Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 5

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Köpek, aracın altına saklanan kediyi yakalamak için çamurluk plastiğini parçaladı

ISPARTA’nın Eğirdir ilçesinde cipin altına giren kediyi yakalamak isteyen köpek, aracın çamurluk plastiğini ısırarak parçaladı. Araç sahibi Eğirdir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Eşref Çatal, “Aşağı yukarı 500 tane diş izi var. Güvenlik kamerasını açtığımızda gördük ki 3 tane köpek geliyor, kediyi kovalarken, kedinin altta olduğunu düşünüp, burayı parçalıyor” dedi.

Olay, 7 Mart gecesi meydana geldi. Eğirdir Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Eşref Çatal, sabah işe gitmek için evinin önünde park halinde duran 32 E 0343 plakalı cipinin yanına geldiğinde, aracının sol ön tarafındaki çamurluk plastiğinin parçalanmış olduğunu gördü. Olaya önce anlam veremeyen Eşref Çatal, daha sonra birilerinin kasıtlı olarak aracına zarar verdiğini düşünerek, polise haber verdi.

GERÇEK KAMERADA ORTAYA ÇIKTI
İhbar üzerine adrese gelen polis ekipleri, plastik parçadaki izlerin diş izleri olabileceğini değerlendirdi. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipleri, gece bir kedinin aracın altına saklandığı, 3 köpeğin de kediyi kovaladığı belirlendi. Kamera görüntülerinden, köpeklerden birinin kediye ulaşabilmek için aracın sol çamurluk plastiğini parçaladığı daha sonra da bırakıp gittiği tespit edildi.

Görüntüde bir kedinin cipin altına doğru hızla girdiği, bir süre sonra da 3 köpeğin aracın etrafını sardığı görüldü. Daha sonra köpeklerden birinin aracın sol çamurluğundaki plastiği ısırarak, kopardığı görüntülerde yer aldı.

‘AŞAĞI YUKARI 500 TANE DİŞ İZİ VAR’
Eşref Çatal, “Sabah aşağı indim, aracın çamurluğunun parçalandığını gördüm. ‘Allah Allah bu nasıl olur’ dedim. Önce ‘birileri kasten yaptı’ diye düşündüm, polise haber verdim. Aşağı yukarı 500 tane diş izi var. Sonra güvenlik kamerasını açtığımızda gördük ki 3 tane köpek geliyor kediyi kovalarken, kedinin altta olduğunu düşünüp, burayı parçalıyor” dedi.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Olay anı güvenlik kamerası
– Araçtan detay
– RÖP: Eşref Çatal
– Aracın parçalanan yerinden görüntü

HABER- KAMERA: Kemal ERBEN/EĞİRDİR (Isparta), (DHA)

===================

Adıyaman’da PKK/KCK operasyonuna 2 tutuklama

ADIYAMAN’da, jandarmanın terör örgütü PKK/KCK´ya yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 3 kişiden 2’si tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik operasyon düzenlendi. Önceden belirlenen 3 ayrı adrese yapılan baskınlarda A.E., M.Ş.E ve A.K. gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramada örgütsel doküman ve tüfek ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı’ndaki sorgularının ardından şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden A.E. ve M.Ş.E. tutuklandı, A.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Ekiplerin İl Jandarmadan çıkışı
– Ekiplerin eve girişi
– Şüphelilerin gözaltına alınması
– Şüphelilerin üst araması yapılması
– Evde arama yapılması
– Evden çıkan silah ve tüfekler
– Şüphelilerin sağlık kontrolüne götürülmesi
– Şüphelilerin adliye götürülmesi
– Genel ve detay görüntü

HABER: Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA)- 

====================

Otomobil 20 metrelik uçurumdan düştü: 1 ölü

Antalya’nın Alanya ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobille 20 metrelik uçurumdan düşen Ayşe Yakut (33) hastanede yaşamını yitirdi.

Kaza, dün saat 22.30 sıralarında Emişbeleni Mahallesi’nde meydana geldi. Ayşe Yakut’un kullandığı 07 AEV 961 plakalı otomobil şehir merkezine seyir halinde ilerlerken, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu virajı alamayıp, 20 metrelik uçurumdan düştü. Kazayı fark eden vatandaşlar durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirirken, ekipler yaralı sürücüyü sıkıştığı yerden çıkardı.

Ağır yaralanan Ayşe Yakut ambulansla Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Yakut, gece yarısı doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Kaza yerinden aracın görüntüsü 

HABER- KAMERA: Burcu MUTLU/ALANYA (Antalya), (DHA)

==================

Damperi açılan kamyon, PTS sisteminin bulunduğu taka çarpıp devrildi; o anlar kamerada

SAMSUN’da seyir halindeki mıcır yüklü kamyonun açılan damperi, Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kamerasının bulunduğu demir taka çarptı. Kamyon devrilirken o anlar aynı yöne giden bir araçta seyahat eden yolcu tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Kaza, saat 10.30 sıralarında Tekkeköy ilçesi Atatürk Bulvarı’nda meydana geldi. H.D. yönetimindeki mıcır yüklü kamyonun damperi, hareket halindeyken açıldı. Sürücünün durumundan habersiz, mıcırı yola dökerek ilerleyen kamyonun damperi, karayolu üzerinde Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kamerasının monte edildiği demir taka çarptı. Çarpmanın etkisiyle kamyon devrildi. Kazada sürücü H.D. hafif yaralanırken, Samsun- Çarşamba karayolu çift yönlü ulaşıma kapandı.

İhbar üzerine kaza yerine sağlık ekipleri sevk edildi. H.D., ambulansla bir özel hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Uzun araç kuyruklarının oluştuğu karayolunun açılması için çalışma başlatıldı.

Bu arada kaza, aynı yöne giden bir araçtaki yolcu tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Kaza anı (Telefon kamerası)
– Olay yeri görüntüleri 
– Devrilen kamyondan görüntüler
– Yıkılan taktan görüntüler

HABER: Tayfur KARA/SAMSUN, (DHA)-

================

Dünya Tiyatrolar Günü’nde down sendromlu Mehmet Ali’ye özel oyun

MERSİN’in Erdemli ilçesinde tiyatrocular, Dünya Tiyatrolar Günü’nde çevresinde ‘Başkan’ olarak bilinen down sendromlu Mehmet Ali Şavk’a özel oyun sergileyerek perdeyi araladı. Tiyatro oyunu, internet üzerinden de online olarak sanatseverlerle buluşturuldu.

Erdemli Belediyesi tiyatro ekibi, aylar sonra oynadıkları ilk oyunla yüzleri güldürse de, yaptıkları çalışmayla yürekleri ısıttı. Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile el ele veren oyuncular, down sendromlulara dikkat çekti. Emre Karapınar’ın yazdığı ve özellikle üniversite öğrencilerinin kaldığı evleri konu alan, 2 perdelik ‘Yatırlı Günler’ oyunu sahnelendi. Oğuzhan Yılmaz’ın yönettiği oyun, Dünya Tiyatrolar Günü’nde pandemi kuralları çerçevesinde, internet üzerinden online yayınlandı. Oyun, Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi Salonu’nda ise sadece down sendromlu Mehmet Ali Şavk’a özel olarak sergilendi.

İki perdelik oyunun sonunda Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Dünya Tiyatro Günü dolayısı ile oyuncuların gününü kutladı. Başkan Tollu, down sendromlu Şavk’a da tiyatroya gösterdiği özel ilgiden dolayı, çiçek verdi. Başkan Tollu, sahnede kültür sanat için toz yutan tiyatrocuların Dünya Tiyatrolar Günü’nü tebrik ettiğini belirterek, “Kentimizde yerleşik nüfus 144 bin insanımızın huzuru, mutluluğu ve hayatını en güzel şekilde idame ettirmesi, bizlerin asli görevidir. Down sendromlu kardeşlerimizin de sanatsal faaliyetlerin içinde yer alması ve hoşça zaman geçirmeleri adına Dünya Tiyatrolar Günü dolayısı ile arkadaşlarımız, ‘Yatırlı günler’ adıyla oyun sahneledi. Oyuncularımız pandemi nedeni ile oyunlarını internet üzerinden, online yaptı. Her kesimin bunu online izleme şansı olmayabilir ancak ne kadar kişiye ulaşırsak bizim için önemli. Atatürk, ‘Sanatsız toplumların hayat damarları kurumuş’ diyor. Biz, Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi olarak, özellikle pandemi döneminde tabi yüz yüze bir takım faaliyetler icra edemiyoruz ama online şekilde, arkadaşlarımız sanatsal faaliyetlerini icra ediyorlar” dedi.

‘GÜZELLİKLERİ BİRLİKTE İCRA EDECEĞİZ’
Erdemli’nin bir kültür, sanat şehri olması adına ciddi gayretler içinde olduklarını ifade eden Başkan Tollu, “İnşallah güzel günlerde, bu koronasız günlerde, Erdemlimizin kültür ve sanat şehri olması adına elimizden gelen her türlü gayreti sarf edeceğiz. İnsanlarımızla yüz yüze, gönül gönüle, gönül birliği içerisinde bir takım güzellikleri birlikte icra edeceğiz” diye konuştu.

Mutluluğu gözlerinden okunan ve oyuncuların oyunu çok güzel oynadıklarını ifade eden down sendromlu Mehmet Ali Şavk ise “Program çok güzel oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

400 kişilik salonu sadece bir izleyici için hazırlayan Başkan Tollu ve genç tiyatrocular günün baş konuğunu alkışlarla karşılayıp çiçeklerle uğurladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Mehmet Ali Şavk, salona gelirken
Oyuncular Şavk’ı sahneden selamlarken
Şavk otururken
Oyundan genel ve detay
Oyuncuların selam vermesi
Şavk’ın oyunculara selam vermesi
Belediye Başkanı Tollu’nun çicek vermesi
Sahneden genel görüntü
Oyuncuların konuşması
Belediye Başkanı Tollu’nun konuşması

Haber-Kamera: ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!