başaramadı. Yardıma koşan mahalleli, traktöre bağlanan ambulansı kurtardı. Yoluna devam eden ekipler, hastaya ulaşarak müdahale etti.

Ambulansı kurtaran traktör sürücüsünün, sağlıkçıların işi bitene kadar bekledikten sonra ambulansa asfalt yola kadar eşlik ettiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– 112 ambulansının traktörle çekilmesi(cep telefonu)
– Aynı yolda gündüz çekilmiş görüntü

HABER-KAMERA: Güven HASBAŞ/KARASU (Sakarya),(DHA)

==========================

Yurttan kaçan 3 kız çocuğu, pastanenin güvenlik kamerasına yansıdı

SAKARYA’nın Arifiye ilçesindeki yetiştirme yurdundan kaçan 3 kız çocuğunun, Pamukova ilçesinde bir pastaneden yardım istediği öğrenildi. Pastanenin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, çocukları bulmak için çalışma başlattı.

Arifiye ilçesindeki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Kız Yetiştirme Yurdu’ndan kaçan, yaşları 14 ila 16 arasındaki 3 kız çocuğunun, Pamukova ilçesindeki bir pastaneden yardım istediği ortaya çıktı. Ayakkabıları ve montları olmayan 3 kız çocuğu, girdikleri pastanenin çalışanlarından telefon istedi. Telefon ile yakınlarına durumu haber veren çocuklar, daha sonra pastaneden ayrılarak uzaklaştı. Pastane çalışanları, aç olan çocuklara yiyecek verirken, telefon ettikleri yakınlarının durumu bildirmesi üzerine polis harekete geçti. Pastanenin güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, çocukları bulmak için çalışma başlattı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Pastanenin güvenlik kamerası görüntüleri

HABER:Ramiz Kaan OKTAR-KAMERA:Güven HASBAŞ/PAMUKOVA (Sakarya),(DHA)

===========================

Samsun, 3 haftadır nüfusa oranla vaka sayısında birinci

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı güncel vaka sayısı haritasına göre 13-19 Mart tarihleri arasında nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü il, bir kez daha Samsun oldu. 3 haftadır vaka sayısında birinci olan Samsun’un yanı sıra ‘Çok riskli’ kategorisindeki Karadeniz’deki illerde denetimler artırıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, 13-19 Mart tarihleri arasında illere göre 100 bin kişiye düşen Covid-19 vaka sayısının güncel haritasını paylaştı. Nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü iller Samsun, Giresun, Sinop, Balıkesir ve Yalova oldu. En çok vakanın görüldüğü ilk 3 il Karadeniz Bölgesi’nden çıktı. Haftalık verilere göre; Samsun, her 100 bin kişiye 508,97 Covid-19 vakası ile ülke genelinde en yüksek vaka sayısına sahip il oldu. 3 haftadır nüfusa oranla vaka sayısı en fazla olan ile olan Samsun’un yanı sıra ‘Çok riskli il’ kategorisindeki Karadeniz Bölgesi’ndeki diğer illerde de denetimler artırıldı.

6-12 Mart haftası verilerinde de Samsun; 458,53’lük oranla ülkede en çok vaka görülen il olmuştu.

KARADENİZ ZİRVEDE
Bakan Koca’nın açıkladığı il bazlı koronavirüs haritasında geçen haftaya göre Samsun’un yanı sıra Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Çorum, Bayburt ve Artvin’de artış, Sinop, Ordu ve Gümüşhane’de iyileşme olduğu gözlendi. Son günlerde koronavirüsün en fazla cenaze namazları, taziye ve aile içi ev ziyaretlerinde yayıldığını tespit edilen bölgede, başlatılan dinamik denetim süreci sürüyor.

KISITLAMADA DENETİMLER
Bu arada uyarılara rağmen dün Samsun’da karantinayı ihlal edip, haklarında adli ve idari işlemler yapılan 9 kişiden biri, kuaförde tıraş olurken yakalandı. Bugün sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Samsun’da, polis ekipleri araç sürücülerini ve yolda gezen vatandaşları tek tek durdurup, HES kontrolü yaptı. Kadıköy Mahallesi’nde maskesiz köpek gezdiren gençlerin olduğu yönünde ihbarı değerlendiren polisi ekipleri, 2 gence de idari ceza işlemi uyguladı.

Görüntü Dökümü:
-Polis takmayan gençleri arayan polislerden detaylar
-Detaylar
-Muhabir Zeynep Irmak Öcal’ın anonsu
-Denetimlerden detaylar
-Muhabir Zeynep Irmak Öcal’ın anonsu
-Detaylar

Haber-Kamera: Zeynep Irmak ÖCAL-Tayfur KARA/SAMSUN, (DHA) – 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!